Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Mystery seriály

Spravuje: Mirak
Počet příspěvků: 7031

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1375 - 1394 / 7031Starší   Nejstarší

Yakuzza - 26. leden 2016 10:40sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Dívám se ale na wiki, že mytologický symbol mají jenom první a poslední díl, což nám nedává moc prostoru na vyřešení. No, uvidíme.
Yakuzza - 26. leden 2016 10:17sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mirak:
popreni takhle dobre storyline mi v prve rade prijde jako skoda.
Jsme u první epizody, Mulder se může plést stejně jako onen Ted O'Malley. Který má mimochodem do příčetnosti taky vcelku daleko.
Mirak - 26. leden 2016 09:55sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Yakuzza: Jedna vec, je kdyz sem tam nesedi nejaky aspekt mytologie nebo se neco trochu retconovalo, ale popreni takhle dobre storyline mi v prve rade prijde jako skoda.

Vypadá to jako ženská ruka, Covarrubiaska? :)
Mirak - 26. leden 2016 09:52sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
To si možná řeknu o celé minisérii :)
Yakuzza - 26. leden 2016 09:49sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mirak:
Btw. jako druhá v pořadí běžela 10x05, která ještě tak před 2 měsíci byla skutečně plánována az jako pátá epizoda v poradi.
V pohodě, kdyžtak řeknou, že 10x05 se nestala :)
Yakuzza - 26. leden 2016 09:48sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mirak:
- Většina děje by se mi asi i líbila, ale mám fakt monstrózní problém s tím, když reknou, že mimozemstani nás nikdy kolonizovat nechtěli a asi chodí jen přátelsky navstevovat svůj domovský svět. Co byli teda zač mimozemsti rebelové, kteří bojovali proti kolonistum? Přijde mi, že je tam strašně moc věci, které nesedí.
Podobně jako kdykoli jindy. Obávám se, že celá TXF mytologie dává mnohem menší smysl, než se všichni tváří. Když jsem si četl shrnutí na oné slovenské stránce, co jste sem dávali, celé to děsivě skřípe, i když byla snaha to co nejvíc sešroubovat. Emzáci mají tři fáze vývoje? No nevím.

- Druhá věc je, že mytologie vždy fungovala v náznacích, tady je nám natvrdo předhozeno, že zla elitarska lumpenkavarna chce ovládnout USA a pak svět a udělají to takhle, takhle a takhle.
Už v dílech s Doggettem a Reyesovou se všechno vysvětlovalo polopatě. Zatím bych závěry nedělal a vůbec se nedivil, kdyby ještě přišlo pár nějakých zvratů nebo mindfucků.

Celkem by mě zajímalo, s kým na konci mluví a kdo mu pripaluje (teda jestli to není nějaký random pohunek).
Krycek! :D
Mirak - 26. leden 2016 09:46sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Btw. jako druhá v pořadí běžela 10x05, která ještě tak před 2 měsíci byla skutečně plánována az jako pátá epizoda v poradi. Jsem kurevsky zvedavej, jestli nebude hokej v kontinuitě.
Mirak - 26. leden 2016 09:37sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
10x01 My Struggle
- Vizáž herců v pohode, Duchovnyho jsem viděl stárnout celých 7 v Californication, tudíž mi zas tak staré vypadající neprijde. Andersonce to sluší, jen má zvláštní účes. Pileggi má nejspíš tiger blood, protoze nestarne :)
- Chovani a chemie herců celkove ok, ale je tam pár situaci, kdy tam jen plytce papouskuji vycmuchle X-Files fráze, což mi přijde zbytecne. Zároveň ale chvalim to, že ten jejich věk je dějově reflektovat a že sice fundamentalne zůstávají stejní, ale nemám z toho pocit, že by je scénář tlačil do něčeho co k těm postavám nesedí.
- Jestli TXF vždycky něco uměl, tak casting vedlejších postav. Annet Mahendru je skvělá (a krásná) herečka, což už 3 sezóny dokazuje jako regular v The Americans. Joel McHale je téměř výhradně komediální herec/show host (Community, The Soup) tudíž trochu zvláštní obsazení. Postavu mu verim, jen si úplně nejsem jisty, jestli se postava typu Tad O'Malley do seriálu úplně hodí. Uvidíme. Mulderuv nový informátor-ocity svědek incidentu v Roswellu pro změnu dává v dobrem vzpomenout na rané sezony a MuPileggi noční schůzky.
- Přijemně mě překvapilo, že i přes na TXF nečekaně explicitní demonstrací různého CGI, to vůbec nezpůsobilo blbe. Havarie UFO na začatku skvělá, stejně jako efekt neviditelnosti. Mimozemšťan vypadal pravda zvláštně, ale katastrofa to nebyla.
- Návrat ke staré znělce mi přijde prehnane zpatecnicky. Když už se řeší Snowdenove, wiki-leaks apod., tak proč neupravit aspoň ten vizual? Ale hezké, že je tam Pileggi.
- No, pojďme k ději. Úvodní "prezentace" skvělá, vůbec bych se nezlobil, kdyby byla o pár minut delsi. Dal si říkám, jestli by to nevypadalo víc cool, kdyby to probíhalo formou Mulderovych prezentaci diapozitivů z prvnich sezón :)
- Prolínání současnosti a flashbacku z Roswellu se mi líbilo víc, než kdyby to začalo dlouhým petiminutovym flashbackem.
- Většina děje by se mi asi i líbila, ale mám fakt monstrózní problém s tím, když reknou, že mimozemstani nás nikdy kolonizovat nechtěli a asi chodí jen přátelsky navstevovat svůj domovský svět. Co byli teda zač mimozemsti rebelové, kteří bojovali proti kolonistum? Přijde mi, že je tam strašně moc věci, které nesedí.
- Druhá věc je, že mytologie vždy fungovala v náznacích, tady je nám natvrdo předhozeno, že zla elitarska lumpenkavarna chce ovládnout USA a pak svět a udělají to takhle, takhle a takhle. Já nevim, ale strašně doufám, že se O'Malley plete, protože v podstatě vyslepicit celou zápletku takhle během prvního dílu? To, že mimozemstani neexistují řešil Mulder někdy během páté řady. Varianta, že existuji, ale jen jako nedobrovolně dodavatele technologií a DNA mi přijde absurdní.
- O Kurakovi jsem věděl, ale návrat na scénu byl působivý. Doufám, ale že vysvetli, jak přežil. Celkem by mě zajímalo, s kým na konci mluví a kdo mu pripaluje (teda jestli to není nějaký random pohunek).
- Příště seru na trailery, přijde mi, že tam bylo tak 2/3 epizody.
Yakuzza - 26. leden 2016 09:22sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Telemachus Rhade: S tou znělkou mi to připadá, jak kdyby se někdo chtěl tvářit, že poslední dvě řady neexistují. Podobně jako ignorace některých pozdějších reálií, ale zase jenom některých. Třeba o dítěti tam řeč byla.
Telemachus Rhade - 26. leden 2016 08:41sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Heh, s tou znělkou z S1 - 7 si už ale snad dělají prdel :)
Mirak - 26. leden 2016 08:39sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Jo, neděle 10x01, pondělí 10x02.
Telemachus Rhade - 26. leden 2016 08:30sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Už je venku 2. díl, koukám.
Mirak - 25. leden 2016 23:58sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Tak viděno. Tušil jsem, že budu mít rozporuplné pocity, což se do puntíku potvrdilo. Musím si to trochu utřídit...
Mvek - 25. leden 2016 20:42sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Yakuzza 256255:
2x18 - Fearful Symmetry

To bylo opravdu zvláštní:-). Dobrý úvod. Pitva slona je fakt zajímavá:-). Jen mi nějak neseděl závěr, přesněji to okomentování od Muldera a ten žalm na kostele.
Jo a pokud mám být hnidopich, tak ta drahá telekonference (v té době) s těmi Lone Gunmen byla úplně mimo. Vůbec si nic neukazovali, to si přece mohli zavolat... Tohle bylo hodně špatně uvěřitelné.
Seven - 25. leden 2016 17:52sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Za mě zatím indiferentní meh (a to jsem po dlouhý době u něčeho i dávala pozor, až jsem málem přejela). Na jednu stranu radost z nové epizody, na stranu druhou taková všehochuť. Přehršel informací a překopání teorií. Mulder si pro jistotu nic nenatáčí, aby náhodou jednou neměl důkaz (pravděpodobně asi na smartfounu došel jen na volání, textovky a candycrash). Scullyová se stále plácá někde v katolický nemocnici. Skinner měl možná radši zkusit sehnat Doggetta s Reyesovou, ti vypadali míň psychicky labilní. Uvidím, co na to řeknu po druhém díle.
Mirak - 25. leden 2016 16:55sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Staženo, nechám si to na večer :)
Seven - 25. leden 2016 16:09sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Ja to zkouknula na tabletu cestou do prace.
Yakuzza - 25. leden 2016 15:17sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
SPOILER ALERT

The X-Files 10x01 - My Struggle
- Celkově u mě dobrý.
- Celá epizoda má zvláštně depresivní atmosféru.
- Mulder vypadá dost strašně, ale je to celé vpodstatě docela rozumně vysvětlené.
- Andersonka vypadá velice dobře, ale jak už tady kdosi poznamenal, nejlíp je na tom rozhodně Pileggi :)
- Dobrý opening s fotkama. Některé situace známé, některé ne.
- Stará znělka! Prokrista! :)))
- Nová konspirace mi nepřijde jako úplně nová. Podobné téma se už nakouslo někde kolem začátku deváté řady. Ale směr se mi víceméně líbí. Ono taky co chtějí pořád dokola vymýšlet.
- Obama, Bush, JFK, Truman. Taková koncentrace USA prezidentů na jednu epizodu se jenom tak nevidí.
- A zase řešíme téma believer :) Některé rozhovory opět lehce útrpné.
- Sveta se mi líbila, vypadala hrozně zajímavě. Důlky v břiše ale dost divné.
- Je fajn, že jsme konečně viděli naživo, jak to probíhalo v roce 1947.
- Emzák ale vypadal hrozně podivně.
- Cigareťák! :))) Nepřekvapil a potěšil :)
- Směr je vcelku daný a celkově mám pocit, že tohle nedopadne nijak zle. Naopak, klasický TXF rukopis je tady zcela zřetelný a ani omylem to nezavání žádnou otřesností typu druhý film. Určitě se těším na další díly.
Yakuzza - 25. leden 2016 15:17sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mirak: Já dovolenou mám, takže už jsem to viděl :)

BTW snad neva, že poznámky nebudu psát jako spoiler, v případě tohoto seriálu to celkově moc neřešíme a je na každém, co si kdo přečte.
Mirak - 25. leden 2016 14:41sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Yakuzza: Jako zvazoval jsem, že si vezmu dovolenou, ale moc se mi to nehodilo :) Ale stejně jsem to myslel tak, že se kouknu den po US premiéře.

Nejnovější   Novější 1375 - 1394 / 7031Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o