Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Komiksový koutek

Spravuje: tz
Počet příspěvků: 173
O komiksech, stripech, komiksových albech a adaptacích (která nespadají do fóra Marvel/DC universe). Přes Čtyřlístek, Asterixe, Garfielda či Rychlé šípy až po komiksy z ABC, Saudka, Red Meat, Mýty apod. Prostě všeobecně o všech komiksech a o tom, co se kolem nich děje :-)

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 156 - 173 / 173Starší   Nejstarší

Marshall - 09. květen 2017 12:49sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
tz: Selma Blair?
tz - 09. květen 2017 12:21sipka
ZAMĚŘIT
tz
Třetí filmový Hellboye nakonec bude, ale bez Rona Perlmana a Guillerma del Tora. Takže restart. A Hellboye by si mohl zahrát David Harbour (šerif ze Stranger Things).
AVip - 06. květen 2017 07:57sipka
ZAMĚŘIT
AVip
A to je ono... protože ten Vetřelec tehdy definitivně sežral klasickou éru komiksů ABC! :-D

Osobně si myslím, že to byla ze strany ABC chyba, místo toho měli nasadit Žlutou Planetu 5, která byla připravená "do výroby" (tehdy se hlasovalo ve čtenářské anketě, co bude další komiks a byla to jedna z možností - ale jak to asi mohlo při tehdejší "Aliens craze"* dopadnout, že), protože by ji pan Kobík aspoň stačil namalovat, dokud byl "ve stavu schopném provozu" (a nedebatovat o tom). Nemluvě o tom, že ten formát taky nebyl úplně nejšťastnější pro podobný styl vydávání.

*je dobré si uvědomit, že film Aliens (Vetřelci) Jamese Camerona šel u nás až po revoluci, někdy v roce 1991.
tz - 06. květen 2017 00:36sipka
ZAMĚŘIT
tz
Pozemstan: Ten Vetřelec v ABC navazoval přímo na Aliens a operoval s postavami Newt (ta holčička) a desátník Hicks (Michael Biehn, který oplodnil Sáru v Terminátorovi) - jedinými přeživšími dvojky. Pak ale přišel Alien 3 - což s komiksem nesedělo - a tak ty postavy přejmenovali :-D V samotném ABC vyšel ten komiks zkráceně - několik stránek vynechali - a kompletního vydání se u nás dočkal až v prvním Omnibusu.
Pozemstan - 06. květen 2017 00:00sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
ABC jsem odebíral pravidelně někdy v letech 1992-2002, možná ještě trochu déle. Z Komixů si také vybavuji níže zmíněnou Válku s mloky či příběh Alberta Vojtěcha Friče. Vzpomínám si i na komiks o mladém československém letci za 2. světové války, jak prchal přes konzulát v Polsku a pak lodí atd. Vybavuji si scénu, kde se objeví "krajan", ovšem "Kurt z Teplic"... Trochu matně si vzpomínám i na komiksové zpracování Vetřelce, nějakou scénu s robotem s polovinou těla. Bylo to zhruba v době, kdy snad jeden z filmů běžel v kinech (koukám, že roku 1992 vznikl Vetřelec 3) a jeden můj spolužák (do roku 1993) s oblibou předváděl "klubání vetřelce" pohybem břišních svalů... Jinak různé tamní sci-fi a fantasy komiksy na mě také působily poněkud podivně. Vzhled postav podobný Khanovi pak měl možná vliv i na můj někdejší mírný odpor ke Khanovu hněvu...
Mvek - 05. květen 2017 22:13sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak já pochopitelně četl jen tu a tam některé číslo, a tedy i komiks ABC až z 90. let, z půlky a dál. Takže jsem pochytil kousek nějakého příběhu s Kruanem, kde se hodně vzpomínalo. Jinak hlavně Válka s mloky, která mi přišla divná (tak ona knížka je taky zvláštní mišmaš). Ještě si předtím pamatuji část příběhu o botanikovi Fričovi (na který jsem si vzpomněl při zhlédnutí Kmene Bororo). Víc mi nic v hlavě neutkvělo. Akorát jsem nedávno i vyhrabal a docela se pobavil u komiksu v speciálu věnovanému asi právě sci-fi, kde byl nějaký superhrdina, který se mimo jiné díky nějakému super "obleku" s pojistkou dostal ze chřtánu nějaké obludy, která ho spolkla. Bylo to takové parodické podivné.
AVip - 05. květen 2017 18:04sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Jó, Žlutá planeta... tu sérii měl Toman nechat spát.

Klasická trilogie byla super, ale ty nové díly z konce 80. let (a dále) už tolik ne.

Ono vůbec, koncem 80. let to šlo v ABC s komiksy dost šejdrem. Poslední "klasický" komiks byl vlastně vedle zmíněný "Dobyvatelé hlubin".
A pak ještě "Návrat z ráje". A pak to šlo vyloženě do -píííp-.
tz - 05. květen 2017 17:25sipka
ZAMĚŘIT
tz
Ještě jsem si z ABC vzpomněl na Příhody malého boha, Příchod bohů a Kruanova dobrodružství aneb série Pod paprsky zářícího. Novější díly pak už nestáli za nic, ale ty první si zas rád někdy přečtu.
tz - 05. květen 2017 16:47sipka
ZAMĚŘIT
tz
AVip:U Strážců je docela pozoruhodné, že on to je vlastně neoficiální spin-off Rychlých Šípů, který se odehrává "o generaci později".

Tak tohle by mě nikdy nenapadlo :-D

AVip - 05. květen 2017 15:02sipka
ZAMĚŘIT
AVip
tz: U Strážců je docela pozoruhodné, že on to je vlastně neoficiální spin-off Rychlých Šípů, který se odehrává "o generaci později".

Hlavním "propagandistickým vehiklem" byla ovšem až Kronika Strážců z 80.let.

Problém byl ten, že uprostřed pozdní normalizace to už v podstatě připadalo všem +/- normální (díly k Vítěznému Únoru, cvičení s Lidovými Milicemi a další chuťovky minulégho režimu)...
ovšem paradoxem zase je, že ve škole nám učitelé nijak nebránili ani v četbě souborných vydání Rychlých Šípů...
tz - 05. květen 2017 14:53sipka
ZAMĚŘIT
tz
AVip: Vzpouru mozků jsem měl hodně rád :-) Z těch ABC speciálů si nejvíc pamatuji ty se Strážci. Strážce jsem měl ve své době raději než Rychlé šípy, ale když jsem to pak četl dospělejší, tak jsem v tom viděl tu velkou komunistickou propagandu :-D
Mirak - 05. květen 2017 14:52sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
tz: Super, díky :)

Já teda z ABC jen Válku s mloky :)
tz - 05. květen 2017 14:50sipka
ZAMĚŘIT
tz
Mirak: Je to tam :-)
Mirak - 05. květen 2017 14:45sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
tz: Měl bys problém s tím, kdyby se to přejmenovalo třeba na Komiksový koutek? To fórum v názvu je takové na SN nehodící se :)
AVip - 05. květen 2017 14:44sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Já měl (pozdní) část komiksů 1:1 jak vycházely, značnou část klasiky jsem četl v souborných vydáních - ale v ABC speciálech, které vycházely ve druhé polovině 80. let.

Bohužel právě četba ve zkondenzované podobě ve speciálech celkem jasně ukázala slabiny většiny Šorelových scénářů, jediný jeho komiks, u kterého nemám nějaký vyložený problém s kontinuitou atp. je Vzpoura Mozků, tam si to evedentně ještě hlídal.
Naopak ve Tvrzi se mu povedl ukázkový renonc na téma jak to nedělat (kterého by si všimnul, kdyby si po sobě začátek svého komiksu aspoň přečetl) a Galaxia byla bohužel dost slátanina od okamžiku "1" a hlavně bylo jasné, že po překotném vyčerpání vesmírné "menažérie" na začátku mu došly nápady a lepil to, jak se dalo i nedalo.
leena - 05. květen 2017 14:34sipka
ZAMĚŘIT
leena
Stripy Garfilda sem tam sim :)
tz - 05. květen 2017 14:21sipka
ZAMĚŘIT
tz
Pár jsem jich četl už přímo v ábíčkách, ale stávalo se, že jsme neměli všechny díly, takže jsem pak některé uceleně přečetl až v těch souborech typu "Velká kniha komiksů."
AVip - 05. květen 2017 14:07sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Výborně...!

Když už jsme nakousli komiksy ABC o kus vedle, bylo by zajímavé vědět, kolik lidí je doslova četlo a v jakém vydání...

Nejnovější   Novější 156 - 173 / 173Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o