Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Enterprise

Spravuje: Trip
Počet příspěvků: 4758
Vítejte na počátku
Vítejte v době před vznikem Federace! Vítejte v časech, kdy se lidstvo poprvé vydávalo tam, "kam se dosud žádný člověk nevydal." Vítejte na ENTERPRISE!

Protože kapitána a subkomandéra T´pol naléhavě odvolali kvůli nějaké politické záležitosti na Vulkan. (Něco s katrou Suraka nebo tak nějak.) Přešlo velení Enterprise na mě! Tak prosím buďte hodní, ať nemusím využívat vězení (je extrémě malé a nepohodlné). Jinak je každá přátelská forma života vítaná:-)
(Hmm... Kdyby bylo nejhůř, vždycky můžu přetížit warp motory.) Né:-D Dělám si legraci fórum je Vaše.

Obrázek je http://i.imgur.com/
Novinky:
Kompletní seriál Enterprise na Blu-ray vychází 18 května 2015 (v AJ)
Scott Bakula a Dominic Keating se po deseti letech ohlížejí za Enterprise (v AJ)

Herci

Scott Bakula | Jolene Blalock | Connor Trinneer | Dominic Keating | Anthony Montgomery | Linda Park | John Billingsley

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1 - 20 / 4758Starší   Nejstarší

Star Trek.CZ - 23. leden 2024 22:52sipka
ZAMĚŘIT
Star Trek.CZ
Zemřel Gary Graham – Soval z Enterprise

Gary Graham představuje asi moje nejupřímnější a nejzajímavější setkání s hercem. Byl naprosto civilní, nadšený, všechno ho zajímalo. Ten večer jsme si dlouho povídali. Vzalo mě to víc, než bych čekal.
Telemachus Rhade - 23. leden 2024 22:48sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
anubis: Vždycky měl fascinovaly nekrology na serveru Deadline. Má to takovou... přidanou hodnotu :)
anubis - 23. leden 2024 21:03sipka
ZAMĚŘIT
anubis
Zemřel představitel Sovala
Star Trek.CZ - 14. leden 2024 13:45sipka
ZAMĚŘIT
Star Trek.CZ
Náš návrat by byl zřejmě hodně problematický
S.S.Enterprise - 28. duben 2023 12:04sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
https://youtu.be/ETVSm2AmYjc?t=342
... celé video je úžasné, takže doporučuji od začátku
... odkaz je na pro mě nový pohled na vnitřní konstrukci Ent-J
Star Trek.CZ - 29. září 2022 17:09sipka
ZAMĚŘIT
Star Trek.CZ
Star Trek: Enterprise slaví svou plnoletost
S.S.Enterprise - 23. červenec 2022 16:00sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise

u rotující stanice půjde asi i o zachování roviny rotace, tj. aby ji jen tak něco nerozházelo. Aby se neotočila, pokud do ní něco narazí, to by uvnitř znamenalo, že by to všechny nepřipoutané věci vymrštilo nepředvídatelným směrem, lidi by to asi nepřežili...


čím větší hmnotnost, tím menší šance, že se stanice po nárazu pohne
Telemachus Rhade - 23. červenec 2022 11:12sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
kapitan Pike:
Ve vesmíru záleží na hmotnosti? :-D

Velmi :) Vysvetloval mi to Mike na prikladu rotace Babylonu 5. Nepamatuju si z toho moc, ale pry je ten udaj o hmotnosti stanice ze znelky stezejni.
S.S.Enterprise - 22. červenec 2022 19:47sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
kapitan Pike:
Ve vesmíru záleží na hmotnosti?

záleží na situaci, o co v té epizodě šlo už nevím, ale obecně na hmotnosti záleží skoro vždy... ono i ve stavu beztíže je rozdíl, jestli chci pohnout lehkou věcí a nebo těžkou věcí... např. kinetická energie pohybujícího se tělesa je dána jako E_k=1/2 * m * v^2, tzn., je zřejmé, že čím větší chci udělit rychlost a čím větší je hmotnost předmětu, tím více energie musím k jeho rozpohybování dodat... no ze vzorce je patrné, že se vzrustajici rychlosti energetické nároky velmi rychle rostou, to je také důvod, protoč je energeticky extremně naročné rozpohybovat i velmi lehké částice na rychlost blízkou rychlosti svetla... proto jsou na to potřeba ty extremně silné a velké elektromagnety v urychlovačích


kapitan Pike - 22. červenec 2022 17:23sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Z episody Horizon:

You're hauling 30 000 metric tons. You're not going to be able to outrun them."

Ve vesmíru záleží na hmotnosti? :-D
kapitan Pike - 20. červenec 2022 12:57sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
AVip:
Ale je fakt, že Shockwave je asi nejhorší příklad cliffhangeru TNG+ éry z hlediska porovnání první a druhé části.

Souhlasím. Špatné dvojepky Voyageru byly alespoň konzistentní v tom, že byly podobně špatné obě části :-)
AVip - 20. červenec 2022 10:22sipka
ZAMĚŘIT
AVip
kapitan Pike: Tak ono je to spíš o tom, že B+B z té tehdejší kaše vytáhl někdo jiný... :-)

Ale je fakt, že Shockwave je asi nejhorší příklad cliffhangeru TNG+ éry z hlediska porovnání první a druhé části.
kapitan Pike - 20. červenec 2022 09:45sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
AVip: Je fakt, že jeden další je tam docela na hraně, ale rozhodně to není tak tragické jako Shockwave.
AVip - 20. červenec 2022 09:43sipka
ZAMĚŘIT
AVip
kapitan Pike:
(později v Enterprise už naštěstí ne).

No to bych se docela hádal... ale zatím nechám věcem volný průběh.

kapitan Pike - 20. červenec 2022 09:21sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Přes prázdniny jsem se pustil do rewatche Enterprise a připadá mi to velmi dobré, mnohem lepší, než jsem čekal. Teď jsem cca v půlce druhé sezóny. Dojem mám zatím více pozitivní, než když jsem na to koukal poprvé. Jen samozřejmě přemýšlím, jestli je to objektivní kvalitou seriálu nebo tím, že za ty roky a po zhlédnutí části Discovery a Picardy klesly moje nároky :-) Když bych to nějak stručně shrnul...

- Pilot Broken Bow mě moc nenadchl. Asi je to tím, že je to celé hodně uspěchané (tím nemyslím pouze cestu na Kronos, ale obecně příběh). Myslím, že běžný divák z toho musel mít napoprvé v hlavě docela guláš :-)
- Ve Fight or Flight je výborná scéna u večeře a Archerovo morální dilema. Obecně je Archerův charakter hodně propracovaný a Bakula je skvělý herec.
- Strange New World je trochu nudnější, ale Tripova nedůvěra k T'Pol pěkně zapadá do této části seriálu. Líbí se mi, jakým vývojem prochází jak vztah T'Pol a zbytku hlavních postav.
- V Unexpected prostředí té "alien" lodi opravdu působí jako "alien", tohle se třeba ve Voyageru v pozdějších sezónách skoro neřeší a "alien" lodi vypadají vesměs stejně.
- Terra Nova je tak nějak o ničem.
- The Andorian Incident je určitě výborná.
- V Breaking The Ice mi celkově neseděla výprava, u té komety jsem měl ze začátku dojem, že přistáli pár metrů od toho výzkumného vrtu (což by mělo smysl), ale při návratu to vypadalo, že jsou hodně daleko. Spíše průměr.
- Civilization působí poměrně naivně, ale tyhle průzkumné výpravy do pre-warp civilizací mě v Treku vždy hodně bavily.
- Na Fortunate Son mě baví, že se věnuje nákladní přepravě v rámci Trek vesmíru a dobře dokresluje Travisův charakter, který jinak v seriálu nemá moc prostoru. Vytkl bych ale, že to dělání buranů/pitomců z lidí z té nákladní lodi bylo hodně na sílu.
- Cold Front se mi líbila, tady ten koncept časové studené války dává i smysl.
- Silent Enemy je určitě episoda, která do této části seriálu skvěle zapadá. Možná by tomu seděla trochu hororovější atmosféra.
- Dear Doctor je samozřejmě vynikající. Obecně je v seriálu vidět, že zde posádka hledá "best practices" pro průzkum vesmíru, které jsou v pozdějším Treku logicky standard. Tady je to třeba vidět se základní směrnicí, ale později je to třeba synchronizace času mezi hlavním městem planety a lidí na orbitě. Drobnosti, ale potěší, že na to mysleli.
- U Sleeping Dogs pořádně nevím, co i o tom myslet. Není to vyloženě špatné, ale moc mě to nebavilo.
- V Shadows Of P'Jem je pěkná kontinuita, ale ti záporáci jsou dost generičtí.
- Shuttlepod One mě vždycky bavila, i když některé scény byly opravdu over the top (hlavně ty, ve kterých byla T'Pol). A obecně zápletka zde stojí hodně na vodě (raketoplán nemohl odletět tak daleko, aby ho Archer před odletem minimálně nezkusil kontaktovat). Ale většina dialogů mezi Tripem a Malcolmem mě bavila.
- Fusion je celkem špatná, ale alespoň na to dokázali navázat v budoucnu.
- U Rogue Planet jsem si říkal, že těch 26 episod na jednu sezónu je prostě moc a tady už autorům začal docházet dech. Potěšila Stephanie Niznik.
- Acquisition - dávat Ferengy do pre-TNG seriálu byla určitě chyba, na druhou stranu je to celkem zábavné a v konkurenci konce první sezóny nadprůměr.
- V Oasis je samozřejmě super René Auberjonois, ale v rámci Treku je ta zápletka dost neoriginální.
- Detained hezky ukazuje geneticky nevylepšené Sulibany a obecně je fajn se o tom druhu dozvědět něco víc. Jen jsem měl pocit, že autoři si od episody slibovali o něco víc, než jsme nakonec dostali.
- Vox Sola - první část jede v podstatě bez zápletky a ukazuje běžný život na lodi. Tahle civilnost mě v rámci Treku určitě bavila a líbilo se mi, jak je to zde podané. Druhá část se zápletkou s neznámou formou života je celkem v pohodě.
- U Fallen Hero mě překvapil závěr, protože jsem si to z nějakého důvodu pamatoval úplně jinak. Je to typická bottle episode a není špatná, jen jsem měl dojem, že s tímto formátem autoři neumějí moc dobře pracovat.
- Desert Crossing mi nedávala moc smysl, hlavně ten pochod Archera a Tripa přes poušť jsem moc nepochopil. Jinak zde platí stejná poznámka jako u Dear Doctor, tentokrát se týká kontaktu oficiálních orgánů po příletu k planetě.
- Two Days And Two Nights je zábavná a povedená episoda, jen bych tam čekal trochu větší provázanost s dalšími episodami z Risy.
- Shockwave - z první poloviny jsem byl napoprvé nadšený. Nyní jsem už bohužel věděl, že pokračování je celkem sračka a tím pádem jsem ji ani první část moc neužil. Záliba Bermana a Bragy v bombastických cliff hangerech, které neumí ukočírovat, se bohužel v Treku projevuje i dříve (později v Enterprise už naštěstí ne).
Lt.Shark - 28. prosinec 2021 09:31sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Já mám Enterprise trilogii hodně rád, mě se líbila moc. A proto pořád doufám v nějakou další Enterprise knihu.
KRAKONOS - 02. září 2021 19:12sipka
ZAMĚŘIT
KRAKONOS
Telemachus Rhade:
bony: Díky za odpověď. Pro mě je to tedy zlá zpráva, protože Romulanská válka mi přišla tak špatná, že jsem od té doby jinou startrekovou knihu nečetl. A pokud patří k tomu lepšímu, už to tak nejspíš zůstane.
Spoilery*Abych byl konkrétnější, celá Tuckerova linka mi připadala jako jedna "deus ex machina" za druhou. Vždy se náhodou objevila nějaká loď, která ho v poslední vteřině zachránila. Druhým největším zklamáním bylo zmiňované ořezání poslední knihy. Kdyby Tolkien napsal Návrat krále jen z pohledu Froda a ostatní linky už vůbec nezmínil, výsledek by byl podobný této knize.*
Nevzpomínám si na jinou knihu, po jejímž přečtení bych byl tak otrávený.
bony - 01. září 2021 20:03sipka
ZAMĚŘIT
bony
Trilogie byla super, druhá nejlepší v Treku. A ano na třetím dílu je vidět, že rozkaz byl zrychlit a zkrátit. Přišla mi už moc zkratkovitá. Ale i tak - super!
Telemachus Rhade - 31. srpen 2021 23:04sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
KRAKONOS 319958: Ta trilogie je naprosto skvělá! Ostatně proto jsem ji vydal ;) Má svoje mouchy - v první řadě tu, že poslední díl nenechali Martina dopsat v rozsahu, jaký chtěl, ale furt je skvost.

KRAKONOS 319959: To asi nejde. Nebo jsem na to přílišně zaujatý. Je lepší než Volání osudu? Ne. A jiné žánrově podobné trilogie jsme nevydali.
KRAKONOS - 31. srpen 2021 20:28sipka
ZAMĚŘIT
KRAKONOS
Ještě by mě zajímalo, jak trilogii hodnotíte ve srovnání s dalšími startrekovými knihami (podprůměr/nadprůměr apod. Díky

Nejnovější   Novější 1 - 20 / 4758Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o