Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Mystery seriály

Spravuje: Mirak
Počet příspěvků: 7031

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1429 - 1448 / 7031Starší   Nejstarší

tz - 06. leden 2016 22:20sipka
ZAMĚŘIT
tz
Pokud jde o IWTB, tak pro mě bylo utrpení to dokoukat - ale to i poslední série TXF - ale co musím vyzdvihnout, je soundtrack. A je to zas jeden z případů, kdy si říkám, že je té pěkné hudby pro takový film škoda.
Seven - 06. leden 2016 10:54sipka
ZAMĚŘIT
Seven
No vidis aon to pritom vsechno delal z lasky.
Yakuzza - 06. leden 2016 09:59sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Seven:
zaporakova hlavni motivace je zachranit sveho manzela, ale proc mu proboha jako homosexual hleda zensky tela,

Víš, že tohoto jsem si třeba vůbec nevšiml? :) Asi to padlo ve fázi, kdy už mě vesměs nezajímalo, co se tam děje.
Seven - 06. leden 2016 00:23sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Mé problémy s IWTB (videla jsem to trikrat - spoilers ahead)

1. kdyz v roce 2002 reknu, ze v roce 2012 bude kolonizace a v roce 2009 konecne studio da go na film, ocekavam, ze se budeme venovat odvraceni kolonizace (a do ted tvrdim, ze to nakonec TXF tym zvladnul, kdyz tu stale jsme)

2. pedofilni knez WTF, narazky homosexual = pedofil hlavne z Mulderovi strany dost mimo

3. zaporakova hlavni motivace je zachranit sveho manzela, ale proc mu proboha jako homosexual hleda zensky tela, celkove to vypada, ze tvurci maji nulove poneti o cele LGBT problematice, stejne jako o pedofilii, vyzniva to od nich neuveritelne hloupe i na rok 2009 a nemeli se do techto temat vubec poustet

4. a kdyz uz jsme u toho, taky jsou ty zaporaci zli osklivi imigranti, ze

5. zaporaci hovori ruznymi slovanskymi jazyky vcetne zretelne cestiny (v kine jsem se lekla, ze se jim prepnul zvuk do dabingu nebo co), ale predstira se, ze si vzajemne rozumi a ma to byt asi jedna rec

6. cela Scully vedlejsi zapletka v katolicke nemocnici je naprosto mimo, v tuhle chvili uz ten jeji katolicismus smrdi z dalky a fakt jsem ji v tom filmu nemela rada. Mohla zakrok provest v jakekoli jine nemocnici, pripadne pacienta predat kolegovi z nemocnice, kde nebudou agonicky resit takove picoviny. Kategorie velebnosti, jdu ven blejt

7. na konci nejhorsi libaci scena vsech dob

8. Mulder je stale stejny idiot a odvazne se vydava vstric pruseru

9. cela zapletka je tak naprosto mimozni, ze dodnes zvazuju, co Carter bere za drogy

Plusy filmu:
1. otravnou Whitneyovou odkragluji pomerne brzy a Scully si tak muze konecne odpustit zarlive ksichty

2. Callum Keith Rennie herecky docela ujde

3. Skinda

Yakuzza - 05. leden 2016 13:48sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Chystám se ještě sepsat jakési shrnutí k seriálu jako celku (bude to asi trochu delší povídání .)), jenom uvažuju, jestli už teď nebo počkat až po nových epizodách.
Yakuzza - 05. leden 2016 13:39sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
9x17 - Release
- Je určitě dobře, že když už Doggettova syna nakousli, tak ten příběh dotáhli pořádně do konce.
- Mě osobně ale zas až tak nebaví. Možná to je tím, že má až zbytečně moc společných prvků s Mulderovou sestrou.
- Každopádně asi dobrý, včetně nezvyklého rozčlenění epizody na jednotlivé části.

9x18 - Sunshine Days
- Docela weirdo záležitost. Kombinace vytváření iluzí a vystřelování lidí střechou ven lehce prapodivná :) Ale ve výsledku docela koukatelné.
- Seriál Brady Bunch neznám, ale asi má v americké kultuře signifikantní význam.
- Michael Emerson (Benjamin Linus z Lostu) je můj oblíbenec, ale zrovna v tom Lostu měl tisíckrát lepší typ postavy než tady.
- Po jeho převezení do Washingtonu epizoda nabírá snad ještě víc weirdo obrátek. Nadšení z jeho schopností a levitující Skinner, to bylo děsně divňácké :)))
- Status quo na sebe ale nenechal dlouho čekat.

9x19 & 9x20 - The Truth
- Mulder byl očekávatelný a oceňuji, že jej za celou sezónu ukázali až v poslední epizodě. A taky rovnou ze startu, žádné zbytečné tajemno-dramata.
- Podobně očekávatelný byl i příběh se super-soldiers, s čímž nemám problém. Jen se mi nelíbilo, že se ze "super-soldiers" stal jakýsi cheezy terminus technicus, který zazníval s děsně dramatickým podtónem.
- Značnou část finále jsme věnovali soudu, ale XF holt jsou z velké části o Mulderovi, takže v tom nevidím problém. Jen k tomu mohli přistoupit rychleji, věznění bylo trochu zbytečné.
- Skinner jako obhájce principielně supr, i když neměl mnoho možností. Scully, Monica, Doggett, Marita, Spender a Gibson Praise jakožto svědci velice dobrý výběr, každý se svou částí příběhu. On to byl takový finální boj proti větrným mlýnům.
- Trest smrti se mi napřed zdál jako overkill, ale ono to vlastně dává smysl. Konečně někomu došlo, že Muldera bude třeba zabít, aby od něj byl klid, a ostatně byl souzen za vraždu vojáka.
- Prokrista, Krycek se ukazuje alespoň jako duch! Nicholas Lea tam musel chtít opravdu za každou cenu. Tohle bylo vyloženě trapné.
- Stejně trapné jako TLG, které pár epizod zpátky naprosto zbytečně zabili, aby je tady ukázali taky jako jakési tyhle vize. WTF.
- Za zvrat s Kershem jsem rád. On mu ten zloun už delší dobu nešel, nicméně ve výsledku má ta postava bez rozdílu stejný rámec jako Skinner; nějaké rozdíly tam přidat mohli.
- Cigareťáka jsem popravdě čekal trochu dřív, ale jsem rád, že byl alespoň ve finále. Pobavilo, že scéna, kdy jej rozstřelí raketa, je dostatečně nápadně detailní na to, aby bylo jasné, že tentokrát je opravdu mrtvý :)
- Trochu škoda, že jsme se nedozvěděli, jak skončili Doggett s Reyesovou, potažmo zda jsou XF opravdu opět zatvorené. Je to ale vlastně vcelku jedno :)
- Defacto docela depresivní závěr okolo finálního data kolonizace. Propojení s mayským kalendářem dobré.
- Závěrečný rozhovor v motelu mi nepřišel tak dobrý, jak si asi autoři mysleli, ale pointa pochopena a naději nám to jakousi nechává.
- Celkově spokojenost. Nebylo to nijak megalomanské, spíše přízemní a velice střízlivě jsme si projeli základy celého seriálu a hlavní myšlenky. Rekapitulace příběhu u soudu byla trochu okatá, ale popravdě jsem raději za tento typ finále formou shrnutí, než vytváření nějakých ultimátních a bombastických zakončení příběhu.

=================

Season 9
- Vyzdvihl bych znovu dvojku Doggetta a Reyes. Tyhle postavy se vyloženě povedly.
- Scully zpočátku nepůsobila úplně přirozeně a opravdu jsem čekal, že jí tam bude méně, nicméně časem už to začalo být zcela přirozené.
- Mytologie se super-soldiers se relativně dala. Bylo to vpodstatě logické pokračování příběhu, takže vesměs ok a alespoň tam nějaká mytologie byla.
- Více kdyžtak v celkovém shrnutí seriálu.

=================

The X-Files: I Want To Believe
- Žádná sláva, nutno naznat.
- Oceňuji, že na sílu nevymýšleli něco vyloženě mytologického, ale ten příběh byl dost nezajímavý, jen zbytečně nechutný.
- Scully vypadala hrozně divně, nepodstoupila Andersonka v průběhu těch šesti let nějakou plastiku?
- Za to Duchovny, ten mi přišel, že vypadá vyloženě děsně.
- Interakce těch dvou jedno velké utrpení. Od začátku to konce.
- Potěšil alespoň Skinner, protože ze známých postav jinak vůbec nic.
- Xzibit? o_O
- Zase otravně bolestné řeči o Williamovi, které se dokonce dávaly do souvislosti i s příběhem. To si jako Scully po šesti letech vzpomněla, že kdysi měla dítě, a začala z toho být najednou špatná? Meh.
- Ve výsledku byl ten film vpodstatě zbytečný a trochu mám tendence mít obavy, s jakým přístupem přijdou nové epizody. Už i teď se ale dá asi říct, že by to mělo dopadnout jinak.
Mirak - 05. leden 2016 08:40sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Underneath slušná.

Improbable je zvlastni a zajímava, ale až tak se mi nelíbila.

Scary Monstes průměr no.

Jump the shark se mi až na ten zbytečný závěr docela líbila. Málokteré 13dilnej seriál dostane podobný rozuzlení. Morris Fletcher je frenemy i v TLG.

Režie a scenar David Duchovny (má tam i cameo jako odraz v ocich Scullyové), mne se to naopak líbilo a adopce mi nepřišla až tak šílená.
Telemachus Rhade - 04. leden 2016 16:42sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Kde je ta narážka na Andrého Bormanise? V 9x14?

Doget tam říká něco jako "André Bormanis... Divné jméno".
Yakuzza - 04. leden 2016 16:38sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
9x12 - Underneath
- Docela jednoduchý námět, ale vyhrabání 13 let starého případu tomu přidalo na zajímavosti.
- Už jsem si zvykl, že Scully je v každé epizodě. Je to vcelku přirozené, i když těžko říct, jestli by stíhala zároveň vyučovat a pomáhat Doggettovi s Reyes. Na scény se Scully a Reyes se každopádně dobře dívá :)

9x13 - Improbable
- Jako odlehčená epizoda v pohodě. Dobře natočené, nápaditá hudba.
- Burta Reynoldse z americké pop-kultury neznám, ale dobrý doplněk včetně absurdit jako hraní dámy v garážích.
- Vrahův pattern ale dával dohromady devítku už po sedmé vraždě, takže trochu krpa.
- Nevím, proč jim do toho jakýsi agent Fordyce tolik kecal.
- S numerologií tady naštěstí nebyli moc otravní.

9x14 - Scary Monsters
- Průměr s zepár zajímavými prvky.
- Harrisonová ok, alespoň zajímavý způsob, jak se k případu dostali.
- Přítel s mrtvou kočkou LOL :)
- Brouci vypadali dost děsně.

9x15 - Jump the Shark
- I když jsem viděl z TLG jenom pilota, neměl jsem větší problém se souvislostmi. Působilo to spíše jako epizoda TLG a zpětně mi docvaklo, že to vlastně bylo finále.
- Problém jsem měl jenom s Morrisem Fletcherem, což je pro mě prostě nezapamatovatelný obličej, ale taky mi to potom docvaklo.
- Propojení s mytologií dobré, no ale ten závěr... řešení se vzduchotěsnými dveřmi bylo prostě účelové. Dovedu si představit, že by šel ten týpek zastavit i jinak a bez jejich sebeobětování. Kromě toho jsem vůbec nepochopil, proč bylo vlastně nutné TLG zabít o_O Pár epizod před koncem seriálu. Palec dolů.

9x16 - William
- Well, tohle bylo dost jiné, ale až na WTF adopci spokojenost.
- Chvilku jsem uvažoval, jestli zjizvený týpek opravdu nemá být Mulder (a že jsme už v XF zažili podobné mindfucky), ale Scully byla poměrně hodně přesvědčená o opaku.
- Odhalení Spendera jsem tedy vůbec nečekal, ale opět dobrý.
- Jen mi nějak uniklo, jak přežil zastřelení Cigareťákem.
- "Make William normal" je docela dobré uzavření téhle už lehce otravné linie.
- Adopci jsem ale vůbec nepobral. Celou sezónu jakž takž žijeme s tím, že Scully má dítě, i když se kolikrát úplně nebere v potaz, a pak tohleto? Opět, podobně jako smrt TLG mi to přijde naprosto zbytečné. Obojí zavání jakýmsi uzavíráním témat před koncem seriálu, ale zaráží mě, proč takhle debilní formou.
Mirak - 04. leden 2016 14:12sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Hellbound se mi líbilo

Provenance/Providence se mi absolutně nepamatuju.

Audrey Pauley ok
Yakuzza - 04. leden 2016 13:04sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
9x08 - Hellbound
- Nebavilo a spíš tak nějak přetrpěno.

9x09 - Provenance
- Hrozně roztahaný začátek s neskutečným množstvím zbytečného tajemna, až to prakticky nedávalo smysl.
- Loď nalezená kdesi v Kanadě ale relativně dobré pokračování story-arcu. "Pomýlený" FBI guy to pak zase celé nějak zbytečně domotával. (Byl to mimochodem poručík Hawk z Prvního kontaktu.)
- A zase tahanice s Follmerem, Kershem a tentokrát opět i Skinnerem. Vysvětlení, proč nechávali Scully, Reyes a Doggetta bokem, opravdu dost mimo. Protože by je mohlo položit, že je Mulder možná mrtvý? Boha!
- Dát dítě do úschovy k Lone Gunmen velice zajímavý nápad.
- Celkově takový mišmaš, ze kterého se nám vyklubal podstatně jednodušší příběh, než jak bylo naznačováno ze startu.

9x10 - Providence
- Scully se rozhodla hledat dítě na vlastní pěst, což byl velice rozumný tah vzhledem k situaci v FBI, Follmerovi apod.
- Co se Brada Follmera týče, nějak jsem tuto postavu nepobral. Byla snaha o nečernobílý charakter? Ve spoustě případů se ale projevil jako nezměrný zmrd a je snad jasné, že je to poskok Kershe, se kterým to je taky bůhvíjaké. A přesto Follmerovi Reyesová pořád tak nějak věří. Přijde mi, že semtam je jeden z těch dvou opravdu blbě napsaný.
- Našli jsme vesmírnou loď, začali se v ní hrabat a ona začne překvapivě startovat a vzlétat. To opravdu nikoho nenapadlo?
- A celá ta parta lidí, když vidí, že loď vzlétá, dál stojí jak tvrdé Y na vrchní části. Nepochopil jsem.
- Nalezení dítěte po odletu lodi hodně podivné. Jeden by čekal, že si ho alieni vezmou s sebou.
- Na závěr ze sebe Follmer z bůhvíjakých důvodů dělá good guye a máme tady potvrzeného inflitrátora v FBI.
- Mno, jako celek ten two-parter jakýsi smysl dával, ale dost to skřípalo a občas jsem opravdu nechápal, proč se některé postavy chovaly tak, jak se chovaly. Na deváté řadě se mi ale líbí fakt, že nehledě na celkové kvality epizody, Doggett je velice dobrý vždy a Reyesová téměř vždy.

9x11 - Audrey Pauley
- Dost zvláštní epizoda, ale vcelku v dobrém.
- Vzhledem k situaci tady docela chyběli Skinner a rodina Reyesové.
- Zlý doktor Preijers ale možná trochu navíc. V tomhle případě bych se klidně vyhnul vysvětlování, už tady pár podobných epizod bylo.
Mirak - 04. leden 2016 12:28sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Lord of the Flies je imho takova mount pious kritika poradu typu jackass, přišlo mi to strašný.

Trust No 1 aneb epizoda s Mulderem bez Muldera. Hrozny.

John Doe je super a je to skvěle natočené.
Yakuzza - 04. leden 2016 12:19sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
9x05 - Lord of the Flies
- Taková stand-alone klasika, ale pojatá docela zábavně.
- A hned ze startu zase Scully. Je jasné, že má obrovskou výhodu v tom, že udělá pitvu, ale působí to děsně uměle. Opravdu jsem čekal, že se bude objevovat méně častěji.
- Erick Avari konečně i v XF, ten prostě nesmí chybět nikde :)
- Dr. "Rocky" docela WTF, ale oceňuji, že ač to pro příběh nebylo podstatné, dali tam ten prvek.

9x06 - Trust No 1
- Tady budu mít trochu víc komentářů. Předně, k premise:
* Mulder je v tak obrovském nebezpečí, že musí žít v ústranní a nikdo neví, kde. A jak to všichni ještě dramaticky zmiňují co pět minut!
* Zároveň si ale píšou se Scully maily, které snad byly ne obtížně dohledatelné už v roce 2002.
* Navíc, Mulder si kvůli vlastní bezpečnosti zmizí, ale Scully ve všem nechá samotnou i s dítětem, které nutně musí být v mnohem větším nebezpečí on sám. Sorry, ale tohle prostě nedává smysl a je to dost debilní vysvětlení Mulderovy nepřítomnosti.
* Když to shrnu, Mulder je z mého pohledu zmrd, který sobecky opustil ženu s dítětem. Ona je celá ta glorifikace Muldera neskutečně otravná. Když už tam Duchovny být nechtěl, šlo to snad vymyslet jinak.
- Hlavní hudební téma je totožné s hlavní melodií z anime Noir. Nepodařilo se mi dohledat, jestli to byla náhoda, vykrádačka či nějaký hlubší úmysl.
- Meh, Terry O'Quinn už potřetí a zase jiná role (!)
- Druhá půlka je snad mimo ještě víc. Mulder off-screen projede okolo ve vlaku. Přesně o půlnoci Uááá!!!! Hysterická Scully řve "stop the train", jako by Mulder nemohl vystoupit jinde. Ten se na to ale samozřejmě nakonec vykašle. Kriste, to bylo fakt děsné.
- Abych jenom nenadával, jsem rád, že se alespoň nějak držíme super-soldier tématu, objevil se způsob, jak je zabít, a taky tady byli opět dobří Monica s Doggettem.
- Celkově ale těžce nelíbilo.

9x07 - John Doe
- O některých reáliích a souvislostech bych měl pochybnosti, ale dívalo se na to velice dobře, takže to neřeším.
- Flashbacky se synátorem ale moc nebavily.
- Jinak výborná výprava a kamera.
Mirak - 04. leden 2016 11:32sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Je toho víc, ale jisti to hodný pedofilní kněz.
Telemachus Rhade - 04. leden 2016 11:32sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: První.
Mvek - 04. leden 2016 11:28sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A já už zase nevím, včely v Antarktidě nebo kde a Mulder, který vidí mimozemské lodě nebo co, zatímco Scully je mimo, takže to zase prošvihne, i když on na ni volá, je první nebo druhý film?
Nechci si spoilovat, než se k tomu dostanu.
Telemachus Rhade - 04. leden 2016 11:25sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Já to teda viděl naposledy v kině a přišlo mi to docela ok - průměr. Co je na něm tak extra špatně? :)
Mirak - 04. leden 2016 11:19sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Pořád je to menší utrpení, než to vidět v kině :)
Seven - 04. leden 2016 09:21sipka
ZAMĚŘIT
Seven
To nedelej, fakt ne. Delej, ze neni.
Yakuzza - 03. leden 2016 23:23sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
9. řada TXF dokoukána, zítra teda ještě druhý film.

Nejnovější   Novější 1429 - 1448 / 7031Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o