Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Discovery

Spravuje: S.S.Enterprise
Počet příspěvků: 2972


PREMIÉRA 5. SEZÓNY: 4.4.2024

Kontinuum.cz: Základní info o všech epizodách v češtině.

České titulky: http://titulky.trekdnes.cz/dis.htm

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 2049 - 2068 / 2972Starší   Nejstarší

Lt.Shark - 28. září 2017 23:33sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Eodeon:
více druhů uniforem používaných paralelně podobně jako v období, kdy se zároveň používaly TNG a DS9/VOY uniformy

No jasně... ježe uniformy TNG/DS9/VOY se sobě podobaly, dají se brát za různé verze jednoho stylu uniformy... u Discovery se o nějaké podobnosti s Cage nedá vůbec hovořit... navíc jiné barvy pro sekce, jiné zobrazování hodností... delta která by v této době měla reprezentovat pouze loď USS Enterprise atd... :-)
tohle se nedá vysvětlit tím, by se používaly dvoje různý uniformy souběžně...

Eodeon - 28. září 2017 23:28sipka
ZAMĚŘIT
Eodeon
Telemachus: Tak to potom i když připustíme, že jde o transmediální prezentaci jednoho příběhu, měli bychom zatracovat spíš jeho komiksovou část než film.

Což mi připomíná a sdílel jsem to ve spoilerové diskuzi na Trekkies, že vysvětlení pro odlišné uniformy (a snad do značné míry i design) by mělo být v té knize od Davida Macka (vypadl mi titul). Něco ve smyslu více druhů uniforem používaných paralelně podobně jako v období, kdy se zároveň používaly TNG a DS9/VOY uniformy.
Telemachus Rhade - 28. září 2017 23:21sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Eodeon, Pozemstan: Že se šířila subprostorem řekl někde později sám Abrams, když se na to zeptal fanoušek nevyfiltrovaný Paramountem.

Událost sama se stala okamžitě - viz oficiální komiks Countdown - zde od potřebného časového indexu, až po 38:52, kde to dialog potvrzuje.
Pozemstan - 28. září 2017 22:52sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade: Jenže tady šlo o umělé zařízení druhu schopného cestovat warpem, použité s cílem přilákat posily nacházející se ve vzdálenosti dosažitelné jen nadsvětelnou rychlostí/subprostorem. Jestli ve filmu z roku 2009 vůbec zaznělo něco o šíření vlny subprostorem, nevím. Pokud si vzpomínám, Spock tam prostě řekl, že supernova náhle, nečekaně zničila Romulus. Nad fyzikální nesmyslností se nepozastavoval. -)
Eodeon - 28. září 2017 22:51sipka
ZAMĚŘIT
Eodeon
Telemachus: Vidíš a já si právě teď říkal, že to, že se tu trekkies nimrají v podobných podružnostech je neklamná známka toho, že jsou zpátky ve svém živlu :)

Podle mě to tedy byla blbost řešit i tehdy v roce 2009, protože to celé bylo založené na fan spekulaci, že Romulus byl zničen bezprostředně po výbuchu supernovy. Tam přeci ale klidně mohly být měsíce nebo i roky, než jev tak daleko dospěl. Ve filmu přeci není řečeno, jak dlouho měl Spock na vyřešení problému, jen to, že to prostě nestihl :) Spíš bych na tomhle místě zmínil zánik hvězdy Veridian, která pohasla snad ještě dřív, než Soranova raketa zmizela z dohledu :)
Telemachus Rhade - 28. září 2017 22:45sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Eodeon: Viz šoková vlna z hvězdy Hobus, která se taky šířila subprostorem ;) Právě u tohoto jsem si uvědomil, že tohle v podstatě totéž, co se řešilo už v 2009. Proto mě už nějak ani moc nebaví to řešit teď. Je to prostě kůl-vesmír a tak je třeba jej brát.
Pozemstan - 28. září 2017 22:42sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Eodeon: Aha, zajímavé, šíření subprostorem jsem tady jako možnost zmiňoval také, ale netušil jsem, že to tam dokonce zaznělo.
Eodeon - 28. září 2017 22:33sipka
ZAMĚŘIT
Eodeon
BorgDog: Tak mi to nedalo a popátral jsem. Ve 34:24 zazní věta "The noise is some kind of electromagnetic subspace wave-form." Sice tu tedy reagují na vysloveně na zvuk, ale souvislost i s tím světlem je asi logické předpokládat.
Eodeon - 28. září 2017 22:26sipka
ZAMĚŘIT
Eodeon
BorgDog: Nejsem si tím úplně jistý, ale cosi o subprostoru tam zaznělo. Nejdřív se mluvilo jen o světle a jeho intenzitě, pak o hluku na lodi, který kapitánka nařídila ztlumit, ale moc to nešlo, Saru to vysvětlil překvapivě důmyslně a pak tam něco plácli i o subprostoru. Přišlo mi to jako takové to technoblábolové vysvětlení typické pro Star Trek, ale jako výmluva, proč to zaznamenali až na Vulkánu, mi to stačilo. Ale pořád je tu skutečnost, kterou tu už někdo trefně zmínil, že senzory ve Star Treku zkrátka nikdy nebyly omezovány zákonitostmi relativity apod.
BorgDog - 28. září 2017 22:21sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Eodeon:
Vždyť tam snad bylo i řečeno, že se ten jev šíří subprostorem.

Kde to bylo řečeno? Já tam nic takového nezaregistroval, proto jsem se na to ptal i tady. Pokud vím, mluvilo se jen o světle. I Sarek v tom rozhovoru s Burnham mluví o světle.
Eodeon - 28. září 2017 22:10sipka
ZAMĚŘIT
Eodeon
Kde berete to to ST III? :) Maskovací zařízení u Klingonů bylo poprvé ve třetí sezóně TOS, epizoda "Elaan of Troyius". A tou dobou prvně získala maskovací technologii do rukou Klingonská říše. To přeci ale nijak nevylučuje, že by nějaká dřívější loď nějakého Klingona nemohla být privátně maskováním vybavena. Navíc je v epizodě docela zřetelně naznačeno, že jde o vymoženost, kterou má k dispozici pouze T'Kumva a jeho frakce. To je zase takové to hledání "nelogičností" za každou cenu. Stejně jako s tím majákem. Vždyť tam snad bylo i řečeno, že se ten jev šíří subprostorem.
Lt.Shark - 28. září 2017 22:05sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
tak sem dns konečně shlédnul ty první dva díly... a nevím co říct...
svým způsobem se mi to líbilo a neusnul sem u toho... ale prostě mi vadí to narušní kanónu... uniformy, vzhled lodí, vzhled klingonů, technologie která nezapadá do té doby... pořád si myslím, že to měli udělat třeba 50 let po Nemesis... :-/

Ale dívat se zatím budu.
Pokud jde o některé další postavy jako je Sarek nebo Mudd... čekám, že se ještě někdo objeví.. .ale Khan by to být neměl... to by bylo další narušení kontinuity... když má spát v mrazáku... :-)
S.S.Enterprise - 28. září 2017 21:57sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
nejvic naštve, že tvůrci dělají jakoby to vše nevadilo a tím z nás dělají jen idioty :(
S.S.Enterprise - 28. září 2017 21:56sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
nebo maskovací zařízení, které se má objevit u Klingonů až v ST3, jako toto je prostě další reboot no
Mirak - 28. září 2017 20:33sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Jo, vidím, že to bude obdoba toho o čem jsem mluvil.

Inspired by previous aftershows created by Embassy Row, such as Talking Dead and Talking Bad, episodes of After Trek are released on All Access after each episode of Discovery is released, starting with that show's premiere on September 24.
S.S.Enterprise - 28. září 2017 20:28sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
samozřejmě kritizovat se dá dál, nejen můstek s okny přímo do vesmíru ( což je opět kopie Abramse - což je pak samozřejmě filmařsky vděčné, když okno vybuchuje, na druhou stranu z Nemesis víme, že to jde ukázat i bez přímého okna), ale třeba jedna z těch federačních lodí, co proletěla v bitvě mi hoodně připomínala Ent-E, všiml ste si toho?
Telemachus Rhade - 28. září 2017 20:26sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Matt Mira, pokud ti to něco řekne. Hostem tam byl Frain a jeden z tvůrců.
S.S.Enterprise - 28. září 2017 20:22sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Pozemstan:

jo chtěli si napsat III až VI , ale tos tam mohl zahrnutou úplně všechny filmy.

A i ono zrnění je vlastně špatně, pokud zahrneme předpoklad digitálního přenosu obrazu :)
Pozemstan - 28. září 2017 20:15sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
S.S.Enterprise: "proste pohlizet jako na bezdchou popcornovou zábavu"
To je právě nevýhoda Discovery oproti Orville, ale i třeba filmům ST III až IV (částečně i dalším, dokonce snad místy včetně JJ-filmů) - že se zřejmě bere až smrtelně vážně, takže se pak chyby omlouvají hůře. Ale uvidíme, jak se to s humorem vyvine.

Pokud jde o teleskop, který kritizuje i Johanson v tom článku, jak jsem psal, mně se docela líbil jako důkaz, že si uvědomili, že se optický pohled může lišit od výstupu ze senzorů na obrazovce, jakkoli by dobře vybavená loď měla mít lepší optickou aparaturu jako standardní alternativní možnost pohledu ven, napojenou též na obrazovku můstku, což ale myslím i jinde v ST většinou neplatí - soudě podle často zrnící obrazovky vlivem rušení senzorů, nikoli poškození či rušení samotného displeje...
S.S.Enterprise - 28. září 2017 19:32sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
bylo hodně seriálů, které chyby neobsahovaly a skončily a pak jsou takové, které chyby obsahují (např. the 100) a těm se daří

Nejnovější   Novější 2049 - 2068 / 2972Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o