Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Mystery seriály

Spravuje: Mirak
Počet příspěvků: 7031

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1846 - 1865 / 7031Starší   Nejstarší

Mirak - 14. září 2015 23:09sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Na druhou stranu, jako celek to prostě není udělané vůbec špatně, přijde mi, že u seriálů typu Bones nebo Castle je z toho časem naprostý středobod seriálu, což je territory, do kterýho snad X-Files nikdy nezabředl.
Yakuzza - 14. září 2015 19:47sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Kdyz uz jsme u toho, co se vztahu Muldera a Scully tyce, tak ac to vnimam, tak to nijak nekomentuju, protoze ten vyvoj je proste zjevny a ocekavatelny.
Mirak - 14. září 2015 15:00sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Jak je to o té potrefene huse? :)

Ne, sorry, ale snad nechce popírat to, že VELKE procento shipperu se generuje z ženské populace?
Samozřejmě jsem ale nemyslel VSECHNY zeny sledujici XF.
Seven - 14. září 2015 14:54sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Mirak:
ženskými fanynkami X-Files

Generalizujes, je rozdil mezi jakakoli zenska fanynka Akt X a fanaticky shipper Muldera a Scully. Do teto kategorie se odmitam nechat vlozit, ja tu epizodu nemam rada, protoze mi prijde zaroven nudna, zmatena a zbytecna.
Mirak - 14. září 2015 14:49sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Sleepless má takovou zajímavou a tíživou atmosféru a to i přesto, že to téma není až tak strašidelné. I proto mám druhou řadu dost rád, daří se to většině epizod z téhle řady.

Duane Barry a Ascencion mám rád, i když s tou natahovanosti jsi to asi trefil. Každopádně z toho psychického teroru, kterým si Barry procházel mi jako decku nebylo vůbec dobře.
Nevim kam až jsi to viděl, takže dal to ještě nebudu komentovat.

3 je zřejmě nejhorší epizoda ze dvojky (Blood je moje guilty pleasure:). Přiznám se, že tomu ději nikdy moc nerozumím. Každopádně ženskými fanynkami X-Files je tato epizoda nenavidena ze zcela jiných důvodu aneb co si to ten Mulder jako dovoluje :)
Seven - 14. září 2015 14:48sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Yakuzza:
Popravdě mě velice překvapilo, že se do poslední minuty Scully neobjevila.

Nejak museli vyplnit ten cas, nez absovovala cely kolecko s cisarskym rezem. Hide my pregnancy coat FTW.

Ja jen na te epizode nechapu, proc se proboha dobrovolne Mulder ocitne v situaci "u krku britva a na jejim konci upirka". Ale asi to ma souvislost s jeho absolutnim nepochopenim souslovi "pud sebezachovy".
Yakuzza - 14. září 2015 14:13sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
2x04 - Sleepless
- Zajímavé téma, ale zpracovat to šlo líp.
- Preacher... *tik*
- Tonyho Todda jsem poznal po hlase.

2x05 - Duane Barry & 2x06 - Ascension
- Přijde mi, že tohle nemusela být nutně dvojepizoda. Celý proces s vyjednáváním mi po dokoukání druhé části přišel trochu jako natahování. Že by to ale vyloženě vadilo, to ne.
- Duane byl méně generický záporák než obvykle, ale pořád by to šlo líp.
- Mulder předváděl skrz Scullyové zmizení trochu neadekvátní hysteráky, až jsem měl trochu tendence mu to nevěřit. Škrcení Duana bylo dost přes čáru.
- Na druhou stranu je pravda, že to je složitá situace. Mulder si nemůže být jistý, jestli není mrtvá, a pravděpodobně byla opravdu unesena emzáky, což se neříká nahlas.
- Krajček se nám definitivně vybarvil, nakonec docela dobrý prvek. Už jsem si díky IMDB vyspoiloval, že jej nevidíme naposledy.
- Scéna s lanovkou... oj to byla bondovina :)
- Na závěr reopening X-Files. Najednou to jde takhle jednoduše, přitom ještě nedávno se Skinner vymlouval na nadřízené.
- Ve výsledku se mi to ale určitě líbilo.

2x07 - 3
- Tohle bylo velice, ale velice divné.
- Celé to mělo takovou temnou a depresivní atmosféru. Přesto mě to příliš nebavilo.
- Ty holky docela pěkné.
- Aby si Mulder zasouložil, epizoda musí být kompletně bez Scully :)))
- Popravdě mě velice překvapilo, že se do poslední minuty Scully neobjevila. Nějak jsem předpokládal (vzhledem k tomu že devadesátky + urputné dosavadní statusy quo), že alespoň na konci nastane nějaký zvrat, který třeba jen částečně vysvětlí story s jejím zmizením. A ono ne, což je vpodstatě dobře.
Mirak - 14. září 2015 08:45sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
AMC objednalo 10 epizod Preachera podle stejnojmenného kultovniho komiksu. V hlavní roli Dominic Cooper.
Telemachus Rhade - 13. září 2015 14:20sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Ano i ne; z mírné většiny ano.
Mirak - 13. září 2015 13:24sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Je to nějak zakončené?
Telemachus Rhade - 13. září 2015 09:43sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Under the Dome to má za sebou. Po naprosto otřesné třetí řadě ale jedině dobře.
Seven - 08. září 2015 17:58sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Yakuzza - 08. září 2015 11:56sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mirak:
Mulder myslím nebyl "dosazen" do X-Files, Mulder se tam dosadil sám a bylo mu to tak nějak tolerováno i proto, že byl vynikající agent.

To je možné, mám právě pocit, že mi nejspíš něco uniklo.

Ale je pravda, že ta jeho neohrožená naivita a tendence vlézt absoultně všude mě šokovala už jako děcko.

Po zhruba polovině druhé sezóny ale musím říct, že se už docela často neprojevuje zrovna psychicky zdravě. Jak pořád mumlá, komu může věřit, komu ne, že vlastně nikomu, Scullyové ano/ne apod... trochu paranoia, i když částečně pochopitelná. Koneckonců, není se čemu divit, že mu to leze na mozek, když nemá prakticky žádný osobní život.

Tzv. "Flukeman" je taky jeden z nejpopulárnějších monster of the week. Vím, že tuhle epizodu jsem napoprvé jako děcko nedokoukal, prostě jsem měl fakt mega strach :-))

Vůbec se nedivím, kor v té scéně, kdy je vidět zachycený v jakési té nádrži, to vypadalo opravdu hodně děsivě. Což je v pořádku.

Pozemstan:
aké to byl asi první seriál, kde jsem se setkal s tvrdým soupeřením až bojem různých státních složek proti sobě. Tehdy jsem jako dítě nemohl pochopit, že "pravá ruka neví, co dělá levá", když jde o součásti téhož státu. Později jsem ale viděl další tvorbu i naši realitu... Proto mě trochu překvapuje, že se tomu divíš i dnes.

Já se tomu ani tak nedivím, jako mě spíš štve, že to je jeden z hlavních pilířů seriálu.
Telemachus Rhade - 07. září 2015 15:54sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak, Yakuzza:
Neboj, opravdu bude líp.

No ale taky hůř :-) Čímž nechci odrazovat, ale hlavně druhá půlka seriálu trpí neskutečným epizodním generismem, kterému přesun produkce do LA rozhodně nepomáhá.
Pozemstan - 07. září 2015 13:35sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Yakuzza: Ta přehnaná skepse Scullyové mi také trochu vadila, ale myslím, že se to postupně přece jen zlepšovalo...

Jinak jsem to chápal tak, že většina FBI včetně (alespoň části) vedení o mimozemšťanech neví, a proto Akta X toleruje. Ti "zasvěcení" mohou mít vliv, ale snad nemají úplně čisté "oficiální pověření", nehledě na snahu o utajení, které by absolutním blokováním Akt X mohlo být ohroženo... Může jim i vyhovovat, že se tak tvoří jakási dezinformační "mlha"...

Také to byl asi první seriál, kde jsem se setkal s tvrdým soupeřením až bojem různých státních složek proti sobě. Tehdy jsem jako dítě nemohl pochopit, že "pravá ruka neví, co dělá levá", když jde o součásti téhož státu. Později jsem ale viděl další tvorbu i naši realitu... Proto mě trochu překvapuje, že se tomu divíš i dnes. Možná je to v Aktech X opravdu extrémní...
Seven - 07. září 2015 13:25sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Myslím si, že pokud Mulder v něčem opravdu vede, je to počet rozbitých/ztracených mobilních telefonů a zbraní.

Teda jeden spoiler
*Když taky debil dělá kraviny jako že během telefonátu skáče z mostu na střechu jedoucího vlaku a potom se diví, že mu ten mobil o velikosti průměrné cihly vypadnul z ruky při pokusu nesletět z vlaku. V podstatě hlavní funkce Scullyový je chodit ho vyzvedávat na místa průserů.*
Mirak - 07. září 2015 10:25sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Yakuzza:


1x21 - Tooms
- Co bylo důvodem vzniku téhle epizody, jsem příliš nepobral.


Tooms je jedna z nejpopulárnějších (ne-li nejpopulárnější) "monster of the week", herec prý tvůrce na castingu vysloveně uchvátil. Upřímně nedivím se, nicméně Tooms je fakt výrazně slabší, než původní Škvíra.

- Pár slov k premise celého seriálu:

To, co teď napíšu mám asi spíš vyprojektované v hlavě, nevím, je to fakt strašně dlouho co jsem to viděl. Mulder myslím nebyl "dosazen" do X-Files, Mulder se tam dosadil sám a bylo mu to tak nějak tolerováno i proto, že byl vynikající agent. Důvod, proč ho neodstraní/nezabijí v seriálu určitě zazní (byť je to mírně weak), ale dejme tomu. Go with the flow.

Viděla neoodiskutovatelné, ale v další epizodě bude zase za každou cenu prosazovat nějaké extrémně nepravděpodobné vysvětlení paranormálních jevů.

Zvykni si. Believer vs. non-believer je status quo seriálu, i když je to místy strašně otravný a Scullyová má opravdu tendence chovat se jako strašná kráva.

Mulder: Nelze si ho neoblíbit

So true. Někdy během druhé sezóny se Duchovny začne zapojovat do kreativního procesu XF (včetně mytologie) a je to jedině dobře. Čím víc ze sebe Duchovny dává do Muldera, tím líp pro diváka. Ale je pravda, že ta jeho neohrožená naivita a tendence vlézt absoultně všude mě šokovala už jako děcko.

Stand-alone epizody jako takové by mi ani nevadily, ale jsou prostě hrozně nezábavně udělané, ať už příběhem celkově, výpravou, hereckým obsazením... tak nějak vším. A ať mi nikdo netvrdí, že se to v devadesátkách nedalo dělat líp. Ale jsem optimista, snad to bude lepší.

Ano a ano. Že jsou stand-alone epizody první řady poměrně mizérie jsem avizoval a ještě horší to pro tebe musí být, když to premiérově vidíš v roce 2015. Neboj, opravdu bude líp. Myslím, že už druhá řada (i přes svou porci povinné špatnosti) je na tom o parník líp a epizody jako Irresistible, Die Hand Die Verlezt, Our Town, Humbug a pár dalších by se ti mohly líbit.

2x02 - The Host
- Přitvrzujeme, hovno-epizoda a obří člověkopijavice!!! :)))))))


Tzv. "Flukeman" je taky jeden z nejpopulárnějších monster of the week. Vím, že tuhle epizodu jsem napoprvé jako děcko nedokoukal, prostě jsem měl fakt mega strach :-)) Nicméně dneska je to další z mých personal favourite. Ale jinak přesně, druhá řada výrazně přitvrzuje a to ku prospěchu věci.
Telemachus Rhade - 06. září 2015 16:26sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza:
- Pár slov k premise celého seriálu:

Teď jsem se hodně pobavil :)
Yakuzza - 06. září 2015 15:53sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
1x21 - Tooms
- Co bylo důvodem vzniku téhle epizody, jsem příliš nepobral.
- Zpocený obličej, osvětlený pruh očí... Charlie X nebo The Man Trap. Tady mě ten týpek štval snad ješte víc než ve Squeeze.
- I kdyby bylo tomu starému šerifovi v době vyšetřování vražd v '33 pětadvacet, na 85 opravdu nevypadal. To samozřejmě platí i pro Squeeze.
- Mitch Pileggi tu hraje divnou roli, ale ok.

1x22 - Born Again
- Epizod tohoto typu už snad bylo dost... Ne že by témata jako reinkarnace nebo telekineze nebyla zajímavá, jinak bych se na ten seriál nedíval, ale tohle podání je prostě hrozně nebavivé. A kdyby to náhodou nestačilo, obsadíme tam zase osmiletou holku.
- Pořád jsem uvažoval, že ta policistka vypadá jako něco mezi Sarah Silverman a Amy Winehouse, a ona to Janice z Přátel :)

1x23 - Roland
- Trochu lepší, ale spíš jsem to přetrpěl doufajíc v zajímavé finále. Popravdě jsem z nějakého důvodu čekal, že finále budou tvořit poslední dvě epizody, ani nevím, proč.
- Jinak meh.

1x24 - The Erlenmeyer Flask
- Po sérii 1x18-1x22 možná až moc brutální změna, ale musím říct, že jako finále paráda. Seděl jsem u toho napnutý od začátku do konce.
- Povšimnuto změny v úvodních titulcích na "Trust No One".
- Lidé z všemožných státních organizací jako bad guys, to se tak nějak proplétá seriálem celou dobu a nějak jsem se s tím už asi smířil. Ale že to dojde až tak daleko, že Scully bude ve spolupráci s tajemným týpkem z Pentagonu vyměňovat zmrzlého emzáka za domláceného Muldera, a tím mu bude zachraňovat život, s nějakou ještě další státní stranou... to už znamená, že na tom seriál tak nějak stojí.
- Byl to ale pěkný a určitě úmyslný paradox - skeptická Scully držící v rukou přímo mimozemšťana jako takového.
- Podobně seznámení Scully s Deep Throatem.
- Smrt Deep Throata pěkně udělaná a vůbec mi to nevadilo, začalo to s ním být víc creepy než je zdrávo. Scully i Mulder mu ale slušně zobali z ruky, ne že ne.
- Celkově se na to dívalo dobře. Výprava Scully do Fort Marlene v Marylandu, scéna s těly v akvárku, super.
- Měl jsem pocit, že ta epizoda trvá přes 60 minut.
- A nakonec ukončení X-Files? To bylo takové divně generické. Pořád prostě nedokážu pobrat, o co tady komu jde, a Mulderovi s Scully se dívím, že ze sebe nechají dělat takové blbce.

=================

The X-Files Season One - obecně

- Pár slov k premise celého seriálu:
* Založíme X-Files za účelem vyšetřování případů, do kterých je zřejmě nějak zapletena paranormální aktivita.
* Víme, že existují mimozemské formy života. Víme, že mají kontakt s touto planetou. Ale lidstvo na to není připraveno, budiž.
* Nasadíme na X-Files Muldera, nic mu o mimozemšťanech neřekneme.
* Mulder se v těch případech hrabe, opravdu je důsledně vyšetřuje, má výsledky.
* Což je ale špatně (???), tak mu tam vrznem realistickou doktorku, která ale vlivem toho, co opravdu viděla, začíná být nakloněna existenci těchto jevů taktéž.
* Což je taky špatně!!!
* Kromě toho ejhle, občas jsme narazili i na mimozemšťany! To se ale za žádnou cenu nesmí vědět!
* Tak to celé zavřeme.
>>> Jaký byl tedy účel X-Files? Proč tam cpali Muldera, o kterém se snad vědělo, že se v tom bude opravdu vrtat? Proč ty krabice nepozavírali někam hluboko do skladů, když není vůle to řešit? Proč tam nenasadili někoho, kdo to bude utápět vágními vysvětleními? Sorry, ale celé to jaksi nedává smysl.

- Postavy fajn. Dvě hlavní postavy ok. Škoda, že se neobjevilo víc pravidelně se vracících vedlejších, ale to předpokládám ještě přijde. Mulder není rozhodně nějaká generická postava, Scully víceméně taky ne.
* Mulder: Nelze si ho neoblíbit, občas děsná naivka, občas děsný sebevrah. A taky je brutálně nepraktický. Jeho výlevy u soudů a podobné situace, co sakra čeká? Může mluvit o štěstí, že jej ještě nezavřeli. Ale to tak nějak souvisí s celou premisou seriálu, o které jsem cosi psal výše. Motorem je pro něj únos sestry, což je pro mě spíše méně bavivá část seriálu.
* Scully: Nakonec jsem si ji taky oblíbil. Její skeptické řeči a snaha vše vysvětlovat racionálně mi ani tak nevadí, jako spíš reset v uvažování po každé epizodě. Viděla neoodiskutovatelné, ale v další epizodě bude zase za každou cenu prosazovat nějaké extrémně nepravděpodobné vysvětlení paranormálních jevů. Každopádně od začátku první sezóny do jejího konce obrovský vývoj, ač tedy trochu kostrbatý.

- Stand-alone epizody jako takové by mi ani nevadily, ale jsou prostě hrozně nezábavně udělané, ať už příběhem celkově, výpravou, hereckým obsazením... tak nějak vším. A ať mi nikdo netvrdí, že se to v devadesátkách nedalo dělat líp. Ale jsem optimista, snad to bude lepší.
- Story-arc ale dobrý, závěry aktuálně pochopitelně dělat nelze. Jen mi není jasné, jestli je emzáků víc, nebo pořád narážíme na jedny a ty samé.

- Chtěl bych objasnit ještě jednu věc. Než mi tady někdo začne mlátit o hlavu, že na jednu stranu tvrdím, že reinkarnace je zajímavé téma, a na stranu druhou mluvím o čištění organismu jako o okultismu :) Můj postoj k těmto věcem je zhruba takový, že neexistuje nic jako věc nevysvětlitelná vědou. Druhá věc ale je, že na to jednoduše nemusíme mít poznatky. Lidstvo má takovou moc nepěknou vlastnost, že je arogantně přesvědčeno, že zná vše, a že už toho mnoho objevit nelze. Věřím ale, že naše vědecké poznání univerza jako takového tvoří klidně i 1% z nějakého ultimátního vědeckého poznání všeho. Dává to tak nějak smysl?

- Obecně mě ale X-Files rozhodně nezklamaly a těším se, s čím přijdou další sezóny.

=================

2x01 - Little Green Men
- Mulder nám nějak psychopatí. Že to je ale zrovna ze zrušení X-Files? To mohl dříve či později stejně čekat a nevím, proč ho to přivedlo na myšlenku, že únos sestry se ve výsledku nikdy nestal.
- Příjemná změna prostředí... víceméně... Portoriko natáčené u Vancouveru :)
- Special agent FBI málem se skilly MacGyvera, ale neumí se základně domluvit španělsky? Ale no tak...
- Proč vlastně měli ti blue berets rozkašit celou portorickou základnu?
- Opět tu máme emzáky a na konci epizody si opět postesknem, že zase nemáme žádné důkazy. Možná by to chtělo změnu přístupu.
- Skinner s námi asi bude delší dobu, ale zatím je to dost divná postava. Uvidíme, co z něj vyleze. To samé ten týpek, co pálí jednu za druhou.

2x02 - The Host
- Přitvrzujeme, hovno-epizoda a obří člověkopijavice!!! :)))))))
- Mulderovo rozhořčení z případu, kde brodí v hovnech, a následný Skinnerův fuck-off epesní :)
- Doufám, že bylo zámyslem, že ten tvor má nějaké shape-shifting sklony, protože jinak nevím, jak by se vešel do odpadu ToiToiky nebo prošel čerpací hadicí hovnocucu.
- Máme nového Deep Throata, tentokrát z řad FBI. No budiž.

2x03 - Blood
- Pesticidy způsobující halucinace na elektronických přístrojích, oh my, to je moc i na Věřte nevěřte :)
Yakuzza - 05. září 2015 18:52sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Ice podle mě vyzněla jako bottle epizoda tisíckrát líp. Ale ok, neberu vám to :)

Jinak domníval jsem se, že si žádnou konkrétní epizodu XF nevybavuju, ale nějak mi začalo hlavou vrtat "66 Exeter Street" a záběr na onu budovu, takže tohle možná bude ono a Squeeze nebo Tooms jsem nejspíš kdysi viděl. Pokud si to teda nepletu s něčím podobným v JAG, to je taky klidně možné.

Nejnovější   Novější 1846 - 1865 / 7031Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o