Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Discovery

Spravuje: S.S.Enterprise
Počet příspěvků: 2972


PREMIÉRA 5. SEZÓNY: 4.4.2024

Kontinuum.cz: Základní info o všech epizodách v češtině.

České titulky: http://titulky.trekdnes.cz/dis.htm

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1324 - 1343 / 2972Starší   Nejstarší

Mirak - 11. únor 2018 15:08sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
MickTheMage: To myslím nikdo nezpochybňuje, jde spíš o to, že si ho nenechali nějakou dobu na pozorování, neprováděli stovky testů atd. Ono to okecatelný je (což jsem i níže naznačoval), ale moc se s tím prostě nenamáhali.
MickTheMage - 11. únor 2018 14:24sipka
ZAMĚŘIT
MickTheMage
Kedze som chory, pozrel som si 1x14 este raz (ano chory clovek musi trpiet ;)). Vsetko plati, je to najhorsi diel aky kedy vytvorili (a to hovorim s plnym vedomim, ze existuju veci ako Spockov mozog ;)), ale u Tylera by som sa trochu zastavil.

Ono je to svojim sposobom situacia s dvoma osobnostami a umela osobnost (alebo ako ju tam dostali) Tylera teoreticky za Voqa nemoze. Aj ked po "liecbe" si pamata na vsetko co spravil; predsa len by sme mohli povedat, ze vrazdil Voq a nie Tyler. Takze to, ze sa k nemu posadka snazi spravat ako k pacientovi; a teda cloveku, ktory za to tak uplne nemoze... je v poriadku (?).

V kazdom pripade vsetko ostatne nedava z hladiska Star Treku ziaden zmysel. Ani ten najmensi. Nerozumiem ako nieco taketo mohlo vlastne vzniknut.
Telemachus Rhade - 10. únor 2018 16:33sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Jestli tam ta lod bude, nebo ne, je celkem jedno. Stejne je vsem jasne, ze to neni stejny vesmir.
S.S.Enterprise - 10. únor 2018 15:21sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Mirak: Tak sem to smazal a skryl, ale IMHO je to tak absurdni, ze to za SPOILER nepovazuju, protoze to nenastane a nic z dosavadního děje to neprozrazovalo a neodpovida to ani traileru na 1x15.
S.S.Enterprise - 10. únor 2018 15:20sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
*Toto podle mě v žádném případě v 1x15 nebude, kde se vůbec vzala ta spekulace, že máme čekat Ent 1701?*
Mirak - 10. únor 2018 14:47sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Dávej tyhle věci prosím do spoiler tagu, od toho tady je, fakt to není tak složitý.
Mirak - 09. únor 2018 22:01sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Ten cast je divně sestavenej a bez Isaacse je to o to víc do očí bijící. Pokud hodnýho Lorcu klišovitě nenajdou ve vězení na Kronosu, then what are we doing here? :)

S Burnhamovkou osobně nemám takovej problém jako někteří, ale nelíbí se mi, že to na ní staví až tak moc. Herecky mi ale přijde ok.

Tilly je sice občas protivná, ale působí na mě tak nějak opravdově a je dobře, že tam je.

Saru je obrovský zklamání a promarněná příležitost. IMO Kelpien koncepčně vůbec nefunguje nebo se jim to absolutně nedaří prodat.

Přestavitel Stametse má nulový charisma na to, aby mohl hrát bručouna ve stylu doktora House.

Tylerův story-arc se mi i přes předvídatelnost vlastně líbil, ale jak už tu zaznělo, to okamžitý přijetí do posádky bylo špatně zvládnutý. Přitom kdyby pár drobností poupravili, nemuselo to působit tak hloupě.

A to je z posádky vlastně všechno. Líbí se mi teda, že na můstku je jakási stálá sestava a ne helmsman of the week TNG stajl, ale těch hlavních postav je na můj vkus strašně málo.
kapitan Pike - 09. únor 2018 21:19sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Já mozek umím vypnout, abych si nějaký seriál užil, jak asi myslíš, že bych dal třikrát (nebo možná čtyřikrát) třetí řadu Prison Breaku. Ale když se nad STD zamyslím, tak mě u něj nejvíce držel Isaacs. Všichni víme, jak to s ním je. Efekty jsou super, ale kvůli trhané kameře si je člověk moc neužije. Připomíná mi to Nemesis, kde si člověk musel film pauzovat, aby viděl, jak vlastně vypadá Scimitar. Přestřelky a souboje rozhodně nejsou na úrovni, která by nějak výrazně vyčnívala nad konkurencí. PB přes popírání všech zákonů fyziky a logiky dokázal držet diváka v napětí, asi nejvíce díky sympatickým a celkem dobře obsazeným postavám. To STD (s výše uvedenou výjimkou) taky nemá. Mám tedy docela rád Tilly, ale všichni ostatní jsou celkem otravní. Výprava taky není nic moc, například z císařovny super lodi jsme viděli místnost, tmavou chodbu a nějaký mini kamrlík. Hezké byly některé exteriéry, to rozhodně ano, ale těch nebylo tak moc. Celkem se mi líbí hlavní hudební motiv, ale kvůli němu nemusím sledovat seriál, stačí si pustit soundtrack.

Zkrátka nechci působit negativně nebo hejtovat za každou cenu, ale zrovna tyhle komentáře o tom, že STD postrádá logiku nebo kontinuitu se zbytkem Treku, mi přijdou dost neopodstatněné. Vlastně kdyby to nebyl Trek, tak bych to možná už přestal sledovat, protože by mě to ničím nezaujalo.
S.S.Enterprise - 09. únor 2018 20:57sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Aby ste si to uzili, musíte umět vypnout mozek! :D
Damar - 09. únor 2018 14:36sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Ja som dal É-čko a nie F-ko kvôli tomu, že som to dokázal dopozerať do konca:)
Mirak - 09. únor 2018 14:30sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Já ani nevím, jak to hodnotit, pro mě tam byly v minulosti momenty, kdy tam v rámci možností byl i nějakej potenciál to povýšit na solidnější level, ale v rámci 1x13 a 1x14 se stal spíš pravý opak. Vyvíjí se to přesně tím směrem, kterej mě moc nebaví.
Telemachus Rhade - 09. únor 2018 14:12sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Provětral jsem F. Tohle byl opravdu děsný zmar.
S.S.Enterprise - 09. únor 2018 13:58sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
jako hodnotil jsem srdcem a dal prostě A, i když jsou tam blbosti, ale je to jen TV příběh
Pozemstan - 09. únor 2018 13:47sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Po A a B dávám tentokrát D. -)(
S.S.Enterprise - 09. únor 2018 13:29sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Ať je taky někdy anketa aktuální: spustil jsem 1x14.
S.S.Enterprise - 09. únor 2018 13:27sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Za mě je hlavní otázka, jestli Georgiou v 1x15 odpraví a nebo jestli si ji nechají aspon pro část S2.
Pozemstan - 09. únor 2018 11:14sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Damar: To už je druhá věc. S tím mám také velký problém, snad ještě větší než se 100 AU od Země. Zvláště poté, co měli zkušenost s Lorcou, je to trestuhodné - pokud jí tedy skutečně dali kapitánské křeslo se vším všudy (nejspíše budou mít nějaké pojistky - admirál ukázala, že může převzít velení - ale na druhou stranu má císařovna zkušenosti z mnohem paranoidnějšího prostředí, takže může pojistky obejít...) Sice říkali, že císařovně věří, že do tohoto vesmíru nepřišla úmyslně, ale to snad platilo i v případě Lorcy (nehoda transportéru), i když měl dříve císařovně říci, že půjde za Michael kamkoli)...
Damar - 09. únor 2018 11:02sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Pozemstan: OK, tvoj argument je logický.
Aj tak mám problém sa preniesť cez to, že jej len tak zverili velenie lode.
Pozemstan - 09. únor 2018 10:09sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Damar: "A celá posádka Dicovery bola predsa v zrkadlovom vesmíre, kde videli, kto je cisárovná, načo tá komédia na konci?"
Pokud si vzpomínám, na Discovery měli od rebelů informaci, že je císař bez tváře, neznámý. Císařovnu viděla jen zrcadlová posádka Shenzhou pod vedením Michael, resp. její můstek, když se ukázala jako hologram (a nevíme, zda se takto imperiálním lodím ukazovala běžně - spíše ne). Z federační posádky Discovery se s císařovnou setkal vedle Michael jen Saru a obsluha transportéru, která dostala rozkaz vše utajit, přičemž císařovna byla rovnou transportována do (zřejmě uzamčené) kajuty... Možná to bylo přehnané utajování (a je otázkou, nakolik spolehlivé), ale svým způsobem pochopitelné. Ostatně to bylo v souladu s pozdějšími slovy Sareka, že je třeba se vyhnout pokušení lidí získat zpět blízkou osobu, kterou v tomto vesmíru ztratili (jakkoli teoreticky o možnosti paralelních vesmírů museli vědět i tak, ale asi neznali možnost mezi nimi cestovat). Tomu pokušení paradoxně podlehla právě Sarekova schovanka, byť za svým způsobem pochopitelných okolností... -)
surell - 09. únor 2018 09:22sipka
ZAMĚŘIT
surell
kapitan Pike: Vzhledem k tomu, co se odehrává i na trekkies.cz, když se "šáhne" na STD, tak bych řekl, že bohužel jsou.

Nejnovější   Novější 1324 - 1343 / 2972Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o