Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Discovery

Spravuje: S.S.Enterprise
Počet příspěvků: 2972


PREMIÉRA 5. SEZÓNY: 4.4.2024

Kontinuum.cz: Základní info o všech epizodách v češtině.

České titulky: http://titulky.trekdnes.cz/dis.htm

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1929 - 1948 / 2972Starší   Nejstarší

AVip - 03. říjen 2017 20:01sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Eodeon:
Však přesně tyhle kapky dostávala už ENT a pořádné. Imho nezaslouženě.

Velmi zaslouženě.
Opravdu doporučuji každému, aby si sehnal ST Encyklopedii, nejlépe ve vydání z roku 1999 (ale libovolné vydání z 90. let taky vyhoví, případně i původní "Okudachron") a udělal si malé srovnání...

Pokud by Discovery vznikla v časech Ricka Bermana, tak by ode mne dostávala "čočku" daleko, ale daleko větší.

Ale protože v časech Ricka Bermana nejsme a protože se mezitím objevilo pár seriálů, u kterých se opravdu vyplatilo počkat se závěrem na... inu, na jejich závěr, tak ode mne dostává Discovery malý bonus v tom, že jsem ochoten si na ten závěr počkat.
AVip - 03. říjen 2017 19:57sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Eodeon:
v této době preferovaly druhy Andorianů a Tellaritů tvořit druhově jednotné posádky

S ohledem na jejich specifické požadavky, co ubytovacích podmínek týče, to je myslím poměrně racionální rozhodnutí... :-D
Eodeon - 03. říjen 2017 19:48sipka
ZAMĚŘIT
Eodeon
Pike: Pravda, Thelin, i když taky jen v alternativní realitě :) Na toho jsem zapomněl. Díky. A ten andorianský admirál z Cesty domů, jak připomněl Shark. I tak to podle mě naznačuje, že tyhle druhu se do služby ve Flotile příliš nehrnou. Ale také bych nějakého Andoriana na Discovery ocenil. Když už byli v poslední epizodě dvakrát zmíněni. Lepší postava jako křoví v pozadí, co utuží kontinuitu, než jen zmínka coby pouhý easter egg.

Vlastně tuším, že existuje nějaké in-universe vysvětlení odvozené ze "Syndromu imunity" a lodi Intrepid s čistě vulkánskou posádkou, že v této době preferovaly druhy Andorianů a Tellaritů tvořit druhově jednotné posádky. Chopili se toho i v Prelude to Axanar. Ale není to kánon.
Lt.Shark - 03. říjen 2017 19:39sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Eodeon:
Vzhledem k tomu, že jsme snad nikdy v žádném seriálu ještě neviděli Andoriana nebo Tellarita v uniformě Flotily

no, máš pravdu... v podstatě neviděli... asi jenom vyjma admirála Andoriana v jednom z filmů s Kirkem a Andorianského komandéra v TASce.
kapitan Pike - 03. říjen 2017 19:38sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Eodeon:
Vzhledem k tomu, že jsme snad nikdy v žádném seriálu ještě neviděli Andoriana nebo Tellarita v uniformě Flotily

AFAIK byl nějaký v TASce :-)
Eodeon - 03. říjen 2017 19:33sipka
ZAMĚŘIT
Eodeon
Lt.Shark: Vzhledem k tomu, že jsme snad nikdy v žádném seriálu ještě neviděli Andoriana nebo Tellarita v uniformě Flotily (snad jedině v tom zrcadlovém dvojdílů z ENT a to je jiný vesmír) mě zrovna tohle až tak netrápí. Myslím, že ti "androidi" jsou spíš nějací kyborgové. Těžko říct. Ale v poslední epizodě jednoho jmenovali, což doufám naznačuje, že se o něm/ní časem něco dozvíme.

S.S.Enterprise
jistě bychom jej nařkli, že kopíruje své předchůdce

Však přesně tyhle kapky dostávala už ENT a pořádné. Imho nezaslouženě.

pořád hrozí, že až nám to tajemno odhalí, zjistím, že to bude jen prázdná nafouknutá bublina

Já předpokládám, že v tomto případě nepůjde o dlouhé čekání na jednu pointu, ale spíš o postupné odhalování, kousek po kousku. Vlastně mě ve třetí epizodě velice překvapilo, že byla otázka, co se na lodi děje za podivnosti, zodpovězena ještě v jejím rámci. Tady bude těch tajemství a odhalení nejspíš ještě hodně.
Lt.Shark - 03. říjen 2017 18:39sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
to jo... ale pokud jsme v éře Klece... tak to na lodích hvězdný flotily moc jiných ras nebylo... byl to samej "human"... proto když už, tak by měli použít především ty z prvních členských planet... Andorie, Tellar, Vulkán... a né že ti tu nejsou vůbec, zato spousta jinejch... zcela neznámejch.
a teď si nejsem jistej... ale dokonce sem snad viděl i nějaký androidy nebo co...
S.S.Enterprise - 03. říjen 2017 18:14sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Nicméně to, že ST ukazuje stále nové a nové rasy aniž by více pracoval s těmi stávajícími jako jsou oni Andoriani není nic nového. Kromě klingonů a Romulanů, které naopak recykluje do zblbnutí, jsou nových ras plné zejména TOS filmy, což jen ukazuje, že v tomto se DSC vrací ke kořenům... I když tuším, že u těch TOS filmů to byla reakce na SW filmy + využití filmového rozpočtu.

V TNG filmech tolik nových ras nebylo, v seriálech TNG+ byly nové rasy vtaženy do děje..
Pozemstan - 03. říjen 2017 18:04sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Lt.Shark: To ano, i když v prvním nebo druhém díle je zmíněna andorijská kolonie, u které jsem se pozastavoval nad tím, že by byla proti klingonům, vzhledem k válečnickým tradicím andorianů, úplně bezbranná...
Lt.Shark - 03. říjen 2017 17:58sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Ještě je zajímavé... jak kromě Vulkánců (a řekněme že "Klingonů"), nebyly zatím vidět jiný druhy známé ze ST universa...
v posádkách jak Discovery tak Shenzhou nebyl zatím žádnej Andorian, Denobulan nebo třeba Telarit, ale zato je tu spousty nových, dosud nikdy neviděných druhů... třeba ten Saru (Kelpien)
nebo toto: http://memory-alpha.wikia.com/wiki/File:Shenzhou_Blue_Skin.jpg
toto: http://memory-alpha.wikia.com/wiki/Airiam
toto: http://memory-alpha.wikia.com/wiki/File:Shenzhou_Tactical_Helmet.jpg
a další... jako třeba ženská v jídelně Discovery s velkou fialovou hlavou.
S.S.Enterprise - 03. říjen 2017 17:21sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Anketa k 1x03 spuštěna.
S.S.Enterprise - 03. říjen 2017 17:19sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Ještě bych dodal, že v našem známém ST bylo už tolik témat a různých dějových situací, že pokud by další seriál pokračoval ve stejném duchu, jistě bychom jej nařkli, že kopíruje své předchůdce - toto má blízko k tvůrčí krizi, jejíž výsledek jsme mohli vidět v podobě 3.sezóny ENT.

Ano já bych taky rád viděl pokračování ENT, nebo VOY/Nemesis+ seriál, ale tato doba je už evidentně pryč.
S.S.Enterprise - 03. říjen 2017 17:06sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
1x03

Za mě super atmosféra i příběh, výborné představení lodě, kapitána i celé posádky, 1x03 funguje i díky prvním dvěma epizodám. S TOS (kterou sem prospal a fakticky se na ní nedá dívat) to nemá nic společného a doufám, že nikdy mít nebude (proto by si měli tvůrci odpustit ty lživé výroky o tom, že toto je originální ST/TOS linie - není a akorát mě tím urážejí).

Ano, seriál se ST ani nemusle jmenovat, ale tím by se zbytečně připravili o sledovanost.. Ono "ST" v názvu je tak v podstatě pouze reklamní trik na nový sci-fi seriál v moderním po jetí, který dává přednost akci, napětí a pocitům, před onou sci-fi strohostí, kterou bysme rádi u ST viděli, ale IMHO v ST nikdy nebyla plně přítomna (srov. např. s filmy 2001 vesmírná odysea nebo interstellar, popř. filmy o prvních výpravách na Mars, Moon, atd.).

Spoilery:
Black insignia, black alert... no sranda, působí to vše pěkně tajemně ale jako u LOST pořád hrozí, že až nám to tajemno odhalí, zjistím, že to bude jen prázdná nafouknutá bublina... nicméně i tak na to lidé naletí, jako už mnohokrát v historii (např. na ekonomické bubliny :)

Momenty jako transporter ve warpu, silové pole v hangáru, údív Michaela (nebo Michaely?), že prvním důstojník je Saru, nebo Klingon dělající pššt byly super a bylo jich tam více, teď jsem si vzpomněl jen na tyto. Zničení sesterské lodi mi připadlo jako plýtvání zdroji Federace, ale pro efekt ok.


Macek - 03. říjen 2017 16:01sipka
ZAMĚŘIT
Macek
"A pair of nacelles gave the craft considerable warp capability"

Series : TOS Season 1 (Disc 3)
Episode : The Menagerie, Part 1
Comment : A Class F paces the Enterprise at warp for a considerable time

to je zase Ditl.org - označeno jako canon source
Pozemstan - 03. říjen 2017 15:59sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Lt.Shark: Jenže ty gondoly vidíme a těsně nad těmito specifikacemi se píše:
"The full specification for the class F was not heard in "The Menagerie" as the computer was stopped. It is likely that the craft had a limited warp capacity as attempting to follow the Enterprise, a faster than light vessel, would be absurdly futile with a slower than light ship. It also had limited range, as Kirk exceeded his point of safe return in "The Menagerie, Part I.""
Seven - 03. říjen 2017 15:20sipka
ZAMĚŘIT
Seven
"Most Starfleet shuttlecraft from the 23rd century onward had warp nacelles, indicating warp capability. (DS9: "Emissary", "Paradise", "The Jem'Hadar"; TNG: "Parallels", "All Good Things..."; VOY: "Drone", "Resolutions"; TOS: "The Galileo Seven", "The Doomsday Machine"; ENT: "Broken Bow", "Shuttlepod One"; Star Trek Into Darkness)"
http://memory-alpha.wikia.com/wiki/Shuttlecraft
Lt.Shark - 03. říjen 2017 14:47sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Seven:
Shuttlecraft z 23. století dál (TOS Galileo 7) měl warpové gondoly a lítal limitovaným warpem

no nevím... http://memory-alpha.wikia.com/wiki/Class_F_shuttlecraft

"Propulsion: Impulse Power"
"Engines: Advanced Impulse Power"
"Interplanetary Cruising Velocity: 350 million km/hr"
Seven - 03. říjen 2017 09:37sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Shuttlepod z ENT lítal jen impulsem.

Shuttlecraft z 23. století dál (TOS Galileo 7) měl warpové gondoly a lítal limitovaným warpem, jako ostatně i shuttle v TNG a VOY.

Pro delší cesty s trochu lepšími motory potom byly představeny runabouty (myslím, že v pilotu DS9).
Macek - 03. říjen 2017 08:07sipka
ZAMĚŘIT
Macek
Discovery 01x03:

No... Přátelé... Tohle je silné kafe. Mix Lost, Aliena, Doom, a níže zmíněných dalších seriálů a filmů, co jsem neviděl (pravděpodobně).

Očekávám, že se každá z hlavních postav, tedy vyjma Michaely, několikrát změní a bude tu dobrý a tu zlá a tu něco mezi a vlastně nebudeme moci zařadit na správné místo a až do posledního dílu nechá diváka čekat, co bude finální postoj dané postavy.

Tak "moderní" pojetí jsem opravdu nečekal. Jak tu bylo zmíněno, je to klasický "no name" sci-fi a Orvile je zase ST - to je ale zvrácený svět.

Takových "facepalm" co jsem za tuto epizodu osobně prožil.
AVip - 03. říjen 2017 06:59sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Jinak jestli takhle půjde dál, mám pro Discovery nový akronym:
STINO (podle vzoru GINO a BWINO)

"As Discovery is Star Trek In Name only, while Orville is Star Trek in everything, but name." ;-)

Nejnovější   Novější 1929 - 1948 / 2972Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o