Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Mystery seriály

Spravuje: Mirak
Počet příspěvků: 7031

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1255 - 1274 / 7031Starší   Nejstarší

kapitan Pike - 26. únor 2016 14:23sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mirak:
Netvrdil bych, že celá druhá polovina dvojky je bídná, imho finále dvojky skvostné. Spíš bych řekl, že se tam celkem okoukaly flashbacky a v některých epizodách byly jaksi navíc.


Finále dvojky je super, na to jsem zapomněl. Navíc mi nedošlo, že Desmond má první flashbackovou episodu už právě tam. Pro mě je hlavní rozdíl v tom, že první řadu jsem viděl celou najednou, ale druhou už jsem sledoval (jak by řekl AVip) per partes, takže nějaké ty nudnější a zbytečné episody vynikly mnohem víc a subjektivně to vidím více kriticky.

Imho čtyřce a pětce prospěl menší počet episod, nepůsobí natahovaně. I když někdy je tam opačný extrém a to celkem velký počet dějových zvratů v rámci jedné episody.
Telemachus Rhade - 26. únor 2016 14:17sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Je to nezvyklé, ale plně souhlasím s Mirakem.
Mirak - 26. únor 2016 14:11sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
kapitan Pike: Jo, ty tři nové postavy (byla tam ještě zrzka), to tehdy fakt hodně dobře oživily.

Netvrdil bych, že celá druhá polovina dvojky je bídná, imho finále dvojky skvostné. Spíš bych řekl, že se tam celkem okoukaly flashbacky a v některých epizodách byly jaksi navíc.

Začátek trojky se taky úplně nepovedl, ale postupně se to zvedá a poslední třetina je velmi dobrá.
kapitan Pike - 26. únor 2016 13:33sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Plus ještě Faraday, Jeremy Davies má hodně zajímavý herecký styl a postava byla napsaná taky zajímavě. Fajn byl taky Lapidus.

Když se nad tím tak zamýšlím, tak ten seriál vlastně přišel se zajímavými postavami až ve druhé polovině :-)
kapitan Pike - 26. únor 2016 13:30sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Druhá polovina dvojky je hodně slabá. Co si tak pamatuju, ve trojce se to znovu zvedlo, ale žádný zázrak. Čtyřka byla opět o něco lepší. Pětka byla výborná, ta se mi líbila fakt hodně. Šestka je poznamenaná tím, že divák tuší blížící se průser, ale minimálně prvních pár episod se mi taky líbilo.

Ale celkově to je o postavách, v pětce a na začátku šestky mají hodně prostoru Benjamin a Desmond, kteří mi byli mnohem sympatičtější než Jack nebo Sawyer.
Yakuzza - 26. únor 2016 12:51sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
S Lostem to jinak vidím bídně. Druhá sezóna je v duchu první formou kosinusoidy a aktuálně jsem někde úplně dole. Na druhou stranu, pokud se nepřinutím dokoukat to teď, tak už pak asi nikdy.
Yakuzza - 26. únor 2016 10:14sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Chemtrails jsem pochopil tak, že si dělají srandu ze švihlých paranoiků. Podobně tam pak zmínili nějaké mikrovlnné záření.
Seven - 26. únor 2016 10:12sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Yakuzza: Nezminuje tam ten O'Maley, ze maji zpravy z Evropy, ze je to tam taky zly?

Jinak zapletka jak pri hrani pandemicu.

A doufam, ze chemtrails byly jen nejaky O'Maleyeho blud.
Mirak - 26. únor 2016 10:02sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Nejvíc mě pobavilo, že skutečně padla zmínka o globálním oteplování, kterou jsem v žertu prorokoval :)
Yakuzza - 26. únor 2016 09:57sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
10x06 - My Struggle II
- Celkově dobrý, ale bez výhrad to rozhodně není.
- Scullyová se vrací ke svému chrapláku. Zní to hrozně.
- Einsteinová s týpkem, jehož jméno jsem už úspěšně zapomněl - v 10x05 mi nevadili, ale tady docela ano. Einsteinová byla děsně otravná a její rozmluvy se Scullyovou zbytečně natahované. Pokud budeme pokračovat další sérií, bojím se, že se jich nezbavíme, z čehož moc radost nemám.
- Cigareťákova řeč o sebedestrukci lidstva se mi moc líbila! So true :) Dělá to z něj ale ultimátního padoucha, což on nikdy nebyl, ač se tak tvářil. Nedělal si hlavu se spoustou zločinů v rámci "vyšších cílů", ale genocida je trochu moc, až out-of-character.
- Vysvětlení jeho doposud poslední smrti jakž takž, moc líp to asi nešlo. Je fajn, že v tom alespoň nehraje roli klonování, čehož jsem se trochu bál.
- Na druhou stranu, Mulder byl vůl, že se k němu nepřidal. Už jenom proto, že by měl šanci s ním nějakým způsobem bojovat. Namísto toho tam ležel a sobecky umíral.
- Z Reyesové jsem měl obrovskou radost. Pochopil jsem ale správně, že 10 let dělala Cigareťákovi poskoka? To už se mi líbí méně.
- Nejsem žádný biolog, ale tenhle aspekt brutálně skřípal. Scullyová si extrahovala alien DNA, ze které off-screen uvařila zázračnou vakcínu? Jakým způsobem se taková mimozemská DNA replikuje? :) Also, nespočívala funkce té DNA především v prevenci? Léčba je snad něco úplně jiného.
- A na závěr je Mulder v tak špatném stavu, že "potřebuje kmenové buňky". To je taky berlička jak sviň.
- Co se "epidemie" týče, nebylo to udělané úplně zle, menší seriálový nadprůměr. Nějak jsme ale zapomněli na zbytek světa. Nebo byl účel, že to zasáhlo jen USA?
- Cliffhanger i s mimozemskou lodí pěkný.
Mirak - 26. únor 2016 09:38sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: To si samozřejmě nevybavuju
Mvek - 26. únor 2016 09:32sipka
ZAMĚŘIT
Mvek

3x11 - Revelations


Myslím, že ten herec zahradníka prý hrál i v ST IV jako "Starfleet Display Officer".
Jinak taky mi to u Scullyové přišlo moc přehnané.

Jsem jediný, komu přišla scéna cca někde uprostřed, kdy Scullyová vstupuje na půdu zahradníka a volá "Kevin(e)!" jak (asi nechtěná) narážka na Home Alone? Jednak prostě Scullyová vypadala v danou chvíli trochu podobně jako Catherine O'Hara (trochu účes, barva očí), jednak se tedy chlapec jmenoval Kevin (herec i postava), jednak mi její volání trochu připomínalo až hysterické volání Catherine O'Hara jako Kevinovy matky v Sám doma...

Ale uznávám, že jsem asi jediný:-).
Lania - 26. únor 2016 08:41sipka
ZAMĚŘIT
Lania
Akty X - Návrat pre mňa tiež veľké sklamanie ... a záver ... obrovské WTF
Mirak - 26. únor 2016 08:40sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Akorát prostě nekonzistentní zla tam jsou hodně. Kuřák byl ve finále rozmrdanej doslova až na kost (jo, holt si tou scénou úplně zbytečně nabehli), tady byl trošku popalenej :) Supervojaci zmizeli což i přes nekvalitu tehle dejove větve prostě není dobře.
Poslední scéna by mohla třeba znamenat jistej návrat k původní mytologii, ale doufat v to se neodvazuju.
Seven - 26. únor 2016 03:19sipka
ZAMĚŘIT
Seven
10x06 My Struggle II

Tak jsem to dokoukala. Z me strany xstridani WTF, facepalmu a otazek Za co, Cartere? Na konci jsem uz jen doufala, ze se Mulder probudi, prohlasi, ze uz nikdy nesmi jist chilli k veceri a Scullyova bude ve sprse.

Celkovy dojem z miniserie - nektery veci by se mely nechat spat, pokud nemate alespon krapet soudnosti. Za me pomerne rozpacity a spise neprijemny zazitek. Nic z toho nebylo tak hrozny jako IWTB, ale nektery sceny se tomu blizily. Budu to vytesnovat z pameti jeste dlouho.
Yakuzza - 25. únor 2016 20:28sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mirak:
Tak s 10x06 jsem byl docela spokojený

U mě taky dobrý.
Mvek - 24. únor 2016 22:48sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nisei/731
Jen dodám, že tam hrála jednu z těch ženských po únosu představitelka Kewlony, herečka Gillian Barber. Ale už jsme ji viděli.

A jinak mě fascinuje, jak USA měly pokrytí GSM signálem, a to i mezi kopci na trati nebo v kovovém vlaku apod.:-) Ale to je tu pořád.

A zajímalo by mě, jak moc by AVip poznal, že ty tratě jsou v Kanadě:-). Nicméně bylo úsměvné, že vlak jel z USA do Vancouveru, i když skončil někde v Iowě...
Marshall - 24. únor 2016 17:30sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
How The X-Files Changed Television
Mirak - 23. únor 2016 21:54sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Tak s 10x06 jsem byl docela spokojený, podle mě nejlepší díl z revivalu.
Seven - 23. únor 2016 15:34sipka
ZAMĚŘIT
Seven
U Home Again jsem usnula a od ty doby nic nevidela.

Nejnovější   Novější 1255 - 1274 / 7031Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o