Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Mystery seriály

Spravuje: Mirak
Počet příspěvků: 7031

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1473 - 1492 / 7031Starší   Nejstarší

Yakuzza - 21. prosinec 2015 10:32sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mirak:
Je super, že se nesnažili vytvořit druhého Muldera, protože Doggettův přízemní a no-nonsense charakter ve skutečnosti funguje i v seriálu jako TXF velmi dobře.

Tak muselo jim být jasné, že nahrazovat Muldera nemá smysl, protože fanoušci tuhle změnu budou mít problém přijmout tak jako tak, obzvlášť ti hysteričtější. Takže finální volba dopadla asi nejlíp, jak mohla. Doggett je dobrá postava, až teda na příležitostné řešení believer/non-believer přístupu. Což je stejný shit, kterým jsme si procházeli se Scully, takže nevím, proč tím musí trápit diváka znovu v osmé sérii. Ale to je jenom drobná výtka, jinak se ten přerod povedl a v duchu tradic následovaly i všelijaké stand-alone podivnosti :)
Mirak - 20. prosinec 2015 18:14sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Requiem je hlavně skvělé v tom, že krom tuny mytologických postav, featuruje spoustu postav z Pilotu a vůbec to má celé takový nostalgický nádech. Nevím, jestli jsi to z toho vycítil, ale Requiem bylo natočené jako potencionální series finale. Celý štáb tak nějak počítal s tím, že sedmička bude poslední, protože sledovanost šla hodně dolů a Duchovny chtěl končit.

Within & Without - S tím, co bylo před tvůrce postaveno aneb odchází nám ze seriálu postava, kvůli které na to všichni koukáme bylo podle mě vyřešeno skvěle. Robert Patrick / John Doggett logicky nebyl fandy přijatý kladně, ale myslím, že to bylo čistě z důvodu, že nahradil Muldera. Jinak je to skvělý herec, i skvělá postava. Je super, že se nesnažili vytvořit druhého Muldera, protože Doggettův přízemní a no-nonsense charakter ve skutečnosti funguje i v seriálu jako TXF velmi dobře.

Patience je takový průměrný, možná podprůměrný díl, ale líbí se mi, že stylisticky se vrací spíše někdy ke čtvrté sezóně.

Roadrunners souhlas, že ze začátku zajímavá, ale parazit celkem meh.

Invocation si asi ani nepamatuju.

Redrum mě bavila velice.

Via Negativa mi taky přišla skvělá.

Surekill & Salvage velice průměrné.

Badlaa - Jo, creepy vozíčkář byl cool, ale ve výsledku se mi to líbilo míň než jiným lidem.

The Gift se mně osobně velice líbila, samozřejmě asi i proto, že tam byl Mulder.

Medusa jako bottle epizoda oproti docela vydařená.

Celkově vydrž, osmička je sice zvláštně strukturovaná, ale rozhodně bude o hodně líp. Duchovny v úvodních titulcích má jedinou funkci a to boostovat ratingy, kdykoliv je to možné. Je to ale celkem bezprecedentní. Jinak Andersonka chyběla v jedné epizodě, takže ji jako regulara prostě oddělávat nebudou.

ad) TLG - Pilot se mně třeba docela líbil, nejzajímavější je na něm asi to, že ta zápletka byla odvysílána 6 měsíců před 11. září :)
Pokud by ses rozhodl se na TLG vysrat, tak doporučuju vidět aspoň 1x02 (bohužel), 1x11 a 1x13. Zbytek jsou spíše nedobré stand-alone epizody. Po TXF imho prostě nebudeš mít motivaci to už vidět, což by byla imho škoda.
Yakuzza - 20. prosinec 2015 17:30sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Sorry za zpoždění. Stíhám koukat, nestíhám sepisovat :)

7x22 - Requiem
- Docela dobré. Zase jednou trochu střízlivější mytologie, kdy nevýmýšlíme zbytečné nové kraviny. (BTW co se vlastně stalo s über-emzáky?)
- Nepobral jsem, proč se tak extra řešily ty náklady. Kdo byl vůbec zač ten náklady-officer a proč ho neposlali do řiti? Vzhledem k tomu, že si sám ťukal nějaké účtenky, bych řek, že to je jenom nějaký byrokrat, kterému se Mulder a Scully nemají co zodpovídat.
- Spolupracující Mulder, Scully, Skinner, TLG, Krycek a Marita, to je ale sestava! :) Ale dobrý.
- Umírající Cigareťák byl celkově dost přesvědčivý, až jsem přemýšlel, jestli není samotný herec těsně před smrtí. Jeho smrt docela dobře zapadla, i když opět nevíme, zda to je for sure.
- Krycek ok, Marita tady ale byla naprosto zbytečná. A už ani ne tak pěkná, jak dříve.
- Unesení Muldera docela sedlo, těhotenství Scully... well, toť otázka.

8x01 - Within
- Jak byla z grafického hlediska znělka XF otřesná, ta nová pokračuje v úplně stejném duchu. Ten Mulder letící do oka je prostě hrozný.
- Testy na Mulderovi, ať už to byly sny, realita nebo představy, přestřeleně brutální. Nějak nevím, jak by tohle mohlo být někomu prospěšné.
- Uvedení Doggetta zatím podivné.
- Při hledání Muldera se zaměříme na Gibsona Praise, a to tak, že do Arizony pošleme všechno možné včetně vrtulníku. Wild shot jak sviňa, ale budiž :) Alespoň příběh nabral zajímavých rozměrů.
- Fake Mulder poprvé.

8x02 - Without
- Doggett se začíná vybarvovat pozitivně. Nějak mi tenhle týpek vůbec nevadí.
- Patlání se v zamotanostech v Arizoně poměrně zábavné, s kontinuitou vesměs nemám problém.
- Pochopil jsem tedy dobře, že: Doggett byl velice dobrý agent a hrozilo, že se dostane na A.D. Kersh ho schválně přidělil na vyšetřování Mulderova zmizení, v čemž chudák Doggett failnul, s čímž nepočítal, ale Kersh jo, a tak ho podle svého plánu přiřadil na X-Files ke Scully. A Doggett se s tím jenom tak smíří a začne se hrabat ve filech. Ehhhhh, ok, asi vlastně může být.
- Není nějak divné, že Skinner přežil?

8x03 - Patience
- Mulder nám zmizel ze znělky, tak to máme jasné.
- Odchod Muldera a příchod Doggetta byl v 7x22, 8x01 a 8x02 poměrně logický a nepůsobil nijak extra násilně. Tady se po pár počátečních řečech na tohle téma vrháme rovnou do stand-alone případu. Asi v pohodě.
- Námět takový všelijaký, zas nějaká dementní příšera. Ale Doggett se tady parádně zapojuje. V tomhle bodě jsem neměl s výměnou vůbec žádný problém. Nevím, na jak dlouho přesně Mulder zmizí (mám zafixované, že na jednu sezónu, ale možná to je blbost, kdyžtak nespoilujte), ale s vědomím, že bude časem zpět, nemám s Doggettem vůbec problém. Je to zase jiný typ postavy, je to schopný agent a jako asshole se zatím taky nevybarvuje. Takhle bych i obecně vyjádřil svoje stanovisko k této výměně. Alespoň po tuto epizodu.

8x04 - Roadrunners
- Praise Him! Praise Him! Moment, jdu se vyblít, za chvíli jsem zpět.
- Doggett stále dobrý.
- Začátek byl docela napínavý a takový opravdu "mystery".
- Až po čase se začalo ukazovat, že jde o nějakého parazita, o kterém si mistní mysleli, že to je second coming. To už bavilo méně.
- Těhotná Scully dostává docela zabrat.
- Krajensky z DS9.
- Celkově ale spíše dobrý.

8x05 - Invocation
- Na Muldera teda definitivně kašlem? :) Nezdá se, že by se někdo opravdu staral o jeho nalezení :)
- Příběh takový průměrný, nemám k tomu víc co dodat.
- Doggett nám tady začíná kokotovatět a opravdu si musíme procházet stejným believer/non-believer kolečkem jako u Scully? Začíná to působit vcelku otravně.

8x06 - Redrum
- Tohle moc nebavilo, zase jakási taková časovka relativně v mezích, ale nijak sympatické téma.
- Admirál Hanson :)
- Celkově spíše přetrpěno. A některé ty timey-wimey věci mi nepřišly správně. Na druhou stranu, nechtělo se mi nad tím ani moc přemýšlet, takže se možná pletu.

8x07 - Via Negattiva
- Taky žádná sláva. Třetí oko a velice vratce vysvětlené zabíjení ve snu/spánku.
- O těhotenství Scully jsme se toho zatím moc nedozvěděli. Tady je celou epizodu pryč skrz bolesti břicha, což souvislost mít nějspíš bude. Nebo ne? Není zas Gillian těhotná? :)
- Tahanice Doggetta, Skinnera a Kershe už takové spíše nebavivé.

8x08 - Surekill
- Až na Elizabeth Cutler z Enterprise spíš nuda.
- Co ten Mulder? Fakt nic? :)

8x09 - Salvage
- Všechno, co tady předváděl metal-man, řekněme ok, až na tu první scénu se zastavením jedoucího auta a nepohnutí se ani o milimetr.
- Teda, "řekněme ok" není taky úplně ok, zkoušel jsem se zamyslet, jaké vlastnosti by musela mít taková bytost řekněme co se hmotnosti týče. Jasně, můžeme si po vzoru Voyageru říct, že to byl "opravdu převratný super-lehký kov". Jak prorazí super-lehký kov zeď? :) Ehh... Brannon Braga by nám to vysvětlil.
- Jinak spíše nuda.

8x10 - Badlaa
- Indie, nové téma, proč ne.
- Zase protivný Doggett.
- Ten Ind na vozíčku byl pořádně creepy, ale zároveň fakt hnusnej.
- Je Scully pořád těhotná?

8x11 - The Gift
- Epizoda s Mulderem v minulosti, ale dáme ho do hlavních titulků, resp. použijem ty z 8x01 a 8x02. What? Nabízí se celkem jednoduše, co v těch titulcích dělala Scully, když tam vůbec nebyla. Headdesk.
- Ale jinak hurá, zhruba po půl roce začal Doggett s vyšetřováním Mulderova zmizení. Sice na kompletně slepé cestě, ale tak aspoň něco. On mi tam Mulder zas až tak nechybí, ale vadí mi takové to dělání že nic. Přitom by nebyl až takový problém propašovat semtam do epizody nějakou hlášku, která by diváka tak nějak udržela "v napětí a na drátě". Vždyť i ten Skinner je v mnoha epizodách, toho by se taky dalo využít.
- Jinak zas klasika... zas jiná příšera. Těch musí být fakt plná planeta.

8x12 - Medusa
- Po dlouhé době docela dobré! Z velké části se mi to ale líbilo pro prostředí metra, tunelů, řídící místnosti apod :)
- Ken Jenkins alias Dr. Kelso ze Scrubs tady byl naprosto skvělý!
- Penny Johnson taky dobrá.
- Bavilo tak nějak od začátku do konce.

Celkově se mi líbil začátek série, ale potom jsme sklouzli do hrozné nudy. Nemáme už žádnou mytologii, žádné dvojdíly. Uvidíme, co bude dál.

TLG 1x01 - Pilot
- Přistupoval jsem k tomu skepticky a dobře jsem udělal.
- Všechno, co mi na TLG vždycky vadilo, je zpět.
- Ne že by mě to nějak uráželo, ale prostě nebavilo. Možná dám ještě šanci 1-2 epizodám, ale spíš se vrátím k XF a tohle odložím na neurčito.
- Zajímavá hudba s elektrickými kytarami. Ze začátku mi to trochu připomínalo B5: Gathering.
- Vskutku nápaditá znělka :D
Mirak - 19. prosinec 2015 23:37sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
tz: Už se to i tady myslím řešilo. Lynch měl původně přislíbené filmy dva, z nichž jeden plánoval jako prequela a jeden jako sequel.
Po neúspěchu prequelu ale z natočení sequelu sešlo.
tz - 19. prosinec 2015 23:01sipka
ZAMĚŘIT
tz
No snad se v nových Twin Peaks dovíme, jak to dopadlo po posledním dílu druhé řady. Doteď nechápu, že když Lynch natáčel film Fire Walk with Me, tak proč na to nenavázal...
Mirak - 19. prosinec 2015 22:38sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Hned bych dal rewatch, ale do 2017 bych toho zase zbytečně moc zapomněl, takže ještě počkám.
Yakuzza - 19. prosinec 2015 22:29sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Městečko Twin Peaks se vrací. David Lynch vydal první krátké video z třetí řady seriálu
Mirak - 19. prosinec 2015 15:26sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Na stránku Seriály přidán poor man's X-Files - Psi Factor: Chronicles of the Paranormal
Mirak - 14. prosinec 2015 12:34sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Na stránku Seriály přidán The Leftovers.
Seven - 14. prosinec 2015 01:03sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Nevím, možná jen Gillian nenašla na klávesnici shift? Nikdy jsem si nevšimla. Osobně jsem to viděla jen jednou. Z herci napsaných-režírovaných epizod mi přijde nejhorší.

Z tří epizod napsaných Duchovnym se mi Hollywood A.D. líbí nejvíc, protože si z toho utahuje.
Mirak - 13. prosinec 2015 18:27sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Je to malým, nepatral jsem nikdy proc, možná Seven bude vědět.
Yakuzza - 13. prosinec 2015 16:26sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mirak:
all things
Je ten název malými písmy? Párkrát jsem si toho všiml, ale nepochopil jsem, proč.

Hollywood A.D.
No jo, mně bylo jasné, že ti herci Muldera a Scully tam taky nebudou jen tak náhodou.

Jinak už jsem viděl i 7x22 a kus 8x01, ale žiju :)
Mirak - 13. prosinec 2015 15:27sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
No a na reakce na další epizody jsem opravdu velice zvědavý.
Mirak - 13. prosinec 2015 15:26sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
all things napsala a režírovala Gillian Anderson. U kritiky epizoda docela propadla, fanoušci (teda jedna konkrétní klika) ji milují. Mně se celkem líbí, je pravda, že vyzněním je snad úplně jiná, než všechno co v TXF do té doby bylo.

Brand X celkem fajn, líbilo se mi vytvoření zápletky okolo seriálové značky cigaret Morley.

Hollywood A.D. napsal a režíroval David Duchovny. Myslím, že sám říkal, že tady neměl jiné ambice, než natočit komedii. Trocha podhoubí: Gary Shandling (Mulder) je Duchovnyho kamarád a několikrát hostoval v jeho seriálu The Larry Sanders Show (vynikající sitcom HBO o natáčení a zákulisí fiktivní talk show), kde Duchovny několikrát hostoval a hrál tam fiktivní, lehce homosexuální verzi sebe sama :) (a je tam výbornej). Tea Leoni (Scully) byla tehdejší Duchovnyho manželka. Celkově velmi dobrá epizoda.

Fight Club je v některých kruzích považován za nejhorší epizodu TXF a je fakt, že mě prostě přišla crazy bad.

Po epizodách jako Monday už Je Souhaite ani nepřekvapí a v odlehčenějším období 6. a 7. sezóny ani moc nevadí, naopak je to téma uchopené pěkně a epizoda se mi líbila.
Yakuzza - 13. prosinec 2015 14:14sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
7x17 - All Things
- V kontextu s epizodou celkově vyznívá opening se Scully u Muldera doma vyloženě trapně.
- Určitě bych neřekl, že se mi to nelíbilo, jenom to bylo prostě velice zvláštní. Atmosférou, hudbou, ale i námětem.
- Dr. Daniel Waterson mi moc sympatický nebyl, jakož i ta Maggie, co pořád dramaticky opouštěla místnost.
- Zase kruhy v obilí, ač jako vedlejší téma. Je fajn, že tohle téma v seriálu nemáme nijak víc, a to bylo v 90. letech poměrně populární.

7x18 - Brand X
- Je překvapivé, jak se kuřácké tématice věnují i v roce 2000. V téhle době bych už pomalu čekal spíše hejtování kuřáků.
- Vyděrač Darryl Weaver byl skvělý cynik a zmrd.
- Jinak to ve výsledku vcelku dávalo smysl. Což mě trochu překvapilo, protože to docela dlouho vypadalo jako děsná slátanina.
- Scully tu předvedla slušnou nekompetenci jakožto lékařka. Pokud se Mulderovi v plicích rodí larvy, je třeba jednat rychle, a to okamžitou operací, protože jiné možnosti po ruce jaksi neměli. Takhle tam Scully stála a nechala jej pomalu umírat.
- Škoda že Mulderovu závislosti na nikotinu moc nerozváděli.

7x19 - Hollywood A.D.
- Poněkud za roh, ale vesměs v dobrém smyslu.
- Nevím, kdo je Wayne Federman, že si tady může dovolit, co si dovoluje.
- Přesně tenhle typ náboženské tématiky mi ani trochu nevadí, naopak mi přišel i zajímavý.
- Čtyřtýdenní dovolená trochu samoúčelná, ale nevadilo.
- Telefonování z vany jednoduchý humor, ale pobavilo :)
- Tančící zombíci ve studiu na závěr. WTF :)))
- Každopádně co se dvojky Mulder/Scully týče, point taken.

7x20 - Fight Club
- To byla taky docela síla :)))
- Ale zároveň natolik absurdní, až to člověka relativně bavilo.
- Županič :D

7x21 - Je Souhaite
- Nepolevujem :)))
- Pomineme-li samotnou ideu džina, která je dosti mimo, nebylo to vůbec zlé.
- Už druhou epizodu po sobě si děláme srandu z hloupých lidí.
- Jenn jako taková docela sympaťačka. V kontrastu s nadpřirozenem byla správně realistická a cynická.
- Mno, návratem bráchy mezi živé to začalo slušně gradovat, creepiness level hodně vysoko!
- Dobrý závěr s altruistickým Mulderem.
Mirak - 13. prosinec 2015 11:43sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Zrovna tohle si teda vůbec nemyslím.
Lt.Shark - 13. prosinec 2015 11:39sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Mvek: to možná jo... ale podle fotek třeba Scullyová dnes vypadá líp než tehdy a Mulder vypadá zhruba stejně...
Holt makeup udělá své (a u Scullyové možná i nějaké "kosmetické" úpravy?) :-)))
Mvek - 13. prosinec 2015 09:58sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Já si spíš nedovedu představit, jak to bude fungovat vzhledem ke stáří herců. Mulder už je tak kzralý na vedení oddělení, ne na práci v terénu...
Mirak - 13. prosinec 2015 00:29sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Četl jsem pár recenzí od lidí, kteří viděli první díl, ale moc moudrej z toho nejsem.
Telemachus Rhade - 13. prosinec 2015 00:07sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Doufám, že ty konspirační trailery jsou taky v duchu Trust No 1 a ve výsledku přijdou s něčím úplně jiným :)

Nejnovější   Novější 1473 - 1492 / 7031Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o