Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Discovery

Spravuje: S.S.Enterprise
Počet příspěvků: 2972


PREMIÉRA 5. SEZÓNY: 4.4.2024

Kontinuum.cz: Základní info o všech epizodách v češtině.

České titulky: http://titulky.trekdnes.cz/dis.htm

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1285 - 1304 / 2972Starší   Nejstarší

AVip - 17. únor 2018 08:10sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Jinak tedy konec mi hrozně moc připomínal toto:
Wing Commander III ending

takže ani nápad s bombou v tektonickém zlomu není žádná extra novinka, když ji měla počítačová hra před více jak dvaceti lety (mmch. WC3 sdílí s STD i to, že u hlavních antagonistů došlo k retconu co se vzhledu týče, z kočičáků se tam stali stali spíš "kopičáci"), jakkoliv se WC3 od STD liší v tom, že tam ji nechali autoři vybuchnout.
(a ano, pokud máte pocit, že WC3 nemám úplně rád, protože používám zkratku WC tam, de obvykle používám eufemismus Wing, tak se vám to nezdá, k WC3 jsem sice neměl natolik antagonizující vztah jako mám teď k STD, ale vyloženě rád jsem ho neměl, jó, to takový Wing IV, to bylo něco jiného...)
AVip - 17. únor 2018 07:48sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek:
A samozřejmě NCC-1701 na konci byl takový šokující předěl ve smyslu "a dělejte si s tím něco", jako morová epidemie na konci druhé řady Millenium.

Nebo alien space nazi na konci 3. sezóny ENT... počkat, to je nápad, to by mohlo být nosné téma pro druhou sezónu!

Xyll - 17. únor 2018 01:50sipka
ZAMĚŘIT
Xyll
Koukám, že jsem na STARnetu velká výjimka, ale mě se prostě DSC neskutečně líbilo a moc se těším na druhou sezónu. Asi nejvíc mě teď šrotuje, kdo bude v 2. sez. kapitán :).

A díky za všechny vaše komentáře, je zajímavé podívat se na věc diametrálně odlišnýma očima.

A teď již vzhůru na knihy s postavami z Discovery.
Telemachus Rhade - 16. únor 2018 23:46sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek:
kromě vzhledu klingonů
Retcon je v pohodě nástroj a Enterprise ho použila nejelegantněji, jako to jen jde. Jinak s příspěvkem souhlas.

S.S.Enterprise - 16. únor 2018 22:33sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Mvek 296122 16. únor 2018 21:03:

Tak v USA mají nějaký celospolečenský vývoj a teď je doba MeToo...

S.S.Enterprise - 16. únor 2018 22:31sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Mvek 296121 16. únor 2018 20:45:

Tesat do kamene

Mvek - 16. únor 2018 21:03sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A konstatovali jsme, že DISCO je navíc dost feministický seriál. Vždyť tam je minimum výrazných nebo silných mužských postav. Přece jen by byla lepší víc rovnováha...
Jen si to vezměte: Michael, Giorgiou, admirálka, klingonka, a pak tu máme ještě mezi významnějšími postavami Tilly. Dokonce i Lorca měl jako velitele bezpečnosti ženu.

Na mužské straně jsme měli Lorcu, pak dlouho nic, a pak teprve asi Stammetse a Tylera. Stammets působil zle a tvrdě na začátku, ale pak změkl. Doktor ten byl hodně nevýrazný. Saru je bohužel strašně submisivní. Takže zbývá leda tak Sarek.
Mvek - 16. únor 2018 20:45sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
DISCO je podle mě pozlacené a navoněné hovno s obřím marketingem. Sežralo peněz až hrůza, ale nakonec je to mišmaš všeho možného letem světem během pár epizod. Tvůrci jsou idioti, když pominu, že mrví ST, tak si vystříleli munici jen tak z okna, a budou mít už po první řadě problém, čím překvapit. Anebo to prostě bude zvrat(ky) za zvratem na běžícím pásu a bude se to podobat telenovele, protože už nebudou nijak překvapivé. Místo, aby si některé stavy pořádně rozpitvali a využili, tak ne, válku máme sfouknutou málem za pár epizod. Protože pár epizod jsme řešili kdoví co a ještě jsme si stihli odskočit do zrcadlového vesmíru a tam způsobit revoluci.
Vzpomíná někdo na DS9, která měla válku na tři řady a ještě se k ní dvě řady schylovalo? Jako přišlo mi to poprvé dlouhé, ale tohle je strašný extrém.
Ale hlavně to podle toho i vypadá. Vždyť jsme tu kritizovali tolik zkratkovitě podaných situací, a i zjednodušeného jejich pozadí. I tím to připomíná fanfilm.
Nad lokací té základny v 1x14 se můžeme rozčilovat, je to fail, ale neničí seriál.
Zato nad řešením války, kdy málem noname klingonka pohrozí ostatním, že vyhodí do povětří domovskou planetu, protože od toho má spínač, a oni jí začnou zobat z ruky? Jak si ho uhlídá? To ji tak ochrání Tyler, aby jí ho prostě nesebrali a nezničili?
A i kdyby, tak tím, že sjednotí rodiny, zastaví válku jako by nic? Myslel bych si, že ji to zpomalí, ale ne, že bude hned mír.

A samozřejmě NCC-1701 na konci byl takový šokující předěl ve smyslu "a dělejte si s tím něco", jako morová epidemie na konci druhé řady Millenium.


Jak já po celé řadě nostalgicky vzpomínám, jak to ještě na začátku první řady, než se objevili masky klingonů, vypadalo snesitelně, a to i vizuálně. Sice moderně, ale tak nějak stylově jako že se to vsákne...

0
S.S.Enterprise: Jak to myslíš, že je TOS v jiném vesmíru než TNG? Tak dojmem samozřejmě, ale nevybavuji si nějaké zásadnější boty (kromě vzhledu klingonů), které by dělaly problém.
O TAS nemluvím, ta je opravdu z většiny mimo.
Mirak - 13. únor 2018 14:51sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
TAS je taky trochu vesmír sám o sobě :)
S.S.Enterprise - 13. únor 2018 14:40sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Celej problém s Discovery je ten, že je to novinka, která nepůsobí jako další článek propojeného ST univerza a tím DSC sama sobě i celému ST nejvíc škodí. Kdyby to zasadili do Abramsova univerza, bylo by to lepší, než toto.

Celkově se dá říct, že tu máme už minimálně 4 různé ST vesmíry:

1) TOS+TAS
2) TNG+
3) Abramsverse
4) Discoverse

TOS filmy a ENT plují tak nějak různě mezi tím..
S.S.Enterprise - 13. únor 2018 14:22sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Za mě: *Je vidět, že se tvůrci hodně snažili a výdek na planetě je asi vždy nákladnější, než točit v interiérech, ale to rozuzlení bylo debilní, vydírat bombou mohli hned na začátku sezóny. Ta Paříž byla dokurvená až moc. To, že na DSC nebyl rovnou přidělen novej kapitán je řekl bych nejvetěé důkaz toho, ze v době nataceni nemeli S2 nachystanou a promyslenou. Že tam tu NCC-1701 opravdu dají mě překvapilo, protože je to podle mě blbina. * No, v anketě jsem dal Céčko a nevím nevím, kdy se mi ta S1 bude chtít skoukvat znova, přibližně od půlky jsem už každou ep. viděl jen jednou, protože chuť vidět to víckrát jsem postupně pozbyl.
S.S.Enterprise - 13. únor 2018 14:16sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
ANKETA k 1x15
kapitan Pike - 13. únor 2018 11:50sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Za mě je to určitě lepší než předcházející dvě episody. Ale lepší v tom smyslu, že mě to sice neštvalo, ale taky mě to nějak výrazně neoslovilo. *Morální dilema je v podstatě stejné jako bylo v STID a dokonce se týká té samé planety! To je minimálně na tripple facepalm. Epický proslov na konci mě nebavil, protože ho pronášela herečka s nulovým charismatem. Kdyby to místo ní říkal Isaacs, bavilo by mě to víc. Ten bazar bylo zajímavé místo, ale zase nevím, že by Klingoni byli takový multi-kulti druh a tohle na své planetě trpěli. Kdyby to bylo na orbitální stanici,
tak asi ok.
*
Damar - 13. únor 2018 11:24sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Pre druhú sezónu by bolo úplne najlepšie, keby sa Discovery pomocou svojho zázračného pohonu dostala niekde do roku 2500 bez možnosti návratu:)
Pozemstan - 13. únor 2018 10:57sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Poslední epizoda se mi líbila rozhodně mnohem více než ta předchozí, i když by se tam nějaké podivnosti také našly. Zrovna vzhled *Enterprise* ale v rámci možností vlastně spíše chválím. *Základní tvar zůstal až na držáky gondol zachován, přičemž by se děj měl odehrávat 3 roky po Kleci, kdy mohlo dojít k úpravám. Samozřejmě je trup v detailech členitější, gondoly se trochu liší (ale ona se jejich zadní strana měnila i během TOS), když mají i trochu jiné vnitřní stěny a jiný odstín Bussardových kolektorů, ale dokonce je zachováno jakési točení v gondolách, loď je snad i správně značena v TOS stylu (čemuž ale pak neodpovídá označení DSC)... Zřejmě také příliš svítí můstek apod. U takovéto lodi ale lze věřit, že zapadá do vesmíru DSC, který se (oproti třeba některým fanfilmům či Kirkově ENT v DS9) už vlivem neretro pojetí seriálu od toho z TOS nutně vizuálně liší...* Mimochodem, Telemachus ovšem zjevně není jediný, kdo má k tomu, co jsme viděli ke konci, výhrady... -)
Telemachus Rhade - 13. únor 2018 10:54sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
No, završím to jedním Williamovým citátem...

Znaven tím vším, já chci jen smrt a klid, jen nevidět, jak žebrá poctivec, jak dme se pýchou pouhý parazit, jak pokřiví se každá dobrá věc, jak trapně září pozlátko všech poct, jak dívčí cudnost brutálně rve chtíč, jak lidskou slušnost korumpuje moc, jak zchromlá vláda na nás bere bič, jak umění je pořád služkou mocných, jak blbost zpupně schopným poroučí, jak prostá pravda je všem jenom pro smích, jak zlo se dobru chechtá do očí. Znaven tím vším, už chci být, lásko, v hrobě, jen nemuset tím sbohem dát i tobě.
Telemachus Rhade - 13. únor 2018 10:49sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade


Návrh na anketu:
1) Přijde recast všech postav z Klece, včetně Spocka.
2) Přijde recast některých postav v Klece, některé budou digitální.
3) Spocka si střihne Zachary Quinto, Pikea Greenwood.
4) Problém vyřeší off-screen :-D
Mirak - 13. únor 2018 10:46sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Nejhorší na těch posledních 5 minutách bylo to, jak očividně nemají nic do druhé řady promyšlené :)
Telemachus Rhade - 13. únor 2018 10:30sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
STAR TREK: DISCOVERY Producers on that Final Moment

Ublink! :-(

Nicméně je tedy potvrzeno, že DSC S2 nás oblaží svou přítomností někde v 1Q/19. Třeba se mi S1 do té doby podaří vytěsnit :)
AVip - 12. únor 2018 23:42sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Au contraire, mon capitaine...
Tam to působilo úplně stejně out of place, jako v STD - ale zas je fakt, že STD konečně naplnila obsah své zkratky.
Teď jen zbývá určit, je-li to kapavka, syfilis, nebo HIV.

Nejnovější   Novější 1285 - 1304 / 2972Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o