Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Komiksový koutek

Spravuje: tz
Počet příspěvků: 173
O komiksech, stripech, komiksových albech a adaptacích (která nespadají do fóra Marvel/DC universe). Přes Čtyřlístek, Asterixe, Garfielda či Rychlé šípy až po komiksy z ABC, Saudka, Red Meat, Mýty apod. Prostě všeobecně o všech komiksech a o tom, co se kolem nich děje :-)

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 57 - 76 / 173Starší   Nejstarší

Mirak - 13. červenec 2018 12:01sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
FX's Y: The Last Man Adaptation Adds Diane Lane to Pilot Cast

Oni to možná konečně natočí :)
tz - 21. červen 2018 13:36sipka
ZAMĚŘIT
tz
Mvek: jj, souhlasím, první stripy byli dobré, pak se vyčerpaly. A byly opravdu víc ze života - ze zkušeností autora, který s nimi vyrůstal na venkově. Mnohokrát jsem si říkal: "jo, tohle opravdu ty kočky dělaj".
Mvek - 21. červen 2018 08:11sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
tz: Hm, myslím, že jsem ho vzdal někdy u dvacátého sešitu, protože to pro mě ztratilo kouzlo ve chvíli, kdy Garfield začal běžně chodit a stát na zadních jako člověk. Jak vizuálně, tak ale už i obsahově to (asi celkem pochopitelně vyčerpáním témat) opustilo tu rovinu chytré kočky a její domácnosti a začalo o být tak nějak o všem, zatímco předtím stripy jen občas odskočily úplně mimo.

Trochu mi tu nostalgii prvních sešitů připomněl Simon's Cat, ale tedy měl jsem v ruce jen první sešit. Videa na YouTube taky někdy zbytečně opouští realističnost. Zdůrazňuji "zbytečně", tedy případy, kdy kočka páníčka probudí tak, že ho přetáhne kdoví čím, co sebere v místnosti.
tz - 21. červen 2018 07:45sipka
ZAMĚŘIT
tz
19. června oslavil Garfield 40. let! (Což by u skutečné kočky nebylo asi až tak nereálné, jak se možná zdá - rekord je tuším 39)
Mirak - 07. červen 2018 09:16sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Znám spoustu normálních lidí, kteří v RPG rádi hrají za zápornou postavu a podle mě to vůbec o ničem nevypovídá.

Mirak - 07. červen 2018 09:10sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Takhle, mě to vůbec neděsí, ten příspěvek byl psanej v nadsázce. Už jsem si tu z Duck Tales utahoval víckrát, což neznamená, že nemám pochopení, že to někdo čte/sleduje.

Na druhou stranu ty loňský deep analýzy o grafice nových Kačerů mi prostě vtipný přišly no :)
Mvek - 07. červen 2018 09:08sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Telemachus Rhade: Sice Trůny stále neznám, ale tipuji podle tvých komentářů GoT a podle zběžného mrknutí na wiki, že si libuje v mučení apod.
Takže jednou výjimečně bez výhrad souhlasím se vším, cos napsal.
Telemachus Rhade - 07. červen 2018 09:05sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Děsí mě to rozhodně míň, než když si někdo za nejoblíbenější postavu z Trůnů vybere Ramseyho Boltona.

A přesně jak píše Mvek - v momentě kdy člověk pracuje kreativně a hlavně hlavou, je ten styl odpočinku prostě jinde.

Čímž neříkám, že skončím korektury a jdu číst Kačery :) Pořádně jsem tomu nedal už několik let. Ale je to tam, líbilo se mi to v dětství - není důvod, abych to zavrhoval teď. Určitě na to chci naučit i svoje děti. Stejně jako na Asterixe ;)
Mvek - 07. červen 2018 08:53sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak:
Za dětinské ale může považovat kdokoliv cokoliv.

No právě!

O kultu Ducktales nevím, ale ano o ponících vím a taky mě to děsí. Opět ale stojím za svým tvrzením, že je to infantilní odreagování plynoucí buď ze stresu, nebo z práce hlavou.
tz - 06. červen 2018 20:54sipka
ZAMĚŘIT
tz
Mirak: Kdybych měl mluvit za sebe, tak můj komiksový "rozhled" je větší, než jen Asterix a Kačeři. Líbí se mi různé styly kreseb i vyprávění - jsou to dvě umění spojená v jedno. A stejně jako můžeš sledovat tento druh umění skrze Franka Millera, Alana Moore a třeba kreslíře Jacka Kirbyho, tak stejně to můžeš dělat skrze Goscinnyho a Uderza. Jednotlivé panely Uderza jsem doslova hltal a strávil jsem nad obrázky času déle, než jen přečtením textu. A jak psal Mvek Goscinny - zvláště u výprav mezi jiné národnosti - si velebil v satiře a různým narážkám, které spíše pochopí dospělí. Je pak zajímavé sledovat, jak se s takovým odkazem poprali nový autoři. A pak jsou tu Kačeři - nebo spíše Disney. Jasně, je to možná ještě větší nostalgie, ale když vyjde dílo, které ve své době mělo být převratné/nebo se nějak vymykat (než jen sériová výroba typu moderních "Superkomiksů" - které nečtu, ale viděl jsem je u synovce), tak to člověka (nebo aspoň mě) zaujme. Je to nějaký kus komiksové historie.

Tolik k tomu, proč jsem zde třeba na tyto komiksy upozorňoval. Ostatní (jako třeba Telemachus s Rumcajsem) sem zas můžou přihodit cokoliv dalšího. Toto fórum (a já) se prostě nebrání ničemu :-)

Mirak - 06. červen 2018 09:19sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
No, zdá se mi, že tradičně pleteš páté přes deváté a zbytečně argumentuješ věcmi, které přijdou subjektivně dětinské pouze nebo zejména tobě. Za dětinské ale může považovat kdokoliv cokoliv.

Ja ale mluvím o Duck Tales které prostě pro děti jsou a že se kolem nich vytvořil creepy kult dospěláků (třeba jako u My Little Pony) je věc druhá.

Ale jinak ok, už se o vašeho precious Kačera Donalda otírat nebudu :)
Mvek - 06. červen 2018 08:24sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: A neznepokojuje tě, čím infantilním se baví např. Japonci? Jestli máš svůj jistý flek s předvídatelnou prací, pravidelnými předvídatelnými návaly většího množství práce, ale povětšinou bez nutnosti nad nimi příliš šrotovat závity, jen dohledávat informace (pokyny, zákony, údaje) a kombinovat je, tak potřebuješ nejspíš méně infantilního odreagování než my, kteří se sice někdy taky možná flákáme, ale jindy toho musíme vymýšlet hodně a rychle, a k tomu nás ještě už trápí taky budoucnost rodiny a podobné věci.

A mimochodem do stejné kategorie bych zařadil pasivní věnování se sportu.
Mvek - 06. červen 2018 08:09sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Asterix je zmíněn v 8, Kačeři ("duck", "kače", "donald") v cca 9 příspěvcích z 104, a to se něco překrývá. A Asterix je i určen nejen pro děti (ať už je více či méně dětinský) díky mnoha narážkám/satiře a karikaturám.

Jestli chceš přidat i Rychlé šípy nebo v jiných fórech počítačové animáky apod., prosím, ale nevěřím, že nemáš své guilty pleasure, ať už z nostalgie z dětství, nebo i na tom nezávislé. Ostatně i opakované hraní prvních Falloutů a spol. je nostalgie, kterou sice chápu, ale mnozí také ne.

Když vezmeme v potaz různé vkusy, jako že nedám dopustit na WALL-Eho, ale nechápu, proč je tak populární Madagaskar (a to jsem se přinutil díky Netflixu ji vloni zhlédnout, při nemoci), a taky to, že rodiče nebo snad brzcí rodiče stejně potřebují trochu přehledu mít, aby věděli, co dětem pouštět, nebo se s nimi na to občas i dívat, tak nevidím problém.

Poslední argument je trochu lame, když vezmu v potaz, že se kvůli tomuhle v různých fórech ozýváš už kdoví po kolikáté.
Mirak - 05. červen 2018 22:54sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Já proti Duck Tales nic nemám, ale silně mě znepokojuje, jak to moc to fascinuje demografii male 30+ :)

Mvekovi zas přijde trapnej rudej sjezd, každej máme něco :)
Telemachus Rhade - 05. červen 2018 22:46sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Můžeš si už přestat stěžovat na DuckTales? :-) Můžeš založit něco protipólového, třeba Rorschach corner ;)
Mirak - 05. červen 2018 22:43sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Jo, tušil jsem, že komiksovej koutek bude převážně Asterix a Kačer Donald :(
tz - 05. červen 2018 19:21sipka
ZAMĚŘIT
tz
12 úkolů pro Asterixe jsem si prolistoval v obchodě a vůbec mě to neláká. Vynechám stejně jako ty Narozeniny a Jak spadl Obelix do lektvaru (nebo jak se to jmenovalo).
Asterixe v Itálii si přečtu určitě. A pak si pročtu to hnidopíchání :-D Jsem rád, že ty stránky ještě fungují :-)

Jinak třeba ten minulý díl - Caesarův papyrus - se mi líbil, takže jsem taky zvědavý, co nová autorská dvojice ještě předvede.

Mvek - 04. červen 2018 22:11sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ale je vidět, že jsem to druhé četl po skleničce a byl jsem unaven... Podle klasického Otvírákova hnidopichání http://asterix.comics.cz/obsahy/a_37.htm je tam opravdu dost nekonzistencí, škoda.
Mvek - 04. červen 2018 22:01sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
12 úkolů pro Asterixe - kniha v pevné vazbě
Obětoval jsem se a snad i když jsem nic nečekal, tak jsem lehce zklamán. Ano, pár zajímavých obrázků, ale jinak nic zajímavého, textově možná tu a tam pidivtípeček navíc a zas spousta chybějících, navíc se Egmontu (dnes pod Albatrosem) ani nepovedla správná typografie ("ť" vypadá jako 't).


Asterix v Itálii
Mně se to líbí. Sice to těží hlavně ze satiry a narážek, ale asi ne nějak extra soudobých, ale nadčasových (třeba kvalita silnic), a navíc i narážek na dřívější díly, ale začátek mě velmi pobavil, poté se to tak nějak dalo. Přišlo mi to víc tuctové a dětské, ale pořád v dobrém. Jsem stále zvědav na další díly nové autorské dvojice.
Telemachus Rhade - 03. červen 2018 15:53sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: I second that.

Nejnovější   Novější 57 - 76 / 173Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o