Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Mystery seriály

Spravuje: Mirak
Počet příspěvků: 7031

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 44 - 63 / 7031Starší   Nejstarší

Mirak - 11. srpen 2019 00:03sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
TXF 11x10

Not great, ale jako kupodivu se na to docela dívat dalo a aspoň částečná uzavřenost potěšila. Jen nevím, proč nechali osud Skinnera a Reyesové viset ve vzduchu. Skinner si tohle nezasloužil a Reyesová taky ne.

Zní to divně, ale 11ka mi ve výsledku přišla výrazně lepší, než 10ka (10x04 a 10x05 byly fakt brutální píčoviny) a William tomu dal aspoň nějakej směr/motiv, kterej se prolínal celou sezónou.

Stejně si ale říkám, jak cool by bylo, kdyby ten revival dostal po zkušenostech s BB a BCS na starosti Vince Gilligan a ne senilní Carter. Potenciál byl totiž obrovskej, jak v mytologii, tak ve stand-alone epizodách.
Mirak - 10. srpen 2019 13:14sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
TXF 11x08

Strašidelně zmatenej scénář, ale ke konci to byla celkem sranda, akorát tomu chybí jakákoliv atmosféra, když si vzpomenu třeba na obodobně laděnou Die Hand Die Verletzt... Většina nových epizod trpí tím, že se mermomocí snaží být aktuálním socio-politickým komentářem, něco co stará TXF skoro vůbec nepotřebovala.

TXF 11x09

Weird. Weird and stupid.
Mirak - 10. srpen 2019 11:06sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Ale jinak jo, were-monster byl asi nejlepší a IMO to mělo i vibe původních Humbug-like epizod.
Mirak - 09. srpen 2019 22:21sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Nevím, líbilo se mi to zapomínání věcí a některý montáže starých epizod.
Mvek - 09. srpen 2019 21:55sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A dostal jsem při něm chuť si dát radši třeba Humbug.
Mvek - 09. srpen 2019 21:55sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak:
Áno, technologie jsou špatné I get, ale už calm down, kurva.

Vem si hodně piva nebo nějakou hru k další epizodě:-). Myslím jak kvůli nudě, tak abys ji přežil.


Ale teda k 11x04 jsi byl dost pozitivní. To mně to tedy přišlo až na pár pasáží nudné a hrozně chabá připomínka těch dobrých zábavných epizod. A to nemyslím jen co do zábavnosti jako takové. Were-monster bylo aspoň svým způsobem originální a tak nějak konzistentní (mně se tedy líbilo v rámci těchto dvou nových řad asi nejvíc). Tohle mi přišlo jako podivný spletenec, jehož premisa budiž, ale dost se nepovedl.
Mirak - 09. srpen 2019 21:18sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
TXF 11x06

+ Skinner epizoda
- Haley Joel Osment ve dvojroli byl over the top
- weak x-file

TXF 11x07

Áno, technologie jsou špatné I get, ale už calm down, kurva.
Mirak - 08. srpen 2019 17:10sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
TXF 11x03

Carter už si s dvojčaty pohrál v příšerné epizodě Fight Club, tohle bylo o něco lepší a z těch post season 9 epizod mi to nejvíc připomíná klasické TXF (byť nijak zvlášť dobré). A ke konci už to teda začalo být zbytečně crazy.

TXF 11x04

Vlastně docela vydařená variace na Jose Chung's From Outer Space, rozhodně ne tak skvělá a místy to až moc tlačí na pilu, ale ten nápad je super (obdobně originální jako Were-monster z desítky) a pár vtipných momentů tu je.

TXF 11x05

Fanda Williama nejsem, ale přerod z MoTW epizody do mytologické byl překvapivý a mohlo to být i horší. Ale teda ten nestydatý fan service pro shippery je děsně otravný.
Mirak - 06. srpen 2019 16:37sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Největší motivace pro mě jako kompletistu je to, že mi to už rok a půl překáží v Myepisodes.com :)
Seven - 06. srpen 2019 16:35sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Mirak: Jsi odvážnej, jestli to dokoukáš.
Telemachus Rhade - 03. srpen 2019 11:35sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
Přijde mi to takový nedůstojný.

Řečeno po 11x02. Well, just wait and see... :-D
Mirak - 03. srpen 2019 11:31sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
TXF 11x01

Hrozný, ale míň hrozný, než finále desítky. Retcon s tím, že všechno byla jenom vize Scullyové je směšná, ale zároveň je to ta lepší varianta.

TXF 11x02

Nápad s Langlym se mi zamlouval a mělo to i dobré momenty, ale ten závěr se vůbec nepovedlo ukočírovat. Otevřenej konec už beru jako hloupou self-parodii, která je o to horší, že Langlyho osud nechává otevřený. Ty otevřený konce ještě jakž takž fungovaly v raných řadách, ale tady si to už měli odpustit.

Jinak ty všudypřítomné akční pasáže jsou velký zlo. Tříminutová generická honička v autě? M&S najednou na starý kolena všechno řeší pistolemi a pěstmi? Přijde mi to takový nedůstojný.
Mvek - 17. červen 2019 20:58sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Seven: Sice svěží závan je fajn, ale Rachel, Jack and Ashley Too je moc dětsky pohádková, a přitom by to asi nebyl takový problém vylepšit, jak po stránce uvěřitelnosti, tak snadnosti od té doby, co se Ashley Too probrala.
Seven - 13. červen 2019 22:31sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Popravde me nic nesere vic nez temata “zle osklive socialni site” a “spatna virtualni realita”, kterych je v Black Mirror prehrsel. Potom na me San Junipero nebo Rachel, Jack and Ashley Too pusobi jako zavan sveziho vanku.
Seven - 13. červen 2019 22:22sipka
ZAMĚŘIT
Seven
5x03 Black Mirror - so much respect for Miley Cyrus.
Telemachus Rhade - 12. červen 2019 22:32sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Sex? Tam je to postavené úplně jinak a morálně asi 6x hůř :-)
Mirak - 12. červen 2019 21:57sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek:
První díl ale byl ujetý, tam mě zaujal spíš zase jen nápad - je sex ve virtuální realitě nevěrou?

Tohle je zajímavější ve Westworldu :)
Mvek - 12. červen 2019 21:15sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Letošní řada Black Mirror má jen tři epizody, což je asi dobře. Zdlouhavost se koná furt, ale druhá z nich konečně zase byla z těch top, i když ne top.

Bez spoileru snad jen to, že to bylo o jasné službě jako FB a únosu jednoho zaměstnance této firmy, kdy únosce ale měl netradiční přání, a ne, není tam nic o tom, aby FB přestal činit zlo nebo něco podobného:-). Naopak, je to velmi lidské a není tam ani špetka sci-fi nebo mystery.
*Bývalý IT učitel unese zaměstnance proto, aby ho spojili s "Zuckerbergem", aby mu jen mohl povědět svůj příběh, kdyby to náhodou chtěl vzít v potaz při příštích updatech. Kvůli návykovosti FB i na mobilu, prostě jednou při cestě autem neodolal a mrknul na notifikaci, aby zjistil, že se někomu líbil jeho komentář na fotce psa či co, a přitom je sejmulo jiné auto a on přišel o snoubenku i matku. Nikomu to doposud neprozradil, všichni dali za pravdu, že protijedoucí byl ožralý (při nárazu zemřel) a on měl prostě smůlu. K zakladateli Smithereens se skutečně dostane a pohovoří si s ním, a pak to končí jednou z několika očekávatelných možností, ale dojmout to umí, a zároveň zaujmout drobnostmi kolem (lidé píšící o tom na soc. sítě, nebo i to, jak firma nechce dovolit vyděrači s šéfem mluvit, nebo jaké prostředky používá k proklepnutí únosce a je lepší než policie.* Vytknul bych jen delší rozjezd, jinak v rámci seriálu super práce.

První díl ale byl ujetý, tam mě zaujal spíš zase jen nápad - je sex ve virtuální realitě nevěrou? *Problém je navíc v tom, že aktéři jsou kamarádi (dva černí chlapi), zatímco jejich avataři jsou různých pohlaví, v nějaké bojové hře ve stylu Mortal Kombat.*
Telemachus Rhade - 07. červen 2019 21:07sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mrkněte jak nemá vypadat článek profesionální redakce...

Ostuda z močálu. Superhrdinský seriál Bažináč končí po pouhém týdnu od premiéry

Kromě zavádějícího titulku je to plné nepravd, nesmyslů z nepochopení problematiky, honění písmenek a ignorace faktu.

Proč o tom vlastně píšou? :)
Seven - 21. květen 2019 10:17sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Mvek:
11x07 navíc očividně měla jít do Black Mirroru... Varování opět fajn, ale prostě nejlepší z epizody byl úvod před titulky o twitterovém robotu, a to to ještě bylo až na poslední hlášku realita.

Ten úvod o Twitterovém botovi byl bohužel skutečně jedinou světlou stránkou této epizody. A potud to vypadalo zajímavě. Odtud dál už to bylo jen prostě o tom, proč je špatný nápad zfilmovat fanfic.

Nejnovější   Novější 44 - 63 / 7031Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o