Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Discovery

Spravuje: S.S.Enterprise
Počet příspěvků: 2972


PREMIÉRA 5. SEZÓNY: 4.4.2024

Kontinuum.cz: Základní info o všech epizodách v češtině.

České titulky: http://titulky.trekdnes.cz/dis.htm

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1988 - 2007 / 2972Starší   Nejstarší

S.S.Enterprise - 01. říjen 2017 18:22sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Seven: :)
Pozemstan - 01. říjen 2017 13:01sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
AVip: "takže ono to jde, když se chce a ne, že ne"
Ano, na Rogue One jsem také vzpomněl. Na druhou stranu jsou SW přece jen mladší než Klec a začínaly jako celovečerní film s mnohem větší výpravou a špičkovými efekty své doby. Se zachováním vzhledu z TMP by asi ST takový problém také neměl, kdyby se tedy alespoň o něco takového v JJ-ST (objevila se alespoň podobná uniforma) a Discovery pokoušel... -)( (Musím dodat, že na mě ale design v SW epizodách I až III působí moderněji než v IV-VI(+Rogue One), i když tam to lze omluvit ještě vzkvétající svobodnou republikou v kontrastu s impériem nehledícím tolik na "krásu"...) Někdy myslím i tady možná od Tebe zaznělo možné vysvětlení "strohého" designu v TOS válkou s Klingony, ale takový "downgrade" by to snad být nemohl. Třeba v BSG mají odůvodněný odpor k technice, ale v TOS mají docela vyspělé počítače. Jedná se tedy hlavně o rozdíl v designu, který lze snad vysvětlit i oblibou "retra"... -)

Ale v dnešní době je obtížné vytvořit ST v době před TOS tak, aby zapadal do kontinuity seriálu, a zároveň působil na diváky jako vzdálená, vyspělejší, budoucnost. Ano, v ENT se snažili, ale i tak podle mě vizuálně prostě v mnohém vypadají moderněji než TOS. Discovery ovšem, po vzoru Abramsova ST, ukazuje možná až zbytečně moc moderní prvky, u kterých lze někdy až pochybovat o jejich účelnosti (hologramy).

V otázce vizuální stránky budu k Discovery asi shovívavější, i když je fakt, že ST dlouho stavěl na docela dost dodržované kontinuitě včetně většiny herců (i přes problémy v některých detailech). Pomáhala tomu ale i podobná doba vzniku a děje TOS filmů a TNG až VOY.
Seven - 01. říjen 2017 12:22sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Hele, tu velkou červenou premiéru už asi takhle v říjnu můžem sundat, ne?
Seven - 01. říjen 2017 12:20sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Knihovnu měla taky zajímavou.

Mirak - 01. říjen 2017 12:13sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Z praconvy kapitánky Georgiou :)

Image and video hosting by TinyPic
MickTheMage - 01. říjen 2017 12:10sipka
ZAMĚŘIT
MickTheMage
Seven: Momentik, ja som mal vzdy za to, ze to je Generation X :) a Milenials generacia narodena na prelome storoci. Ale teraz na to pozeram, tak "jop, mal som to v hlave zafixovane blbo" :)

Takze, oprava mierene na... ja neviem ako to teraz nazyvaju - Genreacia Z alebo nieco :)
Seven - 01. říjen 2017 11:42sipka
ZAMĚŘIT
Seven
MickTheMage:
mierila tymto serialom na milenialov
Jako millennial (tj. osoba narozená mezi 1982 a 1996, což je nejčastější definice, a asi i většina z nás tady spadá do první poloviny této generace) prohlašuji, že na mě rozhodně necílili.

S.S.Enterprise:
RECENZE: Discovery se odvážně pustila do rekonstrukce Star Treku. Nový seriál očima fanouška
Lol, rekontrukce. Je to asi taková rekontrukce, jako když komančové srovnali celý starý Most se zemí až na jeden kostel a postavili místo něj ten panalákovej humáč o kus vedle.

kapitan Pike:
Tak nevím, jestli je to věkem. Xyll i Little jsou starší než já :-) AFAIK i Korax.
Že by to nakonec nejvíc zaujalo Generaci X? :D

Telemachus Rhade:

A tys nenabyl dojmu, že se z Discovery designu může za rok vyvinout TOSka? Hmm, to je zvláští; a přitom takovou práci s tim dali! :-D

Já třeba přes ty lensflary neviděla z vnitřku Discovery dost na to, abych dokázala určit, jestli se z toho může vyvinout cokoli.


Jinak kolik lidí, tolik názorů, někdo má třeba nervy sledovat nový Akta X, někdo zvládně šedesátoutřetí iteraci NCISCSISVU či detektivní seriály z produkce novy, někteří i nějaké to Prostřeno a nakonec se neunudí ani u té Discovery, já mám ten práh bolesti někde trochu jinde...a tohle je nuda, z který jsem ani na minutu neměla pocit, že se dívám na Star Trek. Orville má ty dementní vtipy a stereotypy, ale alespoň mám sem tam pocit, že se dívám na TOSku nebo první série TNG (ty z kterých takzvaně "odkapává Roddenberry").
Telemachus Rhade - 01. říjen 2017 10:31sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Amanda Grayson Coming to DISCOVERY, Harberts Reveals
Telemachus Rhade - 01. říjen 2017 09:29sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
A tys nenabyl dojmu, že se z Discovery designu může za rok vyvinout TOSka? Hmm, to je zvláští; a přitom takovou práci s tim dali! :-D
AVip - 01. říjen 2017 09:20sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Co se vzhledu +/- všeho týče... jen připomenu Star Wars a Rogue One... hernajs, i animovaní a dosti stylizovaní Rebels dodržují vzhled SW univerza z časů původní trilogie... takže ono to jde, když se chce a ne, že ne...

Když to řeknu drsně, ENT šlo vyčítat opravdu mnohé - ale jednu věc ne a to byl vzhled vnitřního vybavení na lodích, kde bylo vidět, jak si s celou věcí Okudovi opravdu do detailu pohráli, aby vytvořili něco, co na jednu stranu působilo lehce primitivněji ve srovnání s TOS, ale co zároveň dávalo tušit, že se z toho za těch cca. 100 let ovládací prvky ála TOS vyvinou... (což muselo dát docela fušku - ale podařilo se)
(vnější vzhled NX-01 teď vynechávám, to je separátní issue, ale i tam by se nějaká ta paralela našla)
Telemachus Rhade - 30. září 2017 21:06sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Tak jsem tam napsal prosty komentar a uz me exkomunikuji :) Nic se nezmenilo.
Pozemstan - 30. září 2017 21:05sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Já bych se soudy počkal, ale je fakt, že z Orville mám zatím o hodně startrekovější pocit (ovšem hlavně ve smyslu TOS/TNG)...
Telemachus Rhade - 30. září 2017 19:53sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Tak asi to není natolik Trek, aby mě to nějak víc zajímalo.
kapitan Pike - 30. září 2017 19:35sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Tak nevím, jestli je to věkem. Xyll i Little jsou starší než já :-) AFAIK i Korax.
Telemachus Rhade - 30. září 2017 19:26sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Asi jsem už starej :) Jako na další epizody Orville se těším víc a víc - musím si to užívat, než mi to zruší - a u Treku si naopak říkám, že to snad brzo killnou, abych už nemusel dál koukat, ale ty flejmy spíš sleduju s úsměvem z povzdálí.
Yakuzza - 30. září 2017 16:12sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Ale ty flamy jsou do jisté míry zábavné :) A tím, jak se teď vysílá i Orville, to nabírá ještě větší grády :)
Mirak - 30. září 2017 16:04sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mě až tak netrápí, že se to někomu líbí, ale "startreková atmosféra", "výborně promyšlené" (jak? v čem?), "připravené s citem a vkusem" (co to vůbec znamená?).

Calm down :)
S.S.Enterprise - 30. září 2017 15:30sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
RECENZE: Discovery se odvážně pustila do rekonstrukce Star Treku. Nový seriál očima fanouška
S.S.Enterprise - 30. září 2017 15:30sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
musím tedy říci, že začínám pociťovat abstinenční příznaky a pustím si to co nevidět potřetí.. v tomto je to udělané dobře..
Yakuzza - 30. září 2017 15:21sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Macek:
= Mám z toho pocit,že komu se to nezamlouvá tak bude exkomunikován a zbaven označení "trekkie"
Tohle bych vůbec neřešil. Trekkies v tomhle byli vždycky děsně povrchní a pokrytečtí. Byť naštěstí existuje dost výjimek, například lid StarNETu, kde je odlišný názor naopak námětem k nějaké diskuzi, ne hejtování.

Nejnovější   Novější 1988 - 2007 / 2972Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o