Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Discovery

Spravuje: S.S.Enterprise
Počet příspěvků: 2972


PREMIÉRA 5. SEZÓNY: 4.4.2024

Kontinuum.cz: Základní info o všech epizodách v češtině.

České titulky: http://titulky.trekdnes.cz/dis.htm

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1908 - 1927 / 2972Starší   Nejstarší

Lt.Shark - 05. říjen 2017 17:06sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
já bych Lorcu jako záporáka neviděl... spíš mi to přijde trochu jako Archer ve třetí sezóně... kdy ve válce s Xindi přitvrdil, ubral s průzkumníka a byl ochotnej jít do věcí, který by dřív neudělal... viz. sebrání motoru tý jedný cizí lodi pod násilím proto aby mohl splnit svůj úkol... Lorca mi v tomhle zatím přijde podobnej... je třeba porazit Klingony, tak budu dělat i nemorální věci. A Michaela naverbuju právě proto, že je ochotná jít proti veliteli a udělat "vzpouru" a neohlížet se na vlastní dobro, ale udělat to proto, že věří že je to nutné udělat i proti rozkazu někoho kdo to nevidí.
Mirak - 05. říjen 2017 16:45sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
btw. rozhodně jsem neměl problém s tím, jakým způsobem pracovali ve Fringe s postavami. Ten seriál nebyl dokonalý, ale většina postav mě většinu času bavila.
Mirak - 05. říjen 2017 16:43sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Nepamatuju, je to strašně dávno, co jsem to viděl, ale tím, že se na to zrovna teď díváš si to imo zbytečně vsugerováváš.

Ano, "reálná věda" mě na Fringe bavila rozhodně ze všeho nejvíc, možná proto mi ten seriál přišel zábavný až od půlky dvojky nahoru :)
BorgDog - 05. říjen 2017 16:12sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Telemachus Rhade:
Prace s postavami je naprosto stejna

Přesně. JE to model Fringe, zcela viditelný. I s tím ignorováním jakékoliv reálné vědy (ve Fringe prakticky všechno od sezóny dvě dál jsou žvásty), a hromadění "narážek pro narážky."
S.S.Enterprise - 05. říjen 2017 15:49sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Damar: No pokud se ta loď i seriál jmenují Discovery, tak si troufám tvrdit, že dostojí svému názvu a ukážou nám mnoho nových objevů aniž by se ohlíželi na TOSku... V podstatě v to i doufám, protože tím by jen pokazali to, co už ignorací TOS+ Treku načali :)
Damar - 05. říjen 2017 15:42sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Inak 1x03 ma bavila viac ako pilot (možno preto, že tam neboli nudné dialógy pseudoklingonov:)

Ale samozrejme tam experimentujú s prevratnou technológiou, ktorú najbližších 100 rokov Hviezdna flotila ani nijaká relevantná mocnosť nebude používať.
Telemachus Rhade - 05. říjen 2017 15:31sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Prace s postavami je naprosto stejna ;) Pamatujes si jeste na S3?
Damar - 05. říjen 2017 15:29sipka
ZAMĚŘIT
Damar
S.S.Enterprise: Ono tu skôr ide o to narušenie pohrebnej kultúry iného druhu, aj vo vojnovom stave je to pre Hviezdnu flotilu tak trocha cez čiaru a to aj v prípade, že účel svätí prostriedky.


Pozemstan - 05. říjen 2017 15:29sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
S.S.Enterprise, kapitan Pike: Řekl bych, že, to, že je to záporná postava (a případně nakolik záporná) zatím rozhodně není jisté, i když poslední scéna skutečně otevírá všechny možnosti... -)
Mirak - 05. říjen 2017 15:23sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Ono se to ani Fringe vůbec nepodobá, ale syndrom starnet strikes again :)
kapitan Pike - 05. říjen 2017 15:19sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
S.S.Enterprise: Tady nesouhlasím, na základě (tuším) předposlední scény si myslím opak.
Telemachus Rhade - 05. říjen 2017 15:19sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
S.S.Enterprise:
Lorca přeci není záporná postava...

Ve Fringe nikdy nevis. Kazdopadne me rozhodne kladny neprisel.
S.S.Enterprise - 05. říjen 2017 15:15sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Damar:
První teleport torpéda sem zaregistroval ve VOY (tuším to byla ep. Dark Frontier?)
S.S.Enterprise - 05. říjen 2017 15:14sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
kapitan Pike:

Lorca přeci není záporná postava...
Damar - 04. říjen 2017 10:51sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Tento citát z jednej recenzie pilotu Discovery je celkom výstižný:

"The captain teleports a bomb to a body of a Klingon officer that was being taken for burial, and blows it up. Is this ISIS, or Starfleet?"
kapitan Pike - 04. říjen 2017 09:17sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
1x03
- Líbilo se mi to více, než předchozí dvě episody.
- Isaacs má velké charisma, ale *IMHO se hodí jen na kladnou postavu. Jako záporáka si ho nedokážu představit.*
- *Honičky s příšerou byly docela nudné,* zbytek episody byl docela fajn :-)
- Beru to tak, že se to odehrává v alternativní linii a rozhodně ne v tom samém univerzu a v té samé době, jako The Cage. Jen autoři nenašli odvahu to přiznat.
AVip - 03. říjen 2017 20:49sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Eodeon:
Tedy samozřejmě krom toho, že je doplněná o v té době aktuální informace

Není třeba. Jen v tom, že má aktualizované údaje a to ještě ne úplně všechny.

Jinak za sebe říkám, že mně osobně premisa ENT (a DSC, když na to přijde) vyloženě nevadí - stačí, když řeknu, že až do příchodu remasteru TOS jsme spoustu věcí "z blízkého vesmíru" viděli jen ve velmi TOS zkreslené podobě... (TOS mám rád, ale přece jenom...)

A co se episodického formátu ENT týče - celkem akutně podezírám všechny kritiky, kteří toto ST v té době předhazovali, že nikdy pořádně neviděli ani TNG, ani VOY a už tuplem ne DS9 - nakonec, SG-1/SGA si s tímhle přístupem vystačila ještě hodně dlouho po skončení ENT a zrovna na její adresu si žádný podobný "flak" nepamatuji.
Eodeon - 03. říjen 2017 20:33sipka
ZAMĚŘIT
Eodeon
AVip: Nenarážel jsem na žádná fakta či chronologii, měl jsem na mysli čistě zachování epizodického formátu, v prvních dvou sezónách, objevitelský rozměr namísto konfliktů a uvádění nových světů a nových druhů namísto práce s těmi již známými, což právě bylo terčem dobové kritiky (vedle dalších věcí) fanoušků. Tehdy se tvrdilo, že ten model je vyčerpaný. Svým "imho nezaslouženě" jsem mínil říct, že nebyl. A stále není. Jen by bylo méně problematické pro kontinuitu pokračovat v něm v seriálu z dob 25. století. Zátěž "kontinuity" by byla stejná, protože každý seriál musí brát v úvahu všechny předchozí seriály, ať už je zasazený do jakékoliv doby.

BTW mám jen první a druhou edici Encyklopedie. V čem všem je třetí lepší? Tedy samozřejmě krom toho, že je doplněná o v té době aktuální informace. (asi spíš do knih)
S.S.Enterprise - 03. říjen 2017 20:14sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Eodeon:
Vlastně mě ve třetí epizodě velice překvapilo, že byla otázka, co se na lodi děje za podivnosti, zodpovězena ještě v jejím rámci. Tady bude těch tajemství a odhalení nejspíš ještě hodně.
... no vše myslím zodpovězeno nebylo, proč tam byli ti (SPOILERY) black delta ozbrojenci nebo ten lokální stav beztíže doprovázený black alertem...
Mirak - 03. říjen 2017 20:05sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
1x03

Nevím, posledních 15 minut po Vetřelcovi se mi docela líbilo. Lorca mi sedí, není formální, ale zahraný je přesvědčivě. Jinak přirovnání k LOSTu mi přijde celkem hysterický.

Nejnovější   Novější 1908 - 1927 / 2972Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o