Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Discovery

Spravuje: S.S.Enterprise
Počet příspěvků: 2972


PREMIÉRA 5. SEZÓNY: 4.4.2024

Kontinuum.cz: Základní info o všech epizodách v češtině.

České titulky: http://titulky.trekdnes.cz/dis.htm

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 2023 - 2042 / 2972Starší   Nejstarší

BorgDog - 29. září 2017 14:34sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
MickTheMage: Sakra, nostalgie! :-) Tohle byla jedna z první her vůbec, co jsem pařil jak o život. :-)
Mirak - 29. září 2017 14:04sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Ono necílit i na nové diváky by bylo velmi, velmi hloupé, že.
MickTheMage - 29. září 2017 13:08sipka
ZAMĚŘIT
MickTheMage
CBS by mal niekto povedat, ze toto su moji Klingoni a nie ta banda debilov co vytvorili pre Discovery (ano, vazne ma to serie ;), tak trochu).

Btw. toto "ospravedlnovanie veci" je tolko typicke. Ked je neico blbo, hned sa ludia snazia hladat in-vesmir vysvetlenia. Aby sme sa aspon trochu zahojili. Pre mna osobne to znamena, ze CBS kaslala na povodnych fanusikov Treku a mierila tymto serialom na milenialov (a inych novych potencialnych divakov). Fanusikovia povodnych serii im boli hlboko... tam. Imho.
AVip - 29. září 2017 11:53sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Eodeon: Vedle.
Eodeon - 29. září 2017 11:44sipka
ZAMĚŘIT
Eodeon
AVip: Ano, to máš pravdu, první výskyt klingonské lodě ve vysílání byl opravdu paradoxně s romulanskou posádkou. To bude asi příčina toho nedorozumění - každý máme zažité jiné pořadí epizod a to vlastně ovlivňuje i naše vnímání kontinuity. To jsem si neuvědomil.

BTW měl bys nějaké příklady toho, ve kterých knihách se objevují narážky na ENT, které tam byly násilím vtlačeny? To mě zaujalo, ale nikdy jsem o tom neslyšel. SSE promine, jestli je to příliš velký off topic.
AVip - 29. září 2017 11:39sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Eodeon: "Enterprise incident" používá klingonské lodě coby "stand in" za romulanské a je to do jisté míry zachováno i v remasteru a mám dokonce pocit, že paradoxně, první výskyt klingonské lodě v ST byl díky jinému pořadí vysílání v "romulanských barvách" (tedy pokud lze o barvách hovořit, že).

Ale každopádně, pro mne skutečně bude stran Discovery nejvíce "směroplatné" to, jak moc bude CBS tlačit věci z probíhající sezóny do knih.
Čím větší bude tlak, tím větší bude můj odpor proti Discovery. A obráceně.
Eodeon - 29. září 2017 11:26sipka
ZAMĚŘIT
Eodeon
AVip: Tak teď jsem zmatený. Uhodls, že jsem seriál už velmi dlouho neviděl. Pouze si občas tu a tam připomenu některou z epizod, ale měl jsem zato, že tohle si vybavuji dobře. Nakonec, v "Enterprise Incident" ani "Balance of Terror" žádné klingonské lodě nejsou, respektive v prvním případě jsou (i když jen původem a ne příslušností), ale dá se předpokládat, že na ně maskování instalovali až Romulané poté, co lodě od klingonů získali. Také je ale pravda, že si daleko lépe vybavuji literární blishovky než samotný seriál, a kontinuitu čerpám právě odtud. Ty jsou tedy mimo jiné seřazené podle produkčního pořadí, takže "Elaan" coby druhá epizoda třetí série předchází čtvrtému "Případu Enterprise" a dodnes si vzpomínám, jak mě překvapilo, že se posádka Enterprise diví maskované klingonské lodi, protože pro mě jako diváka TNG byly maskované klingonské lodě samozřejmostí. A proto mám zato, že to byla tato epizoda, ve které se Klingoni maskovali historicky poprvé.

Lt.Shark: Pravda, na "Charlieho X" jsem zapomněl. Ale tam je to složitější. Tam má posádka Antaresu ještě "klecové" uniformy. Což je ale na druhou stranu hezká připomínka, že i v téhle době se ve Flotile používaly dva vzory uniforem.
AVip - 29. září 2017 07:34sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Lt.Shark:
že každá loď má svojí nášivku a Delta je pro Enterprise...

Existuje alternativní vysvětlení, že to byly nášivky příslušných sekcí Starfleet.
Lt.Shark - 29. září 2017 07:06sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Pokud jde o uniformy z Klece, že by byly jen pro lodě třídy Constitution po nějakym přechodu do nové federace... to ještě beru...

ale nesouhlasím s tou Deltou... jak se tu píše, že v TOS to platilo až od druhé sezony, že každá loď má svojí nášivku a Delta je pro Enterprise... to není pravda ne? U každé jiné lodi jsme viděli jinou nášivku než u Enterprise a to už v první řadě, ne?
Např: Charlie x (http://tos.trekcore.com/gallery/albums/1x02/charliex004.jpg)
Lt.Shark - 29. září 2017 06:59sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Eodeon:
Z Mudda také nejsem moc nadšený,

Ten mi vůbec nevadí, žeje přeobsazenej a vypadá jinak...mladší, hubenější, vousatej... je to 10 let před :-)


Eodeon:
tak pro cameo mladého Kirka. Mít tak CGI mladého Shatnera na způsob, jakým přivedli v Rogue One zpět Tarkina - to by vůbec nebylo špatné

souhlas
AVip - 29. září 2017 06:28sipka
ZAMĚŘIT
AVip
A konečně, co se subprostoru týče, sice respektuji, že funguje hlavně na základě požadavků zápletky, ale ani ten nemá neomezenou rychlost, naopak, všechny lodě, od NX-01 po NCC-1701-E za sebou při svých cestách "trousí" (:-D) retranslační bóje, aby bylo spojení pokud možno co nejrychlejší...


Ale abych to za sebe nějak shrnul - hodlám zaujmout postoj typu "wait and see" (a to ideálně celý seriál).

Hodně, ale opravdu HODNĚ nám napoví, jak moc silně budou motivy z Discovery "tlačeny" do knih - tohle totiž bylo to, co spoustu lidí před těmi cca. 15 lety v časech ENT naštvalo nejvíc a sice to, že reference na status quo z příslušné sezóny ENT byl na sílu tlačen do všech knih, které v ten moment vycházely (což ve finále vytvářelo docela paradoxní situace).

Protože pokud ten tlak nebude silný (ie. nad rámec hlášek typu "Sarekova schovanka aneb šlechetný velvyslanec" nebo že existovaly lodě takové a takové a velel jim ten a ten kapitán, což je pořád "nic proti ničemu"), bude možné soudit, že stávající status quo se ještě bude v průběhu seriálu měnit (a i kdyby se výrazně neměnil - myslím, že se bez problému shodneme, že vždycky se lépe pracuje s celkem než s jeho úlomky a to je přesně to, co teď máme - úlomky).
AVip - 29. září 2017 06:16sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Pozemstan:
Pokud jde o teleskop,

Názorná ukázka, jak doslova zabít dobrý nápad, který tam na začátku tak nějak matně někde tuším - že něco ruší senzory, ale je to vidět, je naprosto logická idea.
Ten teleskop se bojím, že je následkem zásahu někoho z produkce... :-/
"voni by to to nepochopili, kdyby to bylo něco centrálně řízeného"....
AVip - 29. září 2017 06:11sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Eodeon:
Maskovací zařízení u Klingonů bylo poprvé ve třetí sezóně TOS, epizoda "Elaan of Troyius".

Co prosím?
Že tys ji už dlouho neviděl a myšlenkovým zkratem sis ji spojil s "The Enterprise Incident", která původně používala stejně rekvizity?
(žerty stranou, to se stává každému)
Je sice fakt, že tou dobou už pobíhaly experimenty na toto téma, ale ještě nedošlo k "polnímu" nasazení

A znovu doporučuji "Balance of Terror", jak jsou tam všichni z maskování u romulanů doslova vydření.
Pozemstan - 29. září 2017 01:16sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Star Trek Discovery Episode 3 Promo and Episode 1 - 2 Easter Eggs
Ty modernější lodě v bitvě měly být "easter eggs"?
Eodeon - 29. září 2017 00:46sipka
ZAMĚŘIT
Eodeon
Telemachus: A že jsem také měl z Fraina největší obavy. Ale nakonec se ukázaly jako neopodstatněné. Jeho Sarek se mi líbil. Rozhodně víc než ten Crossův, ale ani proti tomu nejsem vyloženě zaujatý. Z Mudda také nejsem moc nadšený, z téhož důvodu, ale tady se mi zase líbí obsazení, tak snad to nebude tak zlé.

Tak ji zatím nečti :)

Když ona je teď tak aktuální. A z mojí zkušenosti je to při četbě zatraceně znát. Třeba Romulanské války, cos vydal. První díl jsem četl někdy snad ještě v době, kdy seriál běžel na Coolu a člověk toho byl plný, a zážitek z četby úžasný. Druhý díl jsem odkládal a dostal se k němu až za několik let a už jsem ani při čtení neslyšel v hlavě hlasy postav, jak se mi to stává, když mám seriál zažitý. Zážitek byl o něco ochuzený. Tady u Discovery by to mohlo být podobné. Za rok už to třeba vůbec nebude relevantní, ale teď to vzbuzuje velkou pozornost.
Telemachus Rhade - 29. září 2017 00:32sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Eodeon:
A další přeobsazování Pikea a tak?

You were saying? :)


Ale naštveš mě, jestli jí pak nakonec přeci jen vydáš
Tak ji zatím nečti :)
Eodeon - 29. září 2017 00:27sipka
ZAMĚŘIT
Eodeon
Telemachus:
V seriálu by to ale jaksi mělo větší váhu.

A další přeobsazování Pikea a tak? Nevím ti, jestli bych na to měl náladu. Ještě teď se ošívám z představy toho fan filmu s Toddem Shawnem. To ať tam raději dají Farragut a tím vznikne příležitost jak pro loď Constitution a nové uniformy, tak pro cameo mladého Kirka. Mít tak CGI mladého Shatnera na způsob, jakým přivedli v Rogue One zpět Tarkina - to by vůbec nebylo špatné. Ale to jsou zase ty mé mokré sny, já vím :)

Tak já si tedy tu knihu seženu v originále. Ale naštveš mě, jestli jí pak nakonec přeci jen vydáš a já už jí budu mít přečtenou! :)
Telemachus Rhade - 29. září 2017 00:23sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Jinak ted odbočím a musím říct, že jsem si zvyknul na Netflix/Amazon formát celé sezóny v jeden den. Tohle týdenní čekání je teď takové otravné :)
Telemachus Rhade - 29. září 2017 00:20sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Eodeon:
Rád bych si tu knihu přečetl... ;)

Žádal jsem o ni v prosinci, v únoru, v dubnu a v květnu. Teď už na to... ;) Navíc bych tomu nemohl dát smysluplnou obálku.

Pokud tam interaktují s Pikem, tak je to fajn. V seriálu by to ale jaksi mělo větší váhu.
Eodeon - 29. září 2017 00:18sipka
ZAMĚŘIT
Eodeon
Deltu na vězeňském úboru tedy moc nepobírám...

Nejnovější   Novější 2023 - 2042 / 2972Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o