Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Mystery seriály

Spravuje: Mirak
Počet příspěvků: 7031

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 259 - 278 / 7031Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 10. září 2017 19:35sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
TP 3x17

- Takže nahý Jerry doběhl až do Wyomingu. To je pro orientaci 600 - 1000 mil (Twin Peaks má být u Spokane, ale Snoqualmie je u Seattlu) přes relativně nezdolné horské hřebeny. Špatný místopis mě sere docela často, ale tohle už je prostě blábol.
- Samoúčelná nehybná tvář tvář Dona S. Davise celkem trapná.
- Low-cost Hulk v akci - meh
- Lucy, co střelila Bad Coopa, je samo o sobě z alternativní reality.
- Přes celou scénu, kde se konečně všichni sešli je Coopův obličej. Proč?
- Asiatka bez očí je Diane. Hmm, asi je Laura Dern blonďatá Asiatka. Pořád se člověk učí...
- A zase se to celé zvrhlo. Původní Twin Peaks byl lineární seriál s nadpřirozenými prvky, tohle je horší než návštěva u Proroků.
- Batiskafová konvička v akci - meh
- Líbila se mi záchranná montáž, včetně toho, že si Peter v klidu rybařil dál. Škoda ovšem, že nikoho nenapadlo sjednotit třeba zrno v obraze vůči záběrům z S1 :-/
- Pokud by to skončilo návratem Laury domů, v jakémkoli čase, byl bych fakt rád a dalo by mi to nějaký pocit zadostiučinění, že jsem tuhle řadu vytrpěl. Ale samozřejmě se to musí zvrhnout :-)
- Kdyby se dostala domů, měla by smysl i ta účast Julee Cruise, takhle to vyznívá do ztracena.

Já vím, že mi zbývá jeden díl, ale dneska už prostě ne; je to hrozná blbost.
Mvek - 06. září 2017 21:24sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Ale tak jako byly tam zábavné prvky, epizoda mi nevadila.
Mvek - 06. září 2017 21:24sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TXF - Scary Monsters
Poslední dva díly mám pocit, že se při tvorbě epizod nebo aspoň scénářů, hodně pilo:-). A je dobré se napít i na koukání. Pak je to správně ujeté. Nicméně tu bylo pár podivných nedovyjasněných věcí, které nejsou podstatné (co si otec myslel, že zakopal zrcadlo, nebo že kluka držel v místnosti), i když něco se dá si domyslet. Dogget taky vytáhl spóry hub a už tu myšlenku nedokončil.
Často tu byl ten nešvar mnoha filmů a epizod, kdy se něco šokujícího stane, a pak je střih, a pak to začnou řešit až po hodině:-). Jako by se dalo věřit tomu, že do té doby řeči, které pak vedou, jako by se celou tu dobu neviděli, už nevedli mimo obraz.
Mirak - 06. září 2017 20:01sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
W13 1x08

To si tak člověk polovinu dílu myslí, že sleduje crossover s Eurekou, protože se zde objeví dva herci, jejichž postavy tvoří pár v Eurece i v tomhle dílu, ale ne, jsou to úplně jiné postavy :) Bravo Syfle.
Mirak - 06. září 2017 15:25sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Jinak v knížce má asi největší roli Doug Milford (bratr starosty), jakožto vládní agent :)
Yakuzza - 06. září 2017 14:59sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mirak:
Secret history of TP hlavně naznačovala zapojení ultra-terestrialnich bytostí.
To mě ale zas až tak nepřekvapuje. Už v původních dílech mluvil major Briggs o tom, že monitorují signály z vesmíru, když tehdá zachytili to fire walk with me. A z několika scén v 3x08 je to víceméně i zjevné. O vigvamech jsem si vždycky myslel, že jsou jen v nějaké jiné "dimenzi", ale vypadá to, že se zároveň vyskytují i "mimo Zemi" jakože z hlediska lokality, čili někde ve vesmíru.

To je zas fantazírování :)
Mirak - 06. září 2017 08:02sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Secret history of TP hlavně naznačovala zapojení ultra-terestrialnich bytostí. Vždycky jsem vigvamy, BOBa atd. považoval spíše za něco ve stylu indiánských duchů. Velká část knihy se věnuje americkým projektům souvisejicim s mimozemšťany. Je to zajímavé čtení samo o sobě, protože valná část textů je nějakým způsobem ukotvena ve skutečných událostech.

Mrtvola u "Laury" v bytě podle mě měla demonstrovat čistě to, že i v nové realitě se Laura dostává pořád do stejných průserů a to i bez vlivu BOBa. Možná tuhle realitu poskvrnila Judy, těžko říct.

Scéna v lese podle mě řešila to, že ten borec zabil svoji girlfriend (dceru Shelly) a pak se zastřelil, bylo to strašně creepy, ale holt byl nadrogovanej :)
Yakuzza - 06. září 2017 00:01sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mirak:
Judy je ta potvora z 3x08
Že je to absolutní zlo, jsem pochopil, však to i Gordon na začátku 3x17 přímo tvrdil, Blue Rose. Ale souvislosti s černým vigvamem, Sarah a BOBem mi nějak unikají. Je ale pravda, že i v první nebo druhé řadě Sarah viděla BOBa, což jsem nikdy nebral moc vážně, ale zjevně tady spojitost bude.

Mimochodem, jsou v Secret History of Twin Peaks nějaké indicie, které by nějak vysvětlovaly/podporovaly/whatever události z třetí řady? Pořád jsem to nečetl celé. (Prokousal jsem se kolonizačním začátkem a od té doby vždycky otevřu náhodnou stránku a přečtu si nějaký konkrétní úsek, taky to má svoje kouzlo, mimochodem :))

A to mně zas teda nepřijde jako náhodné kupení záhad na sebe
Nechci to házet do jednoho pytle s nedomyšleným LOSTem, to ani omylem. Ale musíš uznat, že je zde spousta scén, a to nejen z trojky, které dodnes nejsou vysvětlené (a nejspíš ani nebudou), což LOST místy lehce připomíná. Nečtu všelijaká Lynchova vyjádření (pokud nějaké jsou), ale když už jsme u toho finále, co třeba ta mrtvola v domě staré Laury v Odesse? Teď mě napadla třeba ta sebevražda v lese v 3x15, kupříkladu. Dozvíme se někdy, proč to v tom seriálu vlastně vůbec bylo? :) TP je ale taky dost o atmosféře, tak to nijak zásadně zle neberu.

Mimochodem, zapomněl jsem ve shrnutí dodat, že šukací scénu Coopa s Diane si mohli odpustit :)

málo co nám bude v TP předloženo na stříbrném podnose
To je jasný. Ale "two Coopers" bylo na stříbrném podnose až tak okatě, že mě z toho lesku bolely oči :)
Mirak - 05. září 2017 22:48sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Yakuzza:
Celou záležitost s "Judy" jsem moc nepochopil, přiznám se.

Pokud jsem to pochopil správně, tak Judy je ta potvora z 3x08. Tedy ta, která je pak různě vyobrazena na mapách jako hlava s tykadlama a v posledním dílu pak jako symbol nekonečna? (nevím tady se zas nechytám já). Zjednodušeně je to nějaké ztělesnění absolutního zla.

Vztah s BOBem je jasný (well, relativně), ve flashbackovém 3x08 ho vyblila/porodila/stvořila, možná právě pro účely infiltrace naší dimenze.

Co se samotné Judy týče, já si pořád myslím, že ta žábomyš opět z 3x08 vlezla do Sarah a má to teď spojitost s tím, že si umí otevřít ksicht :) Možná teď Sarah působí jako nějaký kanál mezi naší dimenzí a dimenzí/černým vigvamem, které obývá Judy. Otázka je samozřejmě proč a na co by pak potřebovala BOBa že :)

Přijde mi, že Lynch do celé té mytologie motá víc a víc prvků

A to mně zas teda nepřijde jako náhodné kupení záhad na sebe, vůbec z toho nemám pocit jako v LOSTu. A ono se toho vysvětlilo celkem dost (samozřejmě do určité míry, málo co nám bude v TP předloženo na stříbrném podnose).
Yakuzza - 05. září 2017 21:47sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mirak:
IMO musí být "Judy".
Celou záležitost s "Judy" jsem moc nepochopil, přiznám se. Napadá mě jedině nějaká spojitost s BOBem, o kterém zde mimochodem nepadlo ani slovo.

Coop a Diane jsou v nové realitě Richard a Linda, což jssou jména, který Obr omílal už od začátku
Přijde mi, že Lynch do celé té mytologie motá víc a víc prvků (teď tady máme jiné reality a timey-wimey) a pak je z toho spíš guláš než něco smysluplného. Jasně, je to takové skoro až lostovské natahování diváka, ale semtam by nebylo od věci aspoň něco pořádně vysvětlit :)

Showtime by do toho šla a záleží to spíš na Lynchovi
Mno řekněme si na rovinu, trojka skončila úplně stejně otevřeným koncem jako druhá série, což o tvůrčích záměrech něco vypovídá.

ve výsledku jsem vlastně rád za tu strukturu, kterou Lynch zvolil.
Nj, ale mohlo se to zpracovat trochu víc provázaně. Navíc mi přišlo, že to bylo z části psané jako "herecké porno" pro MacLachlana. Viz i fakt, že je v titulcích uveden na začátku samostatně. Žel, byla tam spousta hereckých poloh, které mu IMHO hrozně neseděly. Evil Cooper především.

Ale souhlas, jak jsem psal, jsem za tu sérii opravdu rád a těším se na fanedit bez Dougieho :)
Mirak - 05. září 2017 21:23sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Příští měsíc na Comic-conu budou záběry z TXF 11 a v lednu bude premiéra.
Mirak - 05. září 2017 21:21sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Yakuzza:
- Sarah Palmer s otevíracím obličejem...?

IMO musí být "Judy".

Přišlo mi to snad až něco jako mix normálního Coopera a evil Coopera.

Souhlas, měla to podle mě demonstrovat scéna v restauraci, kde seřezal ty tři vidláky. Tohle by Coop nikdy neudělal.

Mimochodem, předpokládám, že si pamatujete Mrs. Tremond z druhé série

Já jsem si jméno teda fakt nepamatoval, bábu a vnuka ano, ale jméno mi nedocvaklo. Ale jasně, prostě to bude tradičně mnohem komplikovanější, než prosté: "Coop zabránil vraždě Laury a vytvořil tím úplně novou realitu" :) Coop a Diane jsou v nové realitě Richard a Linda, což jssou jména, který Obr omílal už od začátku, takže záměr vytvořit novou realitu měl Bílý vigvam měl už na počátku. Teď je otázka, jestli to Judy nebo něco jiného nějakým způsobem nenarušil tím únosem Laury na konci 3x17, teda něco ve smyslu: Novou realitu sice dostali, ale je nějakým způsobem pokřivená, jiná než doufali.

Mě by třeba ještě zajímalo, co se stalo s Annie. Jako nepřekvapilo by mě, kdyby ji bad Coop někde těsně po finále 2. řady kuchl, ale bylo by fajn to aspoň slyšet.

- Nezbývá než doufat v nějaké pokračování. Docela se těším na ten knižní sequel. Jaké jsou vlastně šance, že Lynch s Frostem dostanou čtvrtou sérii, případně kdy?

Nevím, jak je to info staré, ale četl jsem, že Showtime by do toho šla a záleží to spíš na Lynchovi. Ale i kdyby to vzniklo, tak pochybuju, že můžeme operovat s timetable typu příští rok :) Osobně trochu doufám, že Lynch ve 3x18 nahodil takový game changer právě proto, že chce pokračovat, ale holt přání je otcem myšlenky :)

Jako i přes tunu lynchovské vaty se mu opět povedlo vytvořit něco zcela unikátního a nenapodobitelného. A to prosím v roce 2017, kdy běží tři prdele seriálů s všemožně kontroverzními tématy a objeviktivní kvalitou několikanásobně vyšší, než byla počátkem 90. let. Ta vata pro mě byla vyvážená některými naprosto excelentními momenty, které rozhodně jen tak nezapomenu. Vlastně se mi opravdu nelíbily třeba 2-3 díly z 18, což je podle mě slušný skóre :)

A až po finále mě trklo, že vytvořit 3. řadu, která by se odehrávala jen v TP by prostě nefungovalo. Cooper se po 25 letech vrátí a co tam bude dělat? Vyšetřovat další vraždu? :) Jako jo, některé scény přímo z TP působily na sílu a asi tam ani nemusely být, ale ve výsledku jsem vlastně rád za tu strukturu, kterou Lynch zvolil.
Yakuzza - 05. září 2017 20:08sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
TP 3x17 & 3x18 & celkové dojmy z třetí řady
- Po vstřebání dojmů musím říct, že jsem rád, že toto vzniklo. Mohlo to být mnohem lepší, ale i tak je dobře, máme další "materiál" a musím uznat, že ty diskuze po každém díly mě bavily :)
- Co se negativních stránek týče, podle mě bylo hrozně zásadní to, že celá série byla jen a pouze o Cooperovi, resp. Cooperech. Děj v Twin Peaks hrál v celém příběhu těžce minoritní roli a byl tam kolikrát jen tak nějak formálně. Ano, i v druhé sezóně byla spousta vedlejších příběhových linek, ale zásadní rozdíl je v tom, že ve výsledku nějak s hlavním příběhem souvisely, nebo byly alespoň tak nějak vhodně začleněné. Tady to hrozně zavánělo stand-alone feelingem a jakýmsi pocitem povinnosti to tam dát. Mně to tak aspoň přišlo. Většina z nich ani nebyla dokončená. (Další možnost je, že to je podhoubí pro čtvrtou sezónu, ale to je spíše taková naivní domněnka.) Však se podívejme na věci, které zde nebyly dotáhnuté do konce nebo netušíme, proč tam vlastně byly:
- Audrey...?
- Jacoby, Nadine...?
- Benův bratr...?
- Ben a zvuky v jeho pracovně...?
- Norma a Ed...?
- Ten zmrd-deputy...?
- Shelly a její dcera...?
- Sarah Palmer s otevíracím obličejem...?
- Ta scéna před R&R se zeleným slizem z huby...?
- Proč tam všechny tyhle věci byly? Pochopil bych to i třeba jako dokreslení atmosféry, ale atmosféry souvisejícího příběhu. Cooper linie se především odehrávaly úplně v jiných místech a s ničím z toho nesouvisely. Nicméně ač mě tohle zklamalo, delší dobu jsem to už tak trochu čekal.
- Co se finále týče, taky jsem se trochu nechal nachytat, ale pravda, to "zlikvidování" evil Coopera mi přišlo podezřele jednoduché a přišlo podezřele brzo.
- 3x18 byla hodně zvláštní, on i Cooper tady byl hodně zvláštní. Přišlo mi to snad až něco jako mix normálního Coopera a evil Coopera. Úplný závěr potom hodně divný. Mimochodem, předpokládám, že si pamatujete Mrs. Tremond z druhé série, což zároveň s Cooperovou hláškou implikuje nějaký zvrhlý time-twist, spíše směrem do minulosti.
- Výborná byla volba Franka, když už neměli Ontkeana. Vychvaloval jsem i Bobbyho jako deputyho, ale pak jsem si začal všímat, že ten herec staví svůj výkon na svém jediném WTF výrazu :)
- Štvalo mě trochu, že v titulcích uváděli herce z archive footages.
- Nezbývá než doufat v nějaké pokračování. Docela se těším na ten knižní sequel. Jaké jsou vlastně šance, že Lynch s Frostem dostanou čtvrtou sérii, případně kdy?
Seven - 05. září 2017 10:09sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Nechci srovnavat TXF 10 vs. TP 3, myslela jsem tim pocit stare dily vs. nove dily.

Pokud 1. rada TP byla sverazna a 2. rada trochu divna, nevim, co melo byt tech poslednich sedmnact dilu a zmocnuje se me presvedceni, ze to 3x18 uz nevylepsi.
Mirak - 05. září 2017 07:38sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Jinak TXF 10 a TP 3 je úplně, ale úplně jiná liga.
Mirak - 05. září 2017 07:36sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Všechno je strašný, jenom Dark Matter je top.

3x17 byla skvělá a celkem jsem Lynchovi skočil na to, že to smysluplné ukončí. Lynch je pořád stejný, to jen Mirak se nepoučil :)

3x18 by byla zajímavá, kdyby to bylo nějakým způsobem rozvedený.
Yakuzza - 05. září 2017 00:30sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Dokoukal jsem 3x18. Lynch se prostě nepoučí :) Jinak tedy naprostý souhlas s Mirakovým 289142 stručným komentářem.
Yakuzza - 04. září 2017 23:22sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Dokoukal jsem 3x17 a za mě dobrý, ač mě teda zrovna v třetí sezóně ta mytologická linka příliš nebaví. A Julee Cruise mohli nechat víc prostoru.

Seven: U tebe je v poslední době špatné úplně všechno. Tak se na to nedívej. A ano, čekám "Diane" reakci Fuck you, Yakuzza.
Seven - 04. září 2017 22:44sipka
ZAMĚŘIT
Seven
TP 3x17

...

Nejsem si jistá, jestli potřebuju vidět 3x18, nicméně, asi už to nevyléčí můj pocit, že ta desátá řada Akt X nebyla zase tak zlá.
Mirak - 04. září 2017 21:32sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
TP 3x17

Catch you with my death bag!

TP 3x18

4x01

Nejnovější   Novější 259 - 278 / 7031Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o