Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Discovery

Spravuje: S.S.Enterprise
Počet příspěvků: 2990


PREMIÉRA 5. SEZÓNY: 4.4.2024

Kontinuum.cz: Základní info o všech epizodách v češtině.

České titulky: http://titulky.trekdnes.cz/dis.htm

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1782 - 1801 / 2990Starší   Nejstarší

AVip - 22. říjen 2017 09:21sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Ad Fuller a spol. - já slyšel opačnou verzi, ale ono je to ve finále +/- jedno. Stačí se podívat na počet lidí v produkci STD a je jasné, že JE nějaký problém (aby měl seriál dvouciferný počet producentů, no to je docela neobvyklé).

Marshall: Ale to je ono...
už od časů ST VIII bohužel platí, že "co je dovoleno jovovi, není dovoleno volovi" a produkce STD zapomněla, že přesně tenhle přístup poslal ke dnu ENT.

Paradoxně, pokud by se produkce "pochlapila" a prohlásila, že Discovery je ve své vlastní timeline, která sice čerpá (logicky) z etablovaných skutečností, ale nebude se na ně vázat, tak by to můj zájem zvýšilo a to i v tuto chvíli.
Nevidím problém v tom, aby existoval seriál "na motivy", vidím problém v tom, když se mi někdo snaží namluvit, že je "tam pět světel, když jsou jen čtyři."
Marshall - 22. říjen 2017 08:52sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
AVip: Ad hry: Cryptic (STOčko) musí nechat schválit každou novou i starou loď a příběhy. A prý to není jednoduché.

Eodeon: Ad Fuller, ano myslím, že to tak bylo.
Eodeon - 21. říjen 2017 22:22sipka
ZAMĚŘIT
Eodeon
Já si to vysvětluji exekutivními zásahy z vedení CBS. Co jsem tak slyšel (a nevím, jestli je to podpořené nějakými fakty), tak Les Moonves trval na tom, že když už se bude investovat do sci-fi, tak musí vypadat jak nejmoderněji je to jen možné. Často se to také uvádí jako důvod Fullerova odchodu. Nesouhlasil s tímhle redesignováním a věděl, že fanoušci to neodpustí, takže byl ostře proti a na základě toho konfliktu byl odejit z produkce. Údajně. Mně to ale smysl dává.
Telemachus Rhade - 21. říjen 2017 22:21sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
AVip: To by se nesrali s Klingonštinou, vulkánským písmem, etc... V tom bude něco jiného.
AVip - 21. říjen 2017 22:14sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Ještě dodám jedno... u počítačových her po dlouhou dobu (a mám obavu, že u některých sérií to tak bude i dnes) platilo, že design lineage se nedrží a že na ni, "pardon my french" doslova "sere pes."

Relativně učebnicové ukázky byly hry od Originu, kde Wing Commander a zejména Ultima v každé iteraci vypadaly doslova úplně jinak (a u WC se daly aspoň jakés takés vývojové linie dohledat, Ultimy ovšem pro jistotu v každé své hlavní iteraci spláchly komplet geografii i grafiku doslova do hajzlu). Ale nejen zde se to projevovalo.

Jistou stabilizaci způsobilo vlastně až to, že od jisté doby musely hry soutěžit s konkurencí v podobě her ze Star Wars universa, kde se pochopitelně dodržovalo, co se dalo a hráči si začali všímat, že ono to jde, když se chce a že změna herníého engine nemusí znamenat radikální změnu grafické prezentace.

A co tím chci říct - bohužel, generace pro kterou dodržování designu bylo sprosté slovo, je momentálně "v nejlepších letech" a vůbec by mne nepřekvapilo, kdyby za 95% změn v STD mohl nějaký podobný "mlamoj".
Yakuzza - 21. říjen 2017 22:04sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Alternativní realita v mirror abramsversu :)
AVip - 21. říjen 2017 21:52sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Myslím, že lze celkem bezpečně prohlásit, že tohle nechápe +/- nikdo...
a i kdybychom připustili, že STD vychází z Abramsverse, tak i v Abramsverse byla většina věcí (včetně klingonských lodí jako takových) mnohem více "in-line" s původní timeline a to se přitom jedná o timeline alternativní...

Takže se obávám, že není třeba hledat spiknutí tam, kde jako vysvětlení stačí něčí prostá hloupost.
Eodeon - 21. říjen 2017 21:25sipka
ZAMĚŘIT
Eodeon
V tomhle mám já tedy hrozný guláš. Pokud si dobře vzpomínám, tak ta videa, která jsou tu zmíněna, vycházela z myšlenky, že DSC vzniká na základě stejné licence, kterou získal Paramount od CBS pro tvorbu filmů z abramsverza a která údajně znemožňuje použití stejných návrhů jaké se objevily v seriálech, a to se zase opíralo o předpoklady, že zapojení Kurtzmana svědčí o tom, že seriál produkuje Bad Robot. Jenže nyní víme, že seriál produkuje přímo CBS Television Studios (mimo jiné), takže kde jsou tedy ty právní obstrukce? Nechápu to.
Telemachus Rhade - 21. říjen 2017 21:14sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
sarao: No, to je otázka, která mě už taky napadla. Ovšem co CBS vlastně vlastní? Protože pokud vlastní Star Trek Prime jako takový, není D7 problém. Stejně jako evidentně není problém používat jména postav z TOSky, nebo Klingonštinu Marka Okranda, který ji dokonce stvořil pro Paramount.
sarao - 21. říjen 2017 21:07sipka
ZAMĚŘIT
sarao
S.S.Enterprise: Řekl bych že by to mohl být důvod. Určitě by museli platit poplatky autorům původních návrhů. Jestli si dobře vzpomínám byl to i jeden z uváděných důvodů, proč se z Nicholase Locarna (TNG) nakonec stal Tom Paris ve Voaygeru.
S.S.Enterprise - 21. říjen 2017 13:48sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Pozemstan:

haha, no kdyby pokračovali v Prime a Romulus tam nechali (popř. hned v uvodu nějak zachránili), tak by nadělali mnohem míň bordelu do kontinuity, než tím, co se rozhodli nakonec vytvořit... Třeba teď ten Klingonský křižník D7 - naprosto nijakej vzhled, zcela bez duše.. a to jen proto, že chtěli (a nebo museli???) vytvořit nový design... Jak je to s právy na veškery design, uniformy, grafiku atd z předchozích Treků? Není i to důvod, proč vše mění?
Pozemstan - 20. říjen 2017 23:42sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Marshall: Zajímavé, ale AVip to tady popisoval trochu jinak, spíše opačně: "Jde o to, že CBS má práva na Prime timeline, zatímco na Abramsverse má práva Paramount." Podle toho CBS právě raději natočila seriál z "prime" linie ve 23. místo třeba 25. století, aby se vyhnula konfliktu s časovou linií, na kterou má práva Paramount (zničení Romulu jakoby svým způsobem ukončilo původní "prime" linii nedotčenou Abramsem, a tedy Paramountem).
Marshall - 20. říjen 2017 20:52sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Já nechápu, co lidi řeší s tím alternativním vesmírem.
Dle několika analýz, které jsem četl a viděl ještě před vysílám i jakýmikoliv propagačním materiálem, vyšlo jasně najevo, že to nemůže být v "prime" univerzu. LEGÁLNĚ (protože CBS)! Když se podíváte na vlastnictví / rozdělení práv k seriálům/filmům a tvorbě mezi CBS a Paramount, tak není co řešit... jsem doma na cizím PC, takže tu nemám záložky, ale trubce mám oblíbené video, které tohle detailněji (cca 20-30 minut) popisuje, že to nemohlo vypadat stejně jako TOS z důvodu práv. Tímto všechny argumenty o konzistenci padají.

Anyway. Tohle byl důvod proč jsem se na Discovery (Pilot+1) díval jako na nový scifi seriál, nebo reboot, nebo jak to kdo chcete nazývat. Za těchto podmínek STD epicky selhalo z důvodu zde často zmiňovaných.
S.S.Enterprise - 20. říjen 2017 19:44sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
mirror universe má teprve mít svoje epizody...
AVip - 20. říjen 2017 18:26sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Je třeba si taky připomenout existenci sesterské lodě USS Glenn, NCC-1030...

Osobně si nemyslím, že tohle je mirror universe, ale mohl by to být "normálový vesmír" (a předpokládám, že tu někdo nějaké matematické vzdělání utrpěl, aby dokázal pochopit, co mám na mysli)...

Protože prime universe tohle není ani omylem...
Yakuzza - 20. říjen 2017 17:32sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Pozemstan:
O něm jsme spekulovali jako o možném agentu Sekce 31

To se mi nezdá, Sekce 31 vždycky operovala úplně jiným způsobem. Navíc mi přijde divné, že by náš Michael byla první osobou z celé posádky, které by vadilo, co se na té lodi děje.

Jinak tvůj přístup mi zase přijde zbytečně tolerantní a všechno omlouváš za každou cenu :) Nic osobního.
Telemachus Rhade - 20. říjen 2017 17:19sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza: Alternativní vesmír zřejmě ano, ale prostě jen nějaký alternativní vesmír, ne ten klasický toporně zlý mirror.
tz - 20. říjen 2017 17:14sipka
ZAMĚŘIT
tz
Proběhla tady zmínka o teoriích, že se Discovery odehrává v mirror universe

Tomu by mohli odpovídat ty jejich rozpůlené/rozlomené delty.

Pozemstan - 20. říjen 2017 17:09sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Yakuzza: "whatshisname kapitán je z něj"
O něm jsme spekulovali jako o možném agentu Sekce 31 (i registrační číslo lodi obsahuje 31, i když číslo lodi sesterské s tímtéž tajným programem mělo 30)...

Ale odlišnost oproti dosavadnímu ST vesmíru je tak velká, že to jeden člověk z vesmíru jiného vůbec neřeší. Kdyby to byl třeba Q (i ten "náš"), pak možná, ale i na něj by to mohlo být moc...

Jinak se mi Tvůj postoj zdá až příliš negativní. Myslím, že většina kritiků Discovery by celý ST "chcípnout", jakkoli důstojně, nechat nechtěla, i když by asi uvítala něco pozitivního, spíše pokračování ST ve 25. století, popř. něco na způsob některých fanfilmů, kterými "život" ST také pokračuje/pokračoval... Ale já bych se soudy ohledně Discovery ještě posečkal. Stále jsme na začátku a aby to byl dobrý ST, byť možná spíš jen jím inspirovaný seriál, nemusí úplně ve všem zapadat do předchozích představ ovlivněných, stejně jako nyní, dobou vzniku. Je fakt, že třeba onen seznam kapitánů mohl v tomto světle působit až trapně. Já jsem za něj rád, ale pár neznámých jmen tam být mohlo, to ano...
Yakuzza - 20. říjen 2017 16:53sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Proběhla tady zmínka o teoriích, že se Discovery odehrává v mirror universe, resp. má s ním něco společného, resp. že ten whatshisname kapitán je z něj?

Jakože leccos by to vysvětlovalo, ale tyhle výmluvy jsou už trapné. Aby si v Abrams filmech mohli dělat co chtějí, vytvoří novou timeline. Tady to hodí na mirror, aby si mohli dělat co chtějí a jako bonus k tomu mohou být temní a zlí. Meh :/ Pořád si myslím, že po Nemesis a konci Enterprise měli Star Trek nechat důstojně chcípnout a ne to takle dál a dál mrvit :/

Nejnovější   Novější 1782 - 1801 / 2990Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o