Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Seriály: sci-fi & fantasy

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 4928

Památné citáty
"Copak budu dělat o volném víkendu. Už vím, podívám se znova na Torchwood." - Nikdo, nikdy
"Třetí řada Andromedy je má nejoblíbenější." - Nikdo, nikdy

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 1562 - 1581 / 4928Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 01. únor 2016 10:32sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
DW 4x05 - Doktor dostane od generála UNIT plynovou masku s otázkou "Co si o tom myslíte?" a odpoví "Are you my mommy?" :-D

Jak je ta sezóna zatím blbá, tak to bylo skvělé!
Mirak - 31. leden 2016 23:29sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
4x10 Exalted Reason, Resplendent Daughter
- Meh, zase mash-up několika neustále opakujících se zápletek. Velice pozitivní bylo, že navzdory mému předpokladu nešlo o obligátní Huntovskou pornoepizodu.
- Nebývale ploché vedlejší postavy - zlý král, vesmírný Robin Hood, princezna zamilovaná do vesmírného Robina Hooda.
- Zazní tu, že v Commonwealthu je 300 planet. Jako ještě v 3x22 a 4x01 byl Commonwealth na pokraji zničení s tím, že spousta světů hodila flintu do žita. To je opět něco na co se vysrali a zapykali, oblíbená taktika Andromedy v řešení nepohodlných zápletek. Co se třeba stalo s Xinti, která byla "overrun by Nietzscheans"? Jako ten "postapo" vibe ze 4x01 a 4x02 je úplně pryč.
- Nově vyfabulovaná backstory: Matka Beky je nějaká senátorka. Dovolte mi zasmát se. Já asi doufám, že to nebudou vůbec řešit, popírá to úplně všechno, co dosud zaznělo. Matka opustila sedmiletou Beku a jejího otce, ale ani zmínka o bratrovi? Bratr fakt nevypadal o 7 let mladší. Pokud je to nevlastní bratr, tak si její tata musel někoho najít a Beka ji musela někdo znát atd. Ale ne, vysvětlení tohoto se nám do krámu vyhodí.
- První epizoda, ve které měl trochu víc prostoru TR. Já nevím, v těch 5 epizodách zatím docela zklamání. Krom toho, že holduje huntovksy trapným hláškám (a celkově je zatím s Huntem vyloženě zaměnitelný) zatím není moc zajímavý, což je spíš chyba scénáristů.

2/5
Mirak - 31. leden 2016 14:25sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
4x08 Conduit to Destiny
- Hunta dohnala další 300 let stará mise, tentokrát je dokonce i součástí proroctví!
- Zdálo se mi, že epizoda celkem nezvládá vysvětlovat Huntovo chování a pohnutky, protože některé věci, které jsou jasné divákovi musí být nadevší pochybnost jasné i Huntovi a přesto jsem měl pocit, že se k rozuzlení dobírá přehnaně složitým způsobem.
- Stejně tak chápu, že úplně každá náhoda se dá svést na Trance, ale zase... Andromeda někam cestuje, Beka omylem doletí k Baltrii, kde je zrovinka vzpoura vězňů, náhodou uteče i ženská, která zná Hunta a je 300 let stará (protože je součástí proroctví!).

2/5

4x09 Machinery of the Mind
- Tohle bylo vydařený, po delší době dvě zápletky, které ke konci vyústí do jedné. Tenhle způsob přispívá k dynamičtějšímu vyprávění, což je něco, co 4. řadě až na pár výjimek zoufale chybí.
- Collectoři vyzařují takový lehký X-Files vibe, což ale nepovažuju za plus. Přijde mi, že si tam s nimi můžou vyfabulovat prakticky jakoukoliv zápletku a pak to absurdně okecávat. Uvidíme.
- Harper na konferenci byl zábavnější, i když bylo od začátku jasné, kdo za vraždami stojí. Pobavila ještě neslavná Grace Park v roli Carol 26.
- Po extrémně dlouhé době (poprvé od 2x16?) zmínka o Engine of Creation, už jsem myslel, že s k tomu ani vracet nebudou, vzhledem k tomu, že mají jen jednu z x částí.
- Opět také návrat Spirit of the Abyss, vypadá to, že tahle zápletka směřuje k rychlému konci, nepřekvapilo by mě, kdyby to dorazili ještě v průběhu 4. řady.
- Jsem velice zvědavý, jestli Nicholas Lea/Krycek/Tri-Lorn bude hajzl nebo kladná postava, ale dobře, že tam je :)
- Ve výsledku to nebylo nic až tak extra, ale připomínalo mi to první dvě řady.

3/5
Mvek - 30. leden 2016 16:48sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak 262081: Nepamatuji si, jak se tam octne ta starší Trance, ale třeba ji přesunul transportér z budoucnosti:-).
Mirak - 30. leden 2016 12:51sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
4x06 Soon the Nearing Vortex
- První super díl od 3x22, kde se konečně řeší věci, které jsou zajímavé. Návrat hnedě několika starých postav.
- Tahle epizoda a neustálé řešení Route of Ages mi samozřejmě připomnělo, jak se na mapu slipstreamu z nietzschánského slipfighteru Deep Midnight's Voice zřejmě skutečně vysrali. Přijde mi to totiž jako velice obdobná technologie nebo aspoň technologie, která by fungovala v tandemu s touhle.
- Kvalita téhle epizody nápadně poukázala na to, jak moc Tyr v seriálu chybí. Je dobře, že tu měl spoustu prostoru (tedy i scény, kde nebyl žádný regular). Jen nechápu, proč nikdo nepoukázal na to, že už nemá dready. Harper nic?
- Hunt opět neposlouchá rozkazy, jsem zvědavej, jestli se někdy zase vrátí do fáze, že rozkazy jsou vším nebo je tohle třeba legitimní character development.
- Bylo osvěžující vidět hned několik exteriérových scén, které nejsou v lese. Podobně jako v B5, působí i epizody Andromedy tak, že vypadají pořád stejně.
- Hunt se ptá Tranciny sestry, jestli Tarn Vedra pořád existuje, netuším proč, když mu to jasně potvrdila Vedranka v 2x18.
- Je srandovní, jak byl Rhade před připojením Tarazedu ke Commonwealthu admirál a vůbec jeden z jeho nejvýše postavených obyvatel, ale v Commonwealthu je jen nadporučík. Trošku trapná berlička a jasné naznačení, že zůstane na Andromedě.
- Woolvet opět přeskočil Bertramku v titulcích, co pořád blbnou?

4,5/5

4x07 The World Turns All Around Her
- Rozuzlení dvojdílu i přes pár dobrých momentů bohužel slabší, než první část. Lépe řečeno měl jsem po první části možná velká očekávání.
- Psycho-halucinogenní scény v portálu jsou bohužel natočené dost tragicky a je utrpení to sledovat. Do toho Trance mele rádoby moudré pičoviny, které ale úplně nedávají moc smysl. Měli to pojmout úplně jinak, kazí to dojem z celého dvojdílu.
- Myslím, že se povedly scény s Bekou a s Tyrem (platí i pro předchozí). Vzhledem k jejímu nepředvídatelnému chování si u ní divák nemůže být nikdy jistý, tady se naštěstí zachovala rozumně.
- Jestli je tohle skutečně Tyrův konec, tak jsem zklamaný, protože tu došlo k situaci, kterou jsem zmiňoval v hodnocení v 3x15 při návratu Bema. Přivést postavu zpět jen kvůli tomu, aby ji zabili bývá často spíš dementní. Přijde mi to i jako škoda, protože zapíchnout Tyrův story-arc po 7 dílech 4. řady, když ho celé 3 sezóny budují je podle mě promarněná příležitost.
- Aspoň došlo na relativně uspokojivé vysvětlení, kdo/co je Trance. A to zrovna když jsem je začal podezírat, že to nikdy řešit nebudou.
- Telemachus Rhade je dobrá volba na nového člena posádky, snad to trochu oživí. Osobně by mě zajímalo, jestli to plánovali už od začátku 4. řady nebo si až v jejím průběhu uvědomili, že tam nějaká postava prostě chybí. Působí to samozřejmě méně uměle, když ho tam nepřidají hned ve 4x01 (i když konkrétně tam po návratu na Tarazed na tohle prostor byl).

3,5/5
Mirak - 30. leden 2016 00:08sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek:
Celkem souhlas, zejména to umístění epizody je špatné, ale jinak bych to na náhodu neviděl. Je docela možné, že by ty lodě mohly spolu komunikovat v jakoukoliv dobu, podstatné jen bylo, co prováděli za experiment na té Andromedě.

To je problém, který Andromedu provází snad celým seriálem, vždycky jsou tam epizody, kdy mám pocit, že přicházejí v naprosto nevhodnou dobu nebo naopak nepřicházejí epizody, který by přicházet měly. Jo, s náhodností máš pravdu.


Mvek:
Více mi tu vadil spíš ten transportér. Jsem zvědav, jestli se na něj zapomene, protože hrozně narušuje stav vědy v té budoucnosti, nebo se k němu vrátí a k experimentování s ním.

S tím transportérem je to divný, na jednu stranu tam s ním myslím ještě v jedné epizodě šaškují, na stranu druhou v některých epizodách o transportéru trapně vtipkují jakoby to snad bylo na poměry Andromedy moc sci-fi...
Mvek - 29. leden 2016 20:48sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak 260517:
1x08 The Banks of the Lethe
- Další a další babrání se v minulosti. Nemohli třeba ještě aspoň 5 dílů počkat? Zatímco doteď se Andromeda vyhýbala přehnaným náhodám, tak tady je prostě divné, že se obě lodě potkaly zrovna ve chvíli, kdy tam Hunt a spol. provádějí vědecký výzkum.
- Co se mi dál nelíbilo bylo, že vůbec nezmínili události z 1x06. Proč?
...


Celkem souhlas, zejména to umístění epizody je špatné, ale jinak bych to na náhodu neviděl. Je docela možné, že by ty lodě mohly spolu komunikovat v jakoukoliv dobu, podstatné jen bylo, co prováděli za experiment na té Andromedě.
Více mi tu vadil spíš ten transportér. Jsem zvědav, jestli se na něj zapomene, protože hrozně narušuje stav vědy v té budoucnosti, nebo se k němu vrátí a k experimentování s ním.
Mirak - 27. leden 2016 22:06sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
4x05 Harper/Delete
- Další průměrnej díl. Epizody v první a druhé řadě skoro vždycky nabídly nějaký zvrat, který danou epizodu oživil nebo ji učinil zajímavější. Na tohle trojka a čtyřka v podstatě kompletně sere, tudíž je to vyprávění prostě hrozně statické a neambiciózní. Opravdu málokdy mě něco překvapí. Tenhle díl je modelový případ, není to nějak extra špatné a až tak moc se tomu třeba nedá vytknout, ale je to prostě nuda.
- Myslel jsem, že podle názvu to bude aspoň Harper-centric epizoda, ale ne, místo toho je tu zase nejvíc Hunt, který hraje s nietzscheánskou bitch nějakou virtual reality videohru, která se ovládá pomocí dilda. Fun!
- Sourozenecká pútka Nietzscheánů spíš nezáživná, ale tak lepší, než ti z minulého dílu. Stejně tak "File-D" technologie celkem lame.
- Všichni tu místo Rakšasa říkají Rakšaša, domnívám se, že to je blbě.
- No, aspoň se stabilně objevuje Tri-Jemma, tohle mi třeba na trojce vadilo, chyběl mi tam nějaký recurring character Huntova nadřízeného.
- Na konci Hunt ignoruje rozkazy a nechává si File-D na Andromedě? Cože? Odkdy Hunt neposlouchá rozkazy?

2,5/5
Mirak - 27. leden 2016 19:32sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Jako dělal jsem si prdel, ale očividně něco jako "lesbian hairstyles" existuje :)

http://gaynewsnetwork.com.au/pony/9-lesbian-hairstyles-that-have-rocked-the-world-16991.html
Mirak - 27. leden 2016 19:31sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Tím, že to tak na mě působí :)
Yakuzza - 27. leden 2016 19:28sipka
ZAMĚŘIT
Yakuzza
Telemachus Rhade: Mrkni na fotky Pink ;)
Telemachus Rhade - 27. leden 2016 19:14sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
lesbický účes a outfit
Jak se pozná lesbický účes? :-)
Mirak - 27. leden 2016 19:09sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
4x04 Double or Nothingness
- Andromedovská variace na Frame of Mind dopadla dle očekávání. Zmatený a šílený to bylo dost, ale zároveň taky hloupý a nudný. Podhoubí se spoluprácí Nietzscheánů a Collectorů mohlo být třeba zajímavé, ale je to pohřbeno pod tunou vatových scén, ve kterých se Sorbo neúspěšně pokouší hrát.
- Jinak bukanýrští Nietzscheáni byli super divní, vůbec netuším, co tím tvůrci sledovali.
- Opět nová technologie, tentokrát video-komunikátor. Je sranda, jak je tam naprosto účelově cpou v závislosti na potřebách epizody.
- Proč má Beka od 4. sezóny lesbický účes a outfit?
- Hunt se pere s Huntem! Ultimátní Sorbogasmus!

1,5/5
Lania - 26. leden 2016 08:28sipka
ZAMĚŘIT
Lania
Do seriálov som pridala Almost Human s Karlom Urbanom
Telemachus Rhade - 26. leden 2016 08:21sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Každopádně Pompeje byly zajímavé. 10. i 12. Doktor a společnice od 11. v jednom díle. Dobrý castingový lapsus.

Zdá se mi, že Capaldi, ač dobrý herec, má taky jenom jednu pózu. Uvidíme jak to bude vypadat v tého jeho Torchwood roli.
Telemachus Rhade - 26. leden 2016 08:14sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Rozkoukali jsme S4 Doctora a... co to sakra je? :) Kamerou i výpravou jsme zpátky v S1.
Mvek - 25. leden 2016 12:27sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Je pro mě velkým překvapením, jak se Red Dwarf změnil v 3. řadě. První díl (vše pozpátku) byl vysloveně výborný (a oceňuji české DVD, že dodali titulky i k těm pasážím pozpátku, samozřejmě též pozpátku, takže jsem je nestíhal:-), jen klíčová slova). Ale vůbec mě překvapilo, že se ta posádka tak nějak chová už uvěřitelně. Jsou to stále magoři, ale už jim dokážu uvěřit, že přes to všechno jsou schopní uřídit loď. Hlavně mi ale lezou na nervy jen výjimečně, a když jo, tak to dovedu pochopit, že to je účelné.

Ale jako byl tu a tam nějaký dobrý díl i v 2. řadě, to zas ne, že ne.
Mirak - 24. leden 2016 21:00sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
4x03 Waking the Tyrant's Device
- Po celosezónním ignoru Spirit of the Abyss se tady zatím objevil ve všech epizodách čtyřky. Jako asi bych měl být rád, že se na tu storyline komplet nevysrali, ale ta náhlá urgentnost mi prostě přijde divná.
- Takže návrat jedné z prvních Hunt bitches (2x13), předpokládal jsem, že už se neobjeví, ale bohužel. Aspoň dodrželi to, že řekli, že půjde na akademii HG. Její vysvětlení, proč nezůstane na lodi úsměvné, ale už jsem se chvíli lekl, že tam budou dvě blonďatý slepice.
- Kroton je další z řady plochých a nezajímavých bad guys, opravdu málokdy se stává, že bych si přál, aby se nějaká vedlejší postava v seriálu zdržela. Z huby mu vypadávalo jedno klišé za druhým, škoda mluvit.
- Pobavil mě Nicholas Lea aka Krycek v roli triumvira. Absolutně jsem nepochopil tu funkci triumvirské umělé inteligence, nevím, proč s ním prostě nemluvil nějak přes subprostor a museli tam cpát tuhle debilní technologii.
- Další z věcí, které tuhle průměrnou epizodu sráží dolů je nekonečná estráda trapných Sorbo-hlášek. To, že jsou skoro v každé epizodě jsem si zvykl, ale tady jich obludné množství.
- Andromeda je teď vybavena "battle blades", umírám :D
- Jako že bych oproti trojce zaznamenal nějaký masivní nárůst kvality, tak to jako fakt nee.

2/5
Mirak - 24. leden 2016 14:41sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
kapitan Pike: On ten postupný úpadek New Commonwealthu není vůbec špatný nápad, ale potřebovalo to aspoň sezónu sluníčkového nadšení, kdy si Hunt znovuzrozený Commonwealth užívá a ne, že už ve 3x02 sám začíná pičovat na jeho fungování.

Hunt se politcké moci vehementně zříká už ve 2x22, tohle mi nějak extra nevadilo, ale je naprosto na hlavu, že není minimálně šéfem celé flotily High Guard a zůstává defakto řadovým kapitánem, kterého během trojky šikanuje každý politický podržtaška, který se tam mihne.

Jinak souhlas, trojka není konzistentní vůči první dvěma řadám a jako bonuse není konzistentní ani vůči sama sobě. Výhoda je, že horší už to asi ani být nemůže :)
kapitan Pike - 24. leden 2016 14:10sipka
ZAMĚŘIT
kapitan Pike
Mirak: V principu jsi popsal to, co mi na té třetí řadě vadilo. První dvě jsou o budování Commonwealthu. Ten potom nějakým způsobem off-screen vznikne a ve třetí řadě se z něj najednou stane byrokratický a zkorumpovaný moloch (což Hunt vůbec neřeší). Taky je dost zarážející, že Hunt sice Commonwealth vybudoval, ale stále zůstává kapitánem Andromedy bez jakéhokoli přímého vlivu na chod Commonwealthu. Sice je pak zmíněno, že špatný vývoj mimo jiné souvisí s tím, že Hunt jakoukoli pozici odmítl, ale to je jako vysvětlení dost slabé a navíc to z Hunta dělá sraba a vola.

Podle mě některé episody o Commonwealthu, třeba The Torment, the Release ze čtvrté episody, samostatně celkem fungují a pokud si k nim člověk domyslí podhoubí, tak si je celkem užije. Ale jako celek to prostě smysl nedává.

Když jsem na trojku kdysi koukal, tak jsem měl pocit, že to je nějaký jiný seriál. Trojka bohužel nefunguje ani sama o sobě, protože většina stand-alone episod je skutečně tristní. Popravdě mě to ale celkem nutilo dívat se dál, protože jsem si říkal, že tak strašné to přece nemůže být pořád :-)

Nejnovější   Novější 1562 - 1581 / 4928Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o