Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Mystery seriály

Spravuje: Mirak
Počet příspěvků: 7031

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1311 - 1330 / 7031Starší   Nejstarší

Mvek - 15. únor 2016 12:44sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: I kdybys to nemyslel vážně, říkal jsem si, jestli jsou nějaké Wiki nebo stránky, kde pokdu taková informace doposud není, by někoho zajímala:-).

Podobně i to hlášení policejní vysílačky (ve 2. řadě bylo taky jednou nebo dvakrát), ale to mě nebavilo si poznamenávat, kde bylo a částečně je to v tom mnou odkazovaném YouTube videu, tak na to kašlu.
Mirak - 15. únor 2016 12:24sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Dobrý postřeh.
Mvek - 15. únor 2016 11:16sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ad D.P.O.
Zapomněl jsem jednu drobnost, která mě potěšila... A to použití Sonic the Hedgehog hry... Sice nebyla vidět, ale byla slyšet většinu času, co v tom arcade obchodu byl Mulder se Scullyovou. Hrála tam charakteristická hudba už nevím pro kterou verzi a pro kterou mapu a zvuky sbíraných prstenců:-).
Mvek - 15. únor 2016 07:34sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak:
D.P.O.
Ten díl se vyznačuje tím, že v něm účinkovali hned dva herci, kteří jsou dnes už v podstatě jen "filmoví" herci. Jinak obyčejné téma zpracované uchazejicim způsobem .


Jo jo, taky jsem Jacka Blacka a pak toho např. managera z Avatara poznal...
Mirak - 12. únor 2016 22:58sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Jn, napadlo mě napsat ať si ty 2,5 hodiny vyšetříš, protože to zjevně jedeš po jedné epizodě, ale pak jsem na to zapomněl :)
Mvek - 12. únor 2016 22:50sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Trojdíl TXF na přelomu 2. a 3. řady opravdu výživný a byla to jízda. Myšlenka rozdělit to na více dnů byla marná...
Jako dost mě překvapilo, kolik lidí povraždili a kolik toho prozradili atd. Prostě překvapení za překvapením. Pár krásných situací, Skinner si s nimi užívá.

Měl bych nějaké reptání. Konkrétně minimálně:
- Data z pásky nejdou vytisknou? Heh, to je blábol, když je můžou zobrazit na běžném počítači, tak musí jít vytisknout.
- Aby se dostali do kartotéky pod zemí, musí zadat kód do velmi bytelných dveří. Ale pak utečou chatrnými dvířky jiným výlezem ven:-).
Yakuzza - 11. únor 2016 15:07sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Ta epizoda byla hafo awkward, ale že by si zasloužila až tolik diskuze? :)
Mirak - 11. únor 2016 14:39sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Zběžně jsem prolítl kritky na wikipedii a přesto, že reakce na epizodu byly rozporuplné, tak to, že se obyvatelé Dudley stárli pomaleji kvůli lidskému masu tam nikdo nenapadal.
Mvek - 11. únor 2016 14:11sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Njn, na mě ta epizoda celá působila až na pár mírně nechutných pasáží (ale to spíš ty výkaly a pozůstatky drůbeže a ta říčka) tak nějak nudně a divně. Námět dobrý, ale lidojedské městečko, které provádí rituály s maskou odkudsi z ostrovů atd.... No, přišlo mi to hodně brakové. Vlastně ani není jasné, jak získal ten Chaco tolik přívrženců na začátku.
Takže celkově divná a k tomu takřka jako fakta prezentované, že prostě stárnou pomalu kvůli lidskému masu, bez nějakého pokusu o vyvrácení, jak to bývá zvykem, to mi fakt přijde jako nepovedená epizoda.
Mirak - 11. únor 2016 13:20sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Já tu epizodu viděl někdy v '98-'99 a přišla mi fantastická nebo aspoň na me zapusobila ta atmosféra maloměstského kultu poziracu lidí. Urcite jsem si z toho ale neodnesl to, že byc bylo cool někoho spapat.
Mirak - 11. únor 2016 13:16sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: O vysinutých jsi mluvil ty, netušim koho všeho za ne považujes. Jen mi přijde absurdní produkovat filmovou tvorbu s ohledem na to, že si to někdo může špatně vyložit nebo to nepochopit. To už je prostě na můj vkus dost tenkej led. V tomhle konkrétním případě je tvůj názor, že to nechtěně propaguje kanibalismus první, se kterým se setkávám. Respektive se nedomnivam, že by to tehdy vzbudilo nějakou kontroverzi a to mluvime o uzkoprsych mid-nineties.

Já tu epizodu viděl naposledy ve 2006, tudíž po mne chceš moc. Chovají se M&S ve všech 200 epizodách konzistentně? Pochybuju a neznám snad zadnej dlouhej epizodní seriál, ve kterým by se to souvisle dařilo.
Mvek - 11. únor 2016 12:57sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jestli za vyšinuté považuješ i ty, kteří propadnou propagandě typu těch odbarvovačů a jiných údajně vědecky podložených, jen zatajených, prostředků pro zdraví, za vyšinuté, pak se obávám, že těch vyšinutých je nejméně půlka diváků.
Ale ok, na mém pohledu, že tahle epizoda má moc zřetelný možný výklad "jezte lidské maso, je to zdravější než kuřecí", se neshodneme.

Co tedy v tom případě z pohledu seriálu jako takového, tobě přišlo v pořádku, že Scullyová tady byla hodně v pozadí se svým zpochybňováním? Paradoxně jindy strašně řve u věcí, které jasně viděla, nedají se vysvětlit, a i z pohledu diváka jsou totální pitomost, pokud nechtějí věřit na duchy atd.
Zatímco tady měla pár výtek, ale konečné slovo měl stejně Mulder (jako takový ten "zápis" do spisu).
Mirak - 11. únor 2016 12:21sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Ale vzdyt se pořád jedná o fikci a je úplně fuk z jak moc pravdivých historek vychází nebo ne. Většina epizod TXF je PG-13, tudíž je irelevantní co si o tom myslí 10lety děcko, protože to vůbec nemělo vidět. Pokud někoho sežere, tak je to selhání rodičů, ne Akt X.

A pokud bychom se měli ohlížet na to, jak na to či ono budou pohlížet vyšinuti lidé, pak se radši všichni divejme jen na Teletubbies.
Mvek - 11. únor 2016 12:00sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A zatímco podobné věci byly jinde, třeba i epizodě "3", tak v nich bylo nadpřirozeno. Tady vlastně ne. Jedinou nadpřirozenou věcí tu je to zpomalené stárnutí. Když jsou ale lidé, kteří věří bělidlům, že je vyléčí, tak vidím problém.
Mvek - 11. únor 2016 11:39sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Já neřekl, že se má smazat z archivů nebo zakázat, ale že se asi nikdo nezamýšlel nad finálním vyzněním a je to chyba. U ostatních jsem takový problém neměl. Maximálně se mi prostě nelíbily.

Ale tvůj příklad je mimo už proto, že ta odměna nepřichází v reálném světě...
Není pravda, že některé zmiňované události (zejména Mulderem) jsou skutečné a jen část je vymyšlená, jak se jim hodí? Už i ty titulky vypadají, jako by předkládaly skutečnou fotku UFO. I když se snažím na to dívat ze zkušeností z jiných seriálů, že si tam tvůrci dali, co se jim hodilo, a upravili, co potřebovali, nebo dovymysleli, tak stejně tu bojuji občas s pocitem "tohle je možná pravda" a přemýšlí, jestli nezačít pátrat, jen většinou zvítězí lenost a nedostatek času.

Jestliže tedy mě ta epizoda vede k zamyšlení, jak je to s těmi původními rituály, jestli více kultur má něco ve smyslu toho udržení síly, mládí atd. a k zamyšlení, proč tomu asi tak je, tak mám strach, jak se k tomu postaví někdo jiný. Třeba někdo bez morálních zábran, nebo s nižší inteligencí, nebo vyšinutý, nebo třeba děti?
Jako dítě jsem různé takové prezentované "jako pravdy" v seriálech bral dost vážně. Dovedu si představit, jak desetileté děcko říká jiným, jak slyšelo někde v TV, že prý lidské maso prodlužuje život. Když k tomu přidám efekt tiché pošty...

Prostě tady ten kritický hlas Scullyové, která by se pokusila rozmést tu teorii, chybí hodně.
Mirak - 11. únor 2016 09:08sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: IMHO to strašně dramatizujes. Epizoda se vůbec morální být nesnažila, tudíž netušim, proč by měla morálně selhávat.

Ve Falloutech můžeš střílet decka a dostávás za to malé množství zkušenosti. Je to nemorální? Ano, ale je to hra pro 15+ tedy pro lidi, jejichž rozlišovací schopnosti jim dovolují pochopit, že jde o hru.
Mvek - 11. únor 2016 08:51sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Bylo by to vtipné, kdybychom měli nějaká data. O nějakém kanibalovi se tu a tam dozvíme z civilizovaného světa málem každý rok.

Pro mě prostě tahle epizoda morálně strašně selhává. Jejím závěrem je, že jíst lidi je zdravé... tedy pokud nemají CJD, ale pak by asi stačilo víc tepelně zpracovat.
Mirak - 10. únor 2016 22:23sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Ano, hned po premiéře téhle epizody došlo k spontánnímu požírání lidí na několika místech v Americe.
Mvek - 10. únor 2016 21:38sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Yakuzza 256310:
2x24 - Our Town
- Tohle bylo hrozně uhozené a přestřelené.
- Když se témata jako kanibalizmus + dlouhověkost zasadí do prostředí obyčejného amerického města, je to prostě děsně nevěrohodné.
- Nebavilo a taky jsem se v tom místy nějak ztrácel.


Mně na tom předně vadí, jak to podali. Prostě závěr té epizody je "chcete žít dlouho, jezte lidi". A to mi hodně vadí. Kdyby tam třeba jen padlo, že se nějaká kanibalská komunita objevila už někdy někde, nebo jedinci, a že rozhodně u nich žádné nesrovnalosti ve věku nebyly zjištěny...
Nemluvě o tom, že tedy nakonec díky zapálení záznamů neověřili nikoho jiného.
Ale fakt, zatímco jiné epizody mohou inspirovat vyšinuté jedince, tady mám obavu, aby to neinspirovalo i méně vyšinuté, které fakt zblbne touha po dlouhém mládí:-(.

Jinak je ale zajímavé, že ta Creutzfeldt–Jakobova nemoc tedy sice byla známa už od roku 1920, ale třeba BSE, která způsobuje právě tuto nemoc u lidí, se první případ jen u dobytka objevil v severní Americe v roce 1993. Svým způsobem to bylo tedy trochu nadčasové.
Mirak - 10. únor 2016 17:59sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Seven: Jj, moc často to nedělám, ale musím to házet i na lapiduch, abych trochu rozvířil ty hodnocení 10/10 :)

Nejnovější   Novější 1311 - 1330 / 7031Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o