Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Seriály: sci-fi & fantasy

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 4928

Památné citáty
"Copak budu dělat o volném víkendu. Už vím, podívám se znova na Torchwood." - Nikdo, nikdy
"Třetí řada Andromedy je má nejoblíbenější." - Nikdo, nikdy

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 330 - 349 / 4928Starší   Nejstarší

Mvek - 03. září 2019 20:54sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Z větší části se shodnu s Mirakovým hodnocením Andromedy a 5. řady. Jen tedy já se budu muset podívat, jestli by někde šlo sehnat tu skladbu s chorálem od 4x22 a rout of ages. Protože mně se také velmi líbí (a nějak mi připomíná operu v loadovací obrazovce Civilizace 5).

Také jsem si myslel, že ve finále jasně řekli, že to byla iluze (Hunt to řekne Mauře), a ono pak nakonec asi ne. Navíc je tu samozřejmě ta hromada nekonzistencí, třeba co byl ten Trancin "příbuzný", co se objevil v 3. nebo 4. řadě s těmi lovci pokladů...

Já dokážu pochopit občasné přešlapy, viz násilný konec druhé řady Millenia a pak velké změna, co se vlastně stalo v 3, ale v Andromedě se to dělo dost často. Ať už to je avatar lodě, který je najednou standard, a to i zpětně, ne jen v novém Společenství. Nebo otázka paradinů a vedranů obecně. Nebo je to pozadí Trance, nebo je to vývoj Společenství a totální převraty a změny jen tak. Nebo třeba i ta Rhadeho rodina, která tam nesedí, proč si myslel, že jsou mrtví? Na konci čtyřky mu nějaké vzpomínky na rodinu nekazily flirtování v arkologii...

Škoda, první dvě řady mají občas velké kouzlo. Ale prostě ne, pro mě taky až na asi tři epizody Andromeda skončila druhou řadou. Pátá je pak takový chabý pokus o reinkarnaci, který se dá, i když mi taky občas přijde na hlavu.
Ještě mrknu na pár bonusů, ale tím končím, třeba někdy časem připomenutí některých zajímavých epizod, ale možná také ne. Je tu hromada jiných seriálů a filmů na zhlédnutí.


Mirak: Přečetl sis ten text, jak měla Andromeda pokračovat dál podle R.H.W.?
Telemachus Rhade - 01. září 2019 20:37sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Killjoys 5x01 - To je prostě boží! :-)
Mvek - 28. srpen 2019 22:11sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak 263964:
5x18 Quantum Tractate Delirium

Mno jo. Já tedy nechápu, jak Huntovi pomůže slipstream ke včasné evakuaci ostatních planet. Tváří se, jako by to byl warp, a mohli si poposkočit o půlku systému. Takže celé to spěchání nějak nedávalo smysl, jestliže jen stěhují lidi na Seefru 1, tedy má jedna planeta zůstat obyvatelná, tak i Andromeda přežije o něco déle.

Mirak: Tobě možná Lexa nechyběla, ale je jasné, že většině diváků ano. Ať už šlo o puberťáky, nebo jim přišla roztomilá a prostě člen týmu jako každý druhý main cast v seriálech. Takže tohle bylo jasné, když herečka zůstala ve hře (minimálně na obrazovce). Samozřejmě je tu už ten problém kontinuity zavlečený někde ve 3. řadě nebo kde, že všechny lodě mají avatara, ačkoliv Harperova Rommie měla být něco extra, ale tak to už nemůžeme vyčítat 5. řadě.
Mvek - 27. srpen 2019 19:15sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak:
5x17 Totaled Recall

Mně to tak strašné nepřišlo. Hlavně se mi líbil nápad samotného Elysiana jako jedné osoby a těch těl jako antén, i když ten byl zas a race of week a nijak se s tím nebude asi dál pracovat. Souzní mi to s jedním mým námětem, ale přitom se to přímo nekryje, takže jsem spokojen:-).

Ale zase je to v duchu mého dojmu parodie a pohody, no stress. I to, že Bacic prostě nebude měnit vizáž, tak to okecáme tím, že mu to narostlo za dobu mise. A samozřejmě trochu mi to tu nesedělo, pokud se tedy Trance měla vyměnit v předchozí epizodě. Škoda, potenciál to rozhodně mělo, ale je rozhodně promrhaný.


Mvek - 26. srpen 2019 21:40sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak 263815:
5x16 Saving Light from a Black Sun
- Epizoda se sice ze začátku tváří, že to bude strašně epický, ale až na pár pěkný záběrů je tam ve výsledku hlavně nekonečný procházení stále stejných chodeb :/
- Většinou to v Andromedě bývá celkem snesitelný, ale přišlo mi, že tady množství technoblábolů přesahovalo únosnou míru a zabíjelo to slušný potenciál, který ta epizoda měla.
- Jsem zvědavej, jak se to vyvrbí s dvojčetem Trancem. Jsem rád, že je Trance v tom aktuálním bloku snad poprvé v seriálu stabilně využívaná epizodu za epizodou, ale ty kryptický bullshitový rozhovory s jejím dvojčetem začínají bejt otravný. Konec pěkně mrazivej, ani na chvíli mě nenapadlo, že by to dvojče mohlo Trance nahradit.
- Chvíli jsem si myslel, že Virgil Vox bude to Trancino dvojče, ale to asi pravda nebude.

2,5/5




Hm, asi bych se měl probudit, já si na konci myslel, že chtějí říct, že to byla Trance, a ne to dvojče, co měla tu kápi, ale to by nedávalo smysl přece jen o něco více než jiné části epizody, takže to je moje ospalost:-). Ale ačkoliv jsem zase z technoblábolů (na rozdíl (obvykle) od ST) nebyl moudrý, tak mi to odsýpalo docela rychle a přišlo mi to až lehce nad průměrem Andromedy.
Ale to, že by Virgil Vox měla být Trance, mě také napadlo. Nevím, jestli to byl záměr, že ten "jeho" hlas chvíli tak zněl. Protože imho v té epizodě s Bekou a "jejím" otcem zněl jinak, ale možná si to nepamatuji.


Na druhou stranu ona ani 5. řada neudržuje kontinuitu, byť je to lepší.
Příkladem je perseiďan Hohne, kterému Harper říká, jak je to těžké ho tady vidět po třech letech, a přitom Harper zrovna na Seefře je o nějaký ten rok navíc...
S.S.Enterprise - 26. srpen 2019 13:33sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Oasis
... jelikož to vypadá, že tento seriál už nikdy nevznikne a zůstane tak jen jediný pilot, rozhodl jsem se pustit si to... v zásadě bych řekl, že výpravností, ale i příběhem je to někde na půli cesty mezi 90tkovymi seriály a těmi dnes moderními a tak to prostě nestačilo na to, aby seril dostal zelenou..
S.S.Enterprise - 26. srpen 2019 13:31sipka
ZAMĚŘIT
S.S.Enterprise
Nightflyers
... některé věci, co se na té lodi děli mi přišli jako nesmyslné, ale nakonec to do sebe celkem zapadlo, takže určitě zajímavý seriál ke shlédnutí, byť má jen jednu sezónu a tedy nevyčerpal všechny nastolené motivy
Mirak - 23. srpen 2019 22:16sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Počkej na castingový čachry ve finále a teorie o easter eggu tě přejde :)
Mvek - 23. srpen 2019 21:17sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Tu teorii s Pax jsem samozřejmě myslel s nadsázkou, ale pravdou je, že nějakému takovému easter eggu by nahrávalo kromě herečky i to, že to na mě působilo, že je to nějaká bytost, která chce Hunta využít, a tak si o něm nejprve vše podstatné zjistila z počítače a tím sledováním. A pak mu vnukla celou tu myšlenku a vytvořila ten falešný soubor (ostatně je zajímavé, že by ho nenašli po nějaké kontrole po prvním setkání se Světolodí, které vzniklo právě otevřením starých záznamů pro A.I. lodě).
Ale samozřejmě to, že si na Pax herci nevzpomněli, jasně říká, že to maximálně mohl být skrytý easter egg nebo pozapomenutý nápad původního scénáře, ale ne záměr ve výsledné podobě.
Mvek - 23. srpen 2019 20:53sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak 263815:
5x15 The Opposites of Atraction

Jo, to konečně bylo něco zase slušného, a co navíc neobsahovalo samé parodické (možná lajdácké) chtěné či nechtěné prvky. Tedy pár jich tu bylo, viz Mirakova poznámka, že Hunt přestane na Maridu mířit, jakmile zjistí, že je to ženská, případně vidí výstřih. Ale to k už bylo v pohodě.
Pominu-li to, jak každý je s každým spřízněný, má nějakou velkou váhu, nebo se mu něco stalo proto, že se teď dozvíme proč, tak budiž. Zrovna ta myšlenka s avatarem černé díry, když už najednou avatary zavedli (v 4. řadě jsem si ještě myslel, že Trance je slunce, ne avatar slunce), docela sedí, ale škoda, že do toho nezapojili nějak i tu 2x17 zlou černou díru (zmínku, návaznost...).
Jedině mi trochu nesedí, že avatar černé díry umí tak dobře pracovat s počítačem a vlastně se do něj nahrát, to byla velká básnická licence, ale aspoň se s ní pracovalo od začátku epizody.
Nicméně tím spíš se nabízí otázka, jestli to vlastně nebyla Pax Magellanic, která transcendovala na černou díru:-D.

Mvek - 22. srpen 2019 21:04sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
5x14 The Past is Prolix
Je to čím dál víc sebeparodie, ale nepovedená. Ale no tak, tohle není béčko, tohle je už parodie na béčko. Všichni jedou tak nějak no stress, takže dělají chyby z naprosté neopatrnosti. Tady třeba Hunt jen tak míří na padoucha, a přitom na něj namíří zbraně dva strážci a on ještě řekne, že tohle nečekal. A tohle nebyl záměr na rozdíl od případných jiných věcí. A hlavně toho jsou ty epizody plné.
Překvapuje mě, že Orlund Mirakovi nepřišel tady tak otravný, já naopak říkal, proč z něho udělali takového idiota, když předtím byl jen divný, ale ne takový idiot. Prostě zase rádoby komický prvek na sílu, aby z něj mohl Hunt být na mrtvici.
Prostě to všichni mají na háku, když se rozčilují, tak jim to nevěřím, nebo je to přehnané. A snaha o parodii se zvětšuje (nemluvím jen o této epizodě, ale přinejmenším o několika posledních). A to se mi první dvě epizody zdály ještě zajímavé a nové, a přitom ne tak ujeté.
Mvek - 16. srpen 2019 18:09sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A zapomněl jsem na to, že v 5x09 byly ty narážky na dvojsmysly až moc okaté, jako když Doyle řekne, že je moc turned on, a pak se opraví, a i to "nažhavení", kdy jí Hunt našel ten spínač v rozkroku a tím ji právě "vzrušil", a její projevy přitom apod. byly fakt vzhledem k její vizáži pornoherečky "skvělé". Byl to samozřejmě záměr, ale degradovalo mi to tu epizodu taky dost.
Tohle není Red Dwarf nebo nějaká jiná parodie.
Mirak - 16. srpen 2019 08:20sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: jj
Mvek - 15. srpen 2019 20:30sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak:
5x08 So Burn the Untamed Lands
- So, yeah. Tohle je přesně ten typ generické, neambiciózní stand-alone epizody, na které prostě není zhola nic zajímavého a 3. a 4. řada je jich plná. Hunt & spol. jde na planetu vykořisťovaných křováků a zachrání je. To je úplně všechno, žádný zajímavý zvrat, žádná odbočka. Start -> cíl. Nazdar.
- Křovačka byla pěkná, chápu, že se Hunt už po 2 epizodách vyléčil z další celoživotní lásky. Jinak to bylo hafo Keerokovské.



Keerok jakože James T. Keerok?



Mirak:
5x09 What Will Be Was Not
Tohle mi hlavně přišlo jako takový mix fan produkce, fantasy (a z nějakého důvodu jsem si vzpomněl na Baldur's Gate), Andromedy a prostě parodie.
AVip - 31. červenec 2019 06:14sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Telemachus Rhade:
For All Mankind Season 1 Trailer

Premisa relativně zajímavá, leč jsem poměrně skeptický, neboť s touto premisou operovala hard SF po celá 60. léta a to aniž by to mělo "ve velkém schématu věcí" jakýkoli zásadnější vliv na vzdálenější budoucnost.
Telemachus Rhade - 30. červenec 2019 23:59sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
A abych nezapomněl... Už jsou venku dvě epky 5. řady Killjoys ;)

Killjoys Season 5 – Official Trailer
Telemachus Rhade - 30. červenec 2019 23:46sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Tohle vypadá hodně zajímavě...

For All Mankind Season 1 Trailer
Telemachus Rhade - 28. červenec 2019 18:40sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak: O tom nelze ani pochybovat, mit za prime fanouska Bezose je velka vyhoda :)
Mirak - 28. červenec 2019 16:31sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
The Expanse Renewed for Season 5
Mvek - 22. červenec 2019 23:02sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
5x04 Decay of the Angel
Konečně se rozcházím v hodnocení s Mirakem. Mně to podobně jako první díl řady začínalo naznačovat lepší časy, a že tato řada oproti předchozím dvěma bude trochu k něčemu.
Akorát souhlasím, že androidy z budoucnosti, kteří jsou tak slabí ve srovnání s Rommie/Doyle ze "současnosti", jsou velmi špatnou volbou.

Nejnovější   Novější 330 - 349 / 4928Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o