Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

1) Star Trek => Budoucnost Treku

Spravuje: S.S.Enterprise
Počet příspěvků: 2937

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 557 - 576 / 2937Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 03. listopad 2015 21:58sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
A na 2021 předběžně zamluven slot pro Abrams Trek 5. Wow, Paramount si věří :)
Telemachus Rhade - 03. listopad 2015 21:50sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Jinak tedy na 2019 oznámen Abrams Trek 4.

Jenom pro zajímavost, ve stejném roce vyjde Epizoda IX, Avatar 4 a Avengers 4 ;)
Yakuzza - 03. listopad 2015 18:30sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Dík, už to tady vlastně myslím zaznělo.
Telemachus Rhade - 03. listopad 2015 17:23sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza: Paramount má práva na filmy. Všechny. A může točit nové. Naopak nemá práva na natáčení ani vysílání jakéhokoli seriálu, minisérie, nebo TV filmu.

CBS naopak drží práva na veškerou televizní produkci. Odkoupila je necelý rok po skončení Enterprise. Dál má práva na veškerý merchandise s tím spojený, všechny knihy (i ty české) a STO i další herní licence mimo Abrams filmy. A právě nesmí natočit kinofilm. Což ale není ani jejich ambicí, že :)

Proto ta větička, že nový seriál nebude mít nic společného se STB.
Yakuzza - 03. listopad 2015 17:05sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Jak to je vlastně s právy na Star Trek? Paramount i CBS mohou oba produkovat díla ze světa Star Treku? Existuje nějaká relace mezi Paramountem a CBS? Je nějaký rozdíl mezi ST filmy a seriály z tohoto pohledu?

(Sry že se ptám takhle blbě, ale o tomhle jsem vždycky věděl prd.)
Telemachus Rhade - 03. listopad 2015 16:55sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Jasně, to je přímá reakce na úspěch Netflix, ale na statutu série to nic nemění.
Mirak - 03. listopad 2015 16:40sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Jo, pozor, ještě tu asi na plnou hubu nezazněla jedna dost podstatná informace:

"The new series will premiere in January 2017 and be streamed exclusively via CBS All Access, aside from a "preview" episode on the CBS Television Network.

It will be the first television series to launch on a broadcast network but air primarily on an video-on-demand service.

The network was not sure whether it would release the season's new episodes a week at a time or all at once."

Jen pro vysvětlení, co CBS All Access vlastně je:

"On October 28, 2014, CBS launched CBS All Access, an over-the-top subscription streaming service – available for $5.99 per month – that allows users to view past and present episodes of CBS shows."
AVip - 03. listopad 2015 16:23sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Je tu ještě jeden aspekt celé věci... je otázka, jak si povedou v přímé konkurenci fanfilmy a to zejména ty, které závisí na fundraisingu (a speciálně se teď dívám směrem na Axanar).

Je příliš brzo na závěry, každopádně, lze celkem oprávněně spekulovat, že to byly právě funraisingové akce jednotlivých fanfilmů, co "TPTB" přesvědčilo, že v ST ještě pořád nějaké peníze jsou.


Co se Abramsversa jako takového a nového seriálu týče... film je film a TV je TV, je to klišé, ale je to pravda a každý by si teď měl vzpomenout na frančízu Terminator, kde TV seriál jel ve své vlastní kontinuitě od samého začátku (byť tedy v předposledním a posledním filmu jsou jisté náznaky, že tato kontinutita nebyla úplně odervaná od hlavní terminátoří timeline - i když sanmozřejmě, po posledním filmu je na místě otázka, jak ta timeline vlastně vypadá, že).

Samozřejmě, nejde srovnávat ST a Terminatora, už jen kvůli jejich rozsahu ne, ale precedens by tu byl.
Mirak - 03. listopad 2015 13:56sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade:
Postem XP získává herec i jakous takous možnost mluvit do podoby seriálu.

No, jasně, ale v praxi jsou pro herce důležitější peníze, než nějaká podoba seriálu :)

Jinak myslím, že ta větší producentská jména se na seriálech podílejí hlavně v první sezóně, kde tomu dají jakousi podobu a řekněme vytvoří šablonu podle které se potom jede.
Např. Abrams ve Fringe, Kurtzman v Hawaii bude imo úplně to stejný.
Mirak - 03. listopad 2015 13:51sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Netuším, je možné, že konkrétně on se na tom podílel.
Telemachus Rhade - 03. listopad 2015 13:49sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: Není to ale jen o penězích. Postem XP získává herec i jakous takous možnost mluvit do podoby seriálu.

Těžko říct, kde se všude Kurtzman aktivně pohybuje, ale XP není a nikdy nebyl o psaní, ale o dozoru, pokud je ta funkce skutečně vykonávaná. Pokud Kurtzman opravdu převezme Bermanovy otěže a na place bude přítomen, pak je to z těch klasičtějších Abrams jmen ta nejlepší volba. Oriho moc nezajímá SF a Lindelof je koncentrované zlo.
Mvek - 03. listopad 2015 13:42sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Nevěděl jsem to, myslel jsem si třeba u toho RDA, že se na tom fakt nějak víc podílel. Ale jeho jméno se myslím v titulcích objevilo snad už u druhé řady, tak nevím, jestli už to byl takový hít.
Mirak - 03. listopad 2015 13:35sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Fakt to není ojedinělý, vidím to skoro v každým druhém seriálu, který běží víc jak 4-5 sezón.

Ono jde o to, že herci na začátku seriálů zpravidla podepisují třeba pětileté smlouvy a pokud je ze seriálu hit, tak má pak herec pocit, že by si "zasloužil víc" - kompromisem bývá právě tohle.
Mvek - 03. listopad 2015 13:30sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak: Že by totéž R.D.A. u SG-1?
Mirak - 03. listopad 2015 13:02sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
No, když se podívám, jaké nové seriály Kurtzman aktuálně produkuje (Scorpion, Limitless, Sleepy Hollow), tak i když jsem z nich viděl vždycky jenom otravně vlezlé a všudypřítomné ukázky, tak to na mě bohužel působí jako, že je kladen extrémní důraz na formu na úkor obsahu. Nic proti Hawaii Five-O, ale to je policejní procedurálka a i když je třeba dobrá, tak vypovídací hodnota pro ST je nula. Navíc se dívám, že Kurtzman napsal 2 epizody ze 130, pochybuju, že už se na ní ještě jakkoliv podílí.
Ale jinak bych se nenechal zbytečně unést jedním jménem. Producent se nerovná showrunner a budou tam zcela jistě lidi, kteří se na tom budou kreativně podílet mnohem víc. Důvod, proč někoho vidíte jako executive producer u seriálu je zejména ten, že z toho má peníze. Můžete si třeba všimnout, že u některých seriálů jsou v pozdějších sezónach jako výkonní producenti uváděni i sami herci (napadá mě teď třeba Hugh Laurie v Housovi) a je to opět jen proto, že jim takhle můžou dát nad rámec hereckého kontraktu více peněz, není to proto, že okolo seriálu cokoliv zařizovali.

Co se týče vazby na kontinuitu, tak mě zaráží, že měli potřebu oznámit jednu jedinou informaci a to je, že to nebude souviset s ST Beyond.
Trip - 03. listopad 2015 12:33sipka
ZAMĚŘIT
Trip
Wow nový seriál to se nám to pěkně rozmohlo, tak nevím zda je to kvůli padesátinám treku nebo kvůli novým SW:-D Ať je to jak chce Star trek je na vzestupu a to je dobře:-D

Pokud nevadí odpovím nejdříve na 2)dotaz: Já bych chtěl asi nejvíce pokračování Archera, ale zase máme opravdu vynikající knihy takže... to řeknu jinak. Tématicky bych chtěl něco jako seriál Enterprise s vizuálem Abrams treku a to klidně i s jeho posádkoou nebo i jinou je mi to jedno (A hostující Archer, Trip, T´pol, Reed, Travis, Phlox, a Hoši by také nebyli špatní:-) Co se časového období týče je mi to jedno.

A samozřejmě bych chtěl aby 1) bod odpovídal druhému:-D (Což berte jako odpověď na 1):-D


kapitan Pike
Předpokládám, že všechny přítomné fanoušky Abrams Treku právě trefil šlak :-)

Ne netrefil:-D
Mvek - 03. listopad 2015 10:45sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A já jsem naopak pesimistický snad ještě více než obvykle, takže mě ani neláká spekulovat. Aspoň zatím, dokud nebude víc info.
Yakuzza - 03. listopad 2015 09:48sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Telemachus Rhade:
(Trochu mě zaráží, jak jsem pozitivní :) )

No mě to právě zaráží nejen u tebe :)
Telemachus Rhade - 03. listopad 2015 09:37sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Kurtzmanův původní scénář pro ST3 byl Paramountem zamítnut jako příliš komplexní :) Navíc aktuálně jede Hawaii Five-0 a ta mě baví i šestým rokem. Což třeba nemůžu říct ani o TNG, ani o Voyageru.

(Trochu mě zaráží, jak jsem pozitivní :) )
Yakuzza - 03. listopad 2015 09:16sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Kurtzmanovo jméno leccos naznačuje a pořád se mi nechce věřit tomu, že by běžely paralelně dvě nezávislé produkce Treku. Vždyť to je nesmysl i z marketingového hlediska. Jakože taky bych si přál, aby se pokračovalo v post-Nemesis (nebo vpodstatě jakékoli jiné období z původního univerza), ale podle mě to někdo zatrhne.

Nejnovější   Novější 557 - 576 / 2937Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o