Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

3) Obecná témata => Komiksový koutek

Spravuje: tz
Počet příspěvků: 173
O komiksech, stripech, komiksových albech a adaptacích (která nespadají do fóra Marvel/DC universe). Přes Čtyřlístek, Asterixe, Garfielda či Rychlé šípy až po komiksy z ABC, Saudka, Red Meat, Mýty apod. Prostě všeobecně o všech komiksech a o tom, co se kolem nich děje :-)

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 131 - 150 / 173Starší   Nejstarší

Mirak - 10. červenec 2017 21:06sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Délka čeho?
Telemachus Rhade - 10. červenec 2017 20:47sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
To říká hodně lidí, ale mě strašně odrazuje ta délka.
Mirak - 10. červenec 2017 20:37sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Já teda dorazil Buffy a Angel & Faith season 10 a musím říct, že velmi dobré.
tz - 10. červenec 2017 19:47sipka
ZAMĚŘIT
tz
Jsem se na FFku nějak nedostal na ComicsCon, abych tu mohl napsat nějakou novinku/zajímavost. Alespoň na přednášku "Superhrdinské porno" jsem mohl zajít...
tz - 23. červen 2017 22:14sipka
ZAMĚŘIT
tz
Mvek: Mě osobně jméno Dona Rosy taky nic neřeklo, ale co o něm píší, tak je znám detailní kresbou (s ohledem na to, si čeští fanoušci stěžují, že jsme dostali menší formát, než v cizině) a výpravnějšími příběhy. Zkus si vygooglit jeho obrázky, popř. počítám, že v obchodech budou mít i rozbalený kus k nahlédnutí.
Mvek - 23. červen 2017 21:54sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
tz: Bohužel mi neříkají nic ta jména, ale to zní zajímavě, nevím, jestli to bude balené, nebo ne, aby člověk mohl i nakouknout. Podle obálky si nejsem jist, jeslti je to jeden z mých oblíbených autorů, nebo naopak.
Já si vzpomínám ze Superkomiksu, že se mi docela zamlouval jeden, který míval na obrázcích spoustu detailů, třeba protestující myši, nebo já nevím co (jeden z těch komiksů byl svázán nějak s těmi Svišti a snad z historií trezoru, že na jeho místě původně byly dřevěné trosky pevnosti, kterou Skrblík nechal rozřezat, a na jednom z obrázků třeba v pozadí cizí svišti bojovali s obřím netopýrem z Bornea, o kterém se předtím zmínili Donaldovi).
tz - 23. červen 2017 19:27sipka
ZAMĚŘIT
tz
Když už se v seriálové diskuzi řeší nový Ducktales: Egmont momentálně začal vydávat soubory nejlepších příběhů z Kačerova od nejslavnějších disneyovských autorů pod názvem Zlatá klasika. První svazek obsahuje komiksy od Dona Rosy.
tz - 18. červen 2017 00:28sipka
ZAMĚŘIT
tz
Pozemstan: Já viděl akorát ten snímek z roku 1946. A ještě jsem si teď vzpomněl, že má Pérák své vyobrazení v pražském kině Atlas - resp. v té kavárně.
Mirak - 17. červen 2017 16:57sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Pérák

:))
Pozemstan - 17. červen 2017 16:43sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
To, co jsem viděl, byl krátký animovaný studentský film Pérák (Stín nad Prahou) zřejmě z roku 2016, viz trailer. ČB animovaný film Pérák a SS z roku 1946 má poněkud méně naturalistický styl, ale je plný zajímavých vtipných narážek. Ale koukám, že skutečně existují i nějaké hrané počiny...
Pozemstan - 17. červen 2017 16:11sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
tz: Zajímavé. Asi jsem před časem viděl nějaký animovaný film s Pérákem na ČT2 nebo ČT Art. Myslím, že tam bojoval v Praze s nacisty a snad i za pomocí Golema, ale to se možná pletu. Vůbec jsem netušil, oč se jedná.
tz - 17. červen 2017 15:36sipka
ZAMĚŘIT
tz
Pérák - Teprve nedávno jsem se dozvěděl o prvním českém superhrdinovi. Podle legend o válečném hrdinovi skákajícím na pružinách za druhé světové vznikl v roce 1946 krátký animovaný film od Jiřího Trnky. Roku 1948 se dočkal prvního komiksu, později ještě v letech 1968 a 1988. Dát postavě řádný komiks byla snaha v roce 2002, ale nakonec vyšla jen úvodní kapitola... V současné době se objevil v komiksové řadě Dechberoucí Zázrak od Blesku, který jaksi nemám odvahu číst. Mimoto ještě vznikl krátký hraný film a nějaká divadelní inscenace. To jsou věci.
tz - 23. květen 2017 23:48sipka
ZAMĚŘIT
tz
Počítám, že ten rámeček s "M" je jeho podpis, takže to bude přímo od něho :-)
Mirak - 23. květen 2017 23:10sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
To musel kreslit Mignola. Nebo to aspoň někdo hezky napodobil :)
tz - 23. květen 2017 18:49sipka
ZAMĚŘIT
tz
První plakát k novému Hellboy filmu: http://cdn1-www.superherohype.com/assets/uploads/gallery/hellboy-rise-of-the-blood-queen/4.jpg

A název teda bude Hellboy: Rise of the Blood Queen

Mirak - 15. květen 2017 22:41sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
tz: Ano, filmy jsou mnohem víc del Toro, než Mignola. Mám del Tora rád, Mignolu ale mnohem víc :)
tz - 15. květen 2017 22:06sipka
ZAMĚŘIT
tz
Mirak: No já tu chemii ohledně morouse myslel jen v tom filmovém prostředí - respektive, že tak, jak ho udělali ve filmu, tak prostě v těch filmech v interakci s ostatními fungoval (alespoň pro mě). A ještě teda na mě asi v té době zapůsobil styl Guillerma del Tora. Nemám to tak načtený - četl jsem jen pár povídek a viděl jeden animák - ale dokážu zas pochopit výhrady oproti předloze, protože těch už jsem četl XY (a to nemyslím jen komiksy). Nikdy se stejně nezavděčíš všem - ale vždy vzpomeň na film Batman a Robin a buďme rádi, že se z toho Hollywood vzpamatoval :-D
Mirak - 15. květen 2017 20:58sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
No, právě. Ono by dávalo smysl, že by byl Hellboy morous, cool je to, že není :) To o té chemii podle mě nedává moc smysl, v komiksu je chemie mezi postavami perfektní.

Abe Sapien byl v podstatě taky úplně jiný, než v předloze, ale přesto mi tahle verze v podání Douga Jonese prostě seděla víc, než samotný Hellboy.

Jinak ne že bych si první film až tak pamatoval, ale vzhledem k tomu, že to byla v podstatě adaptace Seed of Destruction, tak mi to místy přišlo možná až moc povrchní.

Ale holt Mignolaverse je prostě moje nejoblíbenější komiksové universum, mám načtené od Hellboye, B.P.R.D. až po sólovku Abea Sapiena, Lobstera Johnsona nebo Witchhuntera. Takže tak :)
tz - 15. květen 2017 20:38sipka
ZAMĚŘIT
tz
Mirak: A mě třeba ten morous k té postavě a jeho původu hodně seděl (asi hlavně díky Perlmanovi) a do těch filmů se to hodilo. Třeba Harboura (který co vím, je furt žhavý kandidát) udělají více pohodového, ale na plátně pak nebude ta chemie vůči ostatním postavám tolik fungovat... Každopádně asi první film co nejdříve zopáknu :-D
Mirak - 15. květen 2017 19:18sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
tz: Mě zpětně trochu zklamala samotná postava Hellboye, kdy ve filmu je prezentovaný jako permanentně nabručený a lehko vytočitelný morous :)

V komiksu je to naopak pohodář a "regular Joe", což tam funguje jako skvělý kontrast k jeho původu.

Nejnovější   Novější 131 - 150 / 173Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o