Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Star Trek Fan Fiction

Spravuje: BorgDog
Počet příspěvků: 3704
Doupě fanfiction literární tvorby. Vzhledem k současné licenční politice vlastníka práv na značku Star Trek je už prakticky vyloučené, publikovat vlastní ST příběh kdekoliv oficiálně, zbývají tedy internetové zdroje. Pokud jste něco napsali nebo jen našli příběh, který pokládáte za zajímavý, nebojte se podělit. Občas se možná dočkáte i nějaké zpětné vazby, pochvaly nebo kritického ohlasu. Vzhledem k faktu, že je klub volně přístupný nicméně prosím o omezení K/S i jiného slashe na decentní minimum.

Některé povídky se dají nalézt zde:

Al-Batani
Sickbay
G.E.Frozenova Dimenze
Diegina's World
CZ Kontinuum
Star Trek Humor
BorgDogovy výplody

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 23 - 42 / 3704Starší   Nejstarší

BorgDog - 20. prosinec 2018 20:09sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
tuvok07: Děkuji! Mírně mne znepokojuje výběr postavy, se kterou by už dva čtenáři rádi viděli další povídku: Nalah Pardek. Uvažuju, jací lidé to moje výplody vlastně čtou... :-)
tuvok07 - 20. prosinec 2018 11:08sipka
ZAMĚŘIT
tuvok07
BorgDog: Pěkné, drsné a syrové, takhle nějak si jsem si představoval výcvik v romulanském Tal Shiaru :) Nevidím tam moc kontroverze, hodí se to k Romulanům jak je známe.
AVip - 07. prosinec 2018 19:24sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Carth22:
AVipovy "Tales of Cibola cluster"

Děkuji za milá slova, v dohledné době můžu slíbit, že nahodím jednu takovou zajímavost a když to dobře dopadne, tak o/po Vánocích bych nahodil i jednu další povídku, ale rovnou říkám, že to není další příběh z Ciboly ( pracuji na dalším kousku, ale ten bude hotov nejdřív někdy v příštím roce a spíš později, než dřív).

Pro zajímavost - povídka Slast je Strast vznikla kdysi jako druhá hned po Prima Kšeftu a ten námět se mi na disku válel v ne zcela dohotoveném stavu někdy od roku 2009, ty další dvě paradoxně vznikly mnohem později, když to začalo vypadat s vydáním ST Kusů aspoň trochu reálně, tedy někdy z roku 2012 (+/-).
BorgDog - 06. prosinec 2018 12:07sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Marshall: Jak říkám - ještě nevím, co s tím provedu, teď na to stejně není čas.
Marshall - 06. prosinec 2018 10:20sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
BorgDog: No ono vůbec simulátor je velmi problematické zařízení z hlediska fyziky.
BorgDog - 06. prosinec 2018 09:10sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Carth22:
Co tam máš dál?:)

Nic moc. Povídku s Regiem Barclaym zasazenou do doby někdy před VOY epizodou "Pathfinder", ve které je Regie přizván jako konzultant k řešení záhady vražedného holoprogramu, úmyslně rozšířeného v obřím turistickém letovisku. Mám to rozepsané už celé měsíce, zasekl jsem se na "treknologii" kolem simulátorů. Prostě se tím pozadím nejsem s to v angličtině prokousat, takže buď se na to vybodnu a pojedu si to po svém, anebo to nejspíš zahodím. Zatím nevím, teď na to není moc času. No a vyskytly se hlasy požadující sólo povídku s Nalah Pardek. Což je výběr, který mne poněkud... zaráží. :-)
Carth22 - 06. prosinec 2018 06:25sipka
ZAMĚŘIT
Carth22
BorgDog: Ne opravdu, bylo to fajn čtení. Já rozhodně nejsem literární kritik, ale četlo se to dobře, myšlenka se mi líbila a zvládnul jsem to v podstatě na "jeden nádech". Až mi bylo líto že už jsem na konci. Co tam máš dál?:)
BorgDog - 05. prosinec 2018 10:42sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Carth22: Děkuji, rád slyším, že to vůbec někdo přečetl. A dočetl, samozřejmě... :-)
Carth22 - 05. prosinec 2018 06:44sipka
ZAMĚŘIT
Carth22
Pánové díky moc za sdílení vašich prací. BorgDogovy Nevyžádané laskavosti i AVipovy "Tales of Cibola cluster" jsou opravdu skvělé čtení. Jen tak dál!
BorgDog - 15. listopad 2018 15:34sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Takže, dámy a pánové, nahodil jsem svůj poslední kousek. Barclay se mi nedaří, dojíždím na nedostatečnou znalost "treknologie" a nedostatek času či lenost ji dostudovat, a tak jsem spáchal toto.

Upozornění 1: Je to do jisté míry experiment, a obsah může někdo shledat... problematickým. Možná až pobuřujícím. Pro osoby trpící depresemi potenciálně rovněž nevhodné. Plus, s kontinuitou ST si opět zacházím víceméně podle svého, a zasadit to do konkrétní doby by bylo asi dost problematické.

Upozornění 2: Je možné, že tuto povídku časem z Ao3 stáhnu a uložím, čistě pro případ, že by někdy nastala hypotetická šance ji publikovat někde "navážno." To ladění dalo poměrně hodně práce na "žrádlo pro šuplík." Takže... čtěte rychle. Názory mne samozřejmě velmi zajímají, ty kritické zvláště.

Tak tedy... https://archiveofourown.org/works/16630850
AVip - 26. říjen 2018 16:36sipka
ZAMĚŘIT
AVip
BorgDog: ještě jednu věc mám ve stavu, kdy zbývá udělat nějakou tu finální revizi, jednu věc mám ve stavu, že ji -užaleurčitě- musím dopsat a další kousek mám ve stadiu námětu, kdy zvažuji přesné varianty... a to je pro tuto chvíli vše.

Plus pár dlouhodobých námětů, ale to je opravdu na lokte velmi dlouhé.
BorgDog - 26. říjen 2018 09:16sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
AVip: Jen ze zvědavosti, kolik toho ještě máš? :-)
AVip - 26. říjen 2018 06:30sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Jedna obecná poznámka, pro případ, že by se překrývalo obecenstvo zde a fanfic knihovny na Kontinuu (což se tedy doufám děje) - podobně jako u věcí, které prošly někdejší Základnou Antares i tady počítám s tím, že je časem pošlu do archivu CZK, takže bez obav.

Ale ještě se bude muset pár věcí sejít a já musím hlavně dva kousky už konečně někdy dopsat...

AVip - 26. říjen 2018 06:23sipka
ZAMĚŘIT
AVip
BorgDog: Inspirací bylo strašně moc a Adélu máme všichni v krvi...
Další velká inspirace -celkově, tedy nejen zde- byl Larry Niven a jeho "Známý vesmír".

Už před nějakými 15 lety (fuj!) jsem si tehdy udělal nástřel jak a kam asi půjdu a ano, už tehdy to bylo inspirováno prvními synopsemi knižního TLE, takže úprava směrem ke knižnímu univerzu nebyla ve finále zas tak náročná...

Já hlavně vycházím z toho, že můj kapitán už na původní Enterprise narazil v mých povídkách - a ono to tím pádem pro něj má jisté konsekvence...
BorgDog - 25. říjen 2018 23:33sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
AVip: Já ti zapomněl napsat ohlas! Shame on me! :-( Takže - líbilo se mi to. Líbí se mi tvůj postup, který se vlastně podobá mému v tom, že sis vykolíkoval vlastní "pozemek" na kterém farmaříš po svém, a rostou ti tam větší a hezčí dýně, než na tom oficiálním. Co se týče jisté rostliny (oslí můstek...), moje zvrhlá mysl dokázala vykreslovat dynamické detaily, plus, zajímalo by mě, nakolik byla inspirací "Adéla ještě nevečeřela." Pokud tedy byla. :-) Plus, velmi dobrý McCoy. Já sám se psaní se seriálovými postavami intenzivně vyhýbám, neboť zkušenosti s podobnými pokusy nedopadaly nejlíp, ale tys to podle mě zvládl velmi dobře.

Takže jo, JSEM spokojený.
AVip - 25. říjen 2018 21:02sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Dobře, dělám to nerad, ale je čas na malé self-promo...
povídka "Slast je strast" je z TLE a je TLE-kompatibilní (původně tak docela nebyla, ale důkladnější průzkum období mezi "béčkem" a déčkem" ukázal, že moje představy a představy autorů TrekLit nejsou nekompatibilní).
Just FYI...

Mmch. má šuplíková archeologie vydala nějaké ty artefakty, máte se na co děsit, eh, těšit... (no, to se nakonec uvidí, že... :-D).
BorgDog - 13. říjen 2018 02:07sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
AVip: Zítra přečtu a dám vědět. :-)
AVip - 12. říjen 2018 21:11sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Opět si dovolím upozornit ctěné (nebo čtené?) obecenstvo na existenci této stránky a zejména pak na nový kousek, který se tam dnes objevil...
BorgDog - 22. červenec 2018 02:00sipka
ZAMĚŘIT
BorgDog
Tak, konec jedné povídky na druhý pokus zlomený. Teď to ještě zrevidovat. Ale tohle... ven asi nepůjde.
Marshall - 23. červen 2018 13:50sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
"AVip: Jehla v kupce sena" - čtivé :)

Nejnovější   Novější 23 - 42 / 3704Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o