Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Komiksový koutek

Spravuje: tz
Počet příspěvků: 173
O komiksech, stripech, komiksových albech a adaptacích (která nespadají do fóra Marvel/DC universe). Přes Čtyřlístek, Asterixe, Garfielda či Rychlé šípy až po komiksy z ABC, Saudka, Red Meat, Mýty apod. Prostě všeobecně o všech komiksech a o tom, co se kolem nich děje :-)

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 145 - 164 / 173Starší   Nejstarší

tz - 23. květen 2017 18:49sipka
ZAMĚŘIT
tz
První plakát k novému Hellboy filmu: http://cdn1-www.superherohype.com/assets/uploads/gallery/hellboy-rise-of-the-blood-queen/4.jpg

A název teda bude Hellboy: Rise of the Blood Queen

Mirak - 15. květen 2017 22:41sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
tz: Ano, filmy jsou mnohem víc del Toro, než Mignola. Mám del Tora rád, Mignolu ale mnohem víc :)
tz - 15. květen 2017 22:06sipka
ZAMĚŘIT
tz
Mirak: No já tu chemii ohledně morouse myslel jen v tom filmovém prostředí - respektive, že tak, jak ho udělali ve filmu, tak prostě v těch filmech v interakci s ostatními fungoval (alespoň pro mě). A ještě teda na mě asi v té době zapůsobil styl Guillerma del Tora. Nemám to tak načtený - četl jsem jen pár povídek a viděl jeden animák - ale dokážu zas pochopit výhrady oproti předloze, protože těch už jsem četl XY (a to nemyslím jen komiksy). Nikdy se stejně nezavděčíš všem - ale vždy vzpomeň na film Batman a Robin a buďme rádi, že se z toho Hollywood vzpamatoval :-D
Mirak - 15. květen 2017 20:58sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
No, právě. Ono by dávalo smysl, že by byl Hellboy morous, cool je to, že není :) To o té chemii podle mě nedává moc smysl, v komiksu je chemie mezi postavami perfektní.

Abe Sapien byl v podstatě taky úplně jiný, než v předloze, ale přesto mi tahle verze v podání Douga Jonese prostě seděla víc, než samotný Hellboy.

Jinak ne že bych si první film až tak pamatoval, ale vzhledem k tomu, že to byla v podstatě adaptace Seed of Destruction, tak mi to místy přišlo možná až moc povrchní.

Ale holt Mignolaverse je prostě moje nejoblíbenější komiksové universum, mám načtené od Hellboye, B.P.R.D. až po sólovku Abea Sapiena, Lobstera Johnsona nebo Witchhuntera. Takže tak :)
tz - 15. květen 2017 20:38sipka
ZAMĚŘIT
tz
Mirak: A mě třeba ten morous k té postavě a jeho původu hodně seděl (asi hlavně díky Perlmanovi) a do těch filmů se to hodilo. Třeba Harboura (který co vím, je furt žhavý kandidát) udělají více pohodového, ale na plátně pak nebude ta chemie vůči ostatním postavám tolik fungovat... Každopádně asi první film co nejdříve zopáknu :-D
Mirak - 15. květen 2017 19:18sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
tz: Mě zpětně trochu zklamala samotná postava Hellboye, kdy ve filmu je prezentovaný jako permanentně nabručený a lehko vytočitelný morous :)

V komiksu je to naopak pohodář a "regular Joe", což tam funguje jako skvělý kontrast k jeho původu.
tz - 15. květen 2017 19:08sipka
ZAMĚŘIT
tz
Trip: O tomhle nemám přehled, ale tipoval bych, že nejlepší příležitost k vydání u nás by byl další film z té série :-)
Trip - 15. květen 2017 12:24sipka
ZAMĚŘIT
Trip
Nevíte o někom kdy by vydal tohle https://www.amazon.com/How-Train-Your-Dragon-Serpents/dp/1616559314/ref=sr_1_6?s=books&ie=UTF8&qid=1491662839&sr=1-6&keywords=how+to+train+your+dragon
:-D
tz - 09. květen 2017 15:29sipka
ZAMĚŘIT
tz
Mirak: Je to každý jiný, ale ve finále se mi svým způsobem líbí oboje - což je lepší varianta, než kdyby filmy byli víc věrné předloze, ale jinak stály za prd :-D Uvidíme jak to pojmou teď. První dva filmy měli malé tržby, takže se budou snažit přilákat co nejvíc lidí = můžeme se tak dočkat i další rádoby marvelovky.
Mirak - 09. květen 2017 14:03sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Filmový Hellboy se mi docela líbil, po přečtení komiksů ale musím konstatovat, že se svou výbornou předlohou to má bohužel pramálo společného.
tz - 09. květen 2017 13:45sipka
ZAMĚŘIT
tz
Marshall: O té se nepsalo, ale nepočítal bych s ní a ani s Dougem Jonesem. Prostě přeobsazení, jako třeba při restartu Spider-Mana. Navíc to může jít i jinou cestou, bez parťáků. Dohlížet by ale měl stále původní autor, takže jsem poměrně zvědav.
Marshall - 09. květen 2017 12:49sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
tz: Selma Blair?
tz - 09. květen 2017 12:21sipka
ZAMĚŘIT
tz
Třetí filmový Hellboye nakonec bude, ale bez Rona Perlmana a Guillerma del Tora. Takže restart. A Hellboye by si mohl zahrát David Harbour (šerif ze Stranger Things).
AVip - 06. květen 2017 07:57sipka
ZAMĚŘIT
AVip
A to je ono... protože ten Vetřelec tehdy definitivně sežral klasickou éru komiksů ABC! :-D

Osobně si myslím, že to byla ze strany ABC chyba, místo toho měli nasadit Žlutou Planetu 5, která byla připravená "do výroby" (tehdy se hlasovalo ve čtenářské anketě, co bude další komiks a byla to jedna z možností - ale jak to asi mohlo při tehdejší "Aliens craze"* dopadnout, že), protože by ji pan Kobík aspoň stačil namalovat, dokud byl "ve stavu schopném provozu" (a nedebatovat o tom). Nemluvě o tom, že ten formát taky nebyl úplně nejšťastnější pro podobný styl vydávání.

*je dobré si uvědomit, že film Aliens (Vetřelci) Jamese Camerona šel u nás až po revoluci, někdy v roce 1991.
tz - 06. květen 2017 00:36sipka
ZAMĚŘIT
tz
Pozemstan: Ten Vetřelec v ABC navazoval přímo na Aliens a operoval s postavami Newt (ta holčička) a desátník Hicks (Michael Biehn, který oplodnil Sáru v Terminátorovi) - jedinými přeživšími dvojky. Pak ale přišel Alien 3 - což s komiksem nesedělo - a tak ty postavy přejmenovali :-D V samotném ABC vyšel ten komiks zkráceně - několik stránek vynechali - a kompletního vydání se u nás dočkal až v prvním Omnibusu.
Pozemstan - 06. květen 2017 00:00sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
ABC jsem odebíral pravidelně někdy v letech 1992-2002, možná ještě trochu déle. Z Komixů si také vybavuji níže zmíněnou Válku s mloky či příběh Alberta Vojtěcha Friče. Vzpomínám si i na komiks o mladém československém letci za 2. světové války, jak prchal přes konzulát v Polsku a pak lodí atd. Vybavuji si scénu, kde se objeví "krajan", ovšem "Kurt z Teplic"... Trochu matně si vzpomínám i na komiksové zpracování Vetřelce, nějakou scénu s robotem s polovinou těla. Bylo to zhruba v době, kdy snad jeden z filmů běžel v kinech (koukám, že roku 1992 vznikl Vetřelec 3) a jeden můj spolužák (do roku 1993) s oblibou předváděl "klubání vetřelce" pohybem břišních svalů... Jinak různé tamní sci-fi a fantasy komiksy na mě také působily poněkud podivně. Vzhled postav podobný Khanovi pak měl možná vliv i na můj někdejší mírný odpor ke Khanovu hněvu...
Mvek - 05. květen 2017 22:13sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak já pochopitelně četl jen tu a tam některé číslo, a tedy i komiks ABC až z 90. let, z půlky a dál. Takže jsem pochytil kousek nějakého příběhu s Kruanem, kde se hodně vzpomínalo. Jinak hlavně Válka s mloky, která mi přišla divná (tak ona knížka je taky zvláštní mišmaš). Ještě si předtím pamatuji část příběhu o botanikovi Fričovi (na který jsem si vzpomněl při zhlédnutí Kmene Bororo). Víc mi nic v hlavě neutkvělo. Akorát jsem nedávno i vyhrabal a docela se pobavil u komiksu v speciálu věnovanému asi právě sci-fi, kde byl nějaký superhrdina, který se mimo jiné díky nějakému super "obleku" s pojistkou dostal ze chřtánu nějaké obludy, která ho spolkla. Bylo to takové parodické podivné.
AVip - 05. květen 2017 18:04sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Jó, Žlutá planeta... tu sérii měl Toman nechat spát.

Klasická trilogie byla super, ale ty nové díly z konce 80. let (a dále) už tolik ne.

Ono vůbec, koncem 80. let to šlo v ABC s komiksy dost šejdrem. Poslední "klasický" komiks byl vlastně vedle zmíněný "Dobyvatelé hlubin".
A pak ještě "Návrat z ráje". A pak to šlo vyloženě do -píííp-.
tz - 05. květen 2017 17:25sipka
ZAMĚŘIT
tz
Ještě jsem si z ABC vzpomněl na Příhody malého boha, Příchod bohů a Kruanova dobrodružství aneb série Pod paprsky zářícího. Novější díly pak už nestáli za nic, ale ty první si zas rád někdy přečtu.
tz - 05. květen 2017 16:47sipka
ZAMĚŘIT
tz
AVip:U Strážců je docela pozoruhodné, že on to je vlastně neoficiální spin-off Rychlých Šípů, který se odehrává "o generaci později".

Tak tohle by mě nikdy nenapadlo :-D


Nejnovější   Novější 145 - 164 / 173Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o