Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Knihy, koncerty, divadlo...

Spravuje: lagga
Počet příspěvků: 8282
Vítejte na hřišti, kde Star Trek nemá hlavní slovo. Dostala se vám do rukou zajímavá kniha, vyposlechli jste zajímavý koncert, chcete doporučit supr divadlo nebo jste zažili nějaký úžasný kulturní zážitek? Sem s tím! A nebo kritizujte :)

Zachovejme Knigino pravidlo: Jsme chytří čtenáři, diváci, návštěvníci či posluchači, takže jistě není třeba upozorňovat na nepoužívání vulgarismů! Toť vše, fórum je vaše... :o)



书刊 Databáze knih * Neoluxor, místo kam se nesmí jít s penězi v kapse * Knihovny v Práglu * recenze a novinky na Fantasy planet * Slovenská národní knihovna * česká edice moderní čínské literatury
戏剧 jmenný seznam a program divadel
音乐会 Nohavicova šňůra * přehled hudebních akcí na ticketpro * přehled velkých koncertů
** šikovný web KdyKde sdružuje informace

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 50 - 69 / 8282Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 01. květen 2020 15:08sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
leena: Ne, ale mel bych tip na alternativni historii ;)
leena - 01. květen 2020 13:07sipka
ZAMĚŘIT
leena
Mate nekdo tip na knizku...historie, dejiny sveta, proste neco kde je prehledne vsechno od prvnich civilizacich po dejme tomu 2015 ... nejak ucelene a logicky na sebe navazujici kapitoly?
Telemachus Rhade - 26. duben 2020 20:12sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Máme nový WEB! A už se může do knihkupectví…
Telemachus Rhade - 30. březen 2020 13:06sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Dneska jsme vydali jednu post-apo kultovku...



https://www.knizniklub.cz/knihy/444422-silo.html
https://www.ebux.cz/index.php?bk=247697
Telemachus Rhade - 19. březen 2020 08:14sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Jestli jste někdy chtěli e-book od Laseru, tak teď!

Laser | sleva EMG -30 %, tzn. že všechny naše e-booky jsou nyní za POLOVINU ceny!
Telemachus Rhade - 18. březen 2020 14:48sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Všechny naše tituly aktuálně se slevou přes 30 %. Stačí v objednávce vložit kód: NAVSE

Laser | knizniklub.cz

Komu něco chybí, nebo ho zajímá, nebo si říká nakoupím na vánoce... Nakupte teď.
AVip - 04. březen 2020 11:52sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Telemachus Rhade: :-)
Hodně z nich jsou "run-of-the-mill" komiksové historky a u některých jsem měl až pocit, že čtu trochu výpravněji pojatý Čtyřlístek (ale jako že fakt),
ale na straně druhé se tam dají vykřesat zajímavé věci + jsou tam i reedice některých starší komiksů a to je pro změnu zajímavé i z hlediska toho, že člověk vidí, jak se tehdy obecně přistupovalo k ST.
Telemachus Rhade - 04. březen 2020 11:43sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Stejne by me zajimalo, co IDW vede k tomu, ze ty komiksy vydava :) Videl jsem asi tretinu z nich a nezaujalo me nic.
AVip - 04. březen 2020 11:24sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Taková tangenciální poznámka ke komiksovým omnibusům... uřpímně, číst to je docela fyzické cvičení... :-D

Ten TOS omnibus je fajn, rozměry jsou OK, ale ta váha, ta váha!

Stejně by mne zajímalo (byť si nestěžuji), co IDW vede k tomu, že vyprodává ST komiksy v Humble Bundlech...
přepočítal jsem si to a ve čtyřech HB od roku 2014 se dalo celkem za 60$ získat rovných 100 komiksových ST titulů (a toto číslo je očištěné o duplicity, některé jsou v každém, některé byly jen v jednom) a jde +/- o současný ST line-up IDW.
AVip - 16. únor 2020 10:18sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek:
před lety vyšel TOSkový

Přesně ten...
Pozemstan - 16. únor 2020 10:15sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
V LK je, jak koukám, cena stejná, ale knihy mají jen ve třech knihkupectvích v Praze, v jednom v Olomouci a v centrálním skladě. -)
Pozemstan - 16. únor 2020 10:11sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
AVip, Mvek: Zajímavé. Pokud jde o TOS Omnibus, který se donedávna prodával za cca 800-1000 Kč, nedávno jsem zaznamenal, že ho i "luxusní" Comic Point najednou nabízí za 299 Kč. Ze starších ST knih je to jediná, kterou zatím nemám, i když jsem se ji již chystal koupit i za vyšší cenu...
Mvek - 16. únor 2020 09:35sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip: Který ST omnibus? Vím, že před lety vyšel TOSkový a nevím o žádném dalším. Já jen, jestli ho mám (i když jsem ho dodnes nečetl...).


Jinak samozřejmě, ve stylu LK jsem třeba koupil Enterprise v ohrožení za poplatek u lékaře, byť v Penny marketu.
AVip - 16. únor 2020 09:26sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Dílem mne inspiroval post na Nyxu - a dílem vlastní průzkum bojem v levných Knihách na Budějovické...

Každopádně, BB Art hodil ručník do ringu stran spousty komiksových omnibusů a různé Star Wars, Indiana Jones etc. omnibusy se dají v LK pořídit (relativně) lacino (byť je vidět, že je to probrané a jsou vesměs x-té díly).

A je tam i ST omnibus (neodolal jsem - jakkoli mám všechno z něj díky HB v originálech).

A jsou tam i nějaké ta SF literatura... tak to když tak prozkoumejte.

(je to sice cynismus, ale v LK jsem párkrát trefil věci, které jinak byly totálně nedostupné a out of print a tam se válely více-či-méně na kila)
KRAKONOS - 29. leden 2020 23:08sipka
ZAMĚŘIT
KRAKONOS
Nemáte někdo informace jestli se u nás někdy znovu vydají příběhy R. E. Feista? Nejvíc mě zajímá série Sága o Impériu (všech 5 knih). V 90. letech je vydával Poutník. Dík.
Telemachus Rhade - 17. leden 2020 10:37sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Christopher Tolkien, Keeper of His Father’s Legacy, Dies at 95
leena - 10. leden 2020 14:26sipka
ZAMĚŘIT
leena
Tak recenza na antikvariat https://www.trhknih.cz/ zatim dobry, uz jsem tam koupila i dalsi dve knizky, ktery jsem taky chtela a jako to jak to tam chodi fakt super :)

Btw z ty Joty uz mi chybi jen ten prvni romam Studie v sartalove / podpis ctyr a pak údolí strachu. Ted jsem pred chvilkou sehnala toho Psa baskervillskeho takze mam fakt radost :)
AVip - 06. leden 2020 10:11sipka
ZAMĚŘIT
AVip
leena: Jasně, to není problém... jen ještě upozorním, že u Joty vyšly první dva romány v jednom svazku.

Já jsem rád, že mám oficiální "kanón" v jednotné úpravě (tedy 3+8), to že mám tu sbírku kuriozit v jiné úpravě už tak nějak přežiju... :-)
leena - 06. leden 2020 09:51sipka
ZAMĚŘIT
leena
AVip 309159: hele, me slo primarne o to abych mela ten zakladni kanon ve fyzicke podobe...tj tech pet knizek povidek a k tomu ty ctyri knihy romanu ... a aby to melo aspon nejakou podobu. Ta od Joty se mi libi a vim, ze pak na to navazuji i ostatni pribehy jinych autoru, ktere jsem kdysi davno i setla (cca dve tri knizky) a libilo se mi to takze se ani nebranim si casem poshanet i tyhle veci. Ted jsem jen proste rada, ze mam ty povidky a pak treba v breznu/dubnu dotahnu jeste ty romany a pak se casem uvidi jestli i nejaky ty ostatni knihy od ostatnich autoru.
AVip - 06. leden 2020 06:42sipka
ZAMĚŘIT
AVip
leena: Pár poznámek po kontrole knihovny:

- nebyly to dvě vydání, bylo to 2. vydání + dotisk (1. vydání bylo MF v 70. letech min. st.). Potíž je, že dotisk má jednak jinou grafickou úpravu obálky (to by se ještě vsáklo) a o něco větší formát svazku a tak vyčnívá z řady.

- série byla určitě antedatována kvůli copyrightům (vždy zhruba tak o jeden rok +/-), tak aby vydání jejího jádra spadalo do doby, kdy byl A.C.D. volný - u nás byl volný od roku 1981 a je dosud, až na rok 2000*, překlady byly samozřejmě pod copyrightem stále (tedy: nejedná se o nějaké obskurní záležitosti z časů R-U a první republiky) a s tím do toho Jota pochopitelně tehdy šla (sám jsem si ji kupoval v letech 1999 - 2000 a rozhodně si nepamatuju, že bych musel dělat nějaký "velký skok", abych dohnal to, co bylo vydáno).

- Pes Baskervillský vyšel tehdy vyloženě out-of-order až v roce 2000 (a jako jediný byl teoreticky pod copyrightem), což bylo ovšem dáno i tím, že tento román byl v 90. letech v našich končinách doslova "done to death" a jeho vydání tak šlo na ruku jen komplecionistům, kteří chtěli mít sérii komplet + v té době byla už série nastartovaná a jednoznačně úspěšná, takže si to mohla Jota dovolit

- potom ještě následovaly "zapomenuté případy" (což je sbírka relativně obskurních povídek a textů), které jsem sám v prvním "runu" minul a chytil jsem ji až v dotisku

- Jota sérii hned od začátku drsně ředila SH fanfiction - moc jsem to nesledoval, jen jsem si tehdy koupil tu od Nicka Meyera (z důvodů, které jsou nejspíš evidentní), takže pozor na to, ta edice měla mnohem více svazků (svazků od A.C.D. je 9), ale ty už jsou od jiných autorů

- dotisk skončil ve výprodejích někdy před cca. 15 lety

*(tady by samozřejmě šlo polemizovat s myšlenkou přerušení a obnovení copyrightu, silně mi to připomíná "přerušení těhotenství" a docela by mne zajímal nějaký precedenční rozsudek na toto téma, ke kterému AFAIK nikdy u nás nedošlo, protože si je autorskoprávní lobby velmi dobře vědomá, že by to pro ni siláckým projevům navzdory vůbec nemuselo dopadnout dobře - v řadě západních zemí nadto platí princip, že jakmile je dílo jednou z copyrightu venku, už se tam nemůže vrátit, čili ani argumentace západem zde neobstojí, to je ostatně i důvod, proč si Disney neustále prolobovává prodlužování "zákona na ochranu Mikymauze", protože dobře ví, že jakmile jednou "uklouzne", tak bude nenapravitelně "po fajruntě").

Nejnovější   Novější 50 - 69 / 8282Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o