Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => The Next Generation

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 6282
V roce 1987, po téměř dvaceti letech, se opět na televizních obrazovkách objevil hraný Star Trek, tentokrát s podtitulem The Next Generation (v češtině Nová generace), který se odvážně pustil tam, kam se dosud nikdo nevydal.
Nová hvězdná loď Enterprise s písmenem D za slavným registračním číslem, měla i tentokrát za úkol poodhalovat roušky temnoty a mapovat nové světy, které byly dříve na mapách označovány jen nápisy "Hic sunt leones". To sebou samozřejmě přineslo nečekaná dobrodružství a z nich plynoucí nečekané problémy.
Problémy a tajemství však nebyly jen výsadou vnějších světů, ale vyskytly se i v samotné Federaci, která se od dob kapitána Kirka o něco rozrostla a nabyla konkrétnějších obrysů, stejně jako její nepřátelé.
Na kapitánovi Jean-Lucu Picardovi, klidném a charismatickém veliteli vlajkové lodi, bylo, aby tyto problémy řešil za pomoci své prvotřídní posádky. Do té dále patřili energický první důstojník William Riker (jednu dobu se o něm uvažovalo jako o příštím kapitánovi Enterprise, ale z tohoto plánu sešlo, když se kapitán Picard v této úloze mimořádně osvědčil), slepý šéfinženýr Geordi LaForge (původně Enterprise D "pouze" pilotoval), krásná telepatická poradkyně Deanna Troi, rozhodná šéflékařka Beverly Crusherová (kterou dočasně pro druhou sezónu nahradila doktorka Katherine Pulaski) i její geniální syn Wesley (kterého se nakonec k radosti jak zbytku posádky, tak diváků podařilo z Enterprise vypakovat), drsný Worf a v neposlední řadě android Data (v češtině Dat), jedna z nejoblíbenějších postav nejen ve Star Treku...

Nový seriál se od toho starého v mnoha směrech lišil: například měl opravdový pilotní díl, kde se celá posádka teprve dává dohromady a vzdor tomu, že podobně jako v původním ST v něm šlo hlavně o jednotlivé episody, během sedmi sezón, co byl vysílán se mnohé z nich všelijak propletly a zapletly, takže autorům mnohdy zápletky vystačily i do seriálu DS9, filmů s posádkou TNG a okrajově dokonce i do seriálů Voyager a Enterprise. Narozdíl od některých pozdějších "inkarnací" ST fenoménu dokázala TNG odejít na vrcholu své popularity - i díky tomu se jedná o bezkonkurenčně nejúspěšnější seriál z celého ST vesmíru.

Od 30.9.2010 do 7.6.2011 běžel seriál ST:TNG na TV stanici Prima Cool!


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 192 - 211 / 6282Starší   Nejstarší

page - 14. únor 2020 18:00sipka
ZAMĚŘIT
page
AVip,Marshall: Nj. to mě nějak nenapadlo. Pro mě je BR jenom větší DVD, protože origo film jsem na něm nikdy neviděl. Osobně upřednostňuji právě online distribuci z Amazon Prime a HBO, dneska spíš Prime a Netflix. Ale je pravda, že to je vše jenom v EN, max s EN titulkama. Možná, že tam čeština dneska už je, ale tu jsem řešil ze začátku 5-6 let z5, kdy tam nebyla prakticky nikdy, a teď když už tam asi i je, je mi to jedno.
Marshall - 14. únor 2020 10:38sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Přesně, mám BR "House M.D." a přehrát to na PC byl docela voser.
AVip - 14. únor 2020 07:46sipka
ZAMĚŘIT
AVip
BR má tolik ochran proti uživateli, že zajistil přežití DVD jako nejnižšího společného video jmenovatele na desetiletí dopředu (nechci to zvrhnout na diskuzi na téma je-li lepší sledování offline z placky nebo online, use case se obojího nekryje úplně 100%), stačí když řeknu, že BR se podařilo požadavky na periodické updatování DRM na osobních počítačích dokonale zabít, zatímco DVD udělané v souladu s normami se dá přehrát +/- všude.

A vlastně jsou zabité i stand alone přehrávače, protože majitel stand alone přehrávače je rovněž vydán výrobci na milost a nemilost a zejména potřebuje Internetové připojení.

Takže nakonec, jediná platforma, která BR drží při životě jsou konzole, které mají jak požadovanou Internetovou konektivitu, tak požadovaný hrubý výpočetní výkon a její výrobce má zájem ji updatovat po celou dobu životnosti atp., takže nehrozí expirace klíčů v době, kdy jinak zbytek zařízení je plně funkční.
page - 14. únor 2020 06:50sipka
ZAMĚŘIT
page
Telemachus Rhade: Tomu nějak nerozumím. Dneska snad každá televize umí přehrávat FHD v AVI nebo MKV a záleží jenom za zdroji ne? TNG je v BR, nebo k dispozici na amazonu v 1080p(s tím že to je harcoded 4:3 na 16:9) Asi neexistuje FHD verze.
Telemachus Rhade - 13. únor 2020 23:24sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
page:
Zkoušeli jste někdo tenhle seriál v poslední době?
Jen vybrané epizody, třeba prodlouženou verzi 2x11. A u mě platí, že první dvě řady mám obecně radši než zbytek seriálu. Dál už to mám tak 50/50 hit & miss.

A u téhle 1x14 jsou rozporuplná hodnocení, ale přišel mi lepší než Code of Honor, protože tady jsou ty herečky fakt dost kosti.
Tomu říkám důvod! :-D Ne, ale vážně, lepší než Code of Honor je kde co ;)
Telemachus Rhade - 13. únor 2020 23:21sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
kapitan Pike:
PowerDVD ... nejjednodušší řešení

Je to tak ;)

Nebo si k TV prostě a jednoduše pořídit PlayStation. Jde do toho strčit flashka, má to prohlížeč, XYZ podporovaných aplikací a dá se na tom hrát všechno od piškvorek po Ghost Recon :)

kapitan Pike - 13. únor 2020 22:40sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Já si kvůli TNG remasteru musel koupit PowerDVD. Resp. možná to jde nějak zadarmo, ale mně to přišlo jako nejjednodušší řešení :-)
Mvek - 13. únor 2020 19:20sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Marshall: Pokud máš na BR počítač a starší program (záleží na kodecích, takže MPC nebo VLC ti nepomůžou samotné), tak budeš muset upgradovat i software. TOSku jsem na svém Neru z 2013 přehrál, TNG ne.
Marshall - 13. únor 2020 16:16sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Na TNG se chystám až si pořídím Blu-ray ramaster.
S.S.Enterprise - 13. únor 2020 14:19sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
A pak hudba: opět nevím, jak velkou roli hraje nostalgie, ale když si pustím kompletní soundtrack k TNG (několik alb, ke všem řadám, je na dostupných např. na Spotify), je ta hudba velmi povedená a poutavá...
S.S.Enterprise - 13. únor 2020 13:55sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Já na komplet TNG koukal přibližně před 8 lety a líbila se mi, teď sem zatim dal jen první tři díly a ještě nejsem úplně rozhodnutý, jestli do toho půjdu, protože bych to rád dal i s DS9 a VOY chronologicky, ty ale bohužel stále nejsou v HD :(

Co se týče těch prvních 3 dílů, ale i těch mnoha, co si vybavuju jako velmi dobré doteď (Best of Both worlds, Yesterdays Ent., epizody s Romulany, Inner Light a mnoho dalších), je to pořád skvělý seriál. Druhá věc je, jestli na to ale už nepohlížím nostalgickou optikou mládí, což je přesně důvod, proč se mnohým lidem dodnes líbí TOS a někteří ten svět považují za věrohodné zobrazení budoucnosti..

Pokud bych se měl pokusit o objektivitu, tak zmíním pohled mého 6 letého synovce, který už má zkouknuté MCU, DC, Pottera, Piráty z K., SW, a všechny ty velké kinospektákly... Když sem mu pustil JJ ST, tak se mu líbili, byla to akce, ST 1-2 se musel hned vypnout, 3-5 sem ani nezkoušel, ST 6 se mu ale už docela líbil a to asi na stejné úrovni jako TNG 1x01-03. Nicméně pořád si raději pustí ty výše vyjmenované a nebo jim podobné moderní věci, než aby šáhl po TNG.
page - 13. únor 2020 13:38sipka
ZAMĚŘIT
page
A u téhle 1x14 jsou rozporuplná hodnocení, ale přišel mi lepší než Code of Honor, protože tady jsou ty herečky fakt dost kosti.
page - 13. únor 2020 13:35sipka
ZAMĚŘIT
page
Zkoušeli jste někdo tenhle seriál v poslední době? Vrátil jsem se k němu po víc než 20 letech a pořád se dá na většinu dílů koukat. Ano, pokud dojde na efekty je to slabší, ale vyloženě slabých dílů jsem zatím moc neviděl, asi jen jeden, který byl nekoukatelný (S01E04: Code of Honor), ten jsem vzal na FF :D. Aktuálně jsem u 1x14.
S.S.Enterprise - 13. únor 2020 13:14sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
1x01-02
Nejnudnější je část s postapokalyptickým soudem, jinak je ale zajímavé vidět, co vše stihli v pilotu ukázat...

1x03
Tady mě překvapilo, že se nakazil Dat, ale Worf ne...
Telemachus Rhade - 14. leden 2020 15:29sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Kdybyste narazili na to, že zemřela Pulaská, tak ne-e...

“Diana Muldaur dead 2020” : Actress killed by internet death hoax
Damar - 09. prosinec 2019 08:28sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Mirak: Mne sa páči, že ten slnečný štít zo "Suspicions" využijú neskôr v dvojepizóde s oslobodenými Borgami a ešte bude mať pri tom velenie na mostíku Beverly. Tento detail ma príjemne prekvapil už pri prvom pozeraní.
Telemachus Rhade - 08. prosinec 2019 12:02sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
Suspicions - 4/5

Rightful Heir - 1/5 - Tohle opravdu ne. Worf už tady začíná 'dýesovatět' a jak píšeš 'být klingonštější než Klingoni', ale i když to pořád nedosahuje pozdějších 'kvalit', už je to i tak přes čáru. Fake Kahlesse jsem vzal na milost až o mnoho let později s voyagerovou knihou "Kruh se uzavírá".
S.S.Enterprise - 07. prosinec 2019 20:55sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
1x01
... zkusil jsem pustit Farpoint 7. letému synovci, výsledek: vydržel do rozdělení lodi, když pak čekali na přílet Q, byla to poslední kapka a musel jsem to vypnout :D
Mirak - 07. prosinec 2019 10:41sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
kapitan Pike: Tak ano, v tom věku, v jakém jsem to viděl poprvé jsem tomu věřil taky :)
kapitan Pike - 07. prosinec 2019 07:31sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Suspicions je fajn episoda, ale mnohem raději mám Eye Of The Beholder (která má i výhodu v tom, že se rozhodně nenachází v příliš silném bloku :-) ).

Naopak klingonská problematika mě většinou moc nebavila a to se vztahuje i na Rightful Heir. Premiéru v televizi si už přesně nepamatuji, ale možná jsem tehdy fakt čekal, že je to pravý Kahless.

Nejnovější   Novější 192 - 211 / 6282Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o