Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Stargate aneb Hvězdná brána

Spravuje: Pozemstan
Počet příspěvků: 6619
Toto fórum je věnováno vědeckofantastickému světu Hvězdné brány (Stargate), ať už tomu filmovému, nebo seriálovému, mnohem rozsáhlejšímu. Díky bývalému správci Razerovi za téměř deset let skvělého vedení této diskuse a ještě delší přispívání.

Stargate Command (oficiální web MGM) | GateWorld | SG Omnipedia | SG Solutions | SG Wiki | SG Wikia | SG1.cz | SGA - Project | Gateverse.cz | SG na webu Postavy.cz | Chevron 24 - fanklub SGC | Telemachův "watchorder"

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 299 - 318 / 6619Starší   Nejstarší

Mvek - 06. prosinec 2015 12:42sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak napodruhé mi Continuum připadal opět jako průměrná zábavná podívaná s nostalgickou přidanou hodnotou:-).

Jako nejlepší na filmu jsou asi dvě věci:
Úvodní scéna bez střihu od příchodu SG-9 až po přípravu SG-1 k odchodu - to je krásný souvislý záběr procházející část komplexu a překvapuje mě, že opravdu měli tolik kulis postavených tak, jak mají být, a ne jen vždy místnost a kus chodby atd. Navíc zde hraje pěkná hudba a je to perfektně nostalgické, prostě taková pocta SG-1 seriálu, s příslibem něčeho pořádného (což se bohužel nekoná, byl by to ale perfektní úvod pro úplně nový příběh, bez Ori a bez Goualdů).

Baal telefonující si s prezidentem...

Ano, obrovská škoda, že to je poslední film, a že ten krásný úvod uvádí tento film...
Telemachus Rhade - 13. listopad 2015 08:03sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
SG-1 S9 a 10 + The Ark of Truth (SGC)
Pozemstan - 13. listopad 2015 00:47sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Nyní je zde nová anketa. -)
Mvek - 09. listopad 2015 13:48sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Budu se určitě opakovat, ale vadí mi, že se postupně v SG taky zapomnělo na potřebu výchozího bodu. Např. v Bad Guys, ale určitě to nebude první případ.
Je to jedna z těch věcí, které občas pohromadě drží, ale občas mají ve fungování SG hokej (totéž chování příchozí díry).
Mvek - 03. listopad 2015 15:26sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Heh, nikdy mě nenapadlo, že je to "fiktivní" společnost.
Mirak - 03. listopad 2015 14:17sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Together with Michael Greenburg, Anderson created the Gekko Film Corporation. The company was involved with Stargate SG-1, producing every episode from 1997–2007 with the exception of 2006. The company itself has served as Anderson's backing agency.
Mvek - 08. říjen 2015 00:13sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jinak ano, epizoda 200 do seriálu nepatří. Jako zábavný bonus je to fajn, ale jako epizoda, a to ani 200. mi to taky nesedí.

No a teď se tak netěším na Talion, to mě poprvé tak nudilo... Asi hůř než Chuck vs. Sensei, což je taky otravná epizoda jinak skvělého seriálu, a v něčem mi připadají hrozně podobné, hlavně vymlátit z někoho duši.
Mvek - 08. říjen 2015 00:09sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Abych se doplnil. Kix je, že to nezkusí, jinak později v další epizodě po dvojdílu to zkusí a nejde to, takže nebyl problém tohle provést hned.

Ale uniklo mi, jak zjistili adresu brány do galaxie Ori.
Mvek - 18. září 2015 11:37sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: Větší kix tam je opravdu to, že superbránu neotevřou po příletu lodí Ori. Nepamatuji si, jak se pak sezóna vyvíjí, jestli nějaké přiletí, ale chyba to je. A to, že neotevřeli tu bránu hned kamkoliv, a až pak nečekali, jestli nezískají zbraň proti Ori, to je taky chyba, ale dá se okecat tak, že by to stejně nestihli.
Telemachus Rhade - 18. září 2015 10:56sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Už je to dlouho, abych ti přesně oponoval, ale tyhle díly jsem si celkem dost užil. Většina z nich je pro mě za 4 nebo 5/5, čili nějaké větší kixy jsem tam nezaznamenal.
Mvek - 18. září 2015 10:34sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jako působivé to bylo, neštvou mě epizody samotné, ale kazí to tyhle zbytečnosti. Když pominu bod 1), který mi mohl nějak uniknout a možná to zjistili, tak 2) tam nemusela být, mohli jít preventivně tu bránuotevřít a prostě to nestihnout, a pak 3) napravit tak, že před odletem na Chulak tu bránu otevřou.
Mvek - 18. září 2015 10:32sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ale teda cliffhanger 9./10. řady mě zklamal spoustou chybiček:-(. Předně je tu až moc autorské licence a neuvěřitelných náhod a načasování (i špatného), tím myslím třeba i to, že Daniel jako jediný samozřejmě stihne utéct z Koroljeva a ještě na loď s Valou.

Ale vadí mi zádadně jen tři věci, možná jsem ale něco přehlédl:
1) Kde sebrali adresu galaxie Ori, aby mohli otevřít tu superbránu a poslat tam zbraň?
2) Přesvědčení Carterové, že Mitchell s Danielem anti-Ori zbraň přinesou včas je pitomé.
3) Proč nemohli otevřít superbránu v 10x01 poté, co lodě odletěly a brána se zavřela? Aspoň by měli hned jistotu, že sem nepřiletí další. A vůbec, proč preventivně neotevřeli bránu kamkoliv hned? To souvisí s bodem 2) ale i kdyby, mohli to risknout, že holt pak ji v nouzi zavřou a zase otevřou k Oriům.

A štve mě i ta pitomá hláška Kvasira, že nemají pro něj vhodný skafandr. Hm, takže celá asgardská loď, která tam je s nimi, nemá žádný skafandr?
Marshall - 08. září 2015 16:11sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Na který se ukrutně chystám až najdu čas a sílu.
Mirak - 08. září 2015 13:26sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mne to připadalo jako pokus o Farscape.
Marshall - 08. září 2015 13:19sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Zajímavé. Sezony si už moc nepamatuju, ale Unending velmi detailně a mám ji velmi velmi rád, ale uznávám, že to asi není klasická SG.
Mvek - 08. září 2015 12:54sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Uvidím, co na filmy řeknu podruhé, na druhou stranu nevím, co bych u linie Ori mohl čekat lepšího. A navíc jsem je oba viděl po sobě a vlastně po delší době, takže to určitě mělo vliv.

Hm, jestli jsou Bad Guys v muzeu, tak na tu se zrovna těším:-).
Naopak mě bude hodně svrbět prst na rychloposuvu u té "spací" (nemoci) epizody.
Mirak - 08. září 2015 12:50sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Přesně. Devítka je super potrebny restart, aniž by to restart byl.

Desítka má ke konci jakési zakoncovaci epizody pro různé postavy (X-Files měla něco podobného) a většina z nich je bohužel hrozně slabá a to je strašná škoda. Šlo to udělat mnohem lip.

Archu mám ale řád, zato Continuum se mi hodně nelíbilo.
Telemachus Rhade - 08. září 2015 12:40sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Viděl jsem 2 roky nazpět a desítka mi přijde ještě lepší než devítka. Vyjma asi dvou/tří epizod ke konci - myslím Bad Guys a Family Ties. Devítka měla dobře našlápnuto, ale s tím statutem quo na konci 9x06 mě úplně nepotěšili.

A ještě k The Ark of Truth) Tu mám velmi (narozdíl od Continnua), ale vadí mi tam taková ta klasická věc, co se stala už mezi TNG a Generations. Všechna světla na základně zhasla a osvětluje se 5000W reflektorem tam, kde je zrovna potřeba. IMHO to potřeba nebylo.
Mvek - 08. září 2015 12:33sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak:
Ale pro mě osobně byla po vynikajici devitce 10. řada celkove dost zklamani.

Bohužel taktéž. Navíc bylo vidět i skrouhnutí rozpočtu (nebo vyplýtvání na nějaké drahé epizodě, to nevím). Nicméně mě pak moc nebavila ani Arc of Truth (a Continuum mě bavilo asi jen jako zajímavost).

Zatím jsem velmi příjemně překvapen, jak je ta 9. řada provázaná i mimo hlavní story-arc děj. Myslím tím věci jako využití objevu z dvou epizod zpátky, nebo patlání se s postavami a jejich interakcemi. Opravdu nepřestanu žasnout, jak se povedlo nakopnout pokračování s mnoha osvěžujícími prvky.
Mirak - 08. září 2015 11:46sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Ale pro mě osobně byla po vynikajici devitce 10. řada celkove dost zklamani.

Nejnovější   Novější 299 - 318 / 6619Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o