Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Mystery seriály

Spravuje: Mirak
Počet příspěvků: 7031

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 616 - 635 / 7031Starší   Nejstarší

Mirak - 03. květen 2017 18:09sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
tz: Ne, Constantine seriál patří do Arrowverse -> DC.

Preacher je komiks, které má své vlastní universum. Kdyby tu bylo víc fandů komiksu, tak by mělo smysl založit obecné fórum pro komiksy & komiksové seriály, ale obávám se, že na SN se to neuživí.
tz - 03. květen 2017 17:54sipka
ZAMĚŘIT
tz
Preacher - přemýšlím jestli by neměl být v seriálech zařazen do skupiny Marvel a DC univerze, když je tam Constantine - oboje Vertigo čili DC Comics. Jinak první série nebyla špatná, i když vlastně celá byla jen takový úvod. Dominic Cooper mi hrozně připomínal Karla Urbana a Joseph Gilgun jako feťácký upír se mi tu líbil víc než v Misfits. Trailer na 2. sérii vypadá dost ujetě, takže do další sezóny půjdu :-)
Mirak - 03. květen 2017 06:53sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Yakuzza: Ještě jsem nezačal, ale pustím se do toho hned jak dokoukam seriál + FWM, počítám, že nejpozději příští týden se k tomu dostanu.
Yakuzza - 03. květen 2017 06:35sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mirak: Btw jak jsi na tom s tou knížkou? Já to tak nějak postupně louskám, ale ono to není úplně nenáročné čtení, navíc docela grafomanské.
Mvek - 02. květen 2017 21:18sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TXF: First Person Shooter
Tak to mě taky nějak nabavilo. Nejlepší na tom asi bylo to, že jsem vypnul PlayerUnknown's Battlegrounds (PUBG) a šli jsme se dívat k večeři zrovna na tuhle epizodu:-). Jinak ano, totálně nesmyslné fyzické zhmotnění věcí ze hry (nevysvětlené), totálně vlastně nevysvětlené, jak teda ta hra funguje, jen nějaká zmínka o projektorech (nedovedu si představit, kam to chtěli prodávat, asi do heren, tedy obdoba dnešní Lasergame). Totálně hloupá hratelnost (to opravdu divákům předkládá, jak ty hry jsou ubohé střílení). A pak nesmysly, že hru nikdo nevypne, jako celý stroj od elektřiny (nebyl to bezpečnostní systém pevnosti, aby měl x pojistek), a nikdo to ani nezmíní, aby to bylo nějak technoblábolem vysvětleno, že to nejde. A ano, vypnutí jako likvidace hry je zas ten oblíbený nesmysl. Ve ST jsem ještě dokázal pochopit, že holoprogramy jsou prostě spotřební zboží, tak se to neřeší, a mají velkou velikost, tak je to zálohování větší problém, a kdoví jak to funguje na nějaké kvantové úrovni, ale tady u komerčního produktu je to hovadina.
Škoda, že už si "vystříleli" autosugesci, že by ty mrtvoly pocházely z sugesce a třeba virtuální reality nebo napojení přímo na mozek.

Prostě to byla epizoda na efekt, tak jsem ji bral, tak jsem ji přežil, ale nemůžu se jí nijak zabývat. Zlatá "herní" epizoda v SG-1 s Teal'cem.

Jinak ta programátorka byla Clair Simms z Boston Legal (ta s kšiltovkou, co si "ochočila" Clerence/Clarice).
Mirak - 02. květen 2017 09:44sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: 2007-2008
Yakuzza - 02. květen 2017 09:35sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mirak:
Ed je strýc Jamese

Jop, presne tenhle fakt jsem tak nejak zapomnel :)
Telemachus Rhade - 02. květen 2017 09:23sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
Ronette je další postava na jejíž existenci jsem úplně zapomněl.

Kdy jsi to viděl naposledy? :)
Mirak - 02. květen 2017 09:19sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Já měl z nějakýho důvodu pilot zafixovanej jako slabej, ale ne, bylo to výborný.

Audrey naštěstí během jednoho večera vlasy dorostou :)

Ed je strýc Jamese a manžel Nadine, tudíž Hurley (teda pokud nenarážíš na to, že James má stejné příjmení jako matka za svobodna).

Ronette je další postava na jejíž existenci jsem úplně zapomněl.
Yakuzza - 02. květen 2017 09:03sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Twin Peaks 1x01

- Zapocal jsem pozvolny rewatch. Myslel jsem, ze prvni sezonu znam skoro nazpamet, ale zjistil jsem, ze tenhle pilot si az na par scen prakticky nepamatuju. A velice prijemne me prekvapil!
- Nejvic se mi libi, ze se behem hodiny a pul rozjely snad vsechny mozne zapletky, ktere se po zbytek serialu resi. Nejen smrt Laury, ale i tahanice Martellovych o pilu, Ghostwood project, Shelly-Leo-Bobby, Norma-Ed-Nadine (a jeji uchylka na zavesy), Harry-Josie apod.
- Dalsi super vec je, ze uz zde se mihnou postavy, ktere sice v pribehu epizody samotne nemaji zadnou podstatnou roli, ale ve zbytku serialu maji klicovou roli - Log Lady, One Armed Man, Dr. Jacoby a dalsi.
- Roadhouse, Julee Cruise a jeji Nightingale!
- Hysterickych scen skrz smrt Laury zde bylo mnoho, ale Lynch tohle umi podat tak nadherne bizarne, ze se u toho clovek neskutecne bavi. Uplne se tesim na epizodu s pohrbem Laury :)
- Scena, kde Bobby s tim druhym typkem zacnou ve vezeni "stekat" ci co na uplakaneho Jamese Hurleyho je totalne wtf.
- Coop se chova velice profesionalne. Jen mi tedy prislo jaky hrozny fail, kdyz mu s Harrym behem pronasledovani zmizeli metalista s Donnou na motorce. To bylo takove slabsi.
- Cela sestava policejni stanice je tak absurdni, jak to opet zvladne jenom Twin Peaks - Lucy Moran, ubreceny Andy, Hawk a Harry, ktery (zatim) vse resi s nadhledem a flegmatickym klidem.
- Netusil jsem, ze uz zde se objevi opusteny vagon a Ronnette Pulaski. Scena, kdy prichazi po zeleznicnim moste je skvele desiva.
- Audrey Horne tady ma nejaky divny uces a chova se vic mimozne, nez ve zbytku serialu. Jeste ale pravda neprisly jeji creepy tanecky :) Libi se mi ale, jak jsou Horne sourozenci oba svihli. Jeji bratr se mimochodem taky objevi uz v pilotu.
- Potvrdil jsem si, ze za me nejvic fuckable zenska postava je Shelly Johnson :)
- Dival jsem se na IMDb a postava Nadine tam ma prijmeni Hurley. Neco mi uniklo?
- Konec epizody vyborne mrazivy.
- Celkove absolutne spokojenost, "jednoznacnych pet z peti" :)
Mirak - 01. květen 2017 14:48sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Random TP rumblings

- Jamese měli po vyřešní Lauřiny vraždy posadit na autobus. Obecně s kritikou 2. řady nesouhlasím, ale bez Jamesova hledání sebe sama bych se fakt rád obešel (na rozdíl od jiných vedlejších zápletek, tahle bere sama sebe moc vážně).
- Během 2x10 - 2x13 (podivné vakuum po vyřešení Lauřiny vraždy a před příchodem Windoma Earla) zápletka hodně přešlapuje na místě.
- Thomase Eckharta hraje David Warner (Gorkon nebo třeba hlas Irenica z BG2)? Nikdy jsem si nevšiml, neat.
Mirak - 29. duben 2017 22:43sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
- Z nějakýho důvodu jsem úplně zapomněl na to, že existují tyto postavy - Jerry Horne, Phillip Gerard (One-armed man), Maddy Ferguson, Jean Renault.
Mirak - 29. duben 2017 22:37sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
random TP rumblings

- I v tom množství kvalitních hereckých výkonů se dá najít vítěz - Ray Wise.
- Michael Horse v roli Hawka je kouzelně prkenný, i přesto ta postava prostě funguje.
- Vedlejší storyline s ochrnutým Leo Johnsonem mě neskutečně bavila napoprvé a baví mě i teď. Přijde mi, že dokonale kombinuje drama, horor a humor tak, jak to umí jen Twin Peaks. New shoes :)
- Jinak znovu musím zdůraznit, že ta mytologie mi zatím přijde velmi dobře srozumitelná, dřív mi to přišlo zmatenější, ale možná to teprve přijde nebo možná dávám větší pozor.
Mirak - 28. duben 2017 22:45sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Jistě, ale pro mě co to teď sleduju, je docela zajímavý vidět úplně stejný lokace o 27 let později.

Jinak podle všeho by mohly být po premiéře k dispozici hned 4 epizody. Dvě poběží standardně back to back a další dvě by měly být zpřístupněné některým VIP předplatitelům Showtimu. Finále poběží 3. září a opět budou dvě epizody.
Telemachus Rhade - 28. duben 2017 22:37sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
Další teaser

A další nicneříkající :)
Mirak - 28. duben 2017 22:35sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Další teaser

The Town of Twin Peaks
Mirak - 25. duben 2017 21:04sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
ad) TP

Úplně jsem zapomněl jaká skvělá postava je Albert Rosenfield v podání nedávno zesnulého Miguela Ferrera:

While I will admit to a certain cynicism,
the fact is that I'm a naysayer
and hatchet man in the fight against violence.
I pride myself in taking a punch
and I'll gladly take another
because I choose to live my life
in the company of Gandhi and King.
My concerns are global.
I reject absolutely revenge, aggression
and retaliation.
The foundation of such a method...
...is love.
I love you, Sheriff Truman.

Jinak na to, že veškerý crazy stuff v TP jsou pure Lynch, tak mi přijde, že se to Cooper snaží svým spolupracovníkům a přeneseně pak divákům velmi dobře vysvětlovat a abstraktnější věci interpretovat, i v tomhle směru se na to prostě zatraceně dobře dívá.
Mirak - 25. duben 2017 20:28sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Měl bys, sledoval jsem to s nimi.
Mvek - 25. duben 2017 20:00sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak:
Day Break,

Ale jo, dík za tip. Teda, nevím, kdy se to dostane na pořad dne, ale když je to takhle krátké, tak možná brzy, jestli seženu i anglické titulky.
Mirak - 25. duben 2017 19:40sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Pro mě taky, cool vedlejší roli měl i v Sons of Anarchy, kde hrál lídra neonacistýho gangu :)

Nejnovější   Novější 616 - 635 / 7031Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o