Trekkies.cz StarTrek.cz Sickbay CZ Kontinuum StarTrekKnihy.cz WARP TrekCORE TrekCollective Memory Alpha Memory Beta Ex Astris Scientia Treknews.de


 

   DISKUSNÍ FÓRA

 
 REGISTRACE
 
Nick: 
Heslo: 
  
 Zaslání hesla
 

2) Ostatní filmy a seriály => Seriály: sci-fi & fantasy

Spravuje: Telemachus Rhade
Počet příspěvků: 4928

Památné citáty
"Copak budu dělat o volném víkendu. Už vím, podívám se znova na Torchwood." - Nikdo, nikdy
"Třetí řada Andromedy je má nejoblíbenější." - Nikdo, nikdy

Autor:  Text:     
Nejnovější   Novější 279 - 298 / 4928Starší   Nejstarší

Telemachus Rhade - 12. říjen 2019 22:43sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek:
A k Firefly ještě patří webizody "The R. Tam Sessions" s River.
Ty patři k filmu Serenity. Respektive jej předcházejí.

Mirak:
Zajímavé a koukám, že vyšly i dva romány, které patří do kánonu.
Jo, rád bych je vydal. Ale dělá se to těžko, když tomu sám komerčně nevěřím.
Telemachus Rhade - 11. říjen 2019 23:10sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Killjoys skončili... To mi bude moc chybět! - jednoznačně 100 %

Už teď se těším na rewatch.
Mirak - 09. říjen 2019 22:07sipka
ZAMĚŘIT
Mirak
Mvek: Zajímavé a koukám, že vyšly i dva romány, které patří do kánonu.
Mvek - 08. říjen 2019 21:31sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Jinak vloni a letos vyšly další komiksy pod Boom Studios, viz en.wikipedia.org/wiki/Firefly_(Boom!_Studios_comics)

A k Firefly ještě patří webizody "The R. Tam Sessions" s River.
Mvek - 08. říjen 2019 20:42sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Zajímavosti ke každé epizodě a komiksům Firefly
Jsou tam kromě překladů použité čínštiny i různé postřehy a chybky. Např. v pilotu je prý vidět imperiální raketoplán ze Star Wars, nebo je tu právě zmínka brzy odcházející součástky, která jim vyplivne v Out of Gas.
Marshall - 08. říjen 2019 00:52sipka
ZAMĚŘIT
Marshall
The Expanse Season 4 Trailer #2
Telemachus Rhade - 02. říjen 2019 07:56sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Expanze S4 - 13. prosince
Mvek - 26. září 2019 20:16sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Mirak 235723:

1x11 - War Stories
...
- Moc se mi ani nelíbilo, že Niska dopadl tak neslavně. Btw. všudemožně po internetech se píše, že Niska má český přízvuk, já to tam teda moc neslyším, ale nevím.


Tak dopadl špatně, ale nebyl zabit, takže bych tipoval, že se měl ještě objevit, nebo se ještě objeví.
Každopádně sis nezkusil vyhledat, jestli někdo Firefly už komentoval, protože bys jinak našel AVipův komentář, že tady Niska promluví větu česky. Našel jsem kde, ale nebyl jsem schopen odchytit, co přesně, rozuměl jsem jen jedno slovo a jedno podobné.
Díky YouTube, kde to někdo vysekl a napsal, jsem konečně pochopil, že před uříznutím ucha Malovi, protože Zoe zaplatila za Washe moc peněz, říká se strašným přízvukem: "Dej jim za to plátek masa". Je to tedy ale i blbě slyšet.

Mvek - 25. září 2019 21:04sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Samozřejmě někdo může v této epizodě hledat narážku na ST (TNG a ENT), a to v podobě léku isoprovoline, který zní velmi podobně jako inaprovaline, ale také připomíná reálnou látku isoprenaline. Všechny ovšem mají trochu jiné použití.
Další zmíněné drahé látky jsou hydrozepam a propoxyn. Tak to první je asi jasné, čím se inspirovalo, jinak skutečná látka je hydroxyphenazepam. A Dextropropoxyfen či propoxyfen jsou reálné látky.
Takže narážka to může a nemusí být, ale tak když už mě to trklo do očí a uší.

A ověřil jsem si to víc a opravdu to vypadá, že Wash odhazuje na smeťáku stejnou součástku, která jim selhala v předchozím díle.
Mvek - 25. září 2019 20:50sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
U Ariel (Firefly) mi ale už trochu začíná vadit, že už tolik členů posádky vidělo nějaký ten mimosmyslový projev River, ale pořád ani slovo. Jasně, většinou to bylo dvojsmyslné (např. když řekne "Fire" ve chvíli, kdy má její bratr sfouknout svíčky, ačkoliv tím myslí požár lodi), navíc většinou u toho byl jen jeden, dva členové posádky, ale tady to třeba bylo už dost intenzivní pro doktora i Jayna. Už by si to mohli zatraceně uvědomit:-).
Mvek - 23. září 2019 10:06sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
A jinak ano, Adam Baldwin není super herec, jak to vidím po Chuckovi, tak vidím, že hraje téměř stejně, protože některé aspekty těch jeho postav jsou stejné (drsňák), akorát ve Firefly je víc magor.
Mvek - 23. září 2019 10:04sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
1x08 - Jaynestown
Škoda, že jsem tuhle epizodu neviděl dříve, jak její následovníky (např. SG-1: It Is Good To Be A King a SGA nevím jaké jméno s McKayem jako diktátorem), pak bych ji asi ocenil víc. Takhle mi vzhledem k lehkému skřípotu (málo se mazalo bahnem) tak skvělá nepřijde. Ale jak Mirak píše, výhoda Firefly je (a cítím ji i na první zhlédnutí tak brzy), že je výborný jako celek, a zároveň pro různé drobnosti. Zatím nemám dojem ze žádné epizody, že by byla klenot ve sci-fi seriálové tvorbě, ale žádná nebyla ani podprůměrná. A postavy a některé aspekty seriálu/univerza jsou návykové.
AVip - 15. září 2019 21:49sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Telemachus Rhade:
Televizní vydání B5 znám dobře, ale opravdu netuším, co máš na mysli :-)

Začátek druhé sezóny?
Telemachus Rhade - 15. září 2019 19:27sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
AVip:
Např. babylon 5 si u titůlků dával strašně moc záležet

Televizní vydání B5 znám dobře, ale opravdu netuším, co máš na mysli :-)
AVip - 15. září 2019 19:19sipka
ZAMĚŘIT
AVip
Mvek: Např. babylon 5 si u titůlků dával strašně moc záležet (to, že to DVD vydání zkurvilo, je věc druhá) a obecně, i tohle ti dost naznačí přístup autorů ke svému dílu...

A jak jsem už napsal, hlavně se z těch spoilerů nepospoilerovat... ;-)

leena - 15. září 2019 18:32sipka
ZAMĚŘIT
leena
Telemachus Rhade 307730: jen reakce na to imho trosku vyhrocene ze zasady nespoileroidni sledovani a jak to treba vnimam ja + konkretni priklad.
Telemachus Rhade - 15. září 2019 18:11sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
leena:
Lucifer > Mystery seriály
leena - 15. září 2019 17:39sipka
ZAMĚŘIT
leena
tvl...ja jsem asi fakt exot ... led koukam na lucifera stylem...koukla jsem na prvni epku dve a pak projela prakticky cca 20 videi na trubce od prvni sezony po ctvrtou a diky tomu zkoukla pak par dalsich dilu...nekdy u sedmyho preskocila primo na 2x06-2x10...a pak rovnou na konec treti sezony a na celou ctvrtou ... pak jsem teprve dokoukala prvni sezonu, po te druhou (ale jeste jsem nevidela dily 2x03 az 2x05) a treti sezona me teprve jeste ceka ... ale uz mam prekoukanou skoro znovu komplet ctyrku...a ze by me nejak trapilo ze nektery veci preskocim? nebo si to moc vyspoileruju tak to fakt vubec :)
Telemachus Rhade - 15. září 2019 17:20sipka
ZAMĚŘIT
Telemachus Rhade
Mvek: Dvojepizoda Serenity při své televizní premiéře Main Title samozřejmě měla. Problém byl, že šla v TV až jako 1x12/13. Troufnu si ale říct, že by to tam bylo i v případě uvedení jako pilotu.
Mvek - 15. září 2019 17:14sipka
ZAMĚŘIT
Mvek
Byl tu argument, že by divák měl sledovat dílo tak, jak to tvůrci zamýšleli, tedy případně i se spoilujícími titulky.
Ale přece právě, jak Seven správně připomíná, pilot mnohdy titulky ani mít nemůže. V té době nebylo jasné, jak přesně budou vypadat, ale přinejmenším nebyly hotové.

Nejsem pro žádné ortodoxní řešení, nicméně starší tvorbu bych uváděl obvykle spíše tak, jak byla uvedena poprvé. U aktuální asi s titulky, pokud tvůrce nebude chtít jinak.
Zvláště kultovnější seriály si prostě často chci zhlédnout, aniž bych řešil podle traileru, jestli se na ně budu dívat. Tam mi tedy titulky můžou prozradit. Zrovna já třeba na trailer Firefly nikdy v životě nekoukal. Totéž SG - Atlantis. Prostě jsem tehdy od spolužáka dostal první řadu a byl jsem nadšen. Titulky by mi pilot kazily, jestli tam na DVD jsou. Protože já netušil, že se Atlantis má vynořit atp.
Ale samozřejmě bych nikdy znovu neuváděl seriály v nesmyslném pořadí jako u TOSky začínat The Man Trap, nebo někde u Firefly The Train Job.

Nejnovější   Novější 279 - 298 / 4928Starší   Nejstarší
HLAVNÍ STRÁNKA

UŽIVATELÉ
DISKUZNÍ FÓRA ]
VYHLEDÁVÁNÍ
STATISTIKY
AKCE

NASTAVENÍ
FAQ
ARCHÍV

Sponzoruje KRAXNET spol. s r.o