Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Budoucnost Treku

Spravuje: S.S.Enterprise
Počet příspěvků: 2937

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 657 - 676 / 2937Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 23. leden 2012 11:18sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Kdo to sakra píše, když ví, že Dukat se křestním jmenuje Skrain?

"S tím ale docházíme ke kritickému problému Deep Space Nine – až nestartrekové násilnosti."
:-D

"Jedna epizoda byla nakonec zcela stažena, protože v ní zkrátka bylo příliš mnoho mrtvých."
???

"V násilí takřka zanikly další zajímavé prvky seriálu jako je například první televizní polibek dvou žen"
WTF!

Nevím, co si o tom myslet..
Yakuzza - 23. leden 2012 10:56sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Máme tady druhý díl
Yakuzza - 21. leden 2012 12:50sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Ano, 23 let po revoluci se začínáme v tomhle blížit západu.
Telemachus Rhade - 21. leden 2012 11:06sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Sedli: To nejsi sám :)
Sedli - 21. leden 2012 05:13sipka
ZAMĚŘIT
Sedli
Dneska jsem si uvědomil, že na COOLu teď vysílají zároveň Ent i TNG.

Přál bych si, aby tenhle trend pokračoval a abych se konečně dočkal celé DS9 i na veřejných stanicích. :-)
Yakuzza - 19. leden 2012 12:46sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Náhodou docela pěkný článek, neseděly akorát obrázky a Kruge. Jen mi přišlo, že autor u jednotlivých filmů, případně epizod, vyprávěl děj až příliš podrobně a kostrbatě.

Ale každý takový článek dobrý.
Razer - 19. leden 2012 11:49sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Ježišmarja ten to zadarmo určitě nedělal :-) Hutné.
AVip - 19. leden 2012 09:22sipka
ZAMĚŘIT
AVip
TelemachusRhade: Ze zákulisí vím, že Star Trek na ČT vzdor všem klackům pod nohama celkem prosperoval a rozhodnutí o jeho ukončení mělo spíše "vnitropolitický" charakter (v tom smyslu, že šlo o zákulisní boj v televizi).
Telemachus Rhade - 19. leden 2012 08:52sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
VELKÉ SERIÁLOVÉ RETRO - Star Trek: Odvážně tam, kam se dosud člověk nevydal

Z ničeho nic se na webu ČT objevil tenhle článek plný, řekněme drobnějších, chyb. Že by ČT po roce a půl zjistila, že ta Nová generace na Primě byla sledovaná?
Mvek - 10. listopad 2011 11:17sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
RaFi: Kdybys chtěl se něco ptát, nebo komentovat ohledně té TASky nebo i TOSky:-) a vůbec všech seriálů, máme tu na to patřičná fóra, pro TASku by tedy bylo to samé, co pro TOSku.

Není nás tu moc, ale vždycky takhle někdo zavítá nový a snad na žádném diskusáku nejsou trochu funkční různá dílčí fóra o ST, byť jinde je víc lidí:-).
RaFi - 10. listopad 2011 10:14sipka
ZAMĚŘIT
RaFi
Všem vám moc děkuji a jestli jsem fanda TOSky jsem miluji veškerý star trek děkuji vám za vaše příspěvky na animovanou sérku se určitě podívám zkusím jak originál tak i český dub.Žijte dlouho a blaze
Mvek - 09. listopad 2011 21:08sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
TelemachusRhade:
Na stranu druhou jsem to viděl v 1998 v televizi a dabing zas tak špatný nen

Já dabing taky viděl a vlastně skoro jen ten, ale v něm to na mě působilo moc přiblble. Ale jestli jsi to viděl jen v tom 1998, tak opravdu to není směrodatné, jaký byl dabing, to jsi měl hodně pokřivené:-).

ALe uznávám, že česká verze Scottyho zpěvu v Lorelei Signal mě pobavila víc než skotský zpěv v originále.
Telemachus Rhade - 09. listopad 2011 20:55sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
TAS je na svou dobu a poměry té doby poměrně povedená záležitost. Velké plus je, jak už psal Mvek, že jí komplet nadabovali původní protagonisté. Takže určitě originál, pokud je možnost. Na stranu druhou jsem to viděl v 1998 v televizi a dabing zas tak špatný není.

Na počet epizod to má počet kvalitních scénářů relativně vysoký. Doporučuju.
Razer - 09. listopad 2011 20:51sipka
ZAMĚŘIT
Razer
RaFi: Určitě má, bylo to to poslední co sem ze ST viděl a nelitoval sem až asi na 3 díly.

Většina je laděna přecijen dětsky i animací, ale jak píše Mvek, alespoň 1/2 příběhů je dobrých a stojí za to. U mě to překonalo TOSku :)
Mvek - 09. listopad 2011 20:37sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
RaFi: Záleží, jaký jsi fanda původního seriálu (TOS) s Kirkem. Ty scénáře psali sci-fi autoři, ne autoři animovaných seriálů, pár dílů je vysloveně "must see", je to prostě dobrý příběh, ale některé jsou přehnané, prostě jen za cenu ukázat něco, co s penězi a možnostmi TV tvorby tehdy nešlo v hraném seriálu (různé emzáky a podobné věci).

A jedna DŮLEŽITÁ věc, pokud to zkusíš, tak v anglickém originále, nikoliv v českém dabingu! Ten to strašně sráží do dětského seriálu.
RaFi - 09. listopad 2011 20:29sipka
ZAMĚŘIT
RaFi
Zdravím chtěl bych se vás zeptat na váš názor na animovanou sérii jestli to má cenu čeknout
RaFi - 09. listopad 2011 20:26sipka
ZAMĚŘIT
RaFi
ENT není špatný
Mvek - 26. srpen 2011 16:07sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Yakuzza: V té době kolem ST XI jsem něco asi napsal na Lidé.cz do diskuse o ST a on si mě tam odchytil, chtěl kecat s někým, kdo zná ST. A to ST XI ještě tehdy neviděl, jen mu přišly děsně cool trailery. Trval ale na tom, že musí vidět ST od začátku (teda vyjma toho filmu, který také zjevně úplně nepochopil), a tak začal sledovat TOSku. Ale z jeho zpráv typu "Spock lol xDDDDD!" apod. jsem nemohl.
Je to hrozný magor, naštěstí ho neznám osobně (je z Brna), ale občas má světlé chvilky a myšlenky, tak ho většinou ignoruji jen napůl.
Yakuzza - 26. srpen 2011 15:36sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mvek: Náhodou pobavilo :-) Fascinujeme mě,
a) kde s takovým člověkem přijdeš do styku
b) že 17 letý fakan je fascinovaný něčím jako je TOS: Miri... v tom bych viděl nějaké nekalé látky :-D

(to mi připomnělo, jak Mirak vždycky vyprávěl, jak se v pátek v noci vracíval z lokálu a pod vlivem sledoval reprízu TOSky :-))
Razer - 26. srpen 2011 15:19sipka
ZAMĚŘIT
Razer
TelemachusRhade: Jenže tady nejde o to, že by tam bylo fakticky mladé herecké osazenstvo tady jde o to, že producent nebo kdo již dopředu říká ať již mezi řádky či přímo, že to bude pro "mladší" publikum = pro hloupější publikum = víc EMOcí a míň myšlení a sci-fi. Po úspěchu Ambramse už snad bude každému jasné, že čím víc se něco przní tím víc to sype.

Nechci být jak zahořklý důchodce, ale to je prostě zákon masy, že aby něco bylo dnes opravdu úspěšné musí to bejt hloupé jinak to 50-70% publika prostě nepochopí. Vážně se nesmí zapomínat na to, že dnes žijeme ve facebookové generaci, která hlavně v USA má problémy i právě s hraním klasických stříleček... nemají na to, proto jedou pakricky jen série jako CoD (vím odbíhám, ale...).

A nebo když bych měl zůstat u filmů, schválně si přečtěte jak Cameron koncipoval Avatara úplně na začátku, ten příběh byl o něco složitější a hlubší, možná dokonce na úrovní Terminátora 2, jenže si uvědomil, že dnes by něco takového prostě úspěšné nemohlo být, tak všechno přepsal a vlastně jen narouboval superobraz na 1000x ohranu zápletku a dočkal se úspěchu o jakém se ST poslední desetiletí ani nemůže snít.

Jde prostě o to, že "normální" divák pochopí zápletku kterou už 10x někde jinde viděl, možná to ani vědomě nepostřehne, ale nakonec vše pochopí.
Když je něco nového musí se přemýšlet a to je konec, navíc v momentě kdy jedou sci-fantasy Star Wars bude na producenty tlačeno ať proboha neblbnou a nacpu do té "sáááj fááj" nějaké scény s energokatanou, hodně lensflare, možná nějakou tu darkside ve Spockovi.... dyť to přece vedle Lucasovi tak hrozně vynáší!!!

Nejnovější   Novější 657 - 676 / 2937Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o