Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Discovery

Spravuje: S.S.Enterprise
Počet příspěvků: 2997


PREMIÉRA 5. SEZÓNY: 4.4.2024

Kontinuum.cz: Základní info o všech epizodách v češtině.

České titulky: http://titulky.trekdnes.cz/dis.htm

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1867 - 1886 / 2997Starší   Nejstarší

Mvek - 13. říjen 2017 22:48sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Souhlasím, že si to "zasloužila", ale právě jsem čekal u ní ještě nějaké rezervy na odhalení, co je zač. Takhle mi připomínala toho Samuelse, nebo kdo byl velitel MACO na Enterprise v 3. řadě. Nebo tam dokonce byla podobná herečka tehdy v těch jednotkách? Podruhé to teprve asi někdy příští rok uvidím (s drahou polovičkou).

Jinak mě pobavilo, že jsme se jak o té kadetce na Discovery, tak o bezpečnostním důstojníkovi na Orville dozvěděli, že byli "fast-tracked". V životě jsem snad tento výraz neslyšel ve ST, a najednou ho vidím v "obou"...


A zapomněl jsem, že znělka je fajn, i vizuálně se mi tato variace líbí. Je to něco nového, a přesto je tam klasický průlet lodi:-). Připomíná mi to House a něco steampunkového.

Jediné, co mě tahá za uši a divím se, že to Yakuzza nekomentoval při svých komentářích hudby v různých počinech a písničkách, ten násilný závěr do klasického ST motivu. Úvodní známý motiv mi nevadí, ale ten závěr je děs.
Mirak - 13. říjen 2017 22:22sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mně se taky líbila, akorát se mi nelíbilo, jak ji v 1x04 psali, ve výsledku na mě nepůsobila jako postava, ale jako plot device.
Pozemstan - 13. říjen 2017 22:19sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mně se líbila, i když její role už tolik ne, což do jisté míry platí i o hlavní postavě. Jenže zatímco Michael je spíše jen zbrklá a příliš sebejistá resp. jedná na vlastní pěst bez ohledu na přátele, komandér Landry působila vyloženě militaristickým a, jak jsem psal, až sadistickým "zrcadlovým" dojmem, i když mi bylo líto, že tak rychle končí. V posledním díle myslím na chvíli předvedla i upřímnější úsměv. Za své zcela neuvážlivé jednání si ale ta postava takový osud bohužel zaslouží a třeba bude její nástupce "startrekovější" (ovšem podle toho, co o Lorcově "personální politice" říká Stamets, asi těžko)... -)

V alternativním "fotokomiksu", na který odkazoval MickTheMage, mě docela pobavil trefný dotaz Michael, zda Landry vzali na akademii na sportovní stipendium... -)
Mirak - 13. říjen 2017 21:44sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Tak zrovna ona moc ne, to spíš ten opičák z 1x03.

Mimochodem je to Rekha Sherma, která měla reccuring roli v BSG.
S.S.Enterprise - 13. říjen 2017 21:37sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
no mě tedy ta pinda co fakticky spáchala sebevraždu moc příjemná nebyla.. a vlastně bych to moc nekritizoval, vždyť je to klasický odkaz na červené tričko - no na tento pohled v diskuzich myslim nikdo moc nepoukazuje
Mvek - 13. říjen 2017 20:40sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
1x04
Ach jo. To mě tedy taky moc nebavilo, trojka aspoň nesla nějaké zajímavé novinky, tady v podstatě nic. Jediného vizuálně sympatického člena posádky zabijou (asi jasné poselství, že se na nikoho nemáme upínat).
Ale jako jak jsem si původně říkal, že kdyby to mělo znázorňovat loď Sekce 31 (čemuž napovídá i registrační číslo 1031, jestli si to z trojky dobře pamatuji), tak tady mi to tak nějak vadí, protože si představím, že o takovém přístupu bez ohledu na etiku bude celý seriál pořád, s velmi málo výjimkami. A to bude už únavné.

Říkám si, co si bude říkat Vilma Kadlečková, že tu tak využívají spóry hub, byť jinak než v jejích románech:-).

Jinak předpokládám, že točení talíře/lodě vertikálně byl efekt vstupu do toho spore drive. Nikoliv skutečný fyzický pohyb (na rozdíl od rotace talíře, která je hezká, ale do doby před TOS mi samozřejmě totálně nepatří).

Poslední moje myšlenka pro dnešek je, že nám z USS Discovery roste takový Superman, který zachrání často katastrofální situaci, ale zase zmizí, a nikdo o něm nebude vědět. Ale pořád je tu tolik nesmyslů, že to do původního vesmíru před TOS nepatří (a nemyslím tím ztvárnění počítače, klingonů...)
Mvek - 13. říjen 2017 20:32sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak:

Ad) Maskovaní, asi spoiler na 1x04


Ano, zaznělo...
MickTheMage - 13. říjen 2017 10:28sipka
ZAMĚŘIT
MickTheMage
No, tak aspon nieco ma pobavilo :) Ked uz samotny serial nema so Star Trekom nic.
Telemachus Rhade - 13. říjen 2017 00:17sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Episode 6: Lethe (protože čárky neumí)
Episode 7: Magic to Make the Sanest Man Go Mad
Episode 8: Si vis pacem, para bellum
Episode 9: Into the Forest I Go
Pozemstan - 12. říjen 2017 11:13sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mirak: Ano, je to tak. Jenže vše směřuje k tomu, že ta jedinečnost brzy skončí, a kánon to stejně porušuje...
Mirak - 12. říjen 2017 11:08sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Ad) Maskovaní, asi spoiler na 1x04

*Nezaznělo teď,
že maskování měla jen ta T'Kuvmova loď?
*
Pozemstan - 12. říjen 2017 11:05sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Damar: Na druhou stranu alespoň část klingonů ve filmech III až VI působila podobně tupě nebo i tupěji... Problém je v tom, že to právě nebylo nudné v kombinaci s humorem, který v Discovery zatím téměř žádný (úmyslný) není...
Mvek - 12. říjen 2017 10:59sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jo a samozřejmě mě napadlo, že ty experimenty na Discovery by se mohly povést tak, že právě smažou celou linii a na konci řady se vrátíme do TOSky:-). Ale nevím, co by točili pak, kdyby dostal seriál zelenou pro druhou řadu.


Při "černém poplachu" jsem se málem zadusil.
Mvek - 12. říjen 2017 10:58sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Teprve máme za sebou pilot a první regulérní díl. Pilot byl divný, taky mě nebavil i když jsem neusínal. Některé chyby buď byly chyby v našem vnímání, jak tu už zaznělo, nebo se dají okecat... Některé věci mohly být na efekt (ten dalekohled,a by to diváci pochopili), ale samozřejmě souhlasím, do klasického ST vesmíru mi to nepsasuje. Ať už je vidět zpracováním, jak je to JJ (i vizuálně vybavení lodi, displeje a tak), nebo tedy tím, že tam cpou takhle Sareka a adoptovanou ségru Spocka... Ach jo.
A ano, maskování mi tady vadí asi nejvíc z těch věcí ohledně kontinuity. Vzhled klingonů bych akceptoval, hologramy mi vadí víc, ale site to site transport je zbytečná konina. Atd.

Po prvním normálním dílu ale jsem zvědav na další. To, že to bude Sekce 31 se nabízí už díky registračnímu číslu USS Discovery: NCC - 1031 (asi pro "hloupější", když těch lodí je víc, nebo bylo).

Další díl možná zítra, nebo až v neděli...
Damar - 12. říjen 2017 10:51sipka
ZAMĚŘIT
Damar
V každom prípade Klingoni v TNG a DS9 boli zaujímaví, títo sú nudní...
Mirak - 12. říjen 2017 10:32sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Pozemstan: Pokud chcete (a tady na SN bohužel často chcete), tak si u čehokoliv dovodíte nějakou inspiraci.

Já zase četl názor, že Discovery je levičácká blbost a zlí bojechtiví Klingoni mají zobrazovat Trumpovy voliče.

Co si mám teda vybrat? :(
kapitan Pike - 12. říjen 2017 10:26sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mně ty jejich dialogy připadaly tak extrémně nudné, že popravdě vůbec nevím, co bylo jejich obsahem. :-) Zase tedy BorgDoga obdivuji, že je nejen pozorně vyslechl, ale dokonce se nějak analyzuje.
Pozemstan - 12. říjen 2017 10:21sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mirak: Tak ale je fakt, že v Discovery minimálně část z nich působí jako náboženští fanatici, i když podobné to bylo třeba s armádou Oriů v SG, která mi připomínala spíše křesťanské křižáky...
Mirak - 12. říjen 2017 10:18sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
BorgDogovy příspěvky patří spíš do konspiračních teorií. Islamisty v Kligonech by neviděl snad ani Okamura :)
Pozemstan - 12. říjen 2017 10:14sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
BorgDog "Klingoni-islamisti"
Přiznám se, že jsem v tom takovou paralelu nehledal, i když se nabízí. Pokud by se to nějak potvrdilo a v Discovery by třeba ospravedlnili jednání s klingony ze strany UFP ve stylu Guantanáma, tak bych s tím měl velký problém. Uvidíme...

Nejnovější   Novější 1867 - 1886 / 2997Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o