Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Discovery

Spravuje: S.S.Enterprise
Počet příspěvků: 2972


PREMIÉRA 5. SEZÓNY: 4.4.2024

Kontinuum.cz: Základní info o všech epizodách v češtině.

České titulky: http://titulky.trekdnes.cz/dis.htm

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 2004 - 2023 / 2972Starší   Nejstarší

Mirak - 30. září 2017 16:04sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mě až tak netrápí, že se to někomu líbí, ale "startreková atmosféra", "výborně promyšlené" (jak? v čem?), "připravené s citem a vkusem" (co to vůbec znamená?).

Calm down :)
S.S.Enterprise - 30. září 2017 15:30sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
RECENZE: Discovery se odvážně pustila do rekonstrukce Star Treku. Nový seriál očima fanouška
S.S.Enterprise - 30. září 2017 15:30sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
musím tedy říci, že začínám pociťovat abstinenční příznaky a pustím si to co nevidět potřetí.. v tomto je to udělané dobře..
Yakuzza - 30. září 2017 15:21sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Macek:
= Mám z toho pocit,že komu se to nezamlouvá tak bude exkomunikován a zbaven označení "trekkie"
Tohle bych vůbec neřešil. Trekkies v tomhle byli vždycky děsně povrchní a pokrytečtí. Byť naštěstí existuje dost výjimek, například lid StarNETu, kde je odlišný názor naopak námětem k nějaké diskuzi, ne hejtování.
BorgDog - 30. září 2017 15:20sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Yakuzza: Smiřme se s tím. Jsme starý, pánové (a dámy)! :-(
Yakuzza - 30. září 2017 15:13sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Asi takhle...

Macek - 30. září 2017 14:58sipka
ZAMĚŘIT
Macek
Já už jsem asi přišel na to, jak si to užít. Musel jsem si to pustit ještě jednou. Prostě budu ignorovat, že je to Trek a je to docela zajímavý seroš. Ale baví mě to, jak se na trekkies opět ukázalo, že člověk, který není jako Litlle (=není nadšený ze všeho co má na sobě napsáno Star trek), je hned označen za "hejtera" a je následně komunitou hejtován zpět. Bože, kdo vymyslel tohle označení zaslouží na pranýř...

Tohle je asi to jediné, co zatím vidím na DSC společného se Star Trekem. Komunita se začíná prát.

= Mám z toho pocit,že komu se to nezamlouvá tak bude exkomunikován a zbaven označení "trekkie"
Pozemstan - 30. září 2017 11:07sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
kapitan Pike: Pravda, v Kleci to jsou spíše svetry než pyžama. Jinak (včera jsem na to nevzpomněl) vlastně už tam, podobně jako i nyní v Discovery, rozlišují výsadkovou a palubní uniformu.
kapitan Pike - 30. září 2017 08:36sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
S.S.Enterprise: Mně osobně tedy The Cage uniformy pyžama připomínaly mnohem méně než standardní TOS uniformy. Je to asi dané barvami, látkou i tím střihem kolem krku.
Pozemstan - 29. září 2017 22:10sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Eodeon: Ano, i když, pokud jde o formálnost, trochu podobné to bylo i u těch červených filmových z ST II až VI, které snad ani slavnostní verzi neměly. Zlaté či stříbrné prvky na uniformách z Discovery, jakož i tvar límce, ale navozují slavnostní dojem ještě více, zvláště v porovnání s ostatními slavnostními uniformami z ST.

Lze ale najít jistou paralelu v nedávné změně standardních uniforem US Army, kdy zelené uniformy nahradily modré, trochu inspirované mj. uniformami Unie z 19. století. Také působí spíše slavnostně.

Ale to je uniforma s kravatou, kterou nosí vojáci do kanceláře. Je otázkou, zda by se uniforma pro běžnou službu na hvězdné lodi neměla spíše podobat uniformě "polní", tj. spíše oněm kritizovaným "pyžamům" nebo "montérkám" jako ve většině starších ST kromě oněch červených filmových (které ale měly výsadkovou "polní" verzi). Ve Star Treku v tomto zjevně dlouhodobě nemají úplně jasno, i když třeba Abramsův ST myslím ukazuje více typů uniforem s odlišným použitím.
Eodeon - 29. září 2017 20:31sipka
ZAMĚŘIT
Eodeon
S.S.Enterprise: Asi jsem to špatně vyjádřil. Přefomuloval bych to tak, že ve srovnání s tím, na co jsme ze starších Star Treků zvyklí, jsou tyhle uniformy znatelně víc ispirované vojenskou tradicí, víc formální, víc... obřadní, vlastně by mě docela zajímaly slavnostní varianty těchto uniforem, protože i tahle běžná varianta mi připadá pak pompézní, jako kdyby byla určená pro přehlídky a zvláštní příležitosti.
S.S.Enterprise - 29. září 2017 20:15sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Jinak já osobně spíš doufám, že budou v DSC dosavadní Treky maximálně přehlížet a půjdou si vlastní cestou. Na pyžama z TOSky zvědavej nejsem.

Samozřejmě největší chyba je, že ono oddělení od dosavadních Treků sami nedeklarovali... Období TOS pak mohli klidně nechat pro fan produkce, no aktuální situace jiná že
S.S.Enterprise - 29. září 2017 20:14sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Eodeon: Nezdá se mi, že by ty DSC uniformy byli nějak přehnaně militantní, spíš jsou pěkně designové..

Yakuzza - 29. září 2017 19:53sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Abychom se tu pak zbytečně netočili v kruzích ;)
Trip - 29. září 2017 18:19sipka
ZAMĚŘIT
Trip
Telemachus Rhade 289994:

Tohle není Trek pro mě :)


Stoprocentně s tebou souhlasím, také se mi to vůbec ale vůbe nelíbilo Pokud se nenastane obrat o 1080 stupnů (a hezčí mimozemštany né jako z horu.) tak na to nekoukám - No a to je vše co k Discovery napíšu.
Pozemstan - 29. září 2017 16:24sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Co se týká maskovacího zařízení, vždy jsem to chápal tak, že romulané v TOS získali od klingonů lodě výměnou za své maskovací zařízení. Je ale fakt, že v TOS se maskování, také poněkud podivně a jakoby ignorujíce předchozí, diví hned dvakrát. Nejprve se však zřejmě jedná jen o něco trochu jako technologii stealth, zmizení na senzorech, a až později romulané vyvinou klasické maskování. To je samozřejmě s děním v Disvovery v rozporu, ale zpochybnily to tuším i maskované romulanské vesmírné miny (a možná i něco víc) v Enterprise, byť lze namítnout, že nešlo o skrytí tak velké lodě.

Pokud jde o souběžné nošení dvou relativně dosti odlišných modelů uniforem v přechodném období, až do roku 2019 je to realitou i v Policii ČR. -)

AVip: "Existuje alternativní vysvětlení, že to byly nášivky příslušných sekcí Starfleet."

Zajímavé, to by pak i lépe vysvětlovalo pozdější přijetí delty jako znaku v celé Hvězdné flotile.

Osobně to ale beru tak, že "delta" na hrudi byla v ST původně nošena jen na Enterprise, ale sám ST to už dávno ignoruje, když tuto praxi opustil asi už v TMP, a pro období před TOS se na to tvůrci "vykašlali" už na USS Kelvin a tehdejší Akademii Hvězdné flotily v prvním Abramsově filmu. V to, že by se v Discovery delty pro svou posádku vzdali, jsem ani nedoufal.

Jinak mě překvapilo, že podle ukázek z dalšího dílu plní v Discovery delta i funkci *"psí známky" se základními údaji o jejím nositeli. Pokud by to platilo i později, dávalo by to další význam např. Picardovu položení delty na hrob Kirka.*

MickTheMage: Tak ony ty obavy (byť hlavně z Genesis a údajné federační touhy vyhladit klingonský lid) zazní i od klingonského velvyslance v ST IV, opovrhujícího představou federační idylky s vlající vlajkou atd.
MickTheMage - 29. září 2017 15:42sipka
ZAMĚŘIT
MickTheMage
Teraz som to mal pri praci pustene na pozadi a v Klingon Academy v podstate tiez riesili ako je Federacia problemom pre "Klingonsky sposob zivota" etc. Ale ovela lepsie ako to prezentoval T’Kuvma v Discovery.
BorgDog - 29. září 2017 14:58sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Lt.Shark:
nevím jestli by byl nějakej jednoduchej patch nebo update, aby to dnes šlapalo na nějakejch sedmičkách atd

Ano, něco takového bylo. Mrkni do auditka o hrách.
Lt.Shark - 29. září 2017 14:43sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
BorgDog:
Sakra, nostalgie! :-) Tohle byla jedna z první her vůbec, co jsem pařil jak o život. :-)

já bohužel né, protože mi nešla na kompu rozchodit. Ale Strafleet Academy sem miloval, takže na tohle sem se taky strašně těšil... ale bohužel to tehdá nejelo... a myslím, že bych to nerozchodil ani dnes... nevím jestli by byl nějakej jednoduchej patch nebo update, aby to dnes šlapalo na nějakejch sedmičkách atd :-)
BorgDog - 29. září 2017 14:34sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
MickTheMage: Sakra, nostalgie! :-) Tohle byla jedna z první her vůbec, co jsem pařil jak o život. :-)

Nejnovější   Novější 2004 - 2023 / 2972Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o