Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Mystery seriály

Spravuje: Mirak
Počet příspěvků: 7031

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1451 - 1470 / 7031Starší   Nejstarší

Mirak - 02. leden 2016 00:26sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Jo, ty ženský se mi děsně pletly a díky tomu té zápletce nikdy úplně nerozumím.

Ale souvislost s názvem "3" jakožto poslední částí trojdílu mě nikdy nenapadla. V češtině se to tuším jmenovalo "Trojice".
Mvek - 01. leden 2016 23:15sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
2x07 - 3

WTF?!!! Nevím, jestli jsem byl tak unavený, ale dlouhou dobu jsem si myslel, že ta Kristen je ta upírka z té trojice, protože na začátku ji moc dobře vidět nebylo. Takže to mě taky zmátlo. Ale jinak mi to přišlo jak z jiného seriálu. Na jednu stranu nevěřící Mulder, a pak to ale tak tvrdě tlačí na to nadpřirozeno.
Jinak tedy pěkně diváky matou, jednak se epizoda jmenuje 3 po dvoudílu, který nebyl dořešený. Jednak na začátku se tam objevuje ženská, kterou nevidíme a dlouho trvá, než ji slyšíme, abychom si byli jistí, že to rozhodně Scullyová není (třeba zdrogovaná nebo co já vím co).

Maybourne potěšil.
Mvek - 01. leden 2016 23:14sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ještě jsem zapomněl na to "Deny everything" v titulcích Ascension.
Mvek - 01. leden 2016 23:11sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Yakuzza 255741:
2x05 - Duane Barry & 2x06 - Ascension

Souhlasím s vámi tady, že mi to nakonec taky přišlo natahované, ale celé. Vlastně mi spíše přišla ta epizoda Ascension divná.
Co mě tu ale dostalo, byl ten skener s čárovým kódem. Tak ono je to tak mikroskopické a běžný skener v supermarketu to přečte (a ještě to na něj má vliv). WTF?! :-) To je taky jak Věřte, Nevěřte.
Seven - 01. leden 2016 22:52sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Co se meho vztahu k poslednim dvema sezonam tyce...no, ja uz nemam prilis dobry vztah ani k ty sedmicce a nedokazu najit prilis dobrych epizod ani v sestce a prijde mi, ze to dost skripe i v castech petky. Proste unava materialu. Myslim, ze nekde v LOTRu Bilbo rika, ze si pripada jako mala trocha masla mazana na velky krajic chleba. A presne tak mi tyhle rady pripadaji, proste dokud to vydelavalo, FOX to natahoval a natahoval, az to bylo k nesneseni (totez udelali i se svymi dalsimi dvema nasledovnymi velkymi hity - 24 a Housem).
Mirak - 31. prosinec 2015 23:49sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
The X-Files: Re-Opened

Moc pěkný dokument o natáčení minisérie. Zazněly tam některé věci, o kterých jsem doufal, že zazní a zazněly tam některé věci, z kterých mám docela strach. Jinak ale naprosto neskutečná nostalgie. Jsou tam samozřejmě drobné spoilery, protože je tam spousta nových scén, ale nic extra zásadního.
Mirak - 29. prosinec 2015 15:16sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Přiznejte se kdo viděl The Leftovers :)
Mvek - 28. prosinec 2015 14:06sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
K TXF 2x04 - Sleepless nemám co říct až na to, že mi Krycek byl nesympatický od začátku, a že tam opět výrazně zazní ta stock footage policejní vysílačky, co jsem tu už házel a připomínal Sim City 3000, kde je též použitá.
Mirak - 28. prosinec 2015 01:52sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Dæmonicus je typ epizod, které mě většinou baví, ale vím, že z tohohle jsem byl docela zklamaný.

4-D je další z toho strašně malého množství pure sci-fi epizod a řekl bych, že je dost možná i nejlepší. Ten námět je špičkovej.
Yakuzza - 27. prosinec 2015 23:17sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
9x04 - 4-D
- Docela dost sci-fi, ale líbilo se mi to.
- Nerozumím tady dvěma věcem okolo Brada Follmera. Jednak proč se do toho vůbec pletl, když Doggett i Reyes jsou Skinnerovou zodpovědností. A potom, proč se choval ke Skinnerovi tak povýšeně, A.D. jsou oba a Skinner zjevně služebně starší.
- Vcelku bavila matka v posteli. Mimochodem, byla to ta tetka z farmy v pilotu Voyageru.
- Odpojení Doggetta na konci docela long shot.
- Ještě poznámka k naší nové dvojce. V 9x03 byly nějaké náznaky o citech Doggetta k Reyesové. Doufám, že jejich vztah nechají na profesionální úrovni a nebudou z nich dělat druhé Muldera a Scully. Narozdíl od nich by mi to tady vůbec nesedělo.
Yakuzza - 27. prosinec 2015 21:15sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
9x03 - Dæmonicus
- Skinner je ze znělky pryč, lame :/ Jakož i název epizody. Mám pocit, že je ale znělka trochu jiná i zvukově a líbí se mi to. Nebo si zvykám.
- Příběh nebavil vůbec, ani Doggettovy mindfucky. Chemie s Reyesovou moc nefungovala, ale to se snad zlepší.
- Škoda té přicmrndávací Scully. Bylo by docela fajn vidět, jak se v něčem Doggett s Reyesovou máchají sami. To ale pravděpodobně přijde.
- Nemůžu se rozhodnout, jestli se mi víc líbí Scully nebo Reyes.
Mirak - 26. prosinec 2015 19:08sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Na většinu poznámek se mi už dost těžko reaguje, protože druhá půlka osmé řady sestává převážně jen z mytologických částí, které mi samozřejmě splývají. Ale jinak je druhá půlka osmičky velká jízda a pro mě určitě jedno z nejoblíbenějších období seriálu. Nejvíc si vybavuju Vienen, který je perfektní. Denise Crosby si třeba vybavuju jenom matně. Kershovy patálie prakticky vůbec.

Pilot devítky se mi moc nelíbil. Nelíbili se mi super soldiers. Nelíbila se mi Lucy Lawless, která prostě nikdy neuměla hrát, jen v Xeně to bylo úplně jedno.

Reyesovou mám hodně rád (stejně jako představitelku) a kacířsky řeknu, že ji mám možná radši než Scullyovu, ale možná jí mohli dát zajímavější background a celkově s ní jít víc do hloubky. Třeba Doggett je asi propracovanější a záplekta s jeho synem mi přišla celkem dobrá.

No, pro spoustu lidí se TXF = Mulder a Scully. Reakce téhle TXF kliky se různí: Od čistého hejtu, po stoické odmítnutí toho, že by se poslední dvě sezóny vůbec staly. Jako jak je pro mě Mulder prakticky středobod TXF, tak jsem rád i za 8. a 9. řadu. Mytologie v devítce mi tehdy přišla opravdu bídná, ale několik stand-alone epizod se mi třeba velmi líbilo. Upozadění Scully v devítce je samozřejmě záměr, neměl jsem s tím problém. Brad Follmer je dobrej zmrdeček, myslím, že mi v devítce docela sedl.
Yakuzza - 26. prosinec 2015 17:25sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
8x16 - Three Words
- Začíná to vypadat, že Kersh nemá nic lepšího na práci, než se vozit po Mulderovi/Doggettovi/X-Files/... A pokud mu jde o to, aby se někdo nešťoural v nepohodlných věcech, jsou snad přímější prostředky, než tyhle hry. Těžko aktuálně odhadovat, co za tím je, a jestli není Kersh jen pseudo-evil, každopádně je to docela otravné.
- Mulder se tu chová jak vůl.
- Je ale fajn, že X-Files a Doggetta jako takového nemáme dořešené a pokračujeme v příběhu.
- Absalom je Joachim ze ST2.
- Už ale zase držkuju místo abych byl rád, že tu nemáme stand-alone bahenní příšery :)

8x17 - Empedocles
- Tady máme celkově nějak awfully crowded. Přijde mi, že řešit ještě Doggettova syna je už tak trochu navíc.
- Je ale fajn, že máme zpátky Monicu Reyes, která je sympatická, ač mi přijde na agentku FBI lehce nekompetentní.
- Co se Muldera týče, "měl jsem ho raději než zemřel", abych citoval McCoye. Je přehnaně sebevědomý, arogantní, ale naštěstí se nakonec tak nějak smiřuje s Doggettem. Už bylo na čase.
- Denise Crosby.
- Ač mám Doggetta rád, jeho syn mě nějak nezajímá.

8x18 - Vienen
- Moc pěkné exteriéry na plošinu v Mexickém zálivu, i s vrtulníkem. Závěrečný Mulderův a Doggettův skok do moře s mega-výbuchem a mega-ohněm v pozadí jak z mega-akčního mega-thrilleru už ale trochu moc :)
- Klobouk dolů před Doggettovými znalostmi španělštiny, mohl by Mulderovi a Scully dávat lekce :)
- Damara jsem vůbec nepoznal.
- Docela dobrý mix bottle/stand-alone/mytologie s olejem.
- Kersh své hrozby odříkává jak padouch z dětského seriálu :/
- Závěr s odchodem Muldera... jakože dává to smysl, ač to mohl udělat kdokoli dřív při podobných příležitostech. Pěkné ale je, že klade Doggettovi na srdce, aby se postaral o olej. Za mě dobrý.

8x19 - Alone
- Líbí se mi, jak pokračujeme v kontinuitě s vesměs nezajímavým příběhem na pozadí. Osmá řada je velice zvláštně strukturovaná, to je pravda.
- Odchod Scully na mateřskou je očekávatelný a zcela v poho. Jen Skinner k ní měl být mnohem drsnější a na její otázku, zda jí zakazuje pátrat po zmizelém Doggettovi, jí měl okamžitě říct "ano".
- Agentka Harrisonová srsly? Pěkná je, ne že ne, ale hluboce se omlouvám Monice Reyes za nařčení z nekompetence. Jak vlastně může někdo z Accountingu jít dělat agenta? Toto bych tipoval na botu.
- Závěr s narážkou na Antarktidu moc pěkný. Autoři přiznali chybu, ale jejich útěk stejně nevysvětlili; Fuck-off, diváku :) Líbilo.

8x20 - Essence
- Rozuzlení se Scully dítětem bylo očekávatelné a tak nějak ok.
- Kryceka nemá smysl komentovat. Ani se neobtěžovali moc věrohodně vysvětlit, proč chtěl minule dítě zabít a teď ho chrání.
- Opět jsme vytáhli všelijaké dřívější vedlejší postavy.
- Opět Denise Crosby a asi snad dokonce i stejná mini-role.
- Líbilo se mi bleskurychlé naplánování akce na shození nesmrtelného emzáka ze střechy, jakož i povolání Reyesové. Konečně agentka, se kterou Scully nemá problém :)

8x21 - Existence
- Chápu, že Scully bylo třeba ochránit, ale nebyla ta opuštěná vesnice bez čehokoli trochu overkill? :)
- Knowles asi ok. A máme po Krycekovi, konečně.
- Samotný porod pod nátlakem byl dost nechutný. Bylo to nutné? Nebylo mi z toho dobře :)
- Doggettovo vyšetřování Kershe dost mimo mísu. V podřezávání si větví byl Mulder proti Doggettovi těžký amatér :)
- Awwww, kiss na závěr. Ještě k tomu oplodnění - to je tak krásně TNGovsky sterilní. Mají spolu dítě, ale nikdy se vzájemně málem nedotkli :)))))))

9x01 - Nothing Important Happened Today
- Hle, úplně nová znělka! Jak se mi stará graficky nelíbila a zvukově jo, tady to je přesně naopak :))) Grafika už takhle měla vypadat delší dobu, ale ta nová nahrávka je divná... prakticky bez basů :/
- Konečně vidíme název epizody.
- Scully, Doggett, Reyes, Skinner. Ale jo, dobrý. Jsem rád za Reyesovou a Pileggi se taky konečně dostal do main titles.
- Myslel jsem, že Mulder bude zpět jako regular, ale nějak mi nevadí, že ne. Doufám, že se nebude trapně vracet jak v některých případech v osmičce.
- Taky mám takové tušení, že Scully bude v sezóně celkově trochu navíc a moc ji neuvidíme.
- Zmrd Brad je asi povinný prvek a jeho rozhovory s Kershem mi místy trochu připomínaly situace, které jsem zažil v korporacích.
- K příběhu - Scully se snaží být bokem a je to zcela logické. Jinak se vracíme k interním FBI intrikám, z čehož úplně radost nemám, ale uvidíme, co z toho vyleze. Kershovu agendu neznáme a už mě popravdě nenapadá, co za známé (a živé) postavy by za konspirací s dítětem mohly stát. Necháme se překvapit. Občas mě samotného překvapuje můj optimismus, co se tohoto seriálu týče :)
- Lucy Lawless zatím divná.

9x02 - Nothing Important Happened Today II
- "Nové" téma super-human není špatné, ale nějak ignorujeme většinu předchozího příběhu. Orientovat se v tom všem za osm sezón ale není zrovna jednoduché. Kam se vlastně poděli emzáci?
- Zmizení Muldera je takové všelijaké. Mně osobně nechybí, ale musel k tomu mít sakra dobré důvody, když v tom nechal Scully samotnou. Zatím to beru tak, že "prostě tu není a smiřte se s tím".
- Skinner tady stojí na dost vedlejší koleji.
- Tak nějak doufám v propojení s minulými sezónami, podobně jako to bylo v předchozích řadách.

=================

Season 8
Jen jedna poznámka. Úplně nerozumím obecnému odporu k novějším sezónám. V osmičce bych vytkl a) zbytečně dlouhou nudli nudných epizod v první části řady, b) pár zbytečných účinkování Muldera a c) občasná otravnost Doggettova přístupu. Jinak to je pokračování příběhu podobně jako v jiných sezónách, jen s upraveným obsazením. Na XF se nedívám primárně kvůli Mulderovi a Scully, ale spíše kvůli příběhům. Pokud někoho zajímá jen naše hlavní dvojka, dokážu pochopit, že nové řady nezaujmou. Koneckonců, změny, jakých jsme se tady dočkali, jsou v životě zcela normální, a je logické, že tato dvojka nemůže pracovat na jednom místě ve stejných funkcích do konce života.
Seven - 23. prosinec 2015 18:21sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Yakuzza: tenkrat ty pauzy nebyly tak bezne v takove delce.
Mirak - 23. prosinec 2015 13:34sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Per Manum celkem slušné, jinak v téhle chvíli to už o Duchovnym nebylo, ten měl smlouvu na pevně stanovený počet epizod a sám byl překvapený, že ho v těch epizodách využívali tak strašně málo (např. Within/Without).

This is not Happening / Deadalive dobrý dvoudíl, myslím, že se mi první část taky líbila víc, ale vzhledem k tomu, že jsem to viděl jen jednou někdy před 9 lety, tak si tyhle díly pamatuju dost mlhavě.

TXF v pozdějších sezónách začínal až v listopadu, takže ani nemíval klasický mid-season break, tj. pauza jen přes Vánoce, tady byla pauza něco málo přes měsíc, možná kvůli tomu, že v pauze začal běžet TLG.
Yakuzza - 23. prosinec 2015 12:25sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Seven: Nerozumím... to je klasická pauza uprostřed sezóny, ne?
Telemachus Rhade - 23. prosinec 2015 09:56sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza:
Zhruba na úrovni Telemachova "jasných 5/5" :)

:-)
Seven - 23. prosinec 2015 09:48sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Mezi TINH a DA byl tenkrat asi dvoumesicni hiatus, tak to musel byt takovy cliffhanger.
Yakuzza - 23. prosinec 2015 09:28sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
8x13 - Per Manum
- Velice dobré. Mám pocit, že Andersonka hraje stále líp a líp.
- Chtěl jsem říct, ať si Muldera z minulosti strčí někam, na druhou stranu je dobře, že to oplodnění neudělali off-screen.
- Jen škoda, že zrovna tohle nebyl two-parter, protože to bylo hrozně zbrklé. Včetně právě oněch scén z minulosti. Klidně namísto některé z doposavadních hrůz. Že by se nechtělo hérečce Duchovnymu?

8x14 - This Is Not Happening
- Paráda. Tohle bylo velice silné a uvěřitelné.
- Snad jen lehce přehnaně hysterická Scully, ale vzhledem k okolnostem s těhotenstvím je to vcelku pochopitelné.
- Je dobře, že tu je zmíněna změna v chování emzáků, jakož i vysvětlení těch brutálních testů. Ono je pravda těžké udržovat tolik let konstantní chování a některé mé blikající otazníky tak byly vysvětleny.
- Jaktože jim fungovala auta poblíž mimozemských lodí? Emzáci asi upgradovali :)
- Líbí se mi vytahování postav z minula (platí i pro 8x13), i když třeba nebyly tolik významné. Obrovskou měrou to dodává na uvěřitelnosti. Tohle jim jde.
- Po nalezení mrtvého Muldera Scully zběsile běží pro Jeremiaha, i když ví, že už mu nemůže pomoct. Super! A zrovna ho ti zmrdi unesou, to byl naprosto perfektní závěr.
- Z téhle epizody jsem měl opravdu radost. Zhruba na úrovni Telemachova "jasných 5/5" :)

8x15 - Deadalive
- Tady už ale poněkud skřípeme :/ Přišlo mi to jako "uděláme bomba part I a pak se uvidí, z toho se nějak vybruslí". No, vybruslilo, určitě to šlo udělat hůř, ale i tak to bylo velice, velice vratké.
- Už si s Krycekem dejte pokoj. Tady to byla úplně zbytečná vsuvka na vyplnění 45 minut.
- Jakože nekoukalo se na to špatně, ale je to jeden z případů, kdy se nad tím prostě nesmí moc přemýšlet.
- Během obou částí jsem měl tendence zapomínat na Doggetta a co s ním vlastně bude. Je pravda, že v rámci dané situace se ta postava zachovala naprosto správňácky, palec nahoru.
- It's going to be awful crowded down in that X-Files office :)
Yakuzza - 23. prosinec 2015 09:28sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mvek:
zaujal mě akorát nějaký ten nový způsob točení epizod

Jojo, tohle je zas ten případ, kdy námět nic moc, ale forma natočení to posouvá dost nahoru.

Nejnovější   Novější 1451 - 1470 / 7031Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o