Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Discovery

Spravuje: S.S.Enterprise
Počet příspěvků: 2990


PREMIÉRA 5. SEZÓNY: 4.4.2024

Kontinuum.cz: Základní info o všech epizodách v češtině.

České titulky: http://titulky.trekdnes.cz/dis.htm

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 2927 - 2946 / 2990Starší   Nejstarší

Mirak - 13. srpen 2016 18:02sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
S.S.Enterprise: Dělalo ji to nesmyslně starší.
S.S.Enterprise - 13. srpen 2016 18:01sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Mirak: na drdolu neni nic spatnyho
Mirak - 13. srpen 2016 11:53sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Pozemstan: Na T'Pol nějak nemám ucelený názor, ale nekritizoval jsem to, že by se postavy chovaly nekonzistentně (seriálům z 90. let je i trochu nefér tohle vyčítat), psal jsem, že nejsou konzistentně dobře napsané napříč sezónami. Zrovna T'Pol mi pak přijde jako učebnicový případ.

Jadzia pro mě byla z počátku jedna z nejoblíbenějších a nejzajímavějších postav v DS9, ale z nějakého důvodu mě tak někdy kolem trojky nebo čtyřky přestala bavit. Všimněme si pak, že v pozdějších fázích seriálu už prakticky nemá centrické epizody. Nejen kvůli tomu myslím její smrt DS9 velmi prospěla.

Ezri bude možná moje nejoblíbenější ženská postava v ST, ale jedna sezóna je moc malý vzorek.

Janewayová je konzistentně napsaná jako nekonzistentní kráva :) A koncepčně tu postavu (a její babičkovský drdol) považuju za obrovskej přešlap.
Pozemstan - 13. srpen 2016 11:12sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mirak 271114: Tak třeba T'Pol měla na "nekonzistenci" relativně dobrou výmluvu a její postava byla myslím celkově napsána relativně dobře, byť možná působila někdy až příliš zranitelně na vulkánského subkomandéra, ale také byla vystavena extrémním podmínkám - problémům tehdejší vulkánské společnosti, prostředí mezi lidmi, válce atd. -) Ani Jadzeea myslím nebyla nekonzistentní, i když její chování až jakoby parodující "ženské klábosení" mi občas vadilo, a samozřejmě lze i v tomto světle pozvednout obočí nad jejím "klingonstvím", které ale vycházelo z její "neženské" složky (Dax a Curzona)... -) Velký potenciál a propracované pozadí své osobnosti pak myslím předvedla i Ezri, byť už neměla moc prostoru (času)... Ona i Jeneway(ová) působila docela konzistentně, vnímáme-li její postavu jako psychopata... -)
Mirak - 13. srpen 2016 10:46sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Buurn :)
kapitan Pike - 13. srpen 2016 10:43sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Já neznám moc konzistentně se chovajících ženských postav ani z reality :-)
Mirak - 11. srpen 2016 17:00sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Já když nad tím přemýšlím, tak mě nenapadá žádná hlavní ženská ST postava, která by byla konzistentně dobře psaná. Nejlíp mi z toho vychází asi Kira. Crusherová a Hoshi jsou sice fajn, ale zároveň mi přijdou relativně nevýrazné a jejich vliv na výsledný produkt-seriál považuju spíš za zanedbatelný. Postavy s obrovským potenciálem jako Seven, B'Elana nebo Kes jsou dřív nebo později kompletně zmasakrovány příšernými scénáři.
Telemachus Rhade - 11. srpen 2016 16:17sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Nevím, jsem tak nějak na 50/50. Období je si myslím děsná chyba; hlavní ženská postava nekapitánského ranku je naopak dobrý tah. Uvidíme až uvidíme.

Ale takhle, já si nemyslím, že zůstane u jednoho seriálu. Dokonce možná ani že tohle bude ten hlavní :-)
Mirak - 11. srpen 2016 15:47sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Dovedl bych si představit i zajímavější období (a pohlaví :), nicméně fakt, že je to v prime timeline pro mě trumfuje naprosto všechno.
S.S.Enterprise - 11. srpen 2016 14:02sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Telemachus Rhade: jj tou chvílí je 13epizod.... jj seriál z doby Klece v prime universe je špatně
Telemachus Rhade - 11. srpen 2016 12:58sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Ale jinak musím říct, že nápad obtočit to kolem nižších starších důstojníků může být zajímavý. Minimálně na nějakou chvíli.
Telemachus Rhade - 11. srpen 2016 12:57sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Bryan Fuller Finally Reveals STAR TREK: DISCOVERY Details

Nic proti Kleci, mám ji rád, ale zasadit příběh do stejného roku, akorát s moderní výpravou, a tvářit se, že se oba příběhy odehrávají paralelně, to je prostě nereálné.

Schválně jestli bude mít kapitán problém se ženou na můstku ;-)
Arccos - 29. červenec 2016 09:33sipka
ZAMĚŘIT
Arccos
Z prbíhajícího Comic Conu: "During the subsequent press interviews producer Heather Kadin exclusively told Trekmovie.com that the design for the U.S.S. Discovery is not final." ;)
Mvek - 28. červenec 2016 22:50sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Takhle barevně jsem ale viděl i nějaké pomocné lodě v ST filmech, jestli se nepletu, nebo možná i klasickou loď ve špatném ripu/stavu filmového pásu:-).
S.S.Enterprise - 28. červenec 2016 20:03sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
jo, ta photoshop změna je k lepšímu, ale když už v tom dotyčnej byl, měl ji udšlat ještě šedobíle...
AVip - 28. červenec 2016 15:23sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Samozřejmě, kopírování designů se dělo a děje...

ale u Romulanů pozor, tam šlo čistě o kšeft, kdy prostě nakoupili od Klingonů "excess supply" lodě a zaplatili za to svým maskovacím zařízením... je to jeden ze střípků mozaiky, který naznačuje, že za Organianskou smlouvou toho bylo víc, včetně např. dohody o částečném odzbrojení.
Pozemstan - 28. červenec 2016 14:56sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
AVip: Tak veřejně by zdroj inspirace uvádět nemuseli. Ale je fakt, že i různé designy zbraní či jiných strojů (Space Shuttle a kosmoplán Buran nebo Tu-144, Concorde a návrh Boeingu 2707) z období studené války vycházely spíše z podobných fyzikálních vlastností daného tvaru, než že by šlo o přímou kopii (byť jistá inspirace v detailech patrná také byla). I když ve světě ST svého času ani pro romulany nebyl problém používat, snad dokonce výměnou za maskovací zařízení, dokonce přímo celé klingonské lodě... -)
AVip - 28. červenec 2016 11:49sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Nějak si nedovedu představit, že by něco podobného bylo jakkoli politicky průchozí... :-)

To bych to spíš zabalil do obecných frází o dynamice warpu a spol.
Pozemstan - 28. červenec 2016 10:51sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
AVip: Ale prvky designu okoukat mohli. -) Jinak jsem psal o převzetí vulkánských materiálů, protože to vulkánské lodě byly alespoň v ENT a FC nahnědlé, zatímco klingonské v TOS i TMP šedobílé a jinde často nazelenalé, i když se možná i hnědá někde objevila...
AVip - 28. červenec 2016 10:45sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Pokud jsme v prime timeline a pokud jsme v pre-TOS éře, tak od klingonů může Federace převzít tak leda ránu disruptorem do zad...

Nejnovější   Novější 2927 - 2946 / 2990Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o