Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Nejen Star Trek gamesy

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 8026
Diskuze věnovaná počítačovým hrám nejen s tématikou Star Treku, jak pro PC, tak pro konzole.
A i když jsou hry s tématikou Star Treku téměř stejně staré jak samotný Star Trek, hlavní boom zažily v 90. letech minulého století, kdy firma Interplay vydávala doslova jednu za druhou.

Tyto hry se dají koupit naštěstí i dnes a to nejlépe na serveru
GOG.com

Další možný zdroj je "provařený" server
Steam
Zde je navíc možno hrát i MMO Star Trek Online.
Pokud vás zajímá, kolik lidí hraje najednou (nejen) vaši oblíbenou hru, navštivte server Steam Charts.
A pokud chcete přesně vědět, co obsahuje ten který balík na Steamu, navštivte server Steam Database. Zde se také můžete dozvědět, jak moc nás Steam v našem regionu odírá (či naopak).

Svou (nejen) herní sbírku si dále můžete rozšířit prostřednictvím serveru Humble Bundle. Ale nejen herní. V tamní nabídce se periodicky objevují například i komiksy nebo audio knihy a to včetně ST (ale nejen).
Kromě tohoto serveru existují i další podobné servery, např. Indie Gala nebo Bundle Stars.

A protože by bylo poněkud nefér ignorovat současný domov her se značkou Star Wars, ale třeba také Mass Effect nebo Dragon Age, tak další zajímavý zdroj představuje i server EA Origin.


Chcete vědět, které hry jsou právě teď někde zadarmo? Koukněte se sem...

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 128 - 147 / 8026Starší   Nejstarší

AVip - 06. říjen 2021 06:48sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Damar:
že ME sa mi dosť dlho vyhýbalo, pritom iné veci od Bioware ako Dragon Age (jednotka a trojka), či KOTOR ma nesmierne bavili

Tak jsem zvědav, co na to budeš říkat... btw. co Dragon Age II? ;-)
(ne, ta hra není skvělá a bohužel v ní Bioware zvládli nasekat bugy pomocí DLC -což mimochodem postihlo i ME2, některé z jeho stávajících bugů byly introdukovány právě až DLC).


***

Abych nebyl nefér, ME2 LE se dočkal různých "touch ups", ale o to víc zamrzí, že si nikdo nedal práci s tím, aby opravil i některé další bugy (zas - některé jsou spravené, ale jiné zůstaly).

Jinak i ME2 ve vanilla stavu neměl dost expů na level 30 při jednom průchodu (a ani "autorů" na nákup upgradů a vybavení), ale protože DLC k ME2 by dohromady vydala na plnotučný datadisk, tak se to samozřejmě časem srovnalo...

Jinak za mne musím říct, že DLC k ME2 dost zásadním a ne úplně šťastným způsobem přerovnaly moje priority plnění misí v rámci ME2 (zas je to hezká ukázka na téma, proč je tak špatně, že pro MEA vůbec nic nevyšlo, protože u všech ME dokázala DLC změnit můj styl průchodu hrou ve srovnání právě s vanilla stavem bez DLC).
AVip - 05. říjen 2021 20:27sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Telemachus Rhade:
Myslíš, že se na 30 nedostanu?

Mezi 29 a 30 (historicky 59 a 60) je strašlivý xp gap, který AFAIK nejde dát v jednom průchodu, jde to jen v režimu NG+. Na Ilosu toho zas tolik není a ve finále už tuplem ne.

Kdyby zůstala Pinnacle Station, tak možná.

Ale pochopitelně, pokud se ti to povede, tak respekt atd.!
Ale když jsem si zjišťoval, jak je na tom ME1 LE, tak gethský, eh pardon, internetový (:-D) konsensus byl, že to nejde ani v LE.

Historicky byl ME1 pro první průchod zastropován na levelu 50 a ani to nebylo úplně easy (bez DLC).
Telemachus Rhade - 05. říjen 2021 19:52sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
AVip:
Každopádně, v ME1 není pořád (a už nikdy nebude) dost "expů" k dosažení levelu 60 (ev. 30 podle nového počítání)

Jsem na Virmiru a zbývá mi pár XP k levelu 29. Myslíš, že se na 30 nedostanu?
Damar - 05. říjen 2021 13:27sipka
ZAMĚŘIT
Damar
AVip: Musím povedať, že ME sa mi dosť dlho vyhýbalo, pritom iné veci od Bioware ako Dragon Age (jednotka a trojka), či KOTOR ma nesmierne bavili (dobre Jade Empire ma až tak nechytilo).

Ale asi tak až v auguste tohto roka som začal hrať ME1 a už to mám prejdené dva krát, pričom Renegade Shepard ma bavil oveľa viac ako jeho kladná verzia. V niektorých hrách sú rozdiely medzi kladnou a zápornou postavou minimálne, ale tu sa s tým celkom vyhrali...
Takže sa celkom teším na dvojku a trojku.
AVip - 05. říjen 2021 08:18sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Jojo, MELE se pěkně mele...

Po ME1 a ME2:

Celkově - zmizely některé vyloženě otravné achievementy.

ME1 - takhle nějak si představuju citlivý remaster, v podstatě nemám +/- co vytknout, snad až na to, že v některých scénách jsou postprocessingové filtry až moc tmavé (což ovšem s ohledem na to, že v těch původních byly bugy, je i tak spíš "+" než "-"), otázka je, jestli v Bioware napsali komplet znova, nebo jestli je jen backportovali z pozdějších iterací. Opravené a vylepšené textury na mnoha místech mne taky potěšily.
A to že Mako přestalo krást "expy" je taky fajn, aspoň dává smysl, že v ME2 jsou Krogani z jisté akce opravdu v šoku. :-)
Každopádně, v ME1 není pořád (a už nikdy nebude) dost "expů" k dosažení levelu 60 (ev. 30 podle nového počítání) a naštěstí import do ME2 už počítá i level 57, jako "plný".

ME2 - no, tady je to docela "mixed bag".
Nejprve klady.
Všechna možná výstrojní DLC byla celkem dobře zakomponována do hry tak, aby najednou na začátku neměl hráč plnou zbrojnici.
Posprocessingové filtry jsou tmavší, což asi odpovídá tvůrčímu záměru (jas LCD vs. CRT, moc by mne nepřekvapilo, kdyby byly původní filtry optimalizované ještě na CRT, dtto. u ME1. ostatně)
Bohužel všechny možné chyby zůstaly pietně zachovány.
Ale zatím fakt všechny.
Au.
Integrace DLC je taky moc na sílu ála původní release, alespoň u některých by to chtělo lepší timing (speciálně u Shadow Broker a Overlord, kde by to vyloženě chtělo nechat proběhnout určitý děj ještě před tím, než bude vůbec možnost tato DLC "odpálit").
Taky by bylo fajn, kdyby odpadlo omezení diskových verzí stran rekrutačních misí, protože zejména Haestrom až ve druhé polovině hry byl už před těmi 11 lety vyložený opruz. na hodně věcí existují mody, ale tady zrovna byla šance to spravit oficiálně.
Aspoň že má ME2 díky DLC dost "expů" a peněz na dosažení levelu 30 a plné upgrady všeho, byť je to docela těsné a například rybičky a křečka jsem si koupil až na konci hry, kdy jsem už věděl, že vyjdu s penězi (resource management je v ME2 na ránu stejně dnes jako před 11 lety).

Tak uvidíme, co ME3...

Telemachus Rhade - 30. září 2021 20:21sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
V Microsoftu jaksi nepochopili, jak se to má ve světě s grafickými kartami :-)

Telemachus Rhade - 26. září 2021 17:27sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Recenzia hry Bridge Commander po 19tich rokoch od vydania [GOG verzia]
Telemachus Rhade - 18. září 2021 21:23sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: Jelikoz je pro me nejdulezitejsi pribeh, je jasnym vitezem DE. Sara, Saliery, plot, sceny navic... Salieriho krmeni holubu dosahuje kmotrovskych kvalit.

Uroven CZ dabingu je konecne vynikajici. Predchozi hodne kulhal ve skriptovani a Sara byla hotova tragedie.

Nova mapa je logictejsi a hlavne venkov nevypada jako z prvniho Test Drivu. Drobne zmeny po odehrani hry spis vitam. (Krome absence prostredniho mostu zapadniho brehu Central Islandu.)

Co DE zazlivam, je vyrazeni tankovani ze hry, protoze ona je na to stavena. Bez toho to asi na trech mistech najednou nedava smysl, viz Luca Bertoni nebo vydelavani taxikarenim. Auta by toho pak rozhodne nemela vydrzet tolik a policejni hlaseni jsou dohromady asi 3 a neustale se opakuji. Nejde jezdit verejnou dopravou, coz je neodiskutovatelna chyba, ale preziju to. Ze stejneho ranku pak pochazi zbytecne prejmenovani ctvrti.
Mvek - 17. září 2021 20:04sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Kdo už hrál Mafii: Definitive Edition?

Já se k tomu konečně dostal, ale jen po malých krůčcích (teprve se peru se závodem, na hard). Zatím nemám pocit, že to dopadlo špatně, ale vysloveně nadšený zatím také nejsem. Nejezdil jsem moc po městě jen tak, takže nemůžu celkově zatím lokace ohodnotit. Jen mám pocit, že překvapivě i když předtím byly různé části města víc přes kopírák, co se týče stejných budov apod., tak jsem se v něm lépe orientoval a mělo pro mě větší atmosféru (ale hádám, že v tom tehdy byly jistý sense of wonder, když jsem podobně rozlehlou 3D hru nehrál). Teď se cítím víc zmatený (v rámci zážitku jsem si vypnul navigaci, aby to bylo jako kdysi, tedy jen vědět, kde je cíl a navigovat se sám), ačkoliv město je mnohonásobně víc detailní a spousta lokací je mi zase na druhou stranu povědomá. Neumím to zatím vyjádřit, čím to je, ale uvidíme, jak to bude vypadat v různých denních dobách dál.
Příběh asi fajn, možná je chyba si to dávat s českým dabingem, přece jen někdo zestárl nebo byl přeobsazen, ale tak z nostalgie... Dvojku jsem ale hrál anglicky. Baví mě ale, i když vím, jak dopadne.
Město je samozřejmě krásně živé a nemám problém s tím, že tu auta mají rádio (nevím, jak moc běžné to tehdy doopravdy bylo), nebo že slyším hlášení policie, je to prostě určitá autorská berlička, která doplní atmosféru. I když zatím jsem moc nezaznamenal zprávy v rádiu, to v dvojce bylo mnohem zajímavější. Sice mi chybí charakteristické skladby pro různé čtvrti, ale budiž, chápu, že hrát v jedné čtvrti pořád totéž, by bylo dneska hráči přijato špatně.

No a pak je tu zjednodušení... To z toho samozřejmě čiší na každém kroku a hrozně moc oceňuji, že oproti dvojce se dá vypnout navigace. Ale i když jsem si jinak dal hard obtížnost a ještě si ubral na minimum nějakou pomoc s mířením a tak, tak zatím ty mise jsou snadné. Ne, že bych je dal pokaždé napoprvé, ale to je i tím, že si víc vychutnávám prostředí a zkouším věci. Nicméně dát ten motel (první přestřelka) byla sranda. A i to stíhání padoucha s penězi potom bylo snadné, to jsem dal dokonce napoprvé, a to jsem se extra nesnažil.
Dovezení závodního auta v noci pak byla taky sranda, opakoval jsem to jen jednou, protože jsem myslel, že to už nedám, a přitom se pak ukázalo, že by to možná bylo v pohodě. A to na hard je ten čas kratší.

Závod je pak také jednodušší stejně jako část mise předtím, protože to závodní auto vydrží strašně moc a nepřetáčí se tak na střechu. Ale přitom je pořád velmi těžký a zatím dva pokusy nevedly ani trochu blízko k vítězství, tak uvidíme:-).



A jaké jsou dojmy ostatních, co to už hráli nebo rozehráli?
Mirak - 12. září 2021 11:13sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Aspyr

Jako KOTOR remaster potřebuje jako sůl, ale z remaku mám docela obavy. Obzvlášť když to dělá studio, který se zaměřuje tak maximálně na porty :)
Telemachus Rhade - 12. září 2021 10:51sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Nice. Kdo bude remakovat? EA? :)
AVip - 10. září 2021 10:56sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek: Ano. Manuály na Steamu jsou volně dostupné i pro nepřihlášené (alespoň ty základní, malér pochopitelně nastane, když jich má hra z nějakého důvodu víc, což třeba u Railworks nastává celkem běžně a nejsem si jist, jestli TSW taky nemá multi part dokumentaci).

Důkaz místo slibů:
https://cdn.cloudflare.steamstatic.com/steam/apps/1282590/manuals/Train_Sim_World_2_-_Quick_Start_Guide_EN.pdf?t=1631192744
kapitan Pike - 10. září 2021 10:45sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mvek: Na Windows 10 to funguje a na žádný problém jsem nenarazil, ale zkoušel jsem zatím jen Quick Battle. Ještě chci zkusit přidání nových lodí a můstků, ale tam to bude ovlivňovat samotná kvalita těch kódů od fanoušků (některé padaly už v roce 2005, když jsem to hrál poprvé).
Mirak - 10. září 2021 10:41sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Oficiálně oznámen remake KOTORu.
Mvek - 10. září 2021 10:07sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
kapitan Pike: Dej vědět, vždy jsem ho chtěl zkusit, ale různé okolnosti mě od toho nějak odvedly.
Mvek - 10. září 2021 10:02sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip:
můžu je stáhnout ze Steamu

Jo, aniž tu hru vlastníš? Nejsem nyní u počítače s klientem nebo vůbec přihlášením na Steam, až příští týden, tak se nemůžu podívat.
AVip - 09. září 2021 20:56sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek: On to Epic de facto sponzoruje... takže DTG dostala prachy od nich za každou kopii.
Jó, není nad rovné tržní prostředí, to říkám pořád... :-D (jinak ano, tohle je čistokrevný cenový dumping ze strany Epicu).

A ano, nebavila mne totální absence manuálů (jako jasně, můžu je stáhnout ze Steamu, ale sakra pes, tohle má být zahrnuto v downloadu, u simulátoru pak zcela určitě).

Chystám se to zase vyzkoušet někdy v průběhu září, jestli se třeba DTG nechytla za nos... protože to vypadá, že Epic berou relativně vážně, dostrkali tam zatím všechna novější DLC. Tak uvidíme, co z toho bude.

Mvek - 09. září 2021 20:32sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
AVip: To mě dost překvapuje, když tu hru nabízejí i za peníze a DLC k tomu. To jako rozlišují giveaway a nákup, nebo to mají tak pomrvené i pro ty, co koupí...

Co pro tebe tedy byl hlavní důvod k odinstalaci? Ta absence manuálů, protože instalaci chybějících knihoven jsi zvládl?
kapitan Pike - 08. září 2021 16:58sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Bridge Commander koupen, jdu to otestovat :-)
Mirak - 08. září 2021 16:22sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
6 classic Star Trek games ready to beam up new players and fans alike

Zatím šest, ale bude jich osm!

Nejnovější   Novější 128 - 147 / 8026Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o