Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Mystery seriály

Spravuje: Mirak
Počet příspěvků: 7031

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1352 - 1371 / 7031Starší   Nejstarší

Mvek - 01. únor 2016 15:32sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak:
když jsem to viděl tak během 3-4 dnů, tak jsem to nevnímal.

Přesně tak, ale to asi už jde jedině na neschopence, možná na mateřské:-), nebo pak v domově důchodců:-).
Mirak - 01. únor 2016 15:11sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Je to 9,5 roku, co jsem S1 viděl. Kdyby se doresilo vše, co původně slibovali, tak už bych asi dávno absolvoval rewatch, takhle se mi do toho jen tak chtít nebude. Ale pamatuju si jak ještě předposlední pátá řada mi přišla úplně super.

Jinak před těmi 10 lety byl LOST v podstatě moje vstupenka do sféry ne-sci-fi serialů. Jemu vdecim za stovky projebanych hodin u všeho možnéh :) Viděl jsem od té doby velké množství lepších serialů, ale největší seriálové "šílenství" jsem prožil u TXF/ST/LOST.

Na S1 mi vadil Jack, později i Kate, zbytek jsem měl rad. On Jack měl taky původně zarvat v pilotu, škoda no :) Boone měl taky původně s Jackem souperit o vedeni trosečníků, ale zjistilo se, že Sommerhalder taky není úplně super herec :)
Hovno se tam možná děje, ale když jsem to viděl tak během 3-4 dnů, tak jsem to nevnímal.
Telemachus Rhade - 01. únor 2016 13:25sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza: Se vším souhlas. Ani Giacchino mě tady nijak netrápil, protože těch jeho 30 minut hudby ještě nebylo ohraných :)

Mně teda akorát hrozně nebavila Jinova linie. Proč má Jin na košili krev - roztaženo na celou řadu (jen jestli vlastně jenom na jednu) z XY úhlů. To fakt ne :) A výprava - všechno, hlavně včetně flashbacků, je točeno na Islands of Hawaii. Takové ty momenty, kdy se mi snaží namluvit, že tenhle endemitní havajský strom roste v chladnějším mírném pásmu Oregonu, opravdu rád nemám.

Což je oslí můstek k té pacifické fauně. Jiho-západní Pacifik - Fiji, Kaledonie, Papua (NZ už ne, je moc nízko) je neskutečně bohatý na všechny tyhle svině (hadi, mořští hadi, pavouci, vodní pavouci, brouci, ...) a většina z nich je minimálně jedovatá, dobrá půlka asi dokáže i zabít. na Cookových ostrovech se loni například přemnožila hnědá vdova. Zbytek Pacifiku, včetně Havaje, je tohohle ale docela (relativně) prostý. Na Havaji mají největší problém s žábami, které jsou ještě zavlečené odjinud a nemají přirozeného predátora.
Yakuzza - 01. únor 2016 12:57sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Lost - Season 1
- Nakonec dost rozporuplné pocity. Ve zkratce - ze začátku jsem byl docela příjemně překvapen, v druhé polovině sezóny šlo nadšení docela dost dolů, ale finále zas bylo o mnoho lepší.
- Je dost velká otázka, jak první sezónu vlastně žánrově brát. Jako survival drama se to chápat rozhodně nedá, protože survival prvky jsou brané děsně naivně, až jaksi dětsky. Z hlediska mystery to je o něco lepší, ale tady zase víme, jak to skončí. On to obecně není dobrý seriál na rewatch, když už člověk dopředu ví, že spousta různých scén a hintů přijde vniveč. Když se ale tohle vezme stranou, v bodě na konci sezóny je ještě obrovský prostor, jak vše povysvětlovat. Nabízí se třebas nějaké faily v experimentování s pravděpodobností. Zní to uhozeně, ale pro tento typ seriálu, proč ne.
- Původně jsem chtěl psát poznámky ke každé epizodě zvlášť, ale on se v tom člověk rychle ztratí. Děj na sebe obvykle okamžitě navazuje, takže člověku epizody splývají. Což není výtka.
- Dost zásadní mi přijde, že (alespoň po TXF), že vše v seriálu je tak nějak hloupoučké, zjednodušené, schématizované. Jen aby chudák divák náhodou nemusel přemýšlet.
- V první sezóně se vlastně vůbec nic nestane. Z části to není na škodu, ale úplně jsem zapomněl, že tady je 26 epizod, což mi přijde jako enormní množství. V druhé polovině jsem měl co dělat, abych se dokopal koukat dál a už jsem věštil, že to i zapíchnu. Finále to naštěstí zachránilo.
- Nepochopil jsem ten počet přeživších. Chápu, že chtěli mít prostor, kde brát případně nové postavy, ale to křoví třiceti lidí, kteří nikoho nezajímají, bylo prostě divné. Naštěstí se ten komparz docela opakuje, co jsem si stačil všimnout.
- 14 hlavních postav. Taky docela síla. S jejich rozpoznáním člověk problém neměl, zčásti i díky flashbackům, dost ale také díky tomu, že jejich příběhy jsou opět tak nějak generické a schématické. Větší hloubku by v tom divák hledal těžko.
- Jack je neskutečně otravný dement. Štval mě už při sledování premiéry a tentokrát snad ještě víc. Nelíbí se mi ani herec, kterému prostě nevěřím, že je lékař, protože vypadá, že neumí napočítat do pěti. Scény s Jackovými hysteráky jsou extrémní utrpení. Jeho generický flashback příběh s alkoholickým otcem mě hrozně nezajímá.
- Boone a Shannon docela zbyteční, ale nevadili. Zato Michaela s Waltem bych oželel velice rád. Lehce annoying mi narozdíl od premiéry přišel ještě Charlie, ale jenom lehce. Jeho heroinová odvykačka až směšně zjednodušená na jednu a půl epizody. Sawyer je šíleně předvídatelný a vyhrocený do extrému. Ona to vlastně není úplně špatná metoda. Když potřebujete, aby si diváci zapamatovali charaktery, vyžeňte je do extrému :)
- Jinak jsou postavy docela v pohodě, až teda na onu dětskou zjednodušenost, jak pořád zmiňuji. Sayid hodný iráčan. Charlie je muzikant, tak musí jet na drogách. Lara Croft Kate je alespoň pěkná. Oblíbil jsem si taky docela Claire a Jina se Sun.
- Locke stojí za zmínku zvlášť, protože vypadá, že má tak o 50 jednotek vyšší IQ než ostatní.
- Neskutečně mě točilo, že si postavy mezi sebou nesdělovaly své poznatky. To mi vadilo už při premiéře. Ony byly kolikrát i samotné zápletky postavené na tomto, takže se není čemu divit, že se tam vesměs nic neděje. Navíc je dost náročné pamatovat si, kdo komu co řekl, kdo co ví/neví atd.
- Taky jsem kolikrát nechápal pohnutky postav a důvody k tomu, co dělají. A to často i u toho Locka.
- Flashbacky vesměs fajn, především ty počáteční, které vedly k nastoupení do letadla. Poté už trochu slabší, některé extrémně nudné (Michaelovy právnické tahanice o Walta opravdu zajímavé nejsou.)
- Vedlejší postavy obsazeny docela dobře, jednou se objevil i Doggett z TXF. Afektovaná Mira Furlan tady dobře zapadá vzhledem k lehké až střední nepříčetnosti její postavy :)
- Že hudbu dělá Giacchino mi docvaklo v momentě, kdy v pilotu zazněla tklivá melodie z STA :) Jinak hudba ucházející, jen je docela zvláštní, jak se kolikrát kombinuje hudba s různými "tajemnými" zvuky v dramatických scénách, takže divák nemá šajna, co vlastně slyšel.
- Výprava. Dost dlouho jsem uvažoval, co mi na scénách z pralesa nesedí a proč mi prales připadá jak nějaký umělý lesík, a už vím, čím to je. Kde je veškerá fauna? Hmyz, hadi, opice, ptáci, ... Tam je až na toho jednoho divočáka úplně mrtvo! :) Ne že bych nějak rozuměl fauně pacifiku, ale je tohle normální? :)
- Líbí se mi, že zachovali jazyky, jakými mluví postavy. Za to obrovské plus.
- Semtam jsem koukal v dabingu a zjistil jsem, že dabovaně zní seriál ještě hloupěji než v originále :) Na druhou stranu, Jack je mnohem snesitelnější, protože člověk neslyší jeho ukvákaný hlas.
- Finále se ale docela povedlo a jakoby byla snaha spoustu věcí zachránit, kolikrát i různými narážkami (jaktože Hurley nezhubl apod). Obecně to dávalo mnohem větší smysl než doposud.
- Zmiňuju docela dost hejtů, ale na druhou sezónu mě to určitě navnadilo.
- Jen pro záznam - z tajemství ostrova jsme v S1 viděli - neviditelné lesní příšery, semtam halucinace, kabel z moře, zavřený poklop, vrak lodi Black Rock, nic víc.

---

Už jsem rozkoukal i S2 a zatím docela jízda. Až na jeden počáteční těžký headdesk s Jackem (jak jinak) to je docela jízda. Hned ze startu se dostáváme do bunkru, který je postavený úplně božím způsobem. On celý ten seriál dostal úplně jiný rozměr a je celkově tak nějak o level výš.
Seven - 31. leden 2016 20:52sipka
ZAMĚŘIT
Seven
V Oficialnim pruvodci 1. a 2. serii pisi, ze snedla ziveho cvrcka, jinde jsem zase cetla, ze byl umely.
Mirak - 30. leden 2016 22:48sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek:
TXF wikia zmiňuje, že Gillian prý hmyz rozkousala, ale vyplivla ve skutečnosti. Není tam ale zdroj, takže kdoví, kdo si to vymyslel.

Tohle je poměrně známá věc. Myslím, že v bonusu k epizodě to zaznělo.

Jinak napsal ji Darrin Morgan, jehož rukopis je rozpoznatelný právě tím komediálním nádechem a to jak TXF, tak i v Millenniu. Myslím, že ti to přijde zvláštní proto, protože je to úplně první epizoda, která se nebere ani trochu vážně, což je obrovský kontrast oproti předchozím 40 epizodám.
Mvek - 30. leden 2016 22:19sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TXF wikia zmiňuje, že Gillian prý hmyz rozkousala, ale vyplivla ve skutečnosti. Není tam ale zdroj, takže kdoví, kdo si to vymyslel.
Mvek - 30. leden 2016 22:18sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
2x20 - Humbug
Pěkná aprílová komedie (teda předvečer prvního dubna podle IMDB). Podle IMDB se moc nezdá, ale jinak bych prostě řekl, že na ní se museli podílet spisovatelé komedií. Protože tam bylo komediální skoro všechno. Byla tam spousta drobných vtípků, které mnoho lidí ani nepostřehne, ale prostě každý si něco najde. I herci mi přišlo, že hráli jak v divadle při komedii, jako by pomalu někdy čekali na smích diváků atd. Postavy byly lehce mimo své běžné chování, ale bylo to k dobru.
A vlastně to místy bylo velice absurdní, ať už tedy konec, nebo třeba i to exhumování brambory na šerifově zahradě.
Ten Conundrum tehdy měl čerstvě své tetování a postupně se celý přetvořil. Ostatní různý herci se objevili ledaskde.
Mvek - 29. leden 2016 09:12sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Jo, jo, nádherné, až z něj mám vypálené oči a vidím jen bílou mlhu.
Telemachus Rhade - 28. leden 2016 22:08sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
:-)
Mirak - 28. leden 2016 21:35sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Ale to Norsko...
Mvek - 28. leden 2016 20:49sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
2x19 - Død Kalm

Ach, to mě nebavilo... Filadelfský experiment tehdy byl asi oblíbený, ale takhle blbě si do něj šťouchnout... Mně přišlo, že naházeli všechno možné do jednoho pytle a ani neřešili, jak to pospojovat. Asi nejslabší epizoda zatím.
Mirak - 27. leden 2016 11:40sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
10x02 měla sledovanost 9.69 milionů diváků, pořád dobrý.

The X-Files fell by about half from Sunday’s post-NFL debut, but FOX won’t be complaining about the 3.2 for its time-period debut: It’s only the second FOX show this season (“Empire” being the other) to post a 3.0 rating or higher.
Yakuzza - 26. leden 2016 20:11sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
The X-Files 10x02 Founder's Mutation
- Zase taková depresivní atmosféra. Z velké části podle mě způsobená tím, že jak Duchovny, tak Andersonka (ta hlavně) mluví celou dobu jakýmsi předsmrtným chraplákem. Nějak vymizel akční duch.
- Jinak dobrý mix mytologie a stand-alone.
- Scullyovou po patnácti letech napadne, že by s Williamem mohlo být něco nenormálního. Srsly? (Házet ale kvůli těmto věcem špínu konkrétně na minisérií by nebylo fér, protože přesně stejné věci jsme viděli i v původních sezónách. Mám to v čerstvé paměti ;))
- Falešné vzpomínky mi přišly trochu zbytečné. Mohl by se ale časem objevit real William.
- 10x01 se mi asi líbila víc, ale toto má vskutku blíže k původnímu seriálu. I v tom, že se hned po pilotu tváří jako že se nic nestalo :)
Seven - 26. leden 2016 17:51sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Mirak:
Andersonce to sluší, jen má zvláštní účes.

na tu paruku se nadávalo, že je dost divná, už u fotek z natáčení. Mě akorát znervózňuje.
Harold - 26. leden 2016 16:08sipka
ZAMĚŘIT
Harold
Přidal jsem seriály Alias a Ringer.
Mirak - 26. leden 2016 15:57sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Btw. sledovanost 16,19 milionů. Na dnešní dobu velmi dobré, otázka je na kolik to spadlo u 10x02.

Pro srovnání:

In terms of viewers, this made "My Struggle" the highest-rated premiere since the seventh season opener "The Sixth Extinction" in 1999, which was viewed by 17.82 million people, as well as the most-watched episode of The X-Files to air since the eighth season episode "This Is Not Happening" in 2001, which was watched by 16.9 million viewers
Mirak - 26. leden 2016 15:54sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
10x02 Founder's Mutation
- Druhý díl má k seriálu asi blíž, než ten první. Kombinace stand-alone a mytologie to rozhodně je.
- Přechod z 10x01 do 10x02 rozhodně působí uspěchaně a myslím, že ta původní epizoda "Home Again" tam asi chybí. Je tady teda kratičká scéna, kdy je Skinner vítá zpátky, ale nevím no, jsem zvědavej.
- Dějově to nebylo nějak extra originální, ale uteklo to rychle a rozhodně to bylo dost dobře natočený. Zůstalo tu teda pár nedořešených věcí, jsem zvědavej, jestli se k tomu budou vůbec vracet, podle mě na to není čas.
- Nápad s řekněme "falešnými" nejlepšími a nejhoršími vzpomínkami M&S na Williama byl zajímavý nápad, proč ne.
Mirak - 26. leden 2016 14:29sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Yakuzza: Spíš je v Millenniu několik nepřímých narážek na TXF.
Yakuzza - 26. leden 2016 14:22sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
The X-Files 7x04 - Millennium
- Pustil jsem si včera i tuto epizodu, protože se v blízké době na Millennium nechystám a nechtěl jsem mít TXF neúplné.
- Doplnil jsem si z internetů některé souvislosti a neznalost Millennia ani moc nevadila, základní věci pochopeny.
- Ex-agenti FBI, kteří se baví nekromancií a řeší konec světa. Když pomineme šílenost tohoto námětu, nepřišlo mi to nijak špatné.
- Milénium končí až o rok později, ale alespoň to zmínili :)
- Zombíků jsem docela přejezený, ale tady vypadali alespoň docela schopně udělaní. Jenom jsem nepobral, proč Muldera ve sklepě nezabili, protože se skrývali (??!), když u ostatních nic takového neřešili a zabíjeli hned. Ze strachu ze střelné zbraně? Nezdá se mi to.
- Obecně je možná škoda, že narážek na Millennium Group v TXF nezaznělo v průběhu více.

Nejnovější   Novější 1352 - 1371 / 7031Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o