Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Star Trek Fan Fiction

Spravuje: BorgDog
Počet příspěvků: 3704
Doupě fanfiction literární tvorby. Vzhledem k současné licenční politice vlastníka práv na značku Star Trek je už prakticky vyloučené, publikovat vlastní ST příběh kdekoliv oficiálně, zbývají tedy internetové zdroje. Pokud jste něco napsali nebo jen našli příběh, který pokládáte za zajímavý, nebojte se podělit. Občas se možná dočkáte i nějaké zpětné vazby, pochvaly nebo kritického ohlasu. Vzhledem k faktu, že je klub volně přístupný nicméně prosím o omezení K/S i jiného slashe na decentní minimum.

Některé povídky se dají nalézt zde:

Al-Batani
Sickbay
G.E.Frozenova Dimenze
Diegina's World
CZ Kontinuum
Star Trek Humor
BorgDogovy výplody

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 257 - 276 / 3704Starší   Nejstarší

Mvek - 07. listopad 2011 10:50sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Yakuzza: Já počkám, až se trochu uklidní fórum na Lopuchu, po Fancity, abych se zeptal zas veřejně.
Yakuzza - 07. listopad 2011 10:37sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mvek:
asi se ho zase zeptám s blížícím se Pragoffestem.

Přišel mi dneska od Vaška první organizační mail ohledně Pragoffestu, takže teď je možná správná chvíle :-)
Mvek - 07. listopad 2011 10:26sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Yakuzza:
netušíš, jak to je aktuálně s Ježíškem

Jsme na tom naprosto stejně. Já tam posílal taky jednu povídku a už nevím, zda to bylo před rokem, nebo dvěma... ale prostě od té doby vyhlášení nebylo. A taky jsem se ptal různě, na Lopuchu nebo na FB a vždy mi řekl, že na FFS nebo teď na Fancity... A před Fancity, když se finišoval program mi na dotaz odpověděl, že se to zřejmě na Fancity nezvládne.

Novější údaj nemám, asi se ho zase zeptám s blížícím se Pragoffestem.
Yakuzza - 07. listopad 2011 10:05sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mvek: Já bych se nebránil...

Jinak když už jsi to zmínil, netušíš, jak to je aktuálně s Ježíškem? Docela jsem už ztratil přehled, ale ukecal jsem dva známé, aby tam poslali své povídky, oni tak učinili, ale výsledky stále nikdy. A to je už tak dva roky... Na mé otázky Vašek odpovídal vždy něco ve smyslu, že vyhlášení bude "na Speciálu/Pragoffestu/whatever-conu", ale mám pocit, že už nějaký ten rok žádné vyhlášení nebylo.
Mvek - 06. listopad 2011 22:24sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nenašel by se ještě nějaký BETAčtenář pro jednu, druhou, nebo dvě mé nové povídky? Nespěchá to hned, ale tak za týden...

Jsou naprosto odlišné, ale obě mají fantastické prvky:
1) drsnější s pokusem o atmosféru středověku, kde sice nejsou vysloveně souboje, ale o krev a pár hnusných scén tu čtenář nepřijde, vlastně na nich stojí zápletka. Tak trochu se rozhoduji, zda to zkusím do nějaké soutěže s hororem, nebo jen do případného budoucího ročníku "Ježíšku, já chci plamenomet", i když v tom druhém případě bych asi musel sakra přitvrdit.

5-6 stránek, pracovní název: Nelidská stvůra

2) Sotva 2 stránkový dialog "šéfa" a jeho nového "projekťáka" i když to je trochu dost obecně řečeno:-). Pracovně se jmenuje: Projekt na nejvyšší úrovni.
Yakuzza - 20. září 2011 16:18sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Pobavila mě věta "Kopí jeho syna bylo zlomeno, to znamená, že zemřel v boji, není žádný důvod truchlit." :-) Pěkně zvolené.
MickTheMage - 20. září 2011 16:03sipka
ZAMĚŘIT
MickTheMage
Vyborne to bolo! Akurat nedavno som si hovoril, ze by som si rad precital nieco ciste klingonske a toto bolo velmi fajn
Damar - 20. září 2011 14:43sipka
ZAMĚŘIT
Damar
BorgDog: Múza sa nepýta, či je deň alebo noc:)
BorgDog - 20. září 2011 13:07sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
AVip:
Díky za stylovou "jednohubku"!

No, tohle vzniklo fakt jen pro pobavení za jedinou noc. :-)
AVip - 20. září 2011 11:44sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek: Díky za tip!

BorgDog: Díky za stylovou "jednohubku"!
Damar - 20. září 2011 10:40sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Mvek: Tá poviedka je výborná, najmä zachytenie reálií klingonského sveta a samotná atmosféra diela.
Mvek - 20. září 2011 09:21sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak jsem přečetl BorgDogovu ST povídku Duel, nemůžu moc hodnotit, protože to není moc pro mě, takže mě nejvíce pobavila romulanská narážka, byť jinak povídka s Romulany nemá nic společného (i když by bylo zajímavé zjistit, že Romulané stojí za vysazením tohoto nepřítele, se kterým zde klingoni bojují).

Ale myslím, že pár lidí by si to tady mělo přečíst, protože oni mají onoho protivníka mnohem radši:-).
Mvek - 08. září 2011 11:53sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jak už někdo viděl, dočkal jsem se prvního úspěchu a měl štěstí, že mi vybrali povídku do 12 nejlepších v soutěži Fantastická povídka. Teď o konečném výsledku tohoto tuctu hlasují čtenáři.

Povídku najdete na jejich webu: AI, to bolí (FantastickáPovídka.cz), má necelé 2 strany ve Wordu.

Poprosím vás, když si najdete čas, tak ji zkuste, a podle svého svědomí když tak hlasujte, ať už pro moji, nebo jestli vás zaujme jiná z tuctu. Jen se bohužel musíte registrovat.
"Hlasování čtenářů" je odkaz v druhém řádku menu, funkční po přihlášení.

Díky moc.
Mvek - 08. září 2011 11:30sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Yakuzza: To jsem rád, vidím, že se nám tu z toho stává literání klub, a ne ST fan fic:-).

A ano, minimalistické... To bylo přesně potřeba, před rokem jsem někomu posílal původní verzi, která byla dvojnásobná a prostě napsaná špatně. Tak jsem ji pak po komentáři přepsal.
Yakuzza - 08. září 2011 11:22sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mvek: Přečetl jsem si tvou povídku, o které jsi psal v Samomluvě, pěkné, líbilo se mi to. Krátké, minimalistické, s pěkným závěrem.
Mvek - 02. srpen 2011 15:11sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Každopádně povídka znamenala dlouhodobé sbírání nápadů na ty možné poruchy i problémy budoucnosti (třeba pověst o Šemíkovi), nebo drobné "vynálezy" (batoh na koulovačku), nechtěl jsem z toho mít článek o MS Kitchen 2011, který právě eviduje, co je v ledničce atd., byl to vtipný fiktivní článek před lety, nebo na nové Office, kde je manuál menší než příručka Chyby v Office:-).


Tak to jsem rád, že si potenciálně sbírám další "betareadery", až za neurčitě měsíců dopíšu a zreviduju pokus o TOS novelu. Což je práce, kterou ale myslím vážně i když asi nikdy víc:-).
Mvek - 02. srpen 2011 15:05sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Yakuzza: Díky za názor, také mě překvapil:-).

Ano, v té době (před 2 lety) jsem to sice považoval za své nejlepší skutečně doknčené dílko, ale vědom si různých chybiček jsem, a je fakt, že ten problém děravosti mě nenapadl, přeci jen jsem šel moc přímočaře za cílem. Původně jsem chtěl jen napsat krátkou vizi takhle techniky všude a možných problémů (ostatně někdy si připadám v naší rodině jak ten hlavní hrdina, jen v menším měřítku, kdy nejde o moc, spíš je to "stokrát nic..."), virus pak byl spásný nápad, jak tomu dát pointu a aby to nebyla jen extrémní smůla.

A nakonec tedy asi chápu i námitky poroty v soutěžích, kam jsem to posílal, tedy až na jeden komentář, že si mám pořídit MACa, kterému asi vadilo těch několik narážek na Win. Beru to jako takovou povídku vhodnou právě na blog/do novin atd.

A jazyk... ano, kostrbatost a tak je mým velkým neduhem, a tak tahle povídka byla hodněkrát laděná. I když ani první verze textu nebývá takový myšlenkový proud jako zpráva do fóra.
Yakuzza - 02. srpen 2011 14:51sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mvek: Tak jsem si to přečetl a dovolím si pár poznámek, jestli mohu :-)

Obecně řečeno, líbí se mi to, tématika už nějakou dobu je a bude aktuální. Překvapil mě konec, takový zvrat jsem nečekal, i když mi to přišlo poměrně dost vyhnané do extrému. Což byl ale možná i účel.

Jednotlivé "nástrahy" zvoleny zajímavě. Čekal jsem spíš, že půjde o klasické poruchy operačních systémů v "microsoftím" stylu a ona taková spousta virů... Ale proč ne. Nicméně když se nad tím člověk zamyslí, pokud by byly ty systémy tak děravé, dal by se čekat spíše obrovský útok podvodníků na obecně finanční transakce (namísto hackingu odjezdu vlaků). (A následně zhroucení celosvětové ekonomiky během týdne :-))

Dále musím říct, že na to, jak nesrozumitelně dokážeš psát tady na StarNETu, tady máš sloh pěkný. (Snad až na 1-2 trochu kostrbatější věty, které jsem musel číst vícekrát, ale to je detail.) Četlo se to dobře, nejsou tam žádná hluchá místa, spád je příjemný.

Jeden nedostatek to podle mě má, a to možná i docela zásadní - bojím se, že to je poměrně neoriginální. Něco velmi podobného jsem četl před více než 10 lety v dnes již zaniklých Softwarových novinách, tehdy v souvislosti s Y2K. Tam to ale končilo brutálněji :-) A o tuto tématiku se bojím, že teď není nouze a bude jí spíše přibývat.
Mvek - 31. červenec 2011 19:35sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A nevím, jestli smím jmenovat, ale tady to snad nebude vadit, těmi lidmi, co se jim to líbilo, byli mimo jiné BorgDog a Pantarei.
Mvek - 31. červenec 2011 17:42sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Dovolil bych se pochlubit s jedním svým výtvorem. Je to sci-fi, ale ne ST, na ten je tam jen narážka, tak snad to tady nevadí.

Před nějakým rokem jsem napsal, a pak zkoušel do soutěží povídku "Přepošlete všem známým!". Pár lidem odtud, které jsem tehdy poprosil o názory, se to velmi líbilo. V soutěžích sice byli porotci kritičtější, ale tak není to holt umělecká povídka.

Konečně jsem povídku pustil ven a chci upozornit, že rozhodně není určená primárně pro lidi IT dotčené! Pro ně je tam sice pár speciálních perliček, a tak se ostatním může zdát pár detailů moc detailních, ale snad ne moc.

Má to asi 7 stránek.

"Přepošlete všem známým!"

Nejnovější   Novější 257 - 276 / 3704Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o