Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   ARCHÍV FÓR

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

ARCHÍV=> Vesmírné lodě a technologie ve SF

Spravuje: Yakuzza
Počet příspěvků: 3429
Někdej?í Technologie ve Star Treku zde v archivu.

U.S.S. Titan NCC-80102



Zajímavé stránky o lodích:
Ex Astris Scientia | Federation Starship Datalink | neutralzone.de | The Starchive | Daystrom Institute Technical Library | Lodě Federace na Star Trek Sickbay | Starship Dimensions | The Guardian of Forever | Trekmania | Madman's Shipyard


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 52 - 71 / 3429Starší   Nejstarší

Mvek - 14. září 2011 20:00sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nevím, dost bych se tohoto řešení bál, že by bylo jen pro Vulkánce a vysoce trénované lidi. Bylo by to hrozně efektivní, ale jak zabránit nehodám?

Vždyť člověk hrozně odbočuje myšlenkami. Při řízení vás najednou napadne, co byste neměli dělat, abyste se nenabourali. Nebo někdy člověka napadne, co by se mohlo stát, kdyby třeba udělal to a to (prudce trhnul řízením apod.).

Takže ano, pro konkrétní kratší manévry by to bylo zajímavé, ale ne pro celkové řízení.
Razer - 14. září 2011 19:49sipka
ZAMĚŘIT
Razer
S.S.Enterprise: Asi tak, i ve Voy ten nápad byl (epka s emzolodí pro Parise), ale zase neuvěřitelně pomrvenej.

Určitě by to musel bejt zážitek nějak naparsovat výstup senzorů do lidského vnímátí tj. jakoby na "kůži" cítit různé gravitační deformace okolo lodi, zrakové centrum pořádně potrápit a nacpat do vizuálního výstupu i nějaké třeba barevné ekvivalenty tepelných a jiných záření do sluchu napasovat různé vibrační vlny hehe... . A kdyby ještě stačilo jen pomyslet a počítač by vám přímo do mozku prdnul výpočet nějaké složité rovnice o stabilitě warppole... to by bylo jiné kafčo, než čučet na obrazovku a mačkat tlačítka.
S.S.Enterprise - 14. září 2011 19:30sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Tak v té době bych spíš čekal ovládání pomocí myšlenek. Jen by tam seděl, v hlavě by se mu promítala situace kolem lodě a myšlenkami by jí ovládal.. no asi by to bylo pro TV nudné, tak vítězí řešení ala joystick ve Vzpouře.. :)
Yakuzza - 14. září 2011 16:28sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mvek: Hádal se kvůli tomu s Tuvokem (myslím) i když stavěli druhý Deltaplán... Bylo to buď v Imperfection nebo v Drive...
Mvek - 14. září 2011 16:22sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jo, že to připomíná Parisovx fetiše jako na staré kino, TV, nebo kapitána Protona, to mě napadlo, ale ještě v Inside Man, nebo nějaké epizodě brzy po Drive montovali nějaký zlepšovák, přídavné zařízení nebo tak, a myslím přímo ve strojovně, a též mě překvapilo, že to mělo buď vystouplá tlačítka, nebo knoflíky.
Damar - 14. září 2011 15:50sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Mvek: Tie protónovské tlačítka v Deltapláne Paris vysvetlil v už v epizóde Extreme Risk:
"l am tired of tapping panels.
For once, l want controls
that let me actually feel
the ship l'm piloting."
Yakuzza - 14. září 2011 14:25sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mvek: Tak to byl účel, jak sis jistě všiml, zdůraznění Parisovy infantility :-)
S.S.Enterprise - 14. září 2011 14:00sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Mvek:
Asi už je to táhlo k páčkám a proto se pak natočili ENT.
Mvek - 13. září 2011 22:04sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jinak jsem si všiml, že docela rádi mají různé páčky a mechanická tlačítka:-). Ve VOY tedy ke konci. Deltaflyer II má takovou staře vypadající konzoli a ještě někde jsem to viděl.
Yakuzza - 08. září 2011 16:08sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Sorry, teď jsem to řekl úplně blbě. Myslel jsem to prostě takhle:

Mvek - 08. září 2011 16:00sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Pokud tedy šlo o omyl a myslel jsi zvenku vnějšího prstence.

Nicméně měl jsem dojem, že i runabouty přistávaly na vnějším prstenci.
Mvek - 08. září 2011 15:57sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Yakuzza: Jo, pardon, no ale tak to prostě, aby byly kus od sebe i ty lodě. Je to stejně "docking ring", ne obytný, takže i když to vyrve kus dokovacího, způsobí to méně škody. A jak to bylo kdysi, kde se těžilo, to si nepamatuji, kde byly sklady apod.

Samozřejmě design taky. Ostatně viz různé věci na federačních lodích. Proč třeba nejsou víc podlouhlé, něco jako válec jen s gondolama (které tedy zřejmě kdysi měli důvod cpát od lodi).
Telemachus Rhade - 08. září 2011 15:45sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Yakuzza:
zvenku vnitřního prstence

Nope.
Yakuzza - 08. září 2011 15:20sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mvek:
Ale upřímně moc si nepamatuji, kdy kotvila loď ve vnitřním prstenci.

Já jsem nic takového netvrdil, myslel jsem to tak, že některé lodě kotvily zvenku vnitřního prstence... Defiant nebo Miranda např.
Telemachus Rhade - 08. září 2011 15:09sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Design DS9 je od začátku náhodný. Ospravedlňovat to můžeme jak chceme, ale že ty pilony nejsou nahoře a dole spojené není nic jiného než náhoda. Teď nevím jestli to byl Zimmerman, nebo někdo jiný.. Každopádně už si nevěděli rady kudy kam, tak zkusili spojení na výkresu umazat. Něco jako když Dreyfus urval vrchol stolové hory v Blízkých setkání. Zas ale nutno říct, že cardassijskou architekturu dokázali tomuhle dost přizpůsobit, takže OK. Ale o funkčnosti určitě lépe nepřemýšlet.

Ve vnitřním prstenci lodě nekotví, nemají kde. Jsou tam pouze plošiny pro runabouty.
Mvek - 08. září 2011 14:58sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Yakuzza: Ale upřímně moc si nepamatuji, kdy kotvila loď ve vnitřním prstenci.

To by bylo ale dlouhé hledání, ale kdyby náhodou...
Yakuzza - 08. září 2011 13:04sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Mvek: Čekal jsem, kdy někdo použije tento argument :-) Bohužel nepatří mezi nejplatnější, lodě kotví nahoře zvrchu, dole zespodu, takže by se vešla sebevětší loď i kdyby ty pylony byly nižší. Pokud by byly extrémně velké, že by zasahovaly do středové vyvýšeniny (ops apod.), tak by nemohly kotvit ani nahoře, protože by se začaly mlátit samy o sebe, kor když jsou pylony nahoře zahnuté směrem k sobě :-)
Mvek - 08. září 2011 11:54sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Yakuzza: A nebo, aby se k těm vnějším vešly i obrovské lodě, které jsme ale asi nikdy neviděli:-).
Yakuzza - 08. září 2011 11:46sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Nové designy Sovereign počínaje a tou ptákovinou v záhlaví konče, rád nemám, je to nuda. Ambassadory se mi taky nelíbí. Ale staré designy jako třeba Constellation, Antares, Ptolemy, to je jiná. Constitution teda asi taky, ale přijde mi už moc okoukaná.

Mimochodem - napadlo mě, že design DS9, resp. cardassijské stanice Nor typu jsou designově dost samoúčelné - na co tak dlouhé pylony? Snad jen aby při případné explozi nebyla zasažena centrální část... což ovšem logiku taky nemá, protože u středového prstence lodě kotví taky. U Cardassianů bych se ale vůbec nedivil, kdyby to bylo opravdu jen pro efekt.
Mvek - 08. září 2011 11:23sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tak taky se mi strašně Ent-D líbila před pubertou, když jsem TNG sledoval prvně.

Pak jsem přešel ale ke Constitution a u té jsem zůstal, byť asi spíš refit:-).

Soverign na mě vždy působil moc "polygonově", prostě jeho tvat mi v něčem vadi a přišel účelový pro grafiky. Ale už jsem mu přišel také na chuť a zvažuji mít jeho "model" (sošku), podobně jako mám tu Contitution-refit.


Co ale nikdy, je Intrepid nebo různé Ambassadory apod.



A z mimozemských, no tak DS9 jsem si oblíbil jakožto stanici časem, a je fakt, že ze stanic, co si tak vybavuji, se mi líbí asi nejvíc.

Nejnovější   Novější 52 - 71 / 3429Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV ]


Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o