Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Discovery

Spravuje: S.S.Enterprise
Počet příspěvků: 3003


PREMIÉRA 5. SEZÓNY: 4.4.2024

Kontinuum.cz: Základní info o všech epizodách v češtině.

České titulky: http://titulky.trekdnes.cz/dis.htm

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1754 - 1773 / 3003Starší   Nejstarší

Mvek - 24. říjen 2017 16:12sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozor, asi trochu spoilery...!

BorgDog: Mně se tedy loď Discovery líbí, i když souhlasím, že tím, že se opravdu asi talíř otáčí, tohle asi není iluze toho pohonu, to do té doby nesedí a je to překombinované. I když možná by nám vysvětlili, že to právě kvůli tomu pohonu potřebují... Nebo potřebovali.

No a co se týče admirálky... Tak jak jsme mohli pochopit už v minulém díle, Lorca je psychicky nemocný, tohle k tomu sedí, ale vraždou bych to nenazval. Neví, jak to nazvat. On v podstatě udělal to, co po něm admiralita žádala, jen samozřejmě až ve chvíli, kdy se mu to hodilo, aby si zachránil sobecky krk. Chvíli jsem si tedy mylně říkal, že nemá co ztratit, že i kdyby se z toho dostala (asi ji nezabijí hned, ale budou ji chtít využít), tak jí vlastně ukáže, že umí jednat v souladu s rozkazy, ale jí by samozřejmě bylo jasné, že to pro něj bylo výhodné, takže by si tím vůbec nepomohl. Takže na druhou stranu docela riskuje.

Nicméně pořád čeká, že mu Sekce 31 nabídne práci. I když tady to bylo sobecké obětování někoho ze svého okolí, byť zároveň ochrana lodi (kterou určitě v příštím díle zase bude tahat kdoví kam).
BorgDog - 24. říjen 2017 16:12sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Telemachus Rhade:
Teď je to spíš "Žij krátce a zhyň" :) :(

A vyhýbej se obloukem kapitánově posteli.
Telemachus Rhade - 24. říjen 2017 16:05sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
BorgDog:
Žijte dlouho a blaze.

Teď je to spíš "Žij krátce a zhyň" :) :(
BorgDog - 24. říjen 2017 16:03sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Telemachus Rhade: A funguje to - není skrz to vidět NIC. Ta vulkánská loď v poslední epizodě je snad první vyjma samotné Discovery, o které bych byl aspoň schopen říct, JAK přesně vypadá. Všechno ostatní jsou jenom přesvícené blikající šmouhy. Plus, obdivuji ten talent nemít ani JEDINOU loď, která by měla cokoliv z ST, nebo aspoň nebyla hnusná. Fakt nevím, kdo tohle navrhoval.

Každopádně u 1x06 jsem hotov. Netflix mi skončil, platit kvůli tomuhle si ho vážně nehodlám, a nestojí mi to ani za tu námahu, to každý týden pirátit. Ten poslední kus mi stačil... admirálka a de facto její vražda, to tu ještě nebylo. Žijte dlouho a blaze.
Mvek - 24. říjen 2017 15:55sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: Jasně, ale i ta volba barev mě zaráží. Připomíná mi to stesky nad vesmírem v barvě žužu.
Telemachus Rhade - 24. říjen 2017 15:17sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: To je jednoduchý princip - čí větší svítivost, tím víc nedostatků se skryje. Viz Avatar.
Mvek - 24. říjen 2017 15:14sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jsem jediný, komu přijde, že v Discovery je všechno vesmírné nebo jinak cizí v neonových barvách? Mlhoviny, let warpem, houbičky... Spousta toho září neonovými barvami. Připadám si jak v nějaké japonské hře.
Telemachus Rhade - 23. říjen 2017 23:13sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Jelikož pořád ležím...

"Vulcan Has No Moon."
Mvek - 23. říjen 2017 22:09sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Kradu z Nyxu, je fakt, že tyhle hlášky z šestky jsou hezky dvojsmyslné:

*je to official, jedou na drogách: "your trip down the mycelium path" a "once you get past the needles, it's pretty great"*
Mvek - 23. říjen 2017 22:04sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
1x06
Tak asi bez spoilerů můžu všechny upozornit, aby nečekali žádná vysvětlení, nebo budou zklamaní. O tom chlapíkovi z klingonského vězení, který s Lorcou utíkal, ani o Stanetsově zpožděném obraze v zrcadle jsme se nic nebo skoro nic nedozvěděli. A máme tu další vazby a zmínky na prime timeline, i když to neznamená, že totéž nemůže být i v nějaké alternativní.
*Takže konečně zmínili Spocka i USS Enterprise (Constitution), že někde lítá. Ale tedy ne v souvislosti, každé zvlášť. Dozvěděli jsme se něco víc o vztahu Sareka a Michael, to bylo dobré, to aspoň zapadá.
Můj tip je, že si Lorcu spíše Sekce 31 brzy vyhlédne, ale tím tedy hůř z hlediska kontinuity předtím:-(.
*
AVip - 23. říjen 2017 21:11sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Lt.Shark:
Her cruiser just dropped out of warp and she's requesting permission to land."

Tak nějak...
Lt.Shark - 23. říjen 2017 21:01sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
S.S.Enterprise: Aha, takže:
"Her cruiser just dropped out of warp and she's requesting permission to land."
Lt.Shark - 23. říjen 2017 20:56sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
S.S.Enterprise: přesun raketoplánem v tomto díle byl... a víckrát a byl ukázanej, ale nejednalo se o přesun admirálky na loď pokud se nepletu.
S.S.Enterprise - 23. říjen 2017 20:47sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
AVip:
Anižbych to viděl, tak DSC hojně využívá přesuny raketoplánem, nemohl to být i tento případ?
Lt.Shark - 23. říjen 2017 19:22sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
1x06
*- tak za mě byl tenhle díl přeci jen startrekovější...a i se mi to celkem líbilo
Postřehy:
- úplně sem cítil, že když Lorca navrhl, aby Sareka zastoupila ta admirálka, tak doufal, že to pro ní dopadne špatně... což prokázal na konci, když mu Saru oznámil že šlo o past a jeho následná reakce.
- pokud jde o toho poručíka, co minule s Lorcou zdrhnul z vězení... nevěřím,
že jde o klingona po operaci, nicméně pořád bych se nedivil, kdyby to byl špeh... člověk kterýho klingoni zlomili nebo nějak psychicky ovlivnili
- celkem se mi líbí ty federační shuttly... sice zase nezapadaj do kontinuity, spíš mi připomínají ty novější z TWOK filmů, samozřejmě hodně přikrášlený a vyzdobený, ale základní design mi je připomíná
- pokud jde o alternativní vesmír...
přestávám v něj věřit... chování na Discovery je dáno především chováním kapitána a proč se tak chová už za ty poslední díly víme, takže neočekávám,
že by ten vzhled lodí, uniforem,
klingonů atd. byl vysvětlen alternativním vesmírem, ale prostě vysvětlen nebude... ani že je to dáno právy na TOS design někoho jiného nebo tak... prostě se rozhodli, že to musí vypadat moderně a hotovo. Nicméně opakuju to co už sem tu kdysi řekl,
když se objevila fotka můstku...
vidím tam podobnost s Archerovou Enterprise, myslím interier a celkem i uniformy, tímto směrem by se to tak mohlo od té doby vyvíjet... bohužel to není chronologický se vzhledem TOSky... co se dá dělat, tahle nekonzistentnost už se nevysvětlí.
- poslední věc... štve mě to jak se musí ty různé části talířové sekce točit, když startujou... má to být COOl, ale je to strašně špatně... to si mohli odpustit. Mimochodem, všimněte si, že když se to děje, tak se různé části talířové sekce točí různě... vnitřní část sekce na jednu stranu, vnější na druhou a to ještě ta vnější... rozdělte si jí na horní polovinu a dolní polovinu, ty se taky točí na opačné strany... to musí být sranda, když mezi jednotlivými částmi patra nebo mezi jednotlivými patry dochází k těmto pohybům... nechtěl bych být zrovna v turbovýtahu a chtít někam jet... navíc jít ze své kajuty po chodbě tou skleněnou trubkou, ve které dnes pobíhala Michael a kadetka a před startem bych došel do jiné části lodi než po startu? No a ta skleněná trubka jako spojnice mezi vnitřní a vnější částí talířové sekce... to je taky vůbec nezranitelný místo v bitvě.
*
AVip - 23. říjen 2017 18:57sipka
ZAMĚŘIT
AVip
K poslední episodě (e06)... časy, kdy někdo přiletěl "k hlavní lodi" (zde admirálka) a my jsme ani neviděli loď, kterou přiletěl, tak to pamatuju naposled v neremasterované TOS... a ne, tohle není ta kontinuita, o kterou bych měl zájem...
Damar - 23. říjen 2017 18:10sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Len niekoľko postrehov z časti so zajatým kapitánom. Ale bolo tam toho viac, čo ma zarazilo...
Pozor sú tam SPOILERY:

- Je logické posielať Discovery zachrániť kapitána, keď loď má v sebe experimentálnu technológiu, ktorá by sa mala okamžite dostať k Federácii a rozhodne neriskovať, že by padla do rúk Klingonom?
- Majú Klingoni potrebu umiestniť odpočúvacie zariadenie do nejakého zvieratka Harryho Mudda? Veď to bola ich cela, mohli si ju bez problémov prešpikovať kamerami a mikrofónmi.
- Sú Klingoni z krepového papiera? Inak si tú ich krehkosť v súbojoch neviem vysvetliť. Za pár sekúnd ich premôžu väzni, ktorí sú fyzicky slabší druh a ešte aj po mučení...
- Nikto sto rokov nevidel Klingonov, ale kapitán vie ich raketoplán riadiť lepšie ako klingonskí školení piloti. Bez ohľadu na to, že tie raketoplány sú nepraktické zväčšené vianočné ozdoby... A to už nehovorím o tom, že prístup z väzenskej cely k hangáru asi nebol vôbec chránený a raketoplány už boli asi pre istotu naštartované... Celý ten útek bol neskutočne naivný.
- Mimochodom, hlavná hrdinka dá kapitánke vulkánsky chmat a dostane doživotie, Lorca úmyselne zabije celú svoju posádku a dostane novú loď a neobmedzenú ruku vo velení. Hviezdna flotila sa asi musela zblázniť.
- Na Discovery každý každého spochybňuje a veliaci dôstojníci sa zásadne neinformujú o dôležitých veciach (ako napr. šéfinžinier, ktorý obchádza zastupujúceho kapitána). Nechápem, ako by mohla hocijaká vojenská organizácia fungovať takýmto spôsobom.
Neviem, možno som niečo prehliadol a dá sa to pekne okecať, videl som to len raz a nechcem si to púšťať znova...
S.S.Enterprise - 23. říjen 2017 17:16sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Za mě je nejhorší ST TAS a TOS :D
Eodeon - 23. říjen 2017 17:15sipka
ZAMĚŘIT
Eodeon
MickTheMage: Ano, vím, že tu padlo, že "na Discovery není vůbec nic startrekového". Znamená to, že si tím pádem musím myslet totéž? :) A jestli to tedy nebylo míněné proti mně, tak proti komu tedy, proti Bedraz, jejíž článek s prvními dojmy byl také pochvalný? Jinak se tam jako nic moc poslední dobou nepíše...

A ano, já naprosto chápu každého, kdo tu píše, že "DSC je ok sci-fi, ale špatný Star Trek", ale já to tak nemám protože neuplatňuji na Star Trek jiná kritéria než na ostatní sci-fi. Já se na to na všechno koukám stejnou optikou. Jasně, Star Trek je v mnoha směrech specifický, ale tahle jeho specifika přeci nejsou něco závazného, čeho se musí držet každý tvůrce čehokoliv s nálepkou "Star Trek". To už je právě ten dogmatismus. Jediná spravedlivá kritika je taková, která vždy jako první zohlední věc takovou, jaká je. Teprve až potom by mělo/mohlo přijít zhodnocení na základě relativního srovnání s něčím dalším. Pokud se někdo chystá sledovat seriál a už v tom momentě má jasné standardy, které bude uplatňovat (neboli "Star Trek má být takový a takový), tak už v tom momentě ztrácí objektivitu. Jasně, nebudu tu řešit, jak nic není objektivní. Nic není buď dokonale objektivní nebo dokonale subjektivní. Vždy divák zohledňuje z části fakta a postřehy a z části své dojmy a své chápání a něco mu z toho vyleze. Ale pokud si už předem připravíš nějaký předsudek, tak ti v tvé optice moc objektivity nezbude. My jsme prostě zaujatí. Máme Star Trek nakoukaný tak moc, že povznést se nad to a vidět nový seriál takový, jaký je sám o sobě, je skoro nemožné. V angličtině je pro to trefné slovo "preconception", ale nevím, jak bych lépe přeložil lépe než "předsudek". Tady jde jen o to, abychom si uměli tu zaujatost připustit a nějak s ní při sledování aktivně pracovat. A že já považuji diváctví za aktivní proces. Tak, snad tohle trochu pomohlo ostatním vysvětlit, proč jsou moje názory tak mimo zde převažující trendy :)

BTW nevím, jestlis ty moje komenty četl, ale já tam třeba nic neospravedlňuji. Spíš píšu o sympatiích postav, jejich vztazích, tu a tam o tématech a myšlenkách epizod apod. Nesnažil jsem se okecávat problémy s kontinuitou, změnu vzhledu u Klingonů. Tu jsem prostě jen pochválil, protože mně se ty masky líbí. Ale že bych se snažil nějakou zjevnou chybu v kontinuitě (dějové nebo vizuální) nějak vysvětlovat, tak to si tedy nevybavuji, to nechávám na diskuze a hlavně na později, protože pořád čekám, že až bude sezóna kompletní, tak alespoň nějaká vysvětlení nám snad tvůrci sešlou. Nějaký design lodí a interiérů a nějaké masky vem čert, ale budu očekávat nějaké rozřešení situace tak, aby se lépe navazovalo na TOS, čili pryč se sporovým pohonem, pryč s válkou, vysvětlit proč tyhle události historie nezaznamenala, na postavy nikdo neodkazuje, atd. Pokud tohle nebude, s chutí si zanadávám s ostatními. Ale doufám, že bude. Možná je můj optimismus naivní :)
Mirak - 23. říjen 2017 16:20sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Pořád je to o tom, že se na to nikdo dívat nemusíme, že :)

Nejnovější   Novější 1754 - 1773 / 3003Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o