Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Star Trek bez CBS a Paramountu!

Spravuje: AVip
Počet příspěvků: 3042

Fórum o nezávislých pokračováních Star Treku, natáčených samotnými fanoušky.

Vážně míněné projekty, které vydaly alespoň jednu episodu:
Star Trek: Hidden Frontier (zahrnuje Odyssey, Helena Chronicles a další)
Starship Exeter
Star Trek: New Voyages/Phase 2
Starship Farragut
Star Trek: Intrepid
Of Gods and Men
Aurora
Star Trek Continues

Parodie, které vydaly alespoň jednu episodu:
Star Wreck

Stránka snad se všemi fan filmy (nejen ST):
fanfilms.net

CZ titulky k fanfilmům:
Skladiště CZK

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 165 - 184 / 3042Starší   Nejstarší

Pozemstan - 12. září 2016 10:14sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
IMDB uvádí u Ricka Worthyho seriál z roku 2016 Star Trek: Progeny. Víte o tom něco? Mně se podařilo najít jen kusé zmínky, že jde o fanprodukci. Byl uveden i mezi seriály, které čelí válce vyhlášené CBS/Paramountem... Web jim už nefunguje, jakož ani odkazy na teaser či Twitter uvedené tady... -( Možná přitom byly na YT i celé epizody...
kapitan Pike - 06. září 2016 15:48sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Ano, tato zápletka je skutečně retro :-)
S.S.Enterprise - 06. září 2016 14:46sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
AVip:
https://www.youtube.com/watch?v=yMasSzFXaKQ

No jen sem to proklikal, protože mě TOSka neba, ale měl sem to štěstí, že sem narazil na tu nejduležitější větu z celého dílu, ze které usuzuju, že to je nejen vzhledem, ale i příběhem TOSka z 60. let.. V dnešní produkci by toto téma bylo neuvěřitelné.... Když tam totiž Kirk u toho *soudu říká, že je absolutně přesvědčen, že žena může mít kapitánkou hvězdné lodi třídy Constitution, je z dnešního pohledu pí*ovina, kor když může být žena (přítomná u stejného soudu) admirálem...*
AVip - 06. září 2016 12:01sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Wow!
Večerní program je tím pádem jasný...

Mají to -nějak- pořešené, detaily jsou "need-to-know", hlavně, tohle bylo hluboko v postprodukci, když ta rána dopadla.
Uvidíme, jestli ještě někdy něco uvidíme, abych tak řekl.
Najlvin - 06. září 2016 11:44sipka
ZAMĚŘIT
Najlvin
Nový díl STC. Zajímalo by mě, jak to mají pořešený s CBS :-) https://www.youtube.com/watch?v=yMasSzFXaKQ
Xyll - 02. září 2016 20:53sipka
ZAMĚŘIT
Xyll
AVip 270949:
S tímto vlastně stopro souhlasím a to ve všech bodech.

Ohrazovala jsem se jen proti tomu, že je žaloba CBS jen vina Axanaru (velmi zjednodušeně řečeno :)).
Seven - 06. srpen 2016 23:44sipka
ZAMĚŘIT
Seven
*opravdu jen...používám externí bezdrátovou klávasenici od stlolku k televizi a nejsíš nezachytí vše. Tak stála stovku, co jsem čekala.
Seven - 06. srpen 2016 23:43sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Neznám úplně pozadí a nebudu vynášet soudy, ale z vyjadřování na internetu na mě zrovna tvůrci Axanaru působili hrozně arogantně. Ale nejspíš bych z toho, co jsem zaznamela, řekla, že prostě se v USA nějaké dvě tři fanfilmové frakce rozhádali a někoho z nich napadlo se zbavit těch dalších napráskáním CBS a odsrali to všichni. Ale jak říkám, do hloubky po tom nepátrala, ani nechci, takže můj názor má váhu běžného komentujícího na novinkách (vím, o tom hovno, ale stejně se vyjádřím). Takže je to opraen takový pocit z povrchních informací.
Pozemstan - 06. srpen 2016 20:08sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
No, ať už je Axanar viníkem, nebo jen záminkou, podle toho Eodeonova článku na Trekkies už to "smetlo" New Voyages, jejichž tvůrci prý skončili s natáčením a změnili kulisy v oficiální atrakci... :-(
Marshall - 06. srpen 2016 19:27sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
Tak nějak souzním s AVipem, že Axanar mohl tohle všechno vydiskutovat před kickstarterem (nebo kde dělali fundraising) a trochu omezit rozpočet, aby nedráždili. Ale to neznamená, že mě to nemrzí a neštve, protože Prelude vypadala luxusně.

Průšvih je, že to smete další, např. Renegades (i když co jsem postřehl, tak tady není moc populární) ...obzvláště když jsem viděl, jak se Russ a Koenig spolu baví a zdálo se, že si to užívají.

No a CBS jsou hloupí hovada no...
Jako důkaz se podívejte na nejvíc opalcovaný komentář: "THIS is Star Trek not the bullshit Paramount has been doing for the last 15 years"

pokud to nedává smysl tak vysvětlím až vystřízlivím :D
AVip - 06. srpen 2016 13:05sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Jo a ještě drobnost k bodu 1.
Nečekám kritický elaborát, jen prosté uznání faktu, že to tak může být (in dubio pro reo, příběh Axanaru jsme neviděli, takže nelze paušalizovat předem) - nic víc, nic míň (sám dobře vím, že občas je vhodnější fakta přizpůsobit zápletce, než naopak, ale je dobré to mít na paměti a netvářit se, že to tak není, když je - nebo přinejmenším může být).
A toto je už opravdu vše.
AVip - 06. srpen 2016 06:57sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Pokusme se abstrahovat od toho, že jsem tady admin (což se při mém občasném temperamentu lépe řekne, než udělá), a já slibuju, že se budu maximálně ovládat a to i když to, co tu zazní se mi třeba nebude líbit
a já se pokusím se abstrahovat od svých předsudků, vůči funraisingovým kampaním, protože na základě zkušeností z hardwareové a herní branže prostě ke Kickstarterům a spol. automaticky přistupuju s mentalitou "vinen, pokud neprokáže opak", protože zrovna v těchto oborech bylo těch podvodů za posledních pár let tolik, že by se tu dala zahltit databáze.

Dokonce nabídnu "ruku ke smíru" v tom směru, že pokud by toho lejna nešlápl Axanar, tak by se to v dohledné době podařilo nějaké jiné fan produkci, protože před drážděním hada bosou nohou (tedy CBS a Paramountu) varovali mnozí už před více jak deseti lety, kdy mnoho lidí z branže tvrdilo, že v případě, že to fanfilmy v nějakém směru přeženou, tak prostě držitelům copyrightů nezbude, než po nich vystartovat, protože platná copyrightová legislativa (uznávám, že s ohledem na moje sympatie k pirátské straně a k antipatii k současné legislativní úpravě mne tohle staví do docela schizofrenní pozice, ale to na věci mnoho nemění).

Na druhou stranu, taky bych ocenil, kdyby si fanoušci Axanaru sundali růžové brýle a byli ochotni uznat dvě věci:

1. treknologicky je Axanar "na vodě" a v něm řečené údaje prostě nesedí s t.č. známými fakty z oficiálních zdrojů fakty a to se bavíme jak o "alfa" i "beta" levelu oficiálního "kánonu" (a žádné výmluvy typu "ENT to dělala taky", ENT je alfa kánon, Axanar je přinejlepším "gama")

2. Axanar je brutálně zpožděný, protože podle původního plánu, měl být touto dobou nejméně v postprodukci, ne-li venku a zatím se nezačalo ani natáčet (a to bez ohledu na lawsuit, ke kterému došlo relativně pozdě, rozhodně později, než mělo začít natáčení). A jakkoliv sám uznávám, že nejlepší "ETA" odhad co se dokončení projektu týče, je "až to bude hotové, tak to bude hotové", tak na straně druhé jsem zastáncem názoru, že tuhle mantru nelze vůči ostatním zúčastněným uplatňovat úplně do nekonečna.

Ding-ding, ring volný!
Lt.Shark - 06. srpen 2016 02:40sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
tak já bych to rád slyšel... :-)
Xyll - 05. srpen 2016 23:49sipka
ZAMĚŘIT
Xyll
Avipe ohledně Axanaru nemáš pravdu, ale to je spíš na osobní diskuzi. Nechce se mi tu psát stohy odstavců o tom, jak se věci mají. Nebaví mě to a nechci se hádat, ale až se někdy potkáme, ráda hodím řeč.
AVip - 04. srpen 2016 21:33sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Ještě bych dodal, že ten hlavní průšvih nesouvisel ani tak s Axanarem - filmem. Tam toho v podstatě nemohla CBS moc udělat.

Ten problém je i v tom, že Axanar, v rámci svého fundraisingu, nabízel de facto prodej nelicencovaných ST suvenýrů, abych tak řekl. Ono to sice nebylo označeno jako prodej, byly to bonusy pro "investory", ale to byla jen malá drobná technikálie a obezlička.

A pak je tu samozřejmě kontroverze kolem toho, kam byly peníze z fundraisingu investovány, byly-li vůbec investovány.

A nakonec, Axanar je brutálně zpožděný a podle dostupných informací není vůbec jisté, jestli je ta produkce vůbec připravena a jestli se tedy vlastně nejedná o monumentální podvod (ostatně nebylo by to poprvé, co by se ukázalo, že podobně ambiciózní projekt je v podstatě jen podvod na investory).
S.S.Enterprise - 04. srpen 2016 17:28sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
AVip: aha no, tak to tam napiš
AVip - 03. srpen 2016 21:27sipka
ZAMĚŘIT
AVip
S.S.Enterprise:
Trekkies.cz Eodeon vyvedl z omylu

Já se přiznám, že stále zvažuji, jestli si mám kazit (tý)den tím, že se pokusím tu demagogii uvést na pravou míru - nebo jestli se mám na toho -píííp- -píííp- prostě vykašlat (a ano, úplně mi taky nepřipadá OK mít hned první příspěvek konfrontační, leč... pro záznam, registrovaný jsem tam +/- od začátku).

Axanar je za ta nová pravidla přímo zodpovědný a to hned ve dvou rovinách - jednak je podezřelý z pokusu o přivlastnění si duševního vlastnictví (a to se tedy vyjadřuji extrémně zdrženlivě) CBS/Paramountu a to v takové míře, že CBS už prostě reagovat musela, jinak by riskovala ztrátu copyrightu na ST jako takového,
jednak svým konstantním popichováním CBS na téma "ať tedy poskytnou nějaká ta pravidla".
No tak je tedy poskytli... :-/
Lt.Shark - 03. srpen 2016 18:01sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
S.S.Enterprise: Znal sem už předešlej díl, kterej se objevil před několika lety... použití akčních figurek (sám sem jejich velký sběratel, mám jich dost přes 100) mě zaujalo už tehdy, efekty se mi taky docela líbí, fajn je i postavení minikulis pro ty figurky, proto mě mrzí, že když jsou schopni udělat můstek, ošetřovnu a další kulisy, tak že zde není Phlox a Hoshi... když je zjevné, že jen proto, že jejich figurky Art Asylum udělala pouze ve skafandrech. Myslím si, že by pro ty tvůrce můstku nebyl až takový problém udělat figurky Hoshi a Phloxe v uniformách, když jejich hlavy jsou k dispozici právě z těch skafandrovejch (sám sem si jejich verze zvládl udělat celkem obstojně), ale co.
Co se mi ale moc nelíbí je příběh... splácání všeho možnýho dohromady...včetně terminátora? Proč? Mohli udělat nějakou standardní epizodu a né splácat dohromady několik vesmírů, různých období a já nevim čeho všeho ještě. Škoda.
S.S.Enterprise - 01. srpen 2016 15:10sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
ted mi youtube nabidl ke zkouknutí toto a je to hodně dobrý..
S.S.Enterprise - 01. srpen 2016 15:09sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
ted me na Trekkies.cz Eodeon vyvedl z omylu - Takeiův finanční příspěvek nikde uveden není, jen jeho podpora na FB, která jejímž důsledkem byly v krátké době po jeho uveřejnění navýšení fin.podpory od jednolivých fanoušků o 220tis. dolarů.


Kazdopadne tam uz Eodeon napsal ten clanek o nových pravidlech pro fan filmy :D

Nejnovější   Novější 165 - 184 / 3042Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o