Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Seriály: sci-fi & fantasy

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 4928

Památné citáty
"Copak budu dělat o volném víkendu. Už vím, podívám se znova na Torchwood." - Nikdo, nikdy
"Třetí řada Andromedy je má nejoblíbenější." - Nikdo, nikdy

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 288 - 307 / 4928Starší   Nejstarší

Mvek - 25. září 2019 20:50sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
U Ariel (Firefly) mi ale už trochu začíná vadit, že už tolik členů posádky vidělo nějaký ten mimosmyslový projev River, ale pořád ani slovo. Jasně, většinou to bylo dvojsmyslné (např. když řekne "Fire" ve chvíli, kdy má její bratr sfouknout svíčky, ačkoliv tím myslí požár lodi), navíc většinou u toho byl jen jeden, dva členové posádky, ale tady to třeba bylo už dost intenzivní pro doktora i Jayna. Už by si to mohli zatraceně uvědomit:-).
Mvek - 23. září 2019 10:06sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A jinak ano, Adam Baldwin není super herec, jak to vidím po Chuckovi, tak vidím, že hraje téměř stejně, protože některé aspekty těch jeho postav jsou stejné (drsňák), akorát ve Firefly je víc magor.
Mvek - 23. září 2019 10:04sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
1x08 - Jaynestown
Škoda, že jsem tuhle epizodu neviděl dříve, jak její následovníky (např. SG-1: It Is Good To Be A King a SGA nevím jaké jméno s McKayem jako diktátorem), pak bych ji asi ocenil víc. Takhle mi vzhledem k lehkému skřípotu (málo se mazalo bahnem) tak skvělá nepřijde. Ale jak Mirak píše, výhoda Firefly je (a cítím ji i na první zhlédnutí tak brzy), že je výborný jako celek, a zároveň pro různé drobnosti. Zatím nemám dojem ze žádné epizody, že by byla klenot ve sci-fi seriálové tvorbě, ale žádná nebyla ani podprůměrná. A postavy a některé aspekty seriálu/univerza jsou návykové.
AVip - 15. září 2019 21:49sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Telemachus Rhade:
Televizní vydání B5 znám dobře, ale opravdu netuším, co máš na mysli :-)

Začátek druhé sezóny?
Telemachus Rhade - 15. září 2019 19:27sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
AVip:
Např. babylon 5 si u titůlků dával strašně moc záležet

Televizní vydání B5 znám dobře, ale opravdu netuším, co máš na mysli :-)
AVip - 15. září 2019 19:19sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek: Např. babylon 5 si u titůlků dával strašně moc záležet (to, že to DVD vydání zkurvilo, je věc druhá) a obecně, i tohle ti dost naznačí přístup autorů ke svému dílu...

A jak jsem už napsal, hlavně se z těch spoilerů nepospoilerovat... ;-)

leena - 15. září 2019 18:32sipka
ZAMĚŘIT
leena
Telemachus Rhade 307730: jen reakce na to imho trosku vyhrocene ze zasady nespoileroidni sledovani a jak to treba vnimam ja + konkretni priklad.
Telemachus Rhade - 15. září 2019 18:11sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
leena:
Lucifer > Mystery seriály
leena - 15. září 2019 17:39sipka
ZAMĚŘIT
leena
tvl...ja jsem asi fakt exot ... led koukam na lucifera stylem...koukla jsem na prvni epku dve a pak projela prakticky cca 20 videi na trubce od prvni sezony po ctvrtou a diky tomu zkoukla pak par dalsich dilu...nekdy u sedmyho preskocila primo na 2x06-2x10...a pak rovnou na konec treti sezony a na celou ctvrtou ... pak jsem teprve dokoukala prvni sezonu, po te druhou (ale jeste jsem nevidela dily 2x03 az 2x05) a treti sezona me teprve jeste ceka ... ale uz mam prekoukanou skoro znovu komplet ctyrku...a ze by me nejak trapilo ze nektery veci preskocim? nebo si to moc vyspoileruju tak to fakt vubec :)
Telemachus Rhade - 15. září 2019 17:20sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: Dvojepizoda Serenity při své televizní premiéře Main Title samozřejmě měla. Problém byl, že šla v TV až jako 1x12/13. Troufnu si ale říct, že by to tam bylo i v případě uvedení jako pilotu.
Mvek - 15. září 2019 17:14sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Byl tu argument, že by divák měl sledovat dílo tak, jak to tvůrci zamýšleli, tedy případně i se spoilujícími titulky.
Ale přece právě, jak Seven správně připomíná, pilot mnohdy titulky ani mít nemůže. V té době nebylo jasné, jak přesně budou vypadat, ale přinejmenším nebyly hotové.

Nejsem pro žádné ortodoxní řešení, nicméně starší tvorbu bych uváděl obvykle spíše tak, jak byla uvedena poprvé. U aktuální asi s titulky, pokud tvůrce nebude chtít jinak.
Zvláště kultovnější seriály si prostě často chci zhlédnout, aniž bych řešil podle traileru, jestli se na ně budu dívat. Tam mi tedy titulky můžou prozradit. Zrovna já třeba na trailer Firefly nikdy v životě nekoukal. Totéž SG - Atlantis. Prostě jsem tehdy od spolužáka dostal první řadu a byl jsem nadšen. Titulky by mi pilot kazily, jestli tam na DVD jsou. Protože já netušil, že se Atlantis má vynořit atp.
Ale samozřejmě bych nikdy znovu neuváděl seriály v nesmyslném pořadí jako u TOSky začínat The Man Trap, nebo někde u Firefly The Train Job.
Telemachus Rhade - 13. září 2019 17:23sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Existuje něco současného, co podle vás v záhlaví chybí?
Seven - 11. září 2019 10:45sipka
ZAMĚŘIT
Seven
Mvek 307657: například pilot Akt X titulky neměl, protože jsou složené ze scén 1. řady. Což je u většiny i ten důvod, nikoli nějaký "zatajíme vám, kdo tam hraje".
Mirak - 10. září 2019 19:52sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Kdo jde do SGA bez výraznější znalosti pozadí, bude automaticky počítat s tím, že Patrick patří do main castu. A je to tak naprosto správně. Firefly titulky by to zabily.

ad) herci ve Firefly - V té době neznámá pro mě a pro drtivou většinu diváků, je potřeba sundat sci-fi nerdovské brýle :)
Mvek - 10. září 2019 18:12sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A dodám jen, že já obvykle jména v titulcích ignoruji. Občas mě samozřejmě nějaké známé jméno praští do očí, ale třeba po repete 5 řad Andromedy si dodnes nepamatuji jméno herečky Beky. Jen Bacice jsem si nějak zapamatoval, ale to asi proto, že ho tu Mirak v hodnocení kolikrát zmiňoval. A herec Harpera se mi plete s producentem, natož abych si pamatoval, jak se jejich jména přesně píší.

Prostě každý k tomu přistupuje jinak. Zrovna ale u Firefly třeba takto po dokončení pilotu stále nevím, jestli ti pasažéři, kteří na začátku na loď nastoupili, zůstanou jako main cast, nebo ne.
Mvek - 10. září 2019 18:04sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Nevím, jak je to časté, ale už jsem se setkal několikrát s tím, že pilot nemá klasické titulky. Nevím, jestli někdy takto opravdu byl vysílán, nebo ho tak viděli jen stakeholders a rozhodovali, jestli seriál dostane zelenou. Ale pokud tak je vysílán, tak bych se také přimlouval za to nechat pilot navždy bez plnohodnotných titulků.
Mám dokonce pocit, že starý MacGyver měl x prvních epizod bez klasických titulků, ty jsou dodané až v BR, možná už i v DVD verzi, ale při reprízách v TV to šlo stále bez nich, ačkoliv většina scén z nich je právě z cca prvních deseti epizod první řady.
Telemachus Rhade - 10. září 2019 10:51sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mirak:
Btw. na jakém místě v úvodu bylo jméno Roberta Patricka?
Na tom, kde v Generations Whoopi Goldberg. A nemá to vůbec nic společného s ochotou tvůrců držet spoilery ;)

naprosto neznámí (vyjma Giny Torres) seriáloví herci
Tak pro tebe asi jo, no :) Já znal tak polovinu z nich, nejvíc asi Jewel.
AVip - 10. září 2019 10:49sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Po 17 letech? :-D
Abychom si nerozuměli špatně, já jsem všemi deseti pro dodržování "no spoiler politiky" u nových věcí...
a přiznám se, že nemám úplně jasno, kde vést tu pomyslnou hranici, po které nese riziko nikoliv "spoilující", nýbrž "spoilovaný", ale jsem si jist, že více jak po dekádě a půl už opravdu není třeba spoilery, nadto takto minimální, nějak hrotit...
a pokud se někdo poprvé dívá na něco, co tu s námi už nějaký ten pátek je, tak by měl brát v potaz, že jistá expozice spoilerům je +/- nevyhnutelná.
Mirak - 10. září 2019 07:42sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Telemachus Rhade: Proč to ale dávat na DVD a BR? Pochybuju, že tahle množina diváků nějak výrazně čekovala trailer.

Ad) SGA - Běžný smrtelník nezná z castu nikoho. Btw. na jakém místě v úvodu bylo jméno Roberta Patricka?

AVip: Moc pěknej rant. Většina pilotů prostě znělku s ksichty herců nemívá a dává to smysl. Tvůrčí záměr to být může, ale nevěřím tomu. Mně stačilo vědět, že jdu do sci-fi westernu, proč bych měl chtít vědět,m, kteří (svého času) naprosto neznámí (vyjma Giny Torres) seriáloví herci tam jsou?
AVip - 10. září 2019 07:23sipka
ZAMĚŘIT
AVip
AVip:
který má zhruba představu, co čeho jde bývá

*..., do čeho jde, bývá...

:-D

Nejnovější   Novější 288 - 307 / 4928Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o