Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Discovery

Spravuje: S.S.Enterprise
Počet příspěvků: 2972


PREMIÉRA 5. SEZÓNY: 4.4.2024

Kontinuum.cz: Základní info o všech epizodách v češtině.

České titulky: http://titulky.trekdnes.cz/dis.htm

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1560 - 1579 / 2972Starší   Nejstarší

Pozemstan - 16. listopad 2017 18:06sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Proto asi jednali rychle pomocí těch skoků. Zároveň je tak myslím i zprvu zastrašili a naopak přiměli zamaskovat.
S.S.Enterprise - 16. listopad 2017 16:18sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Souhlasim, že když už je celý seriál moderně pojatý, TOS komunikátor tam působí velmi zpátečnicky.

Celkový dojem ze seriálu je ale dobrý, už jen taková drobnost, jako to, že si Lorca kápl do očí když věděl, že bude za chvíli koukat na výbuch, dotváří tu uvěřitelnou atmosféru... A scéna pak není umělohmotná, prázdná...
Mvek - 16. listopad 2017 14:56sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: No, jestli ale po nich chtěli zkoušet střílet, tak by se stejně demaskovali, takže by to asi moc nevyšlo...
Pozemstan - 16. listopad 2017 14:47sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek 292713: Oni potřebovali přesně ze všech stran změřit zdánlivě náhodné vedlejší elektromagnetické vyzařování lodi při maskování, aby ji mohli sledovat i zamaskovanou. Nechtěli tedy, aby se demaskovala, nýbrž aby s jejich senzory na palubě zůstala po dobu měření zamaskovaná. Skoky zřejmě umožnily lodi být nejrychleji na všech potřebných místech, aniž by se mezitím sledovaná loď moc hýbala (i když její polohu znali díky těm dvěma senzorům), aby nemuseli dále upravovat kurz... Skoky zřejmě byly oproti warpu rychlejší a poskytovaly jim i jistý moment překvapení. I když v praxi to tak rychle i vlivem velkého množství skoků nepůsobilo...
Mvek - 16. listopad 2017 14:13sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
S.S.Enterprise: Jo, ale když už se snaží dělat seriál lépe, měla mít bezdrátová sluchátka a slyšet to jen ona, a ne tím na sebe upozorňovat. To bylo blbé.
Stejně tak mě štvalo klasické klišé pípajících a zářících zařízení, která se tajně umisťují na loď nepřítele (i když to nebyla bomba, ale tím spíš to nemuselo být tak snadno detekovatelné i bez přístrojů).
Mvek - 16. listopad 2017 14:12sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Já jsem ty kratičké skoky vůbec nepochopil. Původně jsem myslel, že tím potřebují klingony donutit maskovat a demaskovat se mnohokrát. Ale to očividně nebyl ten důvod. Takže taky nechápu, proč nemohli loď jen obletovat a skok použít jen jako nouzový manévr, kdyby je moc loď napadla. Tím chci říct, že by jim třeba stačilo deset, patnáct skoků, ne přes stovku... Nemluvě o tom, že tím, jak Michael rozptýlila velitele lodi, tak ty další skoky byly úplně zbytečné, ale to nevěděli.
S.S.Enterprise - 16. listopad 2017 14:03sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
1x09 další spoilerová poznámka

I to použití komunikátoru jako překladače bylo perfektní!
S.S.Enterprise - 16. listopad 2017 13:59sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
1x09 další SPOILER postřehy

Po druhém shlédnutí opravdu vidím, že až ta kadetka doktorovi prozradila ty vedlejší účinky na Stametse, ale řekl bych, že jestli s ním doktor žije, tak si taky už mohl něčeho všimnout.

Micro jumps - nešlo by to nahradit krátkým warpováním jako sme viděli např. s raketoplánem v ST5?

Nahá klingonka - taky ste viděli ta klingonská ňadra? Nebylo to poprvé v Treku?? :)
Telemachus Rhade - 16. listopad 2017 13:35sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Pozemstan:
Tak ale v angličtině té doby si také můžeš vybrat mezi označením Terran (pozemšťan) a human (člověk)
To sice jo, ale v ENT je to natvrdo tera'nagn, tak mě to zaujalo.

Pozemstan:
Jinak nevím, v čem konkrétně vidíš tu nestartrekovost.
Jestli dneska dojedu všechen Destiny materiál, co mám ke zpracování, tak ti zkusím detailně rozepsat prvních 15 minut minut.
Pozemstan - 15. listopad 2017 23:19sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade: Tak ale v angličtině té doby si také můžeš vybrat mezi označením Terran (pozemšťan) a human (člověk), takže v tom bych chybu ani změnu neviděl... -)

Jinak nevím, v čem konkrétně vidíš tu nestartrekovost. Já bych řekl, že se tam postupně stále více prosazuje, byť ne bez chyb. Tady už se objevily i alespoň částečný respekt k rozkazům, vzájemná důvěra/loajalita posádky, respekt k Základní směrnici nebo jí předcházející normě v situaci, kdy je víceméně neúmyslně vinou posádky ohrožen cizí inteligentní druh a je nutno ochránit jeho existenci, atd.
Telemachus Rhade - 15. listopad 2017 22:38sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Jinak teda v klingonštině máme nějakou změnu, kde lidi nejsou tera'nagn, ale huma'nagn, odposlouchávám-li správně.

Byť tahle změna je oproti všem ostatním dost podřadná :)
Telemachus Rhade - 15. listopad 2017 22:28sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Discovery jako Star Trek selhává na všech frontách, začátek 1x09 je toho jenom dalším důkazem, ale jedna z těch front je nejmarkantnější a postihla by jakýkoli seriál... Ta holka prostě neumí hrát! :-(

Saru je otravnej jak prasklá kanalizace, ale vona je totální dřevo!
AVip - 15. listopad 2017 06:16sipka
ZAMĚŘIT
AVip
S.S.Enterprise:
1x09 SPOILERY

Dobře shrnuto!

Se nám z té "Discotéky" vyvinuli Sliders... :-)
S.S.Enterprise - 14. listopad 2017 21:16sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Jinak tím, že Stamets mimoděk oslovil kadetku kapitánkou lze navíc tušit, že můžou cestovat i v čase (i když totéž by vysvětloval i alternativní vesmír, kde se některé události dějí dříve nebo později).
Pozemstan - 14. listopad 2017 20:51sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
S.S.Enterprise: Ano, to jsem si také hned říkal, i když kadetka přece jen nemusela slova kolegy brát až tak vážně jako šéflékař, mohla se vymluvit i na respekt k vyšší hodnosti apod.

Ano, bylo vidět, že se jí po podřeknutí ulevilo. Doktor s kapitánem v tu chvíli ovšem ještě nevěděli všechno - znali fyzické poškození, ale netušili nic o psychických projevech (byť možná spíše než (jen) o psychiku, pomatení mysli, šlo v případě špatného oslovení kadetky o reakci na různé "fyzicky reálné" paralelní reality). Stamets všechny projevy zapřel, a doktor se tak o nich dozvěděl právě až od kadetky...
S.S.Enterprise - 14. listopad 2017 20:20sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
1x08 a 09 SPOILER

Ještě taková drobnost: Jak Stamets vysvětloval té kadetce, proč se nemůže doktorovi svěřit se svými problémy byla blbost, protože totéž platí i ve vztahu k ní. I ona by to měla okamžitě hlásit a i zmínit do svého deníku.

Na druhou stranou v ep 9 bylo vidět, že si toho jsou všichni vědomi a v zásadě tuto chybu napravili, když se před doktorem prořekla v okamžiku, kdy už to věděl nejen on, ale i Lorca (který to ale i tak ignoroval).
S.S.Enterprise - 14. listopad 2017 20:16sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
1x09 SPOILERY

Celkově musím říct, že jsem hodně spokojen. Závěr, kdy se objevili asi v alternativním vesmíru (někde na angl. webech byl spoiler, že tam budou snad celej zbytek sezóny), je super. I když z toho, co ukázali by mohli jen být prostě kdekoli v našem vesmíru.

To, že skok byl tentokrát do jiného vesmíru ale naznačuje to, co zaznělo v seriálu, když Lorca vytáhl tu mapu koordinátů a vysvětluje to i to, proč chtěl udělat tolik skoků v rámci té bitvy. Toto také jasně ukazuje na to, že skok do alternativního vesmíru způsobil Lorca.

Dále věřím, že cestování po alternativních vesmírech se bude týkat celého zbytku seriálu Discovery a že v jeho závěru uvídíme i klasikej TOS vesmír vč. všech papundeklů. No a taky bych se nedivil, že v tom naposledy navštíveném vesmíru možná Lorca propustí Burnhamovou a toho Klingona, čímž jim vlastně dá svobodu, protože v jejich hlavním vesmíru by z nich byli asi vězni na doživotí.

Jason Isaacs je dobrej herec, protože správně zahrál to, že na sobě posádce nedal znát, že z nalezení živé admirálky není nadšen, ale přitom diváci, co vědí své, mohli myslím vidět nepatrnou známku změny mimiky. Je to perfektní herec na svém místě...
S.S.Enterprise - 14. listopad 2017 20:06sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Původně jsem, chtěl udělat anketu společně pro ep. 8 a 9, protože už na konci 8 bylo jasné, že půjde o dvojepizodu (což vysvětluje i ty výsadkové uniformy na můstku). Epizody se od sebe ale docela liší a proto spouštím nejprve anketu na ep. 8, čas mě netlaší, když další ep. bude až v lednu...
Mvek - 14. listopad 2017 19:10sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pozemstan: Všiml a taky netuším, co tím chtěli říct. *Možná se z něj stala ledová královna podle těch očí:-).*
Pozemstan - 14. listopad 2017 19:08sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Hmm, kdo ví, ani to zatím nelze vyloučit. Je fakt, že jeho *jakoby až loučení s doktorem bylo poněkud teatrální (vlastně se skutečně týkalo i divadla) na to, že mělo jít jen o jeden už "rutinní" skok...*

Jestli jste si všimli zajímavého detailu, tak na stěnách *komory se Stametsem se začaly objevovat ledové krystalky. Zjevně tam najednou dost mrzlo...*

Nejnovější   Novější 1560 - 1579 / 2972Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o