Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Discovery

Spravuje: S.S.Enterprise
Počet příspěvků: 2998


PREMIÉRA 5. SEZÓNY: 4.4.2024

Kontinuum.cz: Základní info o všech epizodách v češtině.

České titulky: http://titulky.trekdnes.cz/dis.htm

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 2624 - 2643 / 2998Starší   Nejstarší

Damar - 19. květen 2017 08:22sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Tiež som mal z Orville väčší pocit startrekovosti ako z tohto, ale zase trocha mi to pripomenulo aj prvý trailer na Enterprise, takže uvidíme.
Lt.Shark - 19. květen 2017 07:03sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
no... mě se to celkem líbí... i když samozřejmě Klingoni, uniformy... období do Klece je špatně zařazený...
kdyby to bylo třeba v půlce mezi TOSkou a Enterprise a klingonům nechali vzhled jak ho známe, byl bych mnohem radši.
Marshall - 19. květen 2017 00:25sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Ad trailer: Meh, tím myslím opravdové nevýrazné meh, které mě nenadchlo. Kromě divné kamery a extrémně nepříjemné postavy (asi první důstojník) není moc co vytýkat, páč je to moc krátký.
Xyll - 18. květen 2017 20:16sipka
ZAMĚŘIT
Xyll
Ano, klingoni jsou zvláštní, ale jinak nemám prozatím výhrady.
Xyll - 18. květen 2017 20:13sipka
ZAMĚŘIT
Xyll
Z traileru mám zatím velmi pozitivní pocit. Samozřejmě bude záležet na příběhu a prokreslení postav, ale z toho co vím, se moc těším :).
Mvek - 18. květen 2017 20:00sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tady máte ten druhý trailer (Vimeo). Je to trochu jinak nastříhané, pár záběrů nebo i slov navíc.
Ale v něčem jsem možná víc zmatený.
S.S.Enterprise - 18. květen 2017 18:20sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
tz:
jenže to by museli brát ohledy na vše, co už bylo v Kelvine timeline a to nejsou jen 3 filmy, ale tuna komixů... a ne vše v nich zobrazené má práva Paramount, což je pro CBS finančně/právní problém :)
tz - 18. květen 2017 18:00sipka
ZAMĚŘIT
tz
Jako kdyby řekli, že se to odehrává v Kelvin timeline, tak s tím ani nebudu mít takový problém. Chápu, že se tomu snažili vizuál posledních filmů, protože jim to přitáhne ty nové fanoušky.
S.S.Enterprise - 18. květen 2017 17:35sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
MickTheMage: No mají tam jiného Sareka, tak to JJ trek není.. ale samozrejme clovek musí věřit hlavně vlastním očím a ne tomu, co říká CBS... Jako prostě je to další paralelní počin, kterej chce vypadat jako JJ trek a nikoli jako ST, na kterém jsme vyrostli.
MickTheMage - 18. květen 2017 16:46sipka
ZAMĚŘIT
MickTheMage
Je to Kelvin Timeline, vyzera to ako nieco od Abramsa, smrdi to ako nieco od Abramsa... Najorsie je, ze to vyzera ako ten najsrackovejsi Trek od Abramsa (= Into Darkness) a nie ako ten dobry (Beyond)...

Jesu, este ten Orville mal viac Trek feel ako ma toto :(
S.S.Enterprise - 18. květen 2017 15:56sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
ANKETA na trailer aktivována
S.S.Enterprise - 18. květen 2017 15:51sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Trailery na mě působí Startrekovějí, než Abramsovy filmy.. Chápu, že CBS si chce dělat vše po svém, chce mít design stejně dobrý (a má možná i lepší) než Paramount v JJ filmech.. Chápu, že chce CBS značku ST vyždímat a tak tvrdí, že se seriál odehrává v původním seriálovém vesmíru... Přece ani nemůže říct něco jiného, pokud chce nalákat všechny fanoušky, kteří na ST vyrostli. Samozřejmě mohli se vydat do minulosti nebo budoucnosti (a možná to tak v seriálu nakonec i bude, protože samotnou Discovery jsme ve finální podobě ještě neviděli a můžeme být ještě hodně překvapení) a TOSku ignorovat... Jenže to by pak nemohli parazitovat na JJ filmech, což IMHO chtějí... Chtějí z ST vytřískat co nejvíc, tj. musí ten seriál udělat na všechny způsoby... a to je taky slabina, protože fanoušci ST nechtějí být za idioty, což CBS dělá, když říká, že se se seriál odehrává v době TOS The Cage. A další Sarek, to se mi taky nelíbí, chápu, že je velvyslanec, ale to je přesně ten problém, když se cpou pořád do stejného časového údobí...
Carth22 - 18. květen 2017 15:31sipka
ZAMĚŘIT
Carth22
Po první zhlédnutí jsem zažíval smíšené pocity, především Klingoni mi vůbec nesedí, snad se jim to podaří nějak slušně „obkecat“ proč vypadají, jak vypadají – možná i nějakou paralelou na STID podobně jako TOS/TNG Klingoni a virus augmentů v ENT. Kdyby je představili jako novou rasu bylo by to asi stravitelnější. Vizuální stránka mě potěšila, mám z toho takový Mass Effect feeling, především ukázka letu Shenzhou warpem. Design lodí mě vždy zajímal nejvíce a Shenzhou vypadá velice zajímavě, především můstek na spodní části trupu je příjemná změna. Jsem zvědavý na samotnou Discovery. O scénáři víme houby, takže těžko posoudit a o postavách platí totéž, snad jen že je to pestré a vizuálně zajímavé. Ale jo, těším se, přece jenom je to Star Trek a je dobře že se zase točí
Telemachus Rhade - 18. květen 2017 12:14sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Facebookem se potuluje ještě jeden, lehce jiný trailer, kde je vidět i efekt transportéru:

Telemachus Rhade - 18. květen 2017 12:08sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Dominique Tipper - 29
Hannah John-Kamen - 27
Melissa O'Neil - 29
Sonequa Martin-Green - 32
Seven - 18. květen 2017 10:54sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Telemachus Rhade: zhruba stejneho veku - to je asi kolik?
BorgDog - 18. květen 2017 10:09sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Telemachus Rhade:
Tvářičky vyděšených laní mi vůbec navadí, ale jistá generičnost už docela dost.

Myslím, že pojmenováváme jinými slovy totéž. :-)
Mvek - 18. květen 2017 10:08sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ano, byl jsem zatím indiferentní, ale už taky lituji, že to je prequel, a hlavně v té době.
Mvek - 18. květen 2017 09:59sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Hmmm... Jo, je brzy na to hodnotit. Klingoni mi přišli jako mix mezi Abramsem a TNG, musím si je prohlédnout víckrát (dvakrát nestačilo). Netroufal bych si říct, že z tohohle lze říct, že neodpovídají své kultuře, jak ji známe. To nemusí být "typický" Klingon.

Nějak z toho na mě taky čišel Abrams, ale kdyby z toho na mě čišela DS9 nebo TNG, tak by to zas bylo docela i špatně, protože by ten seriál měl problém zaujmout nové fanoušky. Musí tam být něco ze "současné doby", která koresponduje s Abramsem:-). Takže záleží, jak moc to bude přehnané (jako samé lens flares, atd.).
Telemachus Rhade - 18. květen 2017 09:58sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
Podle mě taková ENT vypadala na první pohled ještě míň startrekověji.
To máš pravdu, ale ENT byla o století jinde. Tohle hrozně trpí tím, že se to odehrává v přesně stejnou chvíli jako Klec.

BorgDog:
Ten křehoučké důstojnice s tvářičkami vyděšených laní v módním katalogu mi už lezou krkem zrovna jako ti "Klingoni."
Narážíš na to, že to bude Michael? :-)
Tvářičky vyděšených laní mi vůbec navadí, ale jistá generičnost už docela dost. Když si vezmu, že ve čtyřech ze čtyř současných SF seriálů je hlavní postavou dívka zhruba stejného věku, a ve třech potom i stejné barvy pleti, tak se ptám "a čím je ten Trek jakože výjimečný?"... Zatím to vypadá na klasické kontinuální "save the day" ala Expanze.

Jsem (ne)rad, že jsem měl pravdu i s tím Frainem - Super herec, ale tragický Sarek - najednou je z něj záporná postava. Ale i kdyby ne, už mě prostě obtěžuje a nudí věčné točení kolem TOSky.

Klingoni jsou nějak moc JJ, stejně jako můstek Kelvina, ehm tedy Shenzhou. Na druhou tsranu jsou ti Klingoni alespoň TOSkově zlatí, když už nic jiného.

Jinak tedy loď v traileru je Shenzhou, ne Discovery.

Nejnovější   Novější 2624 - 2643 / 2998Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o