Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Stargate aneb Hvězdná brána

Spravuje: Pozemstan
Počet příspěvků: 6619
Toto fórum je věnováno vědeckofantastickému světu Hvězdné brány (Stargate), ať už tomu filmovému, nebo seriálovému, mnohem rozsáhlejšímu. Díky bývalému správci Razerovi za téměř deset let skvělého vedení této diskuse a ještě delší přispívání.

Stargate Command (oficiální web MGM) | GateWorld | SG Omnipedia | SG Solutions | SG Wiki | SG Wikia | SG1.cz | SGA - Project | Gateverse.cz | SG na webu Postavy.cz | Chevron 24 - fanklub SGC | Telemachův "watchorder"

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 30 - 49 / 6619Starší   Nejstarší

Mirak - 08. únor 2021 12:40sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
kapitan Pike:
Ale to věc ještě více zamlžuje.

Not really, prostě došli k závěru, že SG další blondýnu nepotřebuje :)
kapitan Pike - 08. únor 2021 12:37sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Lt.Shark: Dobrá otázka, udělal jsem rychlý research a v diskusích jsou jen dohady a spekulace. Údajně původní herečka (resp. asi její "tým") napsala na web toto: "We don't know why. When Jessica was hired for the two part Season Seven finale' (Lost City) she was told that her character might be in a possible Stargate spinoff series. Jessica was even paid not to take any other work until it was decided if they were going to do the spinoff. Stargate: Atlantis was eventually given the green light, but for whatever reason, the powers that be decided to go with another actress." Ale to věc ještě více zamlžuje.
Mirak - 08. únor 2021 12:37sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
To, že se objeví v SGA byla jenom varianta, která byla rozhodnuta až po Lost City. Původní herečce dokonce platili, aby nebrala jinou práci, než se rozhodnou co s ní. Někde píšou, že se nechtěla stěhovat do Vancouveru, ale není to potvrzené.
Lt.Shark - 08. únor 2021 12:01sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Měl bych dotaz... před pár dny sem při přepínání viděl v právě probíhajícím díle Hvězdné brány na Coolu Weirovou, kde jí hrála ještě ta blondýna a dnes (tedy pár dní na to) už jí tam hraje ta "správná herečka", co bude i v Atlantis.
Chtěl sem se jen zeptat... zná někdo nějaké informace proč tam nebyla rovnou ta správná herečka od začátku? Určitě už plánovali i Atlantis, tak proč si tuhle věc nepohlídali? A nebo byla v plánu původně ta blondýna, ale z nějakého důvodu byla vyměněna?
Mvek - 07. leden 2021 22:33sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
kapitan Pike: A mně vždy přišla naopak taková dojezdová. Dobré epizody tam sice jsou, ale přišlo mi, že Shanks nebo Daniel jsou otrávení, a chtějí pryč, což zabití Reese jen podpoří.
Naopak za nejlepší asi považuji 3. A pak 8., ale to spíš jako šou, jinak by asi vítězila druhá.
Telemachus Rhade - 07. leden 2021 22:27sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Na konci umře Androidka, po ní Daniel. To si pamatuju. Co se ale děje před tim? :)
kapitan Pike - 07. leden 2021 22:23sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Po zhlédnutí páté sezóny musím konstatovat, že je nejlepší. :-) Bylo tam minimum špatných epizod a naopak poměrně dost těch dobrých.
S.S.Enterprise - 29. prosinec 2020 11:54sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
tak pokud MGM zkrachuje, bude pak i se všemi právy za hubičku k mání, ne?
Marshall - 29. prosinec 2020 00:20sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Telemachus Rhade: Je to naprd, obzvláště když jsem slyšel povídat tu skupinu kolem Flanigana, jak tenkrát obcházeli, producenty a všechny možné lidi okolo toho a vypadalo to velmi nadějně na pokračování a pak se někdo z nejvyššího vedení šprajcnul.

Na veselejší notu Hathor Hosts TV Christmas Special
Telemachus Rhade - 28. prosinec 2020 23:05sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
MGM jde podle všeho opět do kopru a opět kvůli Bondovi. Potřebují ho zaplatit a ono to jaksi není možné, takže pokud nějaký blázen nekoupí exkluzivní licenci na Stargate franchise, jakékoli plánované pokračování, a sen M&Msek o dokončení Universe, se opět rozplývá v niveč.
Pozemstan - 11. prosinec 2020 20:13sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Dnes od 20.15 (a zítra od 14.55 a ještě v neděli od 15.00) vysílá Prima Cool film Hvězdná brána: Archa pravdy. Dále ji bude vysílat ještě Prima Max 18. 12. od 9.15 a 19. 12. od 22.05.

Zítra (12. 12.) bude od 10.40 vysílat Prima Max původní film. Dále bude reprízován na téže stanici 17. 12. od 7.45 a 19. 12. od 8.05. -)
Pozemstan - 27. listopad 2020 00:42sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
kapitan Pike: Ano, celý seriál už během tohoto roku opakují podruhé, někdy v září končila 10. řada. Občas se na to také podívám (někdy se mi ale vysílání kryje s výukou či dalšími souvisejícími povinnostmi, takže na kontinuální "rewatch" to není) a s hodnocením souhlasím, atmosféra mě většinou vtáhne do děje... -)

Mimochodem, nedávno po několika měsících zase opakovali SG Origins/Třetí říši. Po zhlédnutí původního filmu se však musím tvůrcům Origins částečně omluvit, jelikož zdánlivě "laciné" různě otočené kopie Měsíce, které jsem jim vyčítal, byly vidět na obloze Abydosu už v původní SG (a možná to přece jen úplné kopie nebyly). -)
kapitan Pike - 26. listopad 2020 23:25sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Viděl jsem teď několik episod druhé a třetí sezóny Stargate na Coolu a i přes značné stáří je to pořád dobře koukatelné :-)
Pozemstan - 19. listopad 2020 21:05sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Lt.Shark 314064: Zajímavé, ani jsem absenci titulků nějak nevnímal, ale každopádně to byl docela kontrast oproti většině dílů seriálu, kde už jazykovou bariéru téměř neřeší... Ale jinak tedy také docela dlouho trvá, než Daniel jejich dialektu porozumí...
Lt.Shark - 06. listopad 2020 22:44sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Telemachus Rhade: Asi jo... bylo otitulkováno to co říkáš a taky možná to, když Daniel objeví ty hieroglify se svojí ženou...? (nejsem si teď jistej, i když asi ne, tam mluvil česky), jinak skoro nic. Ale já to už viděl samozřejmě víckrát a tam bylo otitulkováno všechno (teda jestli to nebylo jen na kompu, kde někdo dodělal titulky i ke zbytku, ale na druhou stranu by musel z něčeho vycházet).
Telemachus Rhade - 06. listopad 2020 22:32sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Lt.Shark: A nebyl otitulkovaný jen ten rozhovor Raa a Daniela v pyramidové lodi? Lovím v hlavě vzpomínky na VHS Intersonicu ;)
Lt.Shark - 06. listopad 2020 22:24sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Právě koukáme na COOLu na Stargate (film) a přemejšlim jak mohlo dojít k chybě, že většina dialogů, které jsou v té staroegyptštině či co... není otitulkovaná, přitom obvykle to tak bývá (rozhodně sem to už několikrát viděl a titulky tam byly). Pro někoho, kdo by to už neviděl v minulosti je to pěkně na P***, protože vůbec netuší o čem se tam spolu baví.
Ale přitom to není tak, že by tam titulky nebyly vůbec, pár dialogů otitulkovaných je, ale většina není... fakt zvláštní.
Pozemstan - 17. říjen 2020 12:47sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Lt.Shark: Zajímavé! To, že by navázali na předchozí příběhy a dokonce zapojili některé původní herce vnímám velmi pozitivně. Uvidíme, jak se na vývoji podepíše pravděpodobná ekonomická superkrize a na druhou stranu možná relativně dobrá situace na poli online seriálových platforem...
Mirak - 24. září 2020 20:17sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Marshall: Ano, před 15 lety.
Marshall - 24. září 2020 19:49sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Z Fraiser se stala bloncka. HATHOR HOSTS feat. Teryl Rothery

Nejnovější   Novější 30 - 49 / 6619Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o