Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   ARCHÍV FÓR

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

ARCHÍV=> Vesmírné lodě a technologie ve SF

Spravuje: Yakuzza
Počet příspěvků: 3429
Někdej?í Technologie ve Star Treku zde v archivu.

U.S.S. Titan NCC-80102



Zajímavé stránky o lodích:
Ex Astris Scientia | Federation Starship Datalink | neutralzone.de | The Starchive | Daystrom Institute Technical Library | Lodě Federace na Star Trek Sickbay | Starship Dimensions | The Guardian of Forever | Trekmania | Madman's Shipyard


Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 5 - 24 / 3429Starší   Nejstarší

Mvek - 09. květen 2013 17:47sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Razer: No, jak říkáš, v SG to po pár dílech vůbec neřeší (a TOSka také ne, to až knížky). Takže to bych bral více jako podobnou věc, že to prostě pak neřeší, tlumočník je jen taková berlička na efekt (jako, že to vyřešené máme, ale přitom nemáme).

Nicméně jsi mi připomněl DS9 - Little Green Men. Tam je explicitně řečeno, že minimálně ferengové mají implantovaný tlumočník v hlavě, takže asi jo, asi bychom to tak měli brát (a mohli by mít i nějaký implantovaný hrdelní komunikátor (viz toto zařízení už před 50 lety), který by bral i velmi tichou řeč.

Samozřejmě pak stále bude pár epizod, kde to nebude fungovat, protože alieni všem odebrali všechny technologie (a nemyslím tím jen cizí, ale třeba i nějaké ty epizody se zajetím), nebo bylo vše zkratováno nějakým EM pulzem apod.
Razer - 09. květen 2013 17:29sipka
ZAMĚŘIT
Razer
To bohužel platí třeba i o oné SG... ale je to jedna z chyb co prostě neřeší.

Docela blbuvzdorně i když pseudovědecky to vyřešil Farscape :)
Razer - 09. květen 2013 17:28sipka
ZAMĚŘIT
Razer
Mvek: Konkrétně ve Voy je zcela jistě víc epizod kdy nikdo komunikátor nemá, přesto se s alienama baví naprosto bez problémů (ani alieni min v jedné epce určitě nic neměli).
Mvek - 09. květen 2013 16:17sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
U epizody VOY - The Cloud jsem si všiml, že i oficiální ST se snaží tvářit, že komunikátory přece jen mají nějaké sluchátko v hlavě, ale je to výjimka a dá se to okecat.

Každopádně tam Tuvok "šeptá" Harrymu do ucha na můstku něco soukromě. Dovedu si ještě představit, že by ta combadge zaznamenala tichý hovor, ale že by tak tiše přehrála zprávu a bylo jí rozumět, to si představit nedovedu.
AVip - 24. duben 2013 20:24sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Nebylo by od věci občas zalistovat soupiskou Royal Navy... tam je hodně agresivních jmen a to nejen v období od Dreadnought po Vanguard (schválně jestli někdo ví, co tato dvě jména ohraničují), ale samozřejmě, v té době asi nejvíce... včetně (ale nejen) HMS Vengeance.
S.S.Enterprise - 24. duben 2013 14:38sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Je to alternativní vesmír a i kdyby nebyl, tak to je podle mě to poslední, co by mi vadilo...

Když může mít už v dnešní době USS George Bush, tak Vengeance mi přijde jako nic...
Yakuzza - 24. duben 2013 14:00sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Damar: Taky mě to napadlo :) Ale Defiant je tak nějak obecné jméno pro loď, měli jsme to i v TOSce, navíc existuje i reálná loď USS Defiant.
Damar - 24. duben 2013 13:39sipka
ZAMĚŘIT
Damar
Yakuzza: Defiant tiež nie je práve slniečkovské meno:)
Yakuzza - 24. duben 2013 12:33sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
(Pokud si ji teda záporák nepřejmenoval, což je taky dost levné.)
Yakuzza - 24. duben 2013 12:32sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Jasně. Ta loď musí být co nejvíce dark a evil, tak ji pojmenujeme Vengeance. Koho ve sluníčkové Flotile by proboha napadlo pojmenovávat loď Vengeance? Tyhle populistické kraviny se Star Treku zatím vyhýbaly...
Damar - 24. duben 2013 09:09sipka
ZAMĚŘIT
Damar
TelemachusRhade: Paradoxne pri pohľade na USS Vengeance mám po prvý krát pocit, že nový film bude naozaj Star Trek.:)
Telemachus Rhade - 24. duben 2013 08:25sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
First look at Ships of the Line 2014, and other calendar updates

Meet the USS Vengeance
Pozemstan - 14. březen 2013 18:22sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
Mvek: Mám na disku první část Aurory z července 2006, zatímco podle Wikipedie šla první remasterovaná epizoda do televize v září 2006.
Mvek - 14. březen 2013 16:45sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Lt.Shark: Nejsem si jist, jestli náhodou Aurora seriál nevznikl naopak po TOS remasteru.
Telemachus Rhade - 14. březen 2013 15:40sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Lt.Shark: Dík, připoměls mi, že jsem si to chtěl stáhnout :)
Lt.Shark - 14. březen 2013 15:14sipka
ZAMĚŘIT
Lt.Shark
Yakuzza:
Docela chápu změnu designu u S.S. Aurora, která vypadá docela zajímavě,

možná je trochu škoda, že nebyl použit design ještě trochu podobnější tomu z tohoto projektu...:-)
http://auroratrek.com/index.html
Yakuzza - 14. březen 2013 14:19sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Konečně jsem si pořádně projel screenshoty z remasterované TOS, a co se lodí týče, vesměs to vypadá hodně fajn.

Jsou ale výjimky, třeba taková Botany Bay vypadá podle mě opravdu otřesně (zde a zde), zvlášť ten první obrázek je jak z PC hry z 90. let, to by snad byl lepší i ten originál.

Další věc, co nechápu, proč S.S. Woden nenechali původně jako třídu DY-100, ale zobrazili ji v tom jakémsi pochybném TASkovém designu, resp. designu 'Antares-typu'. Proč takhle kurvit kontinuitu? Je to docela škoda.

Docela chápu změnu designu u S.S. Aurora, která vypadá docela zajímavě, rozhodně líp, než hodně podivný originál. Taky do jisté míry kurvení kontinuity, ale omluvitelné.

Moc pěkně je zpracovná U.S.S. Antares z "Charlie X". Jak už jsem zmínil, nelíbí se mi použití stejného designu i pro S.S. Woden, na stranu druhou, díky remasteru se objevila v TOSce dosud neznámá loď tohoto designu, a sice Yorkshire NCC-330, na čemž je zajímavé, že jméno a registr poskytl Mike Okuda. Trochu mě zklamalo, že když se do toho vkládal zrovna on, nevložil tam té kontinuity rovnou trochu víc. Navíc si nejsem jistý, jestli cílem nemělo být sjednocení Antares-designů, kterých se za celou historii TReku objevilo nespočet. Na stranu druhou, možná vděčíme právě jemu, že všechny lodě třídy Constitution jsou skutečně třídy Constitution a nikdo tam neprosadil nějaké Mirandy, či v horším případě úplně nové designy.

Pozemstan - 16. srpen 2012 14:05sipka
ZAMĚŘIT
Pozemstan
S.S.Enterprise, Yakuzza: Pokud by se v Lagrangeových bodech u Země nacházelo větší množství antihmoty, tak by to asi nebylo moc bezpečné místo např. pro plánovaný teleskop Jamese Webba, i když ta koncentrace by asi nebyla velká... -)

Ale asi jsem našel tu zprávu... Antiprotony ve Van Allenových pásech, resp. v nedávno na SN jinde zmiňované Jihoatlantické anomálii, kde magnetické pole sahá nejhlouběji do atmosféry, objevila družice PAMELA...

Antimatter Belt Found Circling Earth
Vědci objevili rozsáhlý pás antihmoty zachycený v magnetickém poli Země.
S.S.Enterprise - 16. srpen 2012 12:38sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Yakuzza:

No někde to bylo, nevím kde. Jinak tak říkaly, že ta antihmota má být držena magnetickým polem, ne gravitačním. Takže to nejsou Lagrangeovy body ale jejich el.mag. analogie. No chtělo by to ten zdroj, to je jasné.
Yakuzza - 16. srpen 2012 12:20sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
S.S.Enterprise:
příroda sama vyrábí antihmotu a skladuji je vi magnetické obdobě lagrangeových bodů

???
To je nějaká ptákovina, prošel jsem internety a nikde jsem nenašel ani zmínku o antihmotě v souvislosti s Lagrangeovými body, ty se týkají přitažlivých a odstředivých sil...

Nejnovější   Novější 5 - 24 / 3429Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV ]


Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o