Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Discovery

Spravuje: S.S.Enterprise
Počet příspěvků: 2989


PREMIÉRA 5. SEZÓNY: 4.4.2024

Kontinuum.cz: Základní info o všech epizodách v češtině.

České titulky: http://titulky.trekdnes.cz/dis.htm

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 2051 - 2070 / 2989Starší   Nejstarší

AVip - 29. září 2017 06:16sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Pozemstan:
Pokud jde o teleskop,

Názorná ukázka, jak doslova zabít dobrý nápad, který tam na začátku tak nějak matně někde tuším - že něco ruší senzory, ale je to vidět, je naprosto logická idea.
Ten teleskop se bojím, že je následkem zásahu někoho z produkce... :-/
"voni by to to nepochopili, kdyby to bylo něco centrálně řízeného"....
AVip - 29. září 2017 06:11sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Eodeon:
Maskovací zařízení u Klingonů bylo poprvé ve třetí sezóně TOS, epizoda "Elaan of Troyius".

Co prosím?
Že tys ji už dlouho neviděl a myšlenkovým zkratem sis ji spojil s "The Enterprise Incident", která původně používala stejně rekvizity?
(žerty stranou, to se stává každému)
Je sice fakt, že tou dobou už pobíhaly experimenty na toto téma, ale ještě nedošlo k "polnímu" nasazení

A znovu doporučuji "Balance of Terror", jak jsou tam všichni z maskování u romulanů doslova vydření.
Pozemstan - 29. září 2017 01:16sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Star Trek Discovery Episode 3 Promo and Episode 1 - 2 Easter Eggs
Ty modernější lodě v bitvě měly být "easter eggs"?
Eodeon - 29. září 2017 00:46sipka
ZAMĚŘIT
Eodeon
Telemachus: A že jsem také měl z Fraina největší obavy. Ale nakonec se ukázaly jako neopodstatněné. Jeho Sarek se mi líbil. Rozhodně víc než ten Crossův, ale ani proti tomu nejsem vyloženě zaujatý. Z Mudda také nejsem moc nadšený, z téhož důvodu, ale tady se mi zase líbí obsazení, tak snad to nebude tak zlé.

Tak ji zatím nečti :)

Když ona je teď tak aktuální. A z mojí zkušenosti je to při četbě zatraceně znát. Třeba Romulanské války, cos vydal. První díl jsem četl někdy snad ještě v době, kdy seriál běžel na Coolu a člověk toho byl plný, a zážitek z četby úžasný. Druhý díl jsem odkládal a dostal se k němu až za několik let a už jsem ani při čtení neslyšel v hlavě hlasy postav, jak se mi to stává, když mám seriál zažitý. Zážitek byl o něco ochuzený. Tady u Discovery by to mohlo být podobné. Za rok už to třeba vůbec nebude relevantní, ale teď to vzbuzuje velkou pozornost.
Telemachus Rhade - 29. září 2017 00:32sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Eodeon:
A další přeobsazování Pikea a tak?

You were saying? :)


Ale naštveš mě, jestli jí pak nakonec přeci jen vydáš
Tak ji zatím nečti :)
Eodeon - 29. září 2017 00:27sipka
ZAMĚŘIT
Eodeon
Telemachus:
V seriálu by to ale jaksi mělo větší váhu.

A další přeobsazování Pikea a tak? Nevím ti, jestli bych na to měl náladu. Ještě teď se ošívám z představy toho fan filmu s Toddem Shawnem. To ať tam raději dají Farragut a tím vznikne příležitost jak pro loď Constitution a nové uniformy, tak pro cameo mladého Kirka. Mít tak CGI mladého Shatnera na způsob, jakým přivedli v Rogue One zpět Tarkina - to by vůbec nebylo špatné. Ale to jsou zase ty mé mokré sny, já vím :)

Tak já si tedy tu knihu seženu v originále. Ale naštveš mě, jestli jí pak nakonec přeci jen vydáš a já už jí budu mít přečtenou! :)
Telemachus Rhade - 29. září 2017 00:23sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Jinak ted odbočím a musím říct, že jsem si zvyknul na Netflix/Amazon formát celé sezóny v jeden den. Tohle týdenní čekání je teď takové otravné :)
Telemachus Rhade - 29. září 2017 00:20sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Eodeon:
Rád bych si tu knihu přečetl... ;)

Žádal jsem o ni v prosinci, v únoru, v dubnu a v květnu. Teď už na to... ;) Navíc bych tomu nemohl dát smysluplnou obálku.

Pokud tam interaktují s Pikem, tak je to fajn. V seriálu by to ale jaksi mělo větší váhu.
Eodeon - 29. září 2017 00:18sipka
ZAMĚŘIT
Eodeon
Deltu na vězeňském úboru tedy moc nepobírám...
Mirak - 29. září 2017 00:15sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Tohle vypadá kinda Klecově :)

Image and video hosting by TinyPic
Eodeon - 29. září 2017 00:08sipka
ZAMĚŘIT
Eodeon
Telemachus: To ano, ale když říkám TOS, tak tím myslím 2266-2269, případně by se to ještě dalo chápat už od 2265. "Klec" vnímám samostatně. Je to takový reprezentant ještě trochu jiné, dřívější éry. A právě v Mackově knize by se Shenzhou a Enterprise měly někdy zkraje setkat, lidé na Shenzhou přitom mají ještě staré modré uniformy, jako ostatně většina flotily, zatímco lidé z Enterprise mají už mít ty nové, zatím vyhrazené čistě pro posádky lodí třídy Constitution. Alespoň tak se to psalo v tom článku, na který jsem narazil. Rád bych si tu knihu přečetl... ;)
Telemachus Rhade - 29. září 2017 00:05sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mimochodem ve stejném roce je uvedena do provozu stanice Babylon 5 :-)
Eodeon - 29. září 2017 00:04sipka
ZAMĚŘIT
Eodeon
Můj sen by byl, kdyby se už tady v rámci seriálu občas vyskytovaly uniformy jako z "Klece", alespoň na konci sezóny, i kdyby jen v pozadí, a byl tím naznačován i přechod z jedné éry v druhou. I příběh sezóny má podle mě ilustrovat konflikt, který nějak proměnil Federaci a Hvězdnou flotilu, něco, co jí navedlo na méně... militaristický model. Uniformy z DSC jsou takové hodně "vojenské", velice formální, no už jen ta námořnická modř. Jejich přechod v "casual" svetříky s rolákem zářící barvami jako z "Klece" by vizuálně ilustroval přerod hvězdné flotily z armády v tu průzkumnou a humanitární organizaci známou z pozdějších seriálů. A seriál by tím alespoň přinesl nějaký hodnotný článek do kontinuity. Ale to bych asi chtěl příliš :)
Telemachus Rhade - 29. září 2017 00:03sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Eodeon:
To je přeci jedno, nebo ne? Když jedna verze uniforem plynule nahrazuje druhou
mezi DSC a TOS tu pořád existuje docela velká vůle

Nope. Klec se odehrává defacto souběžně s pilotem Discovery. Respektive Klec mu o několik měsíců předchází.
Eodeon - 28. září 2017 23:42sipka
ZAMĚŘIT
Eodeon
Lt.Shark: To je přeci jedno, nebo ne? Když jedna verze uniforem plynule nahrazuje druhou, žádná podobnost není potřebná. Uniformy z TMP se těm z TWOK také ani maličko nepodobaly a přitom jedny nahradily druhé. Jistě se tak také dělo postupně. Flotila musí mít tisíce posádek, stovky stanic, kolonií, to se celé nezmění přes noc. A že delta by měla reprezentovat pouze loď Enterprise - to platí až od druhé sezóny TOS. Kánon neříká nic o tom, kdy bylo tohle pravidlo zavedeno a insignie rozlišeny a mezi DSC a TOS tu pořád existuje docela velká vůle.
Lt.Shark - 28. září 2017 23:33sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Eodeon:
více druhů uniforem používaných paralelně podobně jako v období, kdy se zároveň používaly TNG a DS9/VOY uniformy

No jasně... ježe uniformy TNG/DS9/VOY se sobě podobaly, dají se brát za různé verze jednoho stylu uniformy... u Discovery se o nějaké podobnosti s Cage nedá vůbec hovořit... navíc jiné barvy pro sekce, jiné zobrazování hodností... delta která by v této době měla reprezentovat pouze loď USS Enterprise atd... :-)
tohle se nedá vysvětlit tím, by se používaly dvoje různý uniformy souběžně...

Eodeon - 28. září 2017 23:28sipka
ZAMĚŘIT
Eodeon
Telemachus: Tak to potom i když připustíme, že jde o transmediální prezentaci jednoho příběhu, měli bychom zatracovat spíš jeho komiksovou část než film.

Což mi připomíná a sdílel jsem to ve spoilerové diskuzi na Trekkies, že vysvětlení pro odlišné uniformy (a snad do značné míry i design) by mělo být v té knize od Davida Macka (vypadl mi titul). Něco ve smyslu více druhů uniforem používaných paralelně podobně jako v období, kdy se zároveň používaly TNG a DS9/VOY uniformy.
Telemachus Rhade - 28. září 2017 23:21sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Eodeon, Pozemstan: Že se šířila subprostorem řekl někde později sám Abrams, když se na to zeptal fanoušek nevyfiltrovaný Paramountem.

Událost sama se stala okamžitě - viz oficiální komiks Countdown - zde od potřebného časového indexu, až po 38:52, kde to dialog potvrzuje.
Pozemstan - 28. září 2017 22:52sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Telemachus Rhade: Jenže tady šlo o umělé zařízení druhu schopného cestovat warpem, použité s cílem přilákat posily nacházející se ve vzdálenosti dosažitelné jen nadsvětelnou rychlostí/subprostorem. Jestli ve filmu z roku 2009 vůbec zaznělo něco o šíření vlny subprostorem, nevím. Pokud si vzpomínám, Spock tam prostě řekl, že supernova náhle, nečekaně zničila Romulus. Nad fyzikální nesmyslností se nepozastavoval. -)
Eodeon - 28. září 2017 22:51sipka
ZAMĚŘIT
Eodeon
Telemachus: Vidíš a já si právě teď říkal, že to, že se tu trekkies nimrají v podobných podružnostech je neklamná známka toho, že jsou zpátky ve svém živlu :)

Podle mě to tedy byla blbost řešit i tehdy v roce 2009, protože to celé bylo založené na fan spekulaci, že Romulus byl zničen bezprostředně po výbuchu supernovy. Tam přeci ale klidně mohly být měsíce nebo i roky, než jev tak daleko dospěl. Ve filmu přeci není řečeno, jak dlouho měl Spock na vyřešení problému, jen to, že to prostě nestihl :) Spíš bych na tomhle místě zmínil zánik hvězdy Veridian, která pohasla snad ještě dřív, než Soranova raketa zmizela z dohledu :)

Nejnovější   Novější 2051 - 2070 / 2989Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o