Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Komiksový koutek

Spravuje: tz
Počet příspěvků: 173
O komiksech, stripech, komiksových albech a adaptacích (která nespadají do fóra Marvel/DC universe). Přes Čtyřlístek, Asterixe, Garfielda či Rychlé šípy až po komiksy z ABC, Saudka, Red Meat, Mýty apod. Prostě všeobecně o všech komiksech a o tom, co se kolem nich děje :-)

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 38 - 57 / 173Starší   Nejstarší

tz - 04. únor 2019 13:00sipka
ZAMĚŘIT
tz
V červnu v češtině vyjde třetí svazek Soudce Dredda :-)
Mvek - 30. leden 2019 17:01sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
tz: Jo, to mi připomíná, že se mi tu furt válí Lovecká sezona od Jerieho z roku 2010. Ale protože je nepoužitá jako nová, tak tu asi budu zkouše prodat jen o něco levněji než se dá koupit nová.

Takže ano, česká tvorba z posledních dekád mi taky moc neříká až na opravdu řídké výjimky.
tz - 30. leden 2019 07:08sipka
ZAMĚŘIT
tz
Podobně jako u filmů a seriálů, zůstanu i u komiksů mimo tuzemsko :)

Když nad tím přemýšlím, tak to mám podobně. Za posledních xy let jsem pořádně četl jen pár věcí od Dana Černého, jinak mě česká tvorba míjí. I když se mi například líbí styl kresby Karla Jerie, nic jsem od něj nečetl. Tomuhle možná ale dám šanci.

Mirak - 29. leden 2019 17:54sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Podobně jako u filmů a seriálů, zůstanu i u komiksů mimo tuzemsko :)
tz - 29. leden 2019 17:22sipka
ZAMĚŘIT
tz
Pérák, první český superhrdina, o kterém jsem se tu kdysi rozepisoval, se dočká souborného vydání komiksu z ABC. Z náhledů to nevypadá špatně, neměli by chybět bonusy včetně historie Péráka a nákresů. "Adolf Hitler touží vidět do budoucnosti... a k tomu mu můžou pomoci ostatky kněžny Libuše. A Pérák. Ať chce, nebo nechce."
tz - 11. leden 2019 19:18sipka
ZAMĚŘIT
tz
Dočetl jsem The Boys

Vida, o tomhle jsem nikdy neslyšel. A popis zní dobře :-)

Mirak - 11. leden 2019 16:53sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Dočetl jsem The Boys, kde je superhrdinskej koncept postavenej na hlavu ještě líp, než ve Watchmen, seriálové adaptace s Urbanem už se nemůžu dočkat.
tz - 11. leden 2019 15:53sipka
ZAMĚŘIT
tz
Sentry - zajímavý nápad o hrdinovy, který tu vlastně byl už dávno, ale všichni byli donuceni na něj zapomenout, včetně jeho samotného. Hlavně začátek má pěknou pochmurnou atmosféru, kdy nevíme, zda si Robert Reynolds Sentryho jen nevymyslel a přitom se něco zlého blíží. Sem rád i za to, jak to celé skončilo a je to přesně takový komiks, na který už by se navazovat nemělo.
tz - 03. leden 2019 16:17sipka
ZAMĚŘIT
tz
Mvek: Ten vlastní příběh je asi jediné, co mě na tom zajímá. Dám tomu čas a počkám, až budu mít vhodnou náladu :-)
Mvek - 03. leden 2019 15:36sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
tz: Netvrdím, že mi nechybí klasická, ale 3D mě oslovila díky celkovému zpracování, a že to mělo spád.
Tady to samozřejmě bude větší kámen úrazu, protože si vymysleli vlastní příběh. Což může být dobře, ale také to může být totální propadák.
tz - 03. leden 2019 15:05sipka
ZAMĚŘIT
tz
Mvek: jj, taky mě trojka mile překvapila, takže sem zvědavej, jak dopadne tohle.

K Asterixovi ještě uvidím, kdy se dostanu. Bohužel mi ta 3D animace u Sídliště bohů tolik nesedla, jako klasická.

Mvek - 01. leden 2019 21:51sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
tz: Na MiB trailer si zkusím vzpomenout, až budu mít trochu náladu. Trojka mě po dvojce velmi příjemně překvapila, takže uvidíme.

Jinak před Vánoci nám vyšel nový animovaný (3D) Asterix i v českých kinech, ale tak to bylo vidět na billboardech. Vzhledem k plazící se ratolesti se na to asi nedostanu, takže budu čekat na BR.
Mirak - 30. prosinec 2018 14:14sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Tak vypadá to, že ani téhle adaptaci se nepovede zachytit to, o čem Hellboy opravdu je. Původní dva filmy o Hellboyovi jsou ok, ale Hellboyův charakter nemá s předlohou prakticky vůbec nic společnýho.
tz - 30. prosinec 2018 13:52sipka
ZAMĚŘIT
tz
Tak první trailer na nového Hellboye vypadá nic moc. Hlavně slibovali, že to bude temnější, ale vůbec to tak nepůsobí. Škoda že to tenkrát Toro s Perlmanem nedotáhly na tři díly. Jinak teda premiéra v dubnu.

Trailer na nové Muže v černém nevypadá taky nic moc, ale lépe to na člověka dýchlo atmosférou předchozích dílů. Překvapila mě hlavně účast Liama Neesona. A vrací se Emma Thompson, takže počítám, že to není restart, ale normální pokračování. Premiéra v červnu.

tz - 19. srpen 2018 14:36sipka
ZAMĚŘIT
tz
Mirak: To mi uniklo. Tak uvidíme.
Mirak - 19. srpen 2018 13:40sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Tak zrovna o Moon Knightovi se spekulovalo jako o dalším v pořadí.
tz - 19. srpen 2018 13:10sipka
ZAMĚŘIT
tz
Pár komiksů, z poslední doby, co se mi líbilo (stylem, nápadem, atmosférou)...

Moon Knight (Vol. 5) #1-6 - hrdina z Marvelu, kterýho jsem vůbec neznal a v tomto podání bych ani neřekl, že je to marvelácký superhrdina. Hlavní postava je obdařena mocí egyptského božstva, řeší nadpřirozené věci a trpí mnohačetnou osobností (zajímavý prvek). Příběhy a atmosférou mi to připomíná Constantina (čili Hellblazer) a divím se, že s ním Netflix ještě neudělal seriál.

Sensational She-Hulk #1-8 - Hulkova sestřenice prolamovala čtvrtou zeď ještě před příchodem Deadpoola! Jedná se především o zábavu, kdy si autoři dělají srandu ze žánru superhrdinství a pohrávají si s komiksovým prostorem a způsobem vyprávění. Samotná She-Hulk je pak sympatická a zeleně sexy. A není tu jediná, kdo si uvědomuje, že je v komiksu.

Elektra Daredevil (Vol. 1) #168, #174-181 - první příběh s Elektrou přivedl na svět Frank Miller a je tu vše od prvního setkání a komplikovaný vztah s Daredevilem až po osudové střetnutí s Bulseyem. Lepší femme fatale snad ani Daredevil dostat nemohl a mě se ty jeho příběhy a vše kolem líbí čím dál víc a víc.

tz - 13. červenec 2018 23:44sipka
ZAMĚŘIT
tz
Mirak: Jsem si musel Diane Lane vygooglit a první na mě vyskočila Marta z DCU :-D Ale v Soudci Dreddovi to bylo kočka... Ten čas letí :/
Telemachus Rhade - 13. červenec 2018 12:31sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Well, don't be so hasty ;)

Mirak - 13. červenec 2018 12:01sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
FX's Y: The Last Man Adaptation Adds Diane Lane to Pilot Cast

Oni to možná konečně natočí :)

Nejnovější   Novější 38 - 57 / 173Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o