Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Discovery

Spravuje: S.S.Enterprise
Počet příspěvků: 2972


PREMIÉRA 5. SEZÓNY: 4.4.2024

Kontinuum.cz: Základní info o všech epizodách v češtině.

České titulky: http://titulky.trekdnes.cz/dis.htm

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 2956 - 2972 / 2972Starší   Nejstarší

Mvek - 25. červenec 2016 09:07sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade 270351: A není to podobné, jako kdybychom se přeli, jestli byla stanice Muzeum stavěná pro podzemní tramvaje nebo metro?

Jinmými slovy, že se střídavě dělalo jedno nebo druhé a mezitím se vymýšlel vzhled lodě...?
Lt.Shark - 25. červenec 2016 07:34sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
kdo ví jak to bude... pořád je tu ta možnost, že bude ten seriál mít každou sérii v jinym časovym období...(vim, že se o tom polemizovalo, ale nevim jestli už to nebylo od oficiálních míst vyvrácený) že tohle je první USS Discovery, následovat bude nějaká, která bude třeba Constitution class atd... :-)))
AVip - 25. červenec 2016 06:09sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Zase takto - pokud si dá produkce práci s okecáním toho designu, tak s tím nehodlám mít nějaký nepřekonatelný problém.

Všechno je to o kreativitě autorů, doslova a do písmene - a pokud ten seriál bude OK, tak na tvar lodě více-méně se*e pes...
Mirak - 24. červenec 2016 23:00sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Zas jako pravda je, že mohli udělat z pohledu roku 2016 nějakej supermoderní model, kterej by do toho období vůbec nepasoval, tak jako to ostatně udělala ENT. Tenhle hnus tam aspoň pasuje víc než NX-01.

#brightside :)
Yakuzza - 24. červenec 2016 22:33sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Do těchto scén ale narvali všechno, co měli po ruce. V Best of Both Worlds byl i sekundární trup zničené Enterprise z ST3, že ano. Takže tyhle výskyty nejsou ani trochu relevantní.

Jinak ta loď pro Phase II mi přišla neskutečně ohavná odjakživa. Tady na tom videu to díky šikovným úhlům záběrů není až tak hrozné. Až teda na ten poslední záběr zespodu. Nějak nerozumím, co se na tom komu mohlo líbit tehdá a co se na tom komu může líbit teď.
Mirak - 24. červenec 2016 22:31sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Tak mně přišlo, že třeba v období mezi TOS a TNG taky k nikterak významnému posunu co se nových lodí týče nedošlo. Strašně novej Excelsior z TOS filmů se hojně využíval jaeště během TNG. Sveďme to třeba na to, že mezi TOS a TNG Flotila neměla opravdového nepřítele (Karďáci? Tzenkethi? To byly spíš regionální šarvátky.) a nepotřebovala tedy nutně všechny zdroje využívat na vývoj nových lodí.

Proč by teda tahle, řekněme "Dicovery class" nemohla být někdy v období mezi ENT a TOS hojně využívána a pak během TOS filmové éry dosluhovat ze stejného důvodu?
AVip - 24. červenec 2016 22:05sipka
ZAMĚŘIT
AVip
To loď tam kotvila v 80. letech 23. století a další podobná příšera je až ze století 24., protože je v poli trosek po Bitvě u Wolf 359.

To není úplně přesvědčivé z hlediska pre-TOS éry...
sarao - 24. červenec 2016 21:04sipka
ZAMĚŘIT
sarao
Loď podobného designu (původní model pro Planet of Titans) kotvila ve vesmírném doku v ST III, takže do kontinuity to zapadne, jako před TOSkový to ujde.
Telemachus Rhade - 24. červenec 2016 20:05sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Jinak tedy seriál z mezidobí ENT/TOS mě nějak nezajímá, retra už bylo až moc.

Samozřejmě vzhledem k jednotné timeline pro oba vesmíry se to nabízí, no :-/
Telemachus Rhade - 24. červenec 2016 20:03sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Ta loď je postavená dle konceptu "Planet of the Gods", nikoli Phase II. Enterprise pro Fázi II vypadala velice podobně jako v TMP, jen talíř byl TOSkový.
S.S.Enterprise - 24. červenec 2016 19:47sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Ten navrhovaný koncept art pro nový seriál se myslím nikomu nelíbil pro svoji spíše fantasy podobu, no zveřejněná podoba U.S.S. Discovery je myslím pravý opak - hodně syrové tvary..
S.S.Enterprise - 24. červenec 2016 19:29sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
a hned jsem dal anketu :)
Mirak - 24. červenec 2016 19:15sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Přidáno do sekce seriály.
AVip - 24. červenec 2016 19:08sipka
ZAMĚŘIT
AVip
S.S.Enterprise:
Z hlediska konstrukce vesmírných lodí mi tvar Discovery přijde jako jeden z nejlepších i když není tak krásnej

Tady musím nesouhlasit... tenhle tvar byl postaven pro Phase II a následně odmítnut - a to byl otestován i ve formě modelu udělaného pro film.
Už NX-01 úplně nezapadala do etablované vývojové "lineage" ST lodí, ale tam se to dalo ještě jakž takž okecat (i když toho okecávání mohlo být i víc).

Samozřejmě, nebudu dělat předčasné závěry na základě jediné ukázky, ale v tuto chvíli bych svůj názor shrnul do slov "nejsem přesvědčen".


(a samozřejmě, díky za založení diskuse, pochopitelně)
Yakuzza - 24. červenec 2016 18:39sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Upraven název fóra tak, aby se zobrazoval mezi prvními spolu s ostatními seriály. Snad ne předčasně :)
S.S.Enterprise - 24. červenec 2016 18:29sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
K prvnímu traileru: Rozdil mezi dokonalou a nedokonalou CGI dělá práce na množství detailů, které zaberou klidně 90% času grafika, takže pokud to není záměr (což by vzhledem k době těsně před TOS a možné snaze přiblížit se TOS mohl být, ale nepředpokládám to vzhledem k logu ala Abrams), nedělal bych předčasné závěry. Osobně se mi ten design lodi líbí, jen mi vadí, že je žlutohnědá a ne šedá tak, jak v těch původních návrzích ze 70.let. To, že kopírují něco, co už kdysi někdo vymyslel sice ukazuje na nedostatek tvůrčích schopností, ale totéž sme si prošli při kopii třidy Akiry u seriálu ENT a nakonec msi troufnu říct, že máme všichni ENT rádi. Z hlediska konstrukce vesmírných lodí mi tvar Discovery přijde jako jeden z nejlepších i když není tak krásnej, jako jiné lodě, tak ve vesmíru by se na vzhled lodě přeci nehraje a naopak toto beru jako chybu Abrams treku, kde se mi líbí všechny lodě KROMĚ té hlavní, kdy jeho Enterprise má vzhledem jako by ji dělal někdo na práškách.



Jinak osobně bych uvítal seriál z 29. stol. z období lodě Relativity (jak byla ukázána ve VOY) a nebo seriál o časové studené válce s rozuzlením ala příběh (dle mého zatím nejlepšího fanouškovského projektu) Star Trek Horizon https://www.youtube.com/watch?v=l94v4YOqxOc a nebo alespoň pokračování seriálu ENT jen s mírně obměněnou posádkou a lodí vylepšenou o spodní trup https://www.google.cz/search?q=nx-01&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjA_a2PwIzOAhUCkRQKHbSUBeMQ_AUICCgB&biw=974&bih=535#tbm=isch&q=nx-01+refit&imgrc=9d88c_5qO9ANFM%3A

Podoba lodi a časové zařazení před TOS, ale po seriálu ENT a tedy děj v Prime Timeline mi přijde logické, protože umožňuje kooperovat i s Kelvintimeline stejně, jako v případě ENT. Pokud je v plánované ST14 už potvrzen opět Chris Hemsworth (George Kirk, který s největší pravděpodobností v ST2009 zemřel), nabízí se v rámci předpokládaného flashbacku jakási kooperace s novým seriálem, protože působení George Kirka a lodi Discovery si budou časově blízké.

S.S.Enterprise - 24. červenec 2016 18:28sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
tak jsem neodolal a fórum založil :)

Nejnovější   Novější 2956 - 2972 / 2972Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o