Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Discovery

Spravuje: S.S.Enterprise
Počet příspěvků: 2972


PREMIÉRA 5. SEZÓNY: 4.4.2024

Kontinuum.cz: Základní info o všech epizodách v češtině.

České titulky: http://titulky.trekdnes.cz/dis.htm

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1174 - 1193 / 2972Starší   Nejstarší

Damar - 24. červenec 2018 11:59sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Pozemstan: Myslím, že vytrieskavanie peňazí z "Kirkovej éry" je pre nich dôležitejšie ako kontinuita.
Telemachus Rhade - 24. červenec 2018 11:37sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Pozemstan:
budou mít ovšem scénáristé s "nápravou" ještě hodně práce

Věř mi, nebudou. Celá Discovery je "fuck everything", nevidím sebemenší náznak toho, že by toto mělo být jinak.
Pozemstan - 24. červenec 2018 11:17sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
S.S.Enterprise: "- Náprava kontinuty je IMHO nemožná a snaha o ni by akorát způsobila další rozčarování spočívající např. v kritice založené na tom, že seriál jen kopíruje to, co tu už bylo."

Myslel jsem hlavně vyřešení otázky "spore drive" a podhoubí mezi vesmíry. Ano, to v ST dosud nebylo, ale aby šlo chápat ostatní seriály a filmy včetně JJ jako alespoň velmi zhruba "navazující", bude nutné nějaké ukončení/zapovězení tohoto fenoménu a technologie pohonu (přinejmenším ve stylu "Směrnice Omega" nebo opuštění technologie transwarpu po neúspěchu Excelsioru - nikoli vinou Scottyho zásahu, nýbrž po zjištění nestability federačního dilitia při transwarpu). Muselo by jít o tak závažnou/děsivou překážku, která odradí od pokusů i další druhy (nebo alespoň zamezí po několik staletí viditelnému úspěchu), byť značnou rizikovost technologie již ukázala první řada. Tím, že spojili podhoubí se samou existencí života napříč vesmíry, budou mít ovšem scénáristé s "nápravou" ještě hodně práce... -)
Damar - 24. červenec 2018 07:54sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Telemachus Rhade: Tak to vidím aj ja s tým, že tretie univerzum ma nebaví.
Pozemstan - 23. červenec 2018 23:06sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
S.S.Enterprise: Jak jsem psal, odlišnost uniforem mi až tak nevadí. S hodnocením Pikeovy uniformy dokonce celkem souhlasím, ano, barvy odpovídají TOS.

Pokud jde o "nejnovější" uniformy na Enterprise, jak jsem psal, mohli je tam testovat. Hvězdná flotila nemusí fungovat stejně jako Policie ČR, kde novou uniformu testoval nejprve policejní prezident. -)

Ad podobnost scény ve výtahu, myslel jsem i podobný plazoidní druh...
Telemachus Rhade - 23. červenec 2018 22:37sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Vidím to tak, že mám 3 univerza.

1. klasické, kam spadá všechno po 2005 produkčně.
2. "alternate cool", které se z prvního přímo odštěpilo a ENT v něm stále platí.
3. "STD verse", kde zjevně neplatí nic - ani ENT - a jede si čistě pro sebe.

Takto odděleně jsem schopen to třetí, notně lobotomizované, univerzum nějak tolerovat.
S.S.Enterprise - 23. červenec 2018 22:27sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Pozemstan:

Tak trochu mám pocit, žes to schválně napsal tak, aby bylo na co reagovat...

- V Pikově uniformě není absolutně žádná kontinuita s Klecí, naopak je ta uniforma ale viditelně inspirovaná klasickou TOS verzí s černým lemem okolo krku. To se mi líbí a pokud jde o mě, je ta nová uniforma mnohem hezčí než verze v JJ Treku, no i tak mi ale vadí, že tedy už máme tolik různých verzí uniforem ze stejného období.

- A to platí i pro DSC uniformy pro Discovery a Enterprise. Zažili jsme to už v DS9+ období, takže toto trhaní logiky už není nové, ale je z toho mnohem víc vidět snaha neustálé modernizace z důvodu udržení diváka, než snaha o věrohodnost - normálně by se ty uniformy prostě tak často neměnili.

- Pokud v závěru S1 mají všcihni admirálové verzi shodnou s Discovery uniformama, tak nemůže platit tvrzení, že nejnovější uniformy mají na Ent.

- Co se týče výtahu, tak mě to sice překvapilo, ale trapně sem se tentokrát necítíl. Precedens s odlehčenými scénami ale ST už zná, kromě ST4 se nabízí srovnání také s výtahovou scénou v Insurrection. U prvního traileru Orville sem se tedy trapně narozdíl od tohoto DSC S2 trapně cítil.

- Náprava kontinuty je IMHO nemožná a snaha o ni by akorát způsobila další rozčarování spočívající např. v kritice založené na tom, že seriál jen kopíruje to, co tu už bylo.

Pozemstan - 23. červenec 2018 22:25sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade: OK -)
Pozemstan - 23. červenec 2018 22:25sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
První řada se mi nakonec docela líbila, v závěru vysvětlila a napravila některé "podivnosti", budící někdy rozčarování, byť jiné zůstaly. Doufám, že druhá řada na tento "startrekovský" trend naváže (trailer to z logiky věci prozradit nemůže).
Telemachus Rhade - 23. červenec 2018 22:18sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Pozemstan:
doufám, že děj druhé řady přinese větší nápravu kontinuity s TOS a vůbec celým ST

Abych citoval pana profesora Tolkiena:
Do not trust to hope. It has forsaken these lands.
Pozemstan - 23. červenec 2018 22:06sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Ad trailer 2. řady. Zjevně se soudě podle Pikeovy uniformy snaží o alespoň částečnou kontinuitu s Klecí, i když je zvláštní, pokud má "pestrobarevné" uniformy jen Enterprise (jako vlajková loď je ale třeba testuje, než budou zavedeny všude)... Stejně jde ale o změnu designu i přesných odstínů oproti Kleci, i když je zase zachován jednotný střih v rámci DSC. Nejtrapnější je závěrečná scéna ve výtahu, která je zjevně "inspirována" Orville(!!!) Celkově z toho nemám nejhorší dojem, ale doufám, že děj druhé řady přinese větší nápravu kontinuity s TOS a vůbec celým ST mimo DSC (vzhled uniforem ale považuji vzhledem k okolnostem za téměř nepodstatný detail)...
S.S.Enterprise - 21. červenec 2018 21:06sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Hodnocení traileru, co sem napsal na Trekkies: Kdybych neměl možnost srovnat a porovnávat s cánonem, a kdyby toto byla jediná verze ST pro dané časové období, tak bych řekl ano, je to super nádherné a vypadá to jako pravý ST (Discovery). Bohužel toto hodnocení není objektivní, kritika založená na srovnání s TOS nebo JJ filmy ale taky objektivní není.


*Co se týče Spocka, tak z vyjádření Alexe Curtzmana na ComicConu nevyplývá, že by nám měli ukázat Spocka ve věky Spocka z TOS. Nicméně vzhledem k tomu, že v traileru ukázali jeho uniformu a vzhledem k průhledné "tajnosnubnosti" v průběhu S1 s "odhalením" Voqa a vzhledem k tomu, že Mr. Spock je "brand" a i vzhledem k odhalení samotné Enterprise (kterému jsem jsem do poslední chvíle nevěřil, že něco takového, jako je přímá konfrontace s vizuálem nejzákladnější reálie TOS, a to i za situace, kdy se ta informace objevila těsně před poslední epizodou na netu) předpokládám, že nám opravdu ukážou i Spocka v TOS věku.*
S.S.Enterprise - 21. červenec 2018 19:46sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Telemachus Rhade:
Co je účelem těhle neustálých modernizací téhož?

Hmm, asi je to prostě manažerská přístup k brandu.. A brandem teď nemyslím ST, ale jména jako "Spock" a "Pike"... jistě by tam rádi vecpali i Kirka a plány jim možná hatí jen to, že Shatner je ještě mezi živými...

S.S.Enterprise - 21. červenec 2018 19:44sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Ad trailer - ANKETA

--- můj názor, kdyby se to nejmenovalo Star Trek, tak čistě podle traileru je to opravdu dobře udělané, 4,5/5.

Telemachus Rhade - 21. červenec 2018 09:37sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Pike's "Number One":





Proč se tohle děje? Jaký to má smysl? Co je účelem těhle neustálých modernizací téhož? Berte to jako řečnické otázky, stejně to nikdy nepochopim :-(
Telemachus Rhade - 21. červenec 2018 09:16sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Trapnost, rok druhý - trailer

Star Trek: Discovery - Official Comic-Con Trailer | SDCC 2018
Pozemstan - 19. červenec 2018 15:45sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
S.S.Enterprise: Pravda, na tu pozlacenou modrookou verzi už bych téměř zapomněl. -)
S.S.Enterprise - 19. červenec 2018 13:37sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
S těmi klingony - ona je to vlatně už jen (IMHO horší) variace na vzhled z Into Darkness, kde ten (jeden) ukázaný Klingon nemá žádné vlasy. A bohužel musím říct, že s odstupem času a při porovnání vzhledu Klingonů z různých sérií a filmů mi nakonec přijde ten vzhled z STID jako úplně nejlepší.
Pozemstan - 18. červenec 2018 22:27sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade, Mirak: Právě, hlavně z počátku klingoni mluvili dost pomalu, neohrabaně, takže (i vlivem vzhledu) naopak působili docela tupě...
Telemachus Rhade - 18. červenec 2018 22:22sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
kapitan Pike:
tomu se v Discovery zjevně chtěli za každou cenu vyhnout

Well, great job there :-D

Nejnovější   Novější 1174 - 1193 / 2972Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o